Nevera môjho otca
Potrebujem poradit pretoze naozaj neviem co mam robit. Moja mamina zistila, ze ju moj otec podvadza. Rozhodla sa ze mu, ze o tom vie nepovie a tu je ten problem. Mamina je hrozne utrapena, ja sa ju snazim presvedcit aby ho konfrontovala, ze sa jej potom ulavi ale ona sa boji. Ma vyse 50 rokov a zdravotne problemy a boji sa co s nou bude. Mamina jeho milenku pozna a poznam ju aj ja z videnia. Na otca som strasne nahnevana, citim velky smutok a sklamanie. Mam 100 chuti mu to vykricat do ksichtu ale zaroven viem ze by som sa do toho nemala starat. Ako jej mam pomoct aby sa netrapila, hneva ma ta nespravodlivost, ze ony dvaja si uzivaju a moja mama sa trapi. Chcem uz tuto ich frasku konecne ukoncit.
@majkeel Prepáč, ale toto je typický pohľad chlapa. Že "to neovplyvníš" a "mohla si aj ona niekoho nájsť". Tak, čiste štatisticky, koľko mužov si nájde milenku? A koľko žien si nájde milenca? Nemám, samozrejme, žiadne presné štatistiky, ale stavím sa, že mužov je oveľa viac. A nie preto, že sa im to proste stane, ale práve preto, že to ovplyvníš. Je to vec rozhodnutia.
A je obrovský rozdiel, či vzťah skončí preto, že si muž nájde milenku, alebo preto, že zomrie. Lebo v tom druhom prípade žene zostane byt a ešte bude dostávať aj vdovský dôchodok. V druhom prípade môže skončiť aj na mizine, lebo pán manžel bude žiadať vyplatiť polovicu hodnoty bytu.
@karolinakr na toto ti neviem odpovedat, toto uz je len na nej, bodaj by si nasla niekoho aby nebola sama, ja jej to prajem
Dakujem vsetkym za kazdy jeden prispevok, viem ze je to tazke posudzovat ked nepoznate cely pribeh. S maminou som sa dnes rozpravala, plakala a ja som sa snazila byt jej oporou, slubila mi ze sa s nim porozprava ale nebude to hned. Dufam, ze svoj slub splni a uz sa jej konecne ulavi, najtazsie je urobit prvy krok, ja som presvedcena, ze ked to urobi, ulavi sa jej. Ja len dufam, ze moj otec sa nezachova ako chrapun lebo tym u mna definitivne skonci. Dakujem este raz, velmi mi to pomohlo sa tu vykecat, peknu nedelu vam zelam. Mozno sa este ozvem ako to cele dopadlo.
Ozvi sa.
@katty2012 je rozdiel zacinat v 50tke chlap a zena. Kdezto chlap ma "druhy dych" a vyzera zvacsa mladsie a atrakzivnejsie, je atraktivny aj pre (o dost) mladsie rocniky opacneho pohlavia (aj fyzicky, aj financne). 50tka zena si len tak lahko partnera nenajde, so zdravotnymi problemami, nadajboze financne na uplnom dne a postavenim v spolocnosti, ktora tiez nie je privetiva, k zene ked sa rozvedie par "v rokoch"....
Cau. Kamarat je kardiochirurg. Chodia mu tam muzi po infarkte a placu. Rozpravaju zivotne pribehy, ako pred 50tkou opustili zenu a nasli si tricku, maju s nou dve deti a nezvladaju to tempo.
Takze tiez nic moc...
Nepoznám tvoju mamu osobne, ani to nemusí byť jej prípad ale všetci títo "príliš veľký dobraci" nevedomky manipulujú a akokeby vydieraju druhých svojou dobrotou.
Si predstav ze máš hlad a niekto ti daruje polku svojej obloženej bagety, nájdeš sa, si šťastná a vďačná. Sú ale ľudia ktorý ti nanútia celú svoju bagetu, zboznym pohľadom ta sledujú akú ju ješ a povzbudzujú ta, len si daj, ja budem hladná ale ty sa najedz.... Z takého jedla máš síce plne brucho ale zlý pocit, že si niekomu zožrala to posledné. Ze musíš byť teraz vďačná..... Toto sa vola manipulácia prílišnou dobrotou. Vyvoláva to pocit viny, pocit ze musíš byť tomu človeku vďačná.
Úprimne, nebolo by ti ľahšie keby si to rodicia medzi sebou vykricia ako toto mamine tiché utrpenie?
@h2 Statisticky musi pripadat na 1 neveru presne jeden muz a presne jedna zena. 🙂 Jedine ze by sa pan manzel preorientoval ...
Super pristup. Radsej nech zomrie, ako by som sa mala rozviest. Aspon mam vdovsky. ;)
No a ze pan manzel si popyta polku bytu, na ktory pracoval a ktory mu patri, no to je naozaj drzost. 🙂
Keby pracovali viac, mali by mozno dva byty a kazdy by mal kam ist.
Ked sa zena zoberie prec z vztahu, kde nebola spokojna, tak sa jej tu tlieska, ma si zobrat, kolko sa len da. Ked to urobi muz, tak je to haj.. a treba ho vyhodit bez akychkolvek narokov. ;)
Rozchod nie je ziadna velka vec, kazdy ho absolvoval minimalne raz. Naco stracat cas a byt s niekym, kto o vas nestoji? Ludia sa schadzaju, rozchadzaju. Treba sa vediet rozist slusne a dostojne, ked mate spolocnu dlhu historiu, ktora nebola vzdy najhorsia.
@majkeel Existuje obrovské množstvo slobodných, či rozvedených žien. Nie každý ženatý podvádza s vydatou, väčšinou si vyberá práve z tej skupiny voľných žien bez partnera, už len preto, že má u nich oveľa väčšiu šancu na úspech.
Ja som nepísala, že radšej nech zomrie. Len som písala, že je to rozdiel. Určite by som si za žiadnych okolností neželala smrť svojho muža, určite by som skôr prijala jeho neveru.
Tak isto som nepísala, že je drzosť pýtať si polku bytu a že to muž nemá robiť. Samozrejme, že to urobí, iba že by bol padnutý na hlavu. Len som písala, že to tú ženu finančne položí.
Nabudúce sa skús trošku zamyslieť, kým vyrazíš do boja za mužskú neveru. 😉
@h2 To nie je boj za muzsku neveru. 🙂 Iba sa pozastavujem, ake su tu prispevky. Ten "nic" nema, o takeho ani bicykel neopriem. Radsej budem sama, ako s takym, co ma nebude zivit... A baby su aj casto dlho same, lebo si nastavia latku na 5 metrov a cakaju na Godota ... V mladosti su same roky dobrovolne, lebo chcu a maju dojem, ze maju kopec casu a nebudu sa zahadzovat s "hocikym" a v starobe su potom same nedobrovolne, aj vtedy, ked to uz nechcu.
Pride okamih pravdy, 50-60rokov a ked konecne moze byt sama, zrazu panika, ja nechcem byt sama. 🙂
@lujza123 si uplne mimo, toto nie je ten pripad
@majkeel Prosím Ťa, daj aspoň jeden tip na príspevok v štýle "radšej budem sama, ako s takým, čo ma nebude živiť". Lebo ja už som tu čítala viac príspevkov na tému "on nepracuje, má dlhy, všetko platím ja" a ešte s týmto chlapom aj naďalej zostávajú žiť.
Ale k téme: Ak by dotyčný prišiel za manželkou, povedal jej, že ju už nemiluje a chce sa rozviesť, mohli by sme ju akurát tak poľutovať, povedať, že takéto veci sa stávajú a zaželať jej všetko dobré do ďalšieho života. Ale on to neurobil. Namiesto toho sa vráti domov od milenky, tvári sa, ako keby nič, zje, čo mu manželka navarí a dá jej oprať špinavé trenky. Toto je to, čo ma na tom rozčuľuje.
Písali tu teoretičky. Skúsim pridať svoj príbeh. Moje manželstvo už dlhšie nefungovalo... Po letnej dovolenke som si uvedomila, že sme sa veľmi odcudzili, že už spolu žijeme len ako spolubývajúci. S manželom som sa pokúsila viac krát rozprávať, ale je introvert, k ničomu to neviedlo. Povedal mi, že má nemá rád, ale rozvádzať sa nechcel, kvôli deťom. Rozhodla som sa vyhľadať odbornú pomoc, on nemal záujem. K psychológovi som chodila cca pol roka, potrebovala som hovoriť o tom, čo má trápi, lebo dlho som to dusila v sebe. Hľadala som spôsob ako zachrániť manželstvo. Po polroku som prišla na to, že má podvádza. Ale ešte dlho mi trvalo, kým som to v sebe uzavrela a podala žiadosť o rozvod. Momentálne mám 53 rokov, som 5 rokov rozvedená. Bývalého manžela som vyplatila, hypotéku mám do 70 r....
@zaba21
Čo by som tvojej máme poradila :
1/ navštíviť psychológa, pomôže jej zorientovať sa v situácii a hlavne nezaťažovať deti. Moje deti mali v období keď som to začala riešiť 14 a 20 rokov, dcéra bola dospelá, do situácie ako tak videla, aké naozaj som sa vyhla tomu, aby bola moja butlava vŕba. Asi aj vďaka tomu majú s otcom fajn vzťah ..
2/ začať si tvoriť finančnú rezervu
3/ zvažovať možnosti bývania po rozvode
@vevesh ano, mas pravdu, je to casty jav, ale nemyslis si, ze za to, ako bude zit po rozvode zena nesie zodpovednost prave ona sama? hlavne ked bude nosit v sebe take presvedcenie o akom pises - ze nie je atraktivna, ze si uz nikoho nenajde, ze uz ju v podstate nic dobre necaka a "dobry" zivot jej po rozchode konci, tak to tak i bude. ved my zeny nie sme menej gramotne, menej schopne, menej atraktivne, menej chytre ako muzi. vnimam, ze niektore zeny si to naozaj myslia a potom adekvatne tomu ziju i svoje zivoty
A ešte dosť dôležité... snažiť sa robiť si radosť, naučiť sa byť "egoista" a myslieť hlavne na seba. Ja som bola tiež dosť orientovaná na rodinu, pomáhať, "obetovať sa..
Inak zeny, vacsina chlapov, ktori opustili svoje zeny po 50ke to lutuje. Ten posledny hormon, ktory este vylovili a ktorym ocarili o 20 rokov mladsiu zenu, splodili deti, uvalili tym na seba zavazky: makat chcem nechcem do 70ky, aby to vsetko pozabezpecovali, stihat za mladicou v beznom zivote aj v posteli... miesto toho mohli vegetit sice s rovesnickou, nie az tak atraktivnou, ale uzivat si zivot a vnucata... nuz, niet co zavidiet, kto chce kam...
@0silvia0
So ženou, s ktorou ma podvádzal sa neskôr rozišiel. Čo viem, mal ešte jednu priateľku, momentálne je sám. Či to ľutuje, neviem... stretávame sa občas, keď majú deti narodeniny, promócie a podobne. Inak sme to už nikdy nerozoberali, trvali mi to dlho, ale urobila som čiaru za touto kapitolou. Urobila som všetko čo bolo v mojich silách pre záchranu manželstva, viac som nevedela. Ale mala som "šťastie", že som sa rozvádzala s normálnym človekom a snažili sme sa dohodnúť. Vďaka tomu majú deti dobrý vzťah s nami oboma.
@0silvia0
No nebolo to jednoduché, dlho som si vyčítala, že som nedokázala udržať rodinu...aj teraz mi len ľúto, keď vidím úplné rodiny...
Pre autorku by som chcela len napísať, nech sa snaží byť máme oporou, nech ju povzbudzujeme k samostatnosti, pomôže vybaviť čo sa dá. Mne veľmi pomohlo, keď ex odišiel, presnejšie,bposlala som ho preč, lebo veľmi ma zranovalo, kým som ho musela stretávať...Ale je pravda, že mala som ešte doma deti, mala som motiváciu.
Zdravím, chcela som vás poprosiť o radu. Mám vyše 50 a manžel ma podvádza s 27 ročnou. Trvá to už dva roky. Nepomohlo nič - výčitky, ultimáta, či snaha z mojej strany o skvalitnenie spoločného života......dopadlo to tak, že ja som tá chudera, čo sa stará o domácnosť, podnikanie a o neho, on si zatiaľ milenku dotiahol už aj do spoločnej firmy, mesačne ju finančne podporuje a povedal, že sa jej nikdy v živote nevzdá.
Naozaj už nevládzem a mám chuť radšej ukončiť svoj život, ako sa nechať takto ponižovať. Poradite mi prosím? NANY
To mu povedz, ze ta sklamal, a za si z neho zhnusena. A ze dufas, ze tvoj manzel nebude taky hajzel ako on.
@misko66 Toto je myslim otazka na odbornikov, ktory poradia ako vytunelovat firmu🙂
Potom uz to pojde lahko. Muza posles mladej do pecka a ty si zalozis vlastnu firmu.

@lujza123 absolutne si sa netrafila svojim opisom do mojej maminy, ani len kusok, moja mama a manipulator? Musim sa smiat