Nevera verzus láska
Zdravím všetkých,potrebujem poradiť,lebo neviem ako ďalej. Som vydatá 17 rokov,mám jednu dcéru. V začiatkoch nášho manželstva tam bola nevera zo strany manžel a nie jedna,no jedna vážna,kôli ktorej sme žili rok oddelene,potom sa chcel vrátiť,všetko sa iejak urovnalo,odpustila som ale nezabudla. Snažila som sa,ale už to nebolo to,čo predtým,city sú pre mňa veľmi dôležité a lásky sa mi niejak od manžela nedostávalo.Bola som mu verná,až do času kým som sa nezaľúbila,do úžasného chlapa,presne takého akého som vždy chcela,citlivého,nežného,pozorného a chápavého....no a ženatého.Trvá to už takmer dva roky,občas sa stretávame a pri ňom cítim,že som plnohodnotná žena a že ma naozaj ľúbi a záleží mu na mne.Manžel rieši len svoju prácu a koníčky,svojich kamarátov,na rodinu mu zostáva málo času.Je to strašne ťažké,netlačím na neho aby sa rozviedol,tiež má deti,je príliš čestný a zodpovedný, záleží mu na rodine,neurobí to.Ale ja sa trápim,lebo čakám,ani neviem na čo a neviem či to ukončiť,alebo si dopriať občas trošku šťastia a pokračovať.Poraďte.
Dievcata snazim sa vas pochopit aj ked sama som manzelka neviem ako by som sa citila keby take nieco odhalim u mojho manzela. Ale asi tie ich manzelstva nie su take idealne ked sa ich manzelia zapietli s vami.Nevyzerate ze ste ich uhanali ale ze ste sa jednoducho zamilovali navzajom a dalej sa stretavate, je to viac asi o cite ako o sexe. Ked som to dobre pochopila.
Ale takto to dlho fungovat asi nemoze. Raz sa to prevali a potom bude na tych muzoch ci sa rozhodnu pre vas alebo ostatnu s manzelkami. Vidim to skor tak ze s manzelkami kedze su tu na oboch stranach pritomne aj deti.
Sama som neveru nezazila. Vdakabohu. Ale mam zopar znamych a ti si tym presli. Je to desne ale zase zostavat v nefunkcnom vztahu a predstierat aby som niekomu neublizila, tiez nema zmysel. Zijeme len raz tak podla toho sa zariadte. Prajem vam obom aby vase rozhodnutie bolo pre vas spravne. 🙂
asi som si mala vybrat nejaku inu temu na rano. Dufam,ze tie vyadrenia v prispevkoch, ze neodsudzujem patria len na osoby, nie na ich spravanie, lebo taketo spravanie je odsudenia hodne a absolutne neakceptovatelne.
Ja jednoducho nechapem, ako zena matka, ktora sama zazila ublizenie od strany partnera v pohode a bez mihnutia oka ublizuje inej zene, cudzej rodine a este si to obhajuje ako jej narok na kusok stastia. Neverim, ze sa nedokazete vzit do zeny svojho milenca. Vy sa len nechcete - a este to obhajite tym, ze im to nefunguje a manzelka moze byt rada, vsak muz jej dava peniaze a travi s nou viac casu ako s vami.... A to, ze clovek nevie, co mu zivot prinesie? Nie nevie, ale preto sme ludia s rozumom a citmi, aby sme aj tazkym situaciam dokazali celit a riesit ich tak, aby sme sa mohli na seba pozriet do zrkadla. Same ste si vybrali co chcete a zvalovat to na osud, ci davat vinu "zivotu" je len trapna vyhovorka. Fuj, je mi z vas zle a este bez hanby to tu pridete pretriasat.
@sisaka Úplný súhlas. Inak s týmto som sa dosť často stretla v slovných prestrelkách s našimi anglofónnymi spolubratmi, tam si vyslovením akejkoľvek kritiky vyslúžiš adjektívum "judgmental" (je to taká hovadina, že sa to ani nedá preložiť, snáď niečo v zmysle "ten, kto odsudzuje", ale to nemá ten expresívny podtext) a možno v súčasnosti aj nálepku "hater", no to už som nestihla zistiť.
Dnes nikto nechce počuť kritiku, teda že vrátane mňa, ale je také jednoduché na kritika vytiahnuť čarovné slovíčko "odsúdenie". Ak je raz niečo nečestnéa neférové, tak to asi nie je čestné a férové, už snáď nikto od nás nechce, aby sme sa vzájomne klamali.
No a čo sa témy týka, ešte by som pochopila tú rezignáciu na manželstvo, ale zatiahnuť do toho ešte aj manželky a rodiny tých mužov, na to nemám slov.
kamilka44 fantagiro70 ,Je to jednoduché.Vy nikdy nepochopíte ked vaše správanie bude odsudzované ,kritizované.Morálka Vám nič nehovorí.A ani tým chlapom.Ešte sa budete obhajovať ,že to preto lebo...Nikto nemá právo ubližovať Vám,no ani Vy si to právo nenanucujte...Mne osobne príde primitívne a smiešne aby sa niekto obhajoval tým ,že JA som mala zlý život ,tak si zalužim taketo štastie v takejto podobe..Krááása ked niekoho toto dokáže spraviť štastným.
Karma je zdrama
@kamilka44 zobrala si mi to z úst..... 😉 , ani ja nemôžem riešiť, rozvod, aj som to skúšala...ale....to si už nechám pre seba, nedopadlo to dobre , a z jeho strany sa tiež nemôže riešiť rozvod, je tam toho strašne moc, majetky.....atd...a ani to nechcem, nech to ostane takto ako to je.Vidíme sa raz za čas, aspon sme si vzácny, a vždy sa na to moc teším, mať pri sebe človeka, ktorý mi pomáha, váži si ma a ktorý ma lúbi.Tieto komentáre si neberem k srdcu, niektoré som si prečítala, ale je mi to ukradnuté, čo si tu o mne píšu, Ani jedna si ešte nenabila hubu, ani jedna ešte nedostala od života po papuli .Prajem každej jednej, aby im život naložil, tak ako naložil tebe či mne.....aby ani nevedeli začo to dostali.Nehanbím sa, nemám sa začo, nech sa hanbí tá, ktorá sa nestará o svoje deti a o rodinu.Moje deti nech sem nikto nemieša, moje deti sú dospelé, žijú si svoj život. Ja len tolko.....ahoj
@peneloppe dakujem
nooo,milé kočky,tento posledný príspevok ste si mali hodiť do internej pošty a nie si verejne hladkať svoje ego,verejne sa priznať a následne po "aj po očakávanej" kritike tu diskutujúcim popriať nabitie si papule, je silné kafe....
@fantagiro70 Neschvaľujem to. Ale chápem. Ty si bola vyprahnutá púšť, on prišiel a napojil Ťa, možno aj on bol vyprahnutý a niečo hľadal, čo mu chýbalo a dostal to od Teba. Jeho žena sa mala starať aby nemusel hľadať aj to jedna z možností, ale Ty si potrebovala riešiť seba a pomôcť sebe. No bola si sebecká no a čo, musela si sa nejako zachrániť, ak by on nespal s Tebou tak by spal s nejakou inou. Chyba,. že sa to stalo, že v ich manželstve, Ty si len zachraňovala seba. A teraz hádžte tými kameňmi..............
@fantagiro70 ako som uz spominala, aj ja som bola podvadzana zena a nakoniec som si aj ja nasla, resp.sme sa nasli a ani sme sa nehladali 😉 zenateho. Ale po par mesiacoch podal navrh na rozvod, rozviedol sa a sme uz manzelia a uz mame aj dieta a sme stastni. Tiez tam boli majetkove a ine problemy, ale vsetko sa da riesit. Vsetci si mysleli, z jeho strany, ze ho chcem klofnut pre dom, firmu atd, nuz najprv si mali zistit o mne nieco a potom sa triast, muz to vyriesil jednoducho, nechal vsetko tam a hotovo. Takze da sa riesit naozaj vsetko a nie stale nejake ale....
@fantagiro70 Je dosť odvážne priať akési abstraktné "nabitie huby" ľuďom len preto, že ti povedia, čo si o tebe myslia. Jednak hlavne ani netušíš, čím si jednotlivé pisateľky prešli (a môžem hádať? Ak by sa tu niektorá priznala k problémom, nasledoval by výsmech - no jasné, chápem, si sklamaná, to preto ma "súdiš" - tak variačne podľa kdesi vyššie napísaného) a jednak... TO svedčí o tvojom negativizme vo vnútri a jednoducho o tom, že sama v sebe nemáš želanú harmóniu, inak by si bola nad vecou
Nevadí. Prežijeme. Ja len... Ten život rád "oplieskava" tak nejak na etapy. "zrelosť" a "skúsenosť" ti nedáva právo "prednostného nároku na spokojnosť" a ani ti nezaručuje nerušenú životnú pohodu až do smrti. AK ti nevadí, že za sebou necháša ďalších pár "životom oplieskaných jednotlivcov", s "nabitou hubou", ktorí utrpeli na úkor teba, tak už potom neviem, v tom už nevidím ani zdravý rozum.
Ja som nehovorila o obetovani - ja na svojej svokre neobdivujem, ze sa obetovala. Ja sa tomu cudujem a ja by som to, co ona prezila netrpela. Ja obdivujem a tlieskam za to, ze nezanevrela na inych ludi sposobom - ja mam nestastie v zivote, tak to prajem aj ostatnym a ja budem stastna na ukor inych. Bola veselym a dobroprajnym clovekom (mala svoje chyby ako kazdy) aj po vsetkom co prezila. Obetovanie a znenavidenie celeho sveta po nestasti v zivote a nasledne sebectvo su dve rozdielne veci
@maciatkolulu môj prípad sa nedá takto riešiť,je tam niečo oveľa vážnejšie...a trápi ma to,lebo by som chcela ukončiť jedno a začať druhé,v tomto prípade to nejde
@kamilka44 vsetko ide, ver tomu...
@maciatkolulu ...mýliš sa.nejde
@maciatkolulu ..keby sa to tak jednoducho dalo,dávno to urobíme a nežijeme takto,lebo obaja sa trápime
@kamilka44 vsetko mozno vyzera zlozito, moj manzel bol zenaty 22rokov, mali spolucnu firmu, dom, kamaratov, znamych, tiez som si nevedela predstavit co a ako, lenze to islo... Neboli ziadne vyhovorky, ze teraz nie, lebo to a hento, ja som ani netlacila nic, sam sa rozhodol, sam spravil vsetko a sme stastni.
@maciatkolulu ...v našom prípade nejde o majetok...ale máš pravdu,rozhodnúť sa musí on
@kamilka44 Som v presne rovnakej situácii ako tvoja láska. Ak ti uverí že ho skutočne miluješ a budeš milovať a miluje ťa aj on tak niet takej prekážky ktorá by ho zastavila okrem smrti. Len mu povedz že chceš žiť len s ním a nikdy sa neobzrieš späť. Problém je uveriť že ťa ten druhý tiež rovnako miluje, vlastný cit cítime.
@kamilka44 taky chlap nieje. Ženaty si len užíva ale svoju ženu nikdy neopustí vždy sa k nej vrati. Zbytočne si sním on sa len zahráva.
@butterfly333 ale je 😉 moj, ako som uz pisala vyssie...
@maciatkolulu tak ano najdu sa aj výnimky. ☺
Poviem ti pripad mojej kamaratky kedy jej manzel mal aferku, prisla mu na to tak ze nasla smsky v mobile a uplne sa jej zrutil svet. Mali spolu 3 deti. Snazili sa to riesit ale manzel nakoniec urobil to co nikto necakal, opustil manzelku a deti a odisiel k tej druhej a zil v spolocnej domacnosti s nou a jej dietatom. To je uz asi 10 rokov dozadu. Sucasna situacia je taka ze manzel je dalej s tou druhou, nazivaju si velmi stastne a manzelke pomaha s detmi, maju striedavu staroslivost. pomaha im financne, nadalej je dobrym otcom. Moja kamaratka si presla peklom, ale po case priznala ze ich vztah neklapal uz davno ze boli spolu iba kvoli detom. Tej druhej samozrejme nikdy neodpustila a stale ma na nu tazke srdce. Ale s manzelom vychadzaju ako rodicia ich spolocnych deti dobre.
@peneloppe Tak toto muselo byť pre Tvoju kamošku naozaj ťažkééééé. A má niekoho?
@peneloppe kamošky mi je luto no verím že bude aj ona štastná držím jej palce.
Nema nikoho a nedari sa jej nikoho najst. ☹ Ale venuje sa sebe, zacala cvicit, ma vela volneho casu kedze deti su casto u manzela.

Cestny a zodpovedny. Preto asi podvadza svoju zenu s tebou 😀 si mi rozveselila dnesnu uprsanu nedelu