icon

Nevera pre skúsené ženy

bobulka34
12. nov 2013

Uz velakrat sa tu rozoberala nevera, priatelstva muzov a zien, byvale lasky, kolegovia. Lenze fakt je pravdou, ze pokym sa to asi cloveku nestane, tak to zmetie zo stola s tym, ze ved zaklad je rodina a bla bla. Lenze ked sa do cesty zapletie muz, ktoreho ste napr. roky milovali resp. chceli milovat, rozumeli ste si, len sa vase cesty rozisli, alebo resp. v danom case nebola nato vhodna doba, ale s danym rozumom ste si neuvedomovali silu lasky. Zial stroj casu neexistuje. Medzitym ste sa vydali, alebo nadviazali vztah a mali rodiny a zrazu sa to stane pride on ci novy, staronovy a vy ho milujete. Chcete zanho dychat. Zrazu sa tesite zo zivota a zistujete, ze manzela mate radi, ale s nim to nikdy nebolo ono. Co potom . Su 3 moznosti 1. Ostat pri rodine hoci milujete ineho a v podstate ticho trpiet 2. Odist za nim a vsetko si pokaslat , mozno aj vztahy s detmi 3. Zit na dve strany, doma byt vzorna manzelka a matka a potajme sa obcas stretnut s laskou. A teraz babo rad... Co by ste urobili

Strana
z2
adri266
13. nov 2013

@evkakorcek asi necakala toto , co jej pisete 😉

digysa
13. nov 2013

@mamavera No a hlavne "tvrdo" v slove alternatYva....pardooooon, ja poznam SK pravopis...malo byt alternativach... 😉 😎

@evkakorcek lebo bobulka34 ma jedno hobby, ktore vsetci pozname.....rada zaklada rozne temy a potom caka od ludi, ze sa rozbehne diskusia.... 🙂

lili_mia
13. nov 2013

@bobulka34 Ja sa opýtam inak. Tvoj manžel stretne tú osudovú ženu, ktorú kedysi miloval a žiaľ, ešte ju miluje. Chceš to zažiť, ked sa tak doslova hlúpo pýtaš?

http://elizabehtin.wordpress.com/2013/06/01/las...
http://elizabehtin.wordpress.com/2013/05/17/nev...

Zabudni na susedov trávnik http://elizabehtin.wordpress.com/2013/02/05/ako...
ale rieš svoj aktuálny vzťah a venuj sa mu. Ak máš pocit ochladenia, prečo asi? Priveľa povinností? Deti vám nedajú priestor? Staviate dom? Atd.
Sadnúť si večer k mužovi a pohladiť ho po ruke s tým, ako Ti je smutno, že nemáte na seba čas a cítiš sa ako robot čo vykonáva príkazy. Trochu sa s ním takto rozprávaj, každý večer, prelomí to úvodné ľady.

mamavera
13. nov 2013

@digysa vieš, že som si to vôbec nevšimla? A som učiteľka.....ale zaujíma ma obsah, jednu, dve hrubky prežijem, aj mne sa občas pritrafia, spozorniem, len keď sú všetky i a y napísané opačne 😀 tam by bolo lepšie, keby pisateľka použila len jedno, sem-tam by sa trafila. No idem si teda naliať na toho partnera, lepšie povedané na jeho bývalú ženu, ktorá nič nerobila, tak bol donútený všetko robiť on 😀 😀 😀 😀 😀 Stále mu hovorím, že jej pošlem ďakovný telegram 😀 😀 😀 , že vďaka nej ovláda všetky domáce práce. Ja zase dozerám, aby ich robil aspoň sem- tam 😀 😀 😀 . Myslím, že tu platí "jaký si to udeláš, takové to máš"

jabadaba
13. nov 2013

@bobulka34 minulost ma zostat uzavreta, spolu s nevyuzitymi ci nenaplnenymi sancami. Vtedy sa cesty rozisli pre nejake dovody. Dnes uz funguje len spomienkovy optimizmus a ten je zlym panom. Nerypala by som teda do toho a nekompenzovala to co zostalo zapadnute casom. Na co to je dobre? Presne tak, stroj casu neexistuje. Pokazena, znicena rodina sa uz nikdy nevrati. 😉

kiki68
13. nov 2013

toto som riesila,ako 19rocna som sa zalubila ako taka zaba a on si odcupital do japonska,proste sa nase cestz rozisli, ja som isla na vysku a mala som trosku ine priority,nez kocovat kdesi po neznamych krajinach. No a potom to prislo, doslova som knucala ako stena 3 roky,ze laska moja kde si....ako v tej pesnicke... 😀
Samozrejme vsetko raz prejde a ja som v 23 stretla niekoho,kto bol rovnako vynimocny. A ked som nejak spadla naspat do reality,tak som mala podobne zajacie umysly,no skor strach v kutiku duse,ze co ked ja sa vydam, a on si tam kdesi dofici do mojho zivota a co potom. Ci stratim hlavu,ci radsej zahram korytnacku a stiahnem sa do svojho bezpecia. Tak nastastie sa to nestalo, dotycny sa akosi po tych potulkach zmenil a sice by som mala problem odolat,ale urcite by som do toho nesla. Proste ta voda utiekla a naspat sa to nevrati. Presne,spomienkovy optimizmus...to je ten spravny vyraz. Hadam si nebudem kazit nieco,co milujem,inak chranim ako besna selma,aby ked sa neikto po rokoch priplazi som stratila tu trosku rozumu co mam a isla prec. Proste smola,bud by som cakala cely zivota ci sa pan milostivy dobrodruh vrati,ale s rizikom,ze ostanem stara dievka,alebo si zariadim zivot po svojom s tym,ze uz to nebudem menit. Na dvoch stolickach sa sediet neda,nech to am hocaky pekny dizajn,raz tomu rupnu nozicky. Nakoniec by som nemala ani svojho muza,ani toho druheho. Takze u mna nerobit blbosti a co nebolo asi uz ani nikdy nebude.

slniecko2
13. nov 2013

@bobulka34 ja vôbec nechápem, ako sa vôbec môžeš zamyslieť nad takou možnosťou, že odídeš a možo si pokazíš aj vzťahy s deťmi 😨 To tebe je prednejší tvoj zamilovaný pocit pred deťmi? to by si im urobila? len tak odišla? ty si matka? veď kto ti kázal aby si ich mala s terajším manželom? si to napísala, akoby boli nejaké zatúlané psíky, ktoré keď chceš, tak ich dáš postrážiť niekomu a ty pôjdeš za šťastnou budúcnosťou. Byť matkou je aj nejaký ten záväzok a deti nemôžu za tvoju krízu stredného veku, tak sa spamataj, opláchni si tvár studenou vodou a začni aj rozmýšľať. Trošku včastejšie sa pomiluj s manželom a hádam ťa rozbúrené hormóny prejdú rýchlo 🙄 Jáj to mi príde ako zo zlej telenovely

bastika
16. nov 2013

Život je v tom krásny, že nikdy nevieme co prinesie a nech rozmyslame kolkokolvek nikdy nemôžeme vedieť ako naše rozhodnutie dopadne. Mamičky ktoré pisatelkine pocity odsudzujete nikdy ste nepoculi o ľuďoch ktorí az pri 2 či 3 manželovi našli svoje šťastie? Kde je napísané že len preto že si niekoho zoberiete a máte s ním deti tak je to ten správny partner pre vás? Nesúhlasím ani s tým, že kvôli deťom sa ma pretrpiet zdochnuty vzťah. Vy ste sa rozhodli mat deti a vaša zodpovednosť pozostáva z toho že ich budete milovat chrániť a budú pre vás tým najdôležitejším v živote. Avšak máte aj svoj život a to či zostanete s otcom svojich deti záleží hlavne od toho aký máte vzťah s ním. Lebo tým že sa národia deti sa vás život nekončí. Deti vidia všetko a vy im dávate príklad do života. Preto keď si niektoré ženy myslia že je pre deti najlepšie zostať pri ich otcovi a trápiť sa sa veľmi mylia a to vrátim z vlastnej skúsenosti. Tu jednoznačne platí nešťastná matka nešťastne deti. A pokial deti spravne vychovavate a dokazete sa porozpravat o vsetkom pochopia velmi vela veci. Avšak!
Treba si uvedomiť že fungujúci vzťah kde však už samozrejme vyhasla vasen je to najlepšie co môže človek mat. Pokial vzťah funguje je tam humor porozumenie ucta a strach o druhého treba si to vážiť a nezahravat sa s ohňom. Teda prerušiť všetky kontakty tak, ako sa to stalo v minulosti. Len autorka môže vedieť v akej je situácii.
Pokial tu ide niekto moralizovat dajte si pozor aby sa Vám ňieco podobne nestalo aby ste si potom nes...i do huby.
Držím palce

malinkaaninka
16. nov 2013

@bobulka34 pusti si dobre studenú sprchu a začni premýšlať.to môžeš robiť do konca života,meniť manželov vždy za lepší a lepší model.za život ich nazbieraš aj sto,ak budeš šikovná 🙂

bastika
16. nov 2013

Treba si predstaviť manžela v objaví s inou ženou. Pokial vás pichne pri srdci stále ho lubime a oplatí sa bojovať. 😉

ivetabocian
24. jan 2019

@bobulka34 ako sa to vyvinulo . Zaujima ma to bo presne viem o com pises. Nechcem radu ....ales kor len vypocut si inu skusenost

Strana
z2