Nevera môjho otca
Potrebujem poradit pretoze naozaj neviem co mam robit. Moja mamina zistila, ze ju moj otec podvadza. Rozhodla sa ze mu, ze o tom vie nepovie a tu je ten problem. Mamina je hrozne utrapena, ja sa ju snazim presvedcit aby ho konfrontovala, ze sa jej potom ulavi ale ona sa boji. Ma vyse 50 rokov a zdravotne problemy a boji sa co s nou bude. Mamina jeho milenku pozna a poznam ju aj ja z videnia. Na otca som strasne nahnevana, citim velky smutok a sklamanie. Mam 100 chuti mu to vykricat do ksichtu ale zaroven viem ze by som sa do toho nemala starat. Ako jej mam pomoct aby sa netrapila, hneva ma ta nespravodlivost, ze ony dvaja si uzivaju a moja mama sa trapi. Chcem uz tuto ich frasku konecne ukoncit.
@kakawah tak byt maju 50:50, neviem ci by sa vzdal svojej polovice
@lauriema nepochopím ženy ktoré sa nechajú takto ponižovať...keby to viem o mojom mužovi , tak ho okamžite pošlem do riti... môj otec mal tiež milenku, mama sa s ním hneď rozviedla, a ja som jeho milej , keď mi ju chcel predstaviť,pekne do očí povedala, že s kurvami si ja ruku nepodavam....nakoniec zdochol úplne opustený, ani na pohrebe sme mu neboli...
Ano byt je stale 50:50. Ale kazdy normalny chlap , keď uz si najde novu lásku by snad mohol to byvanie ponechať tej svojej žene a s tou novou si najst nieco iné, nie? Takto ked uz zradil, tak nech sa aspon este zachova ako dzentlmen. Tak on dostal rodinu do tejto situácie.
to, ze je tvoja mamina obetava, nemysli na seba ale na vsetkych ostatnych je sice pekne, ale chyba jej sebaucta. Jednoducho put s tvojim otcom tu na tomto svete skoncila, je cas sa rozlucit a ist dalej.
Sama, bez chlapa, nech ho necha frajerke... muzi nemaju radi sluzky, ale kralovne... Najvyssi cas sa stat kralovnou, drzim jej palce❤️
@0silvia0 mozno som sa zle vyjadrila, ona uz o neho nestoji, boji sa skor o to ako to zvladne
Nečítala som príspevky,napíšem môj pohľad na vec. Otec si užíva s milenkou a príde domov,kde má okolo seba postarané? Mamina nech prvá prinesie rozvodové papiere, to bude otec kukať! Práve preto,že to nečaká od ženy,ktorá mu behala okolo zadku. Mamine sa uľaví. Radšej by som bola sama ako sedieť a trápiť sa myšlienkami. Veď má oporu,vás,pomožete jej.
A ty veľmi nezmôžeš. Obaja sú tvojimi rodičmi a toto si musia vyriešiť oni dvaja.
to nehovorim, ale ked si to tak vnimala, tak to tak bude
To by sa bála asi každá žena po 30 rokoch, ale treba ju ubezpečovať, že to zvládne a bude dobre.
Naznacit mu mozes, ze to viete. Aspon bude ohladuplnejsi.
Mohlo sa to stat aj opacne, ze by sa tvoja mama zalubila a niekoho si nasla. To neovplyvnis. To je medzi nimi dvomi, nemalo by to ovplyvnit tvoj vztah s otcom.
Bud afera pominie, alebo sa aj tak o nejaky cas rozidu. Ak sa niekto rozhodne odist, tak to nezmenis. Mozes jedine pomoct, aby sa mama osamostatnila a zacala zit vlastny zivot. Chodila von, starala sa o seba, nasla si novych priatelov, aby sa neopustila. Keby nie afera, aj ked partner zomrie, treba vediet zit dalej.
Zivot zit zvladne aj sama, len treba chciet.
Clovek tomu nerozumie. Vsade pisete, ako je lepsie zit bez chlapa a ked konecne odide a mali by ste zacat oslavovat volnost, tak sa zosypete.;)
tvoja mama neurobila ziadnu chybu, zensa ti s tym zdoverila. Nemyslim, ze by to pred tebou mala tajit. Ja by som to na tvojom mieste otcovi povedala, ze to viem. Sice s vycitkou, ale bez kriku a agresivity. Neprezradila by som, ze to vie aj mamina, ak by to tak chcela. Hlavne je podrzat mamu... Otca ma kto oodrzat, nasiel si milenku. Mama ma teraz oporu v tebe, treba davat najavo, ze nie je sama a ze na moznost volby, ci uz zostat s otcom a pretrpiet to alebo skusit to na vlastnu past a radsej sa rozviest.
Ahoj, vies co? Ta samota ani nie je taka hrozna ako ten strach. Tieto dvere sa zavru, otvoria sa nove. Bude lepsie.
@kakawah to by si vela chcela 😄
Pozri ked je zdravotne na tom zle a boji sa, že sa dochodku nedožije ak maš na hypoteku svoj vlastny byt, keby prišlo k najhoršiemu vezmi ju k sebe.Na vylety na zmrzliny do kina - prežite taku poslednu jazda vela zabavy, robte si fotky.Tato posledna faza maminho života može byt ešte lepšia ako ta prva.
Vždy je nejake ale, prečo sa to neda, ale je to na vas dvoch.Ako si život spravite, taky ho budete mat. Ak by dostala peniaze za polovicu bytu tak proste alebo si kupiť niečo, či isť do penzionu.Jedna teta v 70 ke !!! odišla od muža, byva v penzione za 400€ ma obrovsku izbu, kuchyňu, kupelňu velky balkon.Vobec nie ke žiadna chudinka odkopnita, ale žije na urovni
Pozerajte aj pozitívne nielen negativne do buducna
Inak to s tou samovraždou je hrozne.Aby si jedna žena vzala život kvoli chlapovi.Preto musia byt deti oporou svojim rodičom v starobe a nie ako tu zaznelo, že deti nie su povinne voči rodičom óbec nič.
Aj v tom penzione, ze sa jedna starenka zabila.Asi ju deti nenavštevovali
Je uplne od veci vykrikovat druhemu,ze sa onho niekto staral a robil sluzku. Naco to robila? Nemyslim si,ze je to zrada,ty sa na ich vztah pozeras ako dcera. Tiez by ma to mrzelo,ale urcite by som to nedavala za vinu len otcovi. A mamu by som posmelila,aby o tom povedala otcovi. Taketo zavisle zeny na chlapovi sa velmi boja ostat same. Viem si to prestavit. Moja mama by sama asi tiez neprezila,ale to si len mysli. Vsetko sa da zvladnut,len sa nesmie clovek lutovat.
@kakawah Byvanie sa neda "najst". Byvanie sa kupuje a stoji dnes vacsinou 10-20 rocne uspory.
Ked citis, ze vztah ti uz nic nedava, ze ste sa odcudzili a najdes si niekoho. tak sa zoberies a darujes vase byvanie a uspory svojmu expartnerovi, lebo sa citis vinna? Prepac, ale velmi silne o tom pochybujem. Nie si povinna financne "vynahradit", ci kompenzovat druhemu svoju "zradu", to ze k nemu uz nic necitis, pripadne ze je to obojstranne, len druha strana si este nikoho nenasla. Nemam dojem, ze zeny po kazdych kopackach muzovi (priatel, ci manzel) mu kupia garzonku z pocitu viny, ked si najdu ineho.
To nie je "dzentlmenstvo", vzdat sa vsetkeho, co si v zivote dosiahol a po celozivotnej namahe odist byvat pod most. Pre nu bude aj tak iba hm hm, keby jej hned aj daroval obe svoje oblicky. Uz slusne sa dohodnut a rozdelit je uspech a aj to sa nestava velmi casto.
Nie dotyčná, tvoj otec by si mal vypočuť. A inak, moja mamina tak žila, vedela o tom, boli to len samé výčitky a podizrievania už potom, takže ja som za ukončenie hneď a hlavne ak viete aké má plány do budúcna. A ešte jedna vec, frajerka nie je na pranie smradlavych trenirok😉, u nás ako náhle sa naši rozviedli po XY rokoch, kopla ho do riti aj ta jeho, lebo už nechcela byť viac ako milenka, keďže aj ona mala svoju rodinu, len za nu sa postavil jej muž, že to môj otec s nou chcel byť, nie ona s ním, trvalo to cca 15r.🤮🤐😁
Píšeš, že otec príde domov od milenky a zje čo mu mama uvarí atď. Určite robí všetky veci pre neho tak ako doteraz a žije v strachu, aby sa otec nedozvedel, že vie o jeho milenke. To je čo za život? Ona musí byť psychicky úplne dole. Je pochopiteľné, že jej ide o bývanie, že nechce radikálne meniť život, lebo nemá na to povahu, jej chýba asi akčnosť a dravosť, ktoré majú niektoré ženy aj v 70-tke. Nedokázala by začať s tým, že v prvom rade, aby si zachovala aspoň nejakú hrdosť, povedať mu, že vie o milenke a ze potrebuje čas na to, aby sa rozhodla ako ďalej. Dovtedy žiť s otcom v byte, ale absolútne sa o neho nestarat. Keď je taký ficur a zvláda milenku, nech má aspoň toľko charakteru v sebe, že prestane s tým otravovať ešte svoju chorú manželku. Keď povie, že odchádza, tak mamka až neskôr pochopí, že svet sa nezrutil, keď podvodník odíde a stále je v živote je niečo pekné, kvôli čomu sa oplatí žiť. Vnúčatka nemá? Pre ženy v jej veku zvyknú byť stredobodom vesmíru.
Ach, je mi to ľúto ☹ Mohli mať peknú jeseň života, mohli chodiť do kúpeľov, mohli chodiť na vychádzky, mohli sa o vnúčatá starať. Mohli mať pokojný a príjemný život, namiesto toho ich asi čaká veľká zmena. A nemôžeš o tom otcovi povedať Ty za seba? Vieš, že si ich videla alebo niečo si sa dopočula. Že by si mu povedala, že mama o tom nevie. Že by si mu vyčistila žalúdok sama za seba. A ešte sa chcem opýtať.... Ty si myslíš, že čaká na nejakú príležitosť kedy to ukončí. Chápem, že nechceš konkretizovať. Ale zaujímalo by ma, že či by sa tým niečo zmenilo pre mamu - znamenalo by to nejakú nevýhodu pre mamu? Poviem príklad - čaká sa na nejaké dedičstvo. Keď sa "to" zdedí ešte počas manželstva, bude to aj otcove, keď po rozvode, tak len mamine. Lebo ak by to znamenalo niečo takéto (nehovorím, že konkrétne toto, len proste nejakú nevýhodu pre maminu), tak by nemala čakať na to kým s ňou takto "vypečie" ☹
@majkeel ja vo svojom okoli a v rodine nemam take pripady chvalabohu....ale predsa ked si kolegynin muz narazil inu zensku, tak nechal bývanie zene a deťom a odišiel s mladou do podnajmu. Veľkorysé od neho a aj to ze kazdy víkend priniesol nakup deťom, ovocie jogurty....a samozrejme platil. Možno citil ze ublizil rodine. Neviem no...
Co takto sa porozprávať s otcom? Medzi 4 očami, niekde kde ta nemôže odbiť vetou teba do toho nič, niekde kde neutečie, napríklad pri prechádzke prirodou.
Porozprávať, nie vykricat ani nekonečné výčitky a obvinenia. Vypočuť si aj jeho verziu. Ty ako dieťa vnimas iba maminu ublizenu verziu, ale aj otec ma svoju. Vzťah je o dvoch ľuďoch, vždy je o dvoch ľuďoch, či sa im darí alebo nedarí. Nič nieje čiernobiele, nieje to len zlý, zlý chlap co si našiel milenku. Nevidíš im do spálne, do života.
Jasne ze svoju maminu ľúbiš, ale myslím ze ona ma zvláštnu povahu, už len z tých utrzkov co o nej píšeš,.... Robí otcovi sluzku, superobetava, všetko pre deti, pre rodinu, na dovolenky nechodí, milenku toleruje, tichucko trpí...
Tento typ človeka, superobetavy trpitel je svojím spôsobom hrozny manipulátor, vyvolávac pocitu viny, pocitu že mu musíš byť vďačná lebo ti vo svojej superdobrote obetovala celý život... Z dlhodobého hľadiska ta ale tento typ človeka doslova dusi.
Možno ma proste tvoj otec tohto dosť, ale nevie to riešiť radikálne, z ľútosti k mame žije takýto dvojitý život.
@kakawah No tak to aby chlapec zacal pomaly pracovat na dalsom byvani, aby mal co dat aj tej druhej. 🙂 Pekne od neho, ze po kazdom vztahu daruje partnerke byt. Neviem co ta nova mladsia, casom nebude moc spokojna, ze oni ziju v prenajme a on byt nechal ex. Ta ho casom asi spracuje, aby si to rozmyslel alebo ho ako nemajetneho kopne do ...
@majkeel ono myslim, ze to je myslene tak, co pisala @kakawah, ze sa stara o to, aby jeho deti s matkou jeho deti netrpeli diskomfortom, ked uz si panko nasiel inu zenstinu. Berie to tento druh chlapov tak, ze ked som v rodine zlyhal a nevydrzal s jednou zenou, tak im nebudem vytvarat dalsie stresy, ale velkoryso sa o deti a matku jeho deti postara, nieco ako pan Boris K. 😶
Necitala som diskusiu, tak mozno sa budem opakovat.
Mne v podobnej situacii pomohla informacia, ze nie som prva, ani posledna.
Mama to zvladne. Zvladli to aj zeny s malymi detmi a bez polovice bytu. Velakrat zeny s postihnutymi detmi.
Mne to vyzera, ze zivot chce konecne tvoju mamu prebudit a dopomoct jej, aby si uvedomila, ze ona je hlavne zodpovedna sama za seba, nie za druhych. 30 rokov robila sluzku panu tvorstva. Koncom pätdesiatky je uz unavena, znicena a jej manzel plny sil pomilovat okolie.
Podstatna informacia je tiez, ze mama nie je sama, ma seba a ma teba, tak nech si vas konecne zacne vazit.
Treba okamzite prestat s domacimi pracami, treba konfrontovat otca, ze doma uz nie je vitany, treba podat ziadost o rozvod a treba sa dohodnut na rozdeleni majetku, trebars, ze otec vyplati mamu a za to kupite mensi byt, na tvoje meno v pripade, ze by trebalo vziat hypo. Ten byt zostane tak, ci tak raz tebe.
O pol roka budete mat spokojnu, veselu mamu s vela zalubami, radostami. Ked nic nespravite, mama bude o pol roka taka nestastna, zradena ako teraz, alebo nebude.
Ked je tvoja mama taka dobra dušička a citliva žena nemože si najst normalneho priatela? Po rozvode samozrejme.Ziadneho bujaka, alfasamca al.vypočitaveho sukničkara, ale nejakeho solidneho čo chodi do kostola, možno tiež sklamany a pekne si dožiť starobu? Či to je utopia?

@katty2012 ja som nikde nenapisala ze mamina vykrikuje ze sa obetovala pre nas, to som povedala ja lebo to tak je, ona nam nikdy nic nevycitala