Nevera mesiac pred svadbou
Ahojte zienky,
Viem ze takychto prispevkov je strasne vela, ale ja si s tymto nedokazem poradit sama. Hanbim sa to povedat rodine alebo priatelkam.
Priatel rozbehol svoj vlastny biznis (vyjazdove akcie na rozne podujatia pocas vikendov) on dal casom vypoved, lebo nestihal.. zacal sa venovat iba podnikamiu, ja mu pomaham popri svojom zamestnani. ja si musim zameskane dobiehat nadcasmi, cely tyzden som v praci 12hodin denne, cez vikendy chodime pracovat spolu. (pracujeme od rana do noci)
Takto fungujem uz pol roka, od pondelka do nedele bez pauzy, pricom on ma cez tyzden relativne volno,,jasne ze chodi zasobovat atd. Ale proste si svoj cas rozvrhne ako potrebuje.
Na mna to toho prilis vela, ja v podstate iba pracujem, nemam cas sa venovat ani priprave svadby, ktora bude o mesiac.. Vsetko okolo toho som riesila po nociach, bez akejkolvek jeho pomoci.
Samozrejme, ze moja vycerpanost vyustila do rezimu - domov z prace, najest sa a a spat,cize intimny zivot poriadne upadol.
Jedneho dna som riesila cez jeho telefon nejaky material s dodavatelmi a jemu dosla sms-'' ahoj, prepac, mala som toho vela, ozvi sa mi zajtra, pekny den'' vrtalo mi to hlavou, cislo som si zapisala a prisla som na to, ze kocka je eskortka.
Prosim vas, ja chapem, ze cca 2 mesiace to islo s nasim intimnym zivotom dolu vodou ale takto sa riesia veci? Nase tazko zarobene spolocne peniaze on mina na sex s kurvami?? V hlave mi idu myslienky, ci sa to vobec stalo iba prvy krat kedze takychto stresovo - pracovnych obdobi bolo totiz za 8 rokov spolocneho zivota viac.
A teraz mi pomôžte, co mam robit? Viete aku bolest citim? Jasne, beriem svoj podiel viny, mala som sa i napriek tomu vsetkemu venovat aj jemu, ale sakra robime to pre nas, ja sa idem upracovat na smrt a on ma energiu ist sexovat s nejakou slapkou, kym ja pracujem?
Mam zrusit svadbu? Ci to nemam riesit s horucou hlavou? Ibaze tie detaily okolo toho treba doladovat teraz a vobec nemam silu ani chut robit nieco pre to...
Teraz citim iba strasnu zradu, uplne ma zrazil na kolena, prosi o odpustenie, ale ja sa na neho nedokazem ani pozriet, neznesiem ked sa ma dotkne. Milujem ho, mam 29 rokov a tesila som sa na spolocnu rodinu,ale co ked sa cez to nedokazem preniest? Ako to mam v sebe spracovat?🤯Ako mu budem moct opat verit, ked je schopny toto mi urobit mesiac pred svadbou??
(to mate ako s opitym zaiba volantom -
včera mi pri čítaní tohto článku v novinách napadlo, že ako niektoré ženy prežijú s gráciou a láskou aj trápenia, zakopnutia a sínusoidy vo svojom živote. Také ženy by mali robiť prednášky o živote...
https://www.cas.sk/clanok/727477/bozidara-turzo...
@romiada ono zasa vekom má človek tendenciu zabúdať to zlé a pamätá si na partnerovi len tie lepšie stránky, hlavne ak už je mŕtvy... a hlavne vidí svoj život už s veľkým nadhľadom, pretože už vidí, kam život smeroval, ako dopadol atď., všetko je odžité a prežité, žiadne veľké turbulencie na staré kolená už do života neprichádzajú... čo sa v prípade akútnych priebežných partnerských problémov dopredu predpovedať nedá a celý život má mladý človek pred sebou...
Pises ze pol roka fungujes bez prestavky.
..to trebalo po mesiaci riesit a nie nicit sa pol roka a ak to on nevidel a nevedel pochopit, ze to takto nejde je to sebec vyhovovalo mu to tak,a tazko sa zmeni ked je uz dospely, aj neverou ukazal ze mysli na svoje potesenie namiesto rozhovoru s tebou.
@lucy1509 ako citát je to dojimave a romaticke. ako zivotne kredo by to bola samovrazedna misia.
@moonlight1210 áno, motto akurát pre naše babičky a prababičky...
@moonlight1210 suhlas len v tomto pripade ten citat posobi aj pokrytecky alebo tusi ze ona vie?
stretnes lepsieho 🙂
zacni robit co ta bavi a co by si chcela na sebe zlepsit..
taka budes vnutorne stastna a vyrovnana, ze sa ti aspon 2 veci z 10tich podarili a povies si, ze 2 x do tej istej rieky NIKDY , ani v myslienkach nestupis.
Motivujes samu seba a to je tvoja vyhra k dosiahnutiu vrchola.
vdaka takýmto citátom sme možno mnohí teraz na svete, lebo naše babičky, mamy vydržali, prežili a nechali nás v ilúzii akými sme plodmi lásky 😉
Q
@lucy1509 oh, ten citát nie. Z tohto ti určite nemusí trhať srdce, pretože treba žiť reálny život, tak ako ho cítime a ako prichádza, a nie život podľa naivných citátov. Možno na teba čaká omnoho lepší chlap a ty máš mať omnoho krajší život ako žiješ teraz. Pre niečo sa to predsa deje, takže nezúfaj a nepridávaj si starosti ešte takýmito citátmi.
@lucy1509 prepáč, ale si naivna.
Nechcem ti ublizit, ale kedze mu ta "slecna" napisala sms s textom aky si uviedla, ze sa ma ozvat zajtra, tak sa s ňou snazil stretnut opakovane. Nie len raz, s tým, ze nic nebolo a odisiel. A ak by to tak aj bolo, tak sa ocividne pokusal dokončiť čo chcel.
Ak si zmierena s tým, ze pochybil, tak je to ine. Su zeny čo sa s tym vedia vyrovnat.
Ale ja by som nestrácala cas s niekým, kto ti neda to co davas ty jemu.
Samozrejme, ak ste spolu nemali styk rok, tak je to relativne pochopitelne ze mu zasibalo, ale tiez by som teda aspon od mojho muza ocakavala nejake pokusi predom o napravenie nasho intimneho zivota, popripade " vyhrazky " ze sa rozide, ze nevie byť bez sexu. No proste čokoľvek čo by mi cinklo v hlave ze je problem a nie ze ty planujes svadbu a od obraba eskort za vase peniaze 🙈
Ak ste spolu spavali, tak by som v tom prípade okamzite odisla, lebo sex mu nechybal, to bolo o tom ze chce inu. A dala by som si spravit testy na pohl.choroby = clovek nikdy nevie, ci pouzil prezervativ. Vlastne, nevies ani či toto bolo prvy raz a ci nie.
Kazdopadne mas to velmi tazke, ale isto zvaz buducnost. Po svadbe pridu deti, a deti nie su len radost, ale aj starost. Mnoho krat su vypate situacie, kde sa budes ty starat o mimi a mysliet na to, ze kde siel on ?
Keby ta aspon z nejakej tej lasky podviedol, ale eskort ? To podla mna nieco o cloveku hovori.
@lucy1509 nečítala som všetko možno to niekto napísal
Pre Boha prečo si necháš toľko toho navalat na plecia 2 práce a ešte máš výčitky, že si zanedbala sex???môžes mu pomôcť nie však robiť ako mulica.Svadbu by som zrušila možno sa zatiaľ nerozchadzala.si príliš dobra pomahas zabúdas na seba a s takými sa potom kmita hlad si aj svojeho von s kamarátkiu, cvičiť strašne si mu oddaná dáva j na to pozor
@eliska13 tiez som toho nazoru ze privelmi na seba zabuda, takeho chlapa poslat prec, a nielej zrusit svadbu. by som s takymto chlapom nevydrzala uz ani minutu :/ je to hrozne kam speje tato doba, na kazdom rohu takyto chlap, cloveku je az zle z toho. kde su tie casy ked chlap zarabal a zena sa starala o domacnost, teraz chcu od nas aby sme sa starali o oboje a chlapi by najradsej sedeli doma :(
@lucy1509 ja som s pracovnou výpomocou fungovala cca 2,5 roka s ex, lebo veď on chce byť podnikateľ a bla, bla, bla.... zo začiatku všetko ok - ja som mu len občas pomáhala, postupom času som už ja robila mimo svojej práce aj tú jeho, lebo on si chcel chudáčik oddýchnuť a on chce ísť žiť. A naraz som zistila že chlapec sa k.rvil kade tade, lebo veď on má stres a už nebol ani so mnou spokojný...Tak som si našla druhú prácu, iné bývanie a odišla preč. Nič lepšie som nemohla spraviť
mna fascinuje skalopevné presvedčenie mnohých žien , že ten ich je svätý jak obrázok a ostatní podvádzajú. Vraj 70% chlapov už podviedlo alebo podvádza, alebo to minimálne malo v úmysle. T.j. teoreticky 7 z mojich 10 kamarátok je alebo bude podvedených a ja som si istá že ja patrím k tým 3 zvyšným "šťastlivcom". Keď to moje kamarátky zažijú , poradím im preto im na základe svojho presvedčenia poradím rozchod, kopnúť do zadku , rozvod (bez ohladu na príčiny a následky aké to bude mať). Niktorá si nepripúšťa a ani jej nenapadne, že z menšiny sa môžem ľahko ocitnúť v tej väčšine. Z toho vyplývajú občas také dobre mienené rady s fatálnymi následkami. Pritom by niekedy stačil kľud a rozvaha, pretože ani na palube lode v rozbúrenom mori sa nedá v pokoji rozjímať alebo čítať knižka so slnkom nad hlavou
V takomto prípade by som svadbu odložila. Nechala priestor na urovnanie si vecí. Sama za seba hovorím, že ak plánujete rodinu prídu ťažšie veci ako to, že jeden z partnerov je pracovne veľmi vyťažený a nemá silu na nič iné len porobiť si základné veci okolo seba. S manželom tvoríme pár 16 rokov, keď sme nemali dieťa, partner všetok svoj čas venoval práci, videli sme sa 2 x za týždeň a aj to na pár hodín. Neprekážalo mi to. Boli to naše krásne roky. Keď sme začali po 11 rokoch spolu žiť v jednej domácnosti, ja sama som si po troch mesiacoch vravela či je toto to správne, či chcem takto žiť, s niekym zdieľať jeden priestor. Bolo to pre mňa ťažké. Potom som sa vnútorné vyrovnala so svojimi pocitmi a žilo sa nám krásne. Aj partner to tak cítil. Veľa sme sa vtedy o tom rozprávali. Žili sme každý pre svoju prácu,naše rodiny, priateľov,pre motorku. Proste nič nám nechýbalo.
O dieťa sme sa snažili už pred spoločným bývaním. Bola veľká pravdepodobnosť, že v živote spolu mať vlastné deti nebudeme. Vyrovnali sme sa s tým, začali sme plánovať budúcnosť a život bez vlastného potomstva. Sme krstní rodičia piatim deťom, tak sa nám trošku zmiernil deficit detskej lásky a oddanosti. Po troch rokoch spoločného žitia sme počali syna, a ti poviem priamo, že riadne to s nami zamávalo. Stálo ma veľa úsilia vydržať po pôrode vo vzťahu. Bola to pre nás a náš už úplne zabehnutý život veľká veľká veľká zmena. Prišli veľké silné hádky, nepochopenie jeden druhého, v tej dobe ešte priateľ, teraz už manžel nechápal, že potrebujem aby bol doma aspoň na večerné kúpanie a podobné veci. Dieťatko náš život veľmi zmenilo. Mala som náročné tehotenstvo, riešila sa otázka, či uprednostníme moje zdravie ak nie až môj život pred životom nášho syna, ktorého som nosila pod srdcom. Bola som presvedčená, že aj ak by som mala umrieť tak dieťa donosím najdlhšie ako sa bude dať. Partner bol úžasnou oporou v tej dobe. No po pôrode prišla naozaj veľká zmena. Syn mal ťažší pôrod. Nasledovala neurológia, vyšetrenia, našťastie je zatiaľ v poriadku a rastie z neho riadny šašo. Pridruzili sa potravinové intolerancie.
Touto svojou slohovou prácou chcem len povedať, že doprajte si čas. Obaja. Ja som dva roky manželka, ale stále vravím a nehanbím sa za to, že som sa vydávala len pre právne veci. Naozaj len kvôli dieťaťu.
Nechcela som sa vydávať, nechcela som nám komplikovať život, ako žena som sa vnútorne vyrovnala s myšlienkou, že môžno môj partner si vo vyššom veku nájde partnerku, ktorá by mu dokázala porodiť vlastné dieťa. Je to úplne prirodzená vec, túžba po vlastnom potomstve.
Preto píšem, doprajte si čas.
začnem mojho 20mes.syna podozrievať že mi po večeroch čita temy na MK. Akurat mi priniesol po chvili co sa zobudil z kniznice malilinku knizocku "Tajomstvo šťastneho manželstva"
Tak par citatov od ludi co su pod tym podpisaní :
1, Manželstvo sú tri diely lásky a sedem dielov odpúšťania
2,Matematika lásky: jeden plus jeden rovná sa všetko, dva mínus jeden rovná sa nič.
3, V každom manželstve staršom viac ako jeden týžden sa objavia prvé dôvody na rozvod. Vtip je v tom, nájsť a stále hľadať dôvody pre manželstvo.
@lucy1509 no dievča, najprv by som sa zastavila pri tvojom pracovnom tempe. Poviem ti novinku. Zajtra tu už nemusíš byť... :-/ Tomu hovoríš život? Za čím sa ženieš. Vieš, muži zvládnu fyzicky omnoho viac. Práve preto je depresia, vyhorenie, úzkostné stavy, nespavosť tak rozšírené práve u žien. Takýmto spôsobom a prístupom k životu sa uponáhľaš akurát k rýchlej smrti. To čo sa stalo, ti asi zachráni život. Zastavíš sa a usporiadaš si hodnoty. A k chlapovi čo dodať? Keď toto robí už pred svadbou, čo bude robiť potom? Ver mi, nikdy na 100% nezabudneš. Kašli na neho. Nezaslúži si tvoju lásku. Neplytvaj ňou

@olive777 naopak, ja si myslim, že vyzrety muž ktorý to ma usporiadane v hlave (aj v gatiach) takú ženu ocení. Urevane a preafektovane slepice, čo sa motaju pod nohami ho nikam neposunu 😉