Neverím manželovi
Kocky idem si ku vam po radu, prosim neodsudzujte len neviem co mam robit.som v 20 tt a s manzelom sme mali hocikedy problemy ktore sme vyriesili a sme si povedali ze zacneme od znova.otehotnela som a na babetko sa strasne tesime.ale vcera som mu nasla v telefone cislo na kolegynu a to nie ze som sa mu hrabala ale mi dal tel nech si zavolam a vyhodilo mi jej cislo.povedal ze ju musi mat ale si myslim ze nemusi ze mu ona vecer volala koli praci nieco.ale on je kuchar a ona casnicka takze neviem co mohli ri
@shogun No stale si myslim, ze to je extrem - urob toto, daj mi vypis, ukaz mi maily...nesuhlasim, o to vztah byt nema
Ono je to aj na tej zene - bud sa cez to prenesie a nebude mu to pripominat alebo naopak mu bude kazdu kazdy cvhilu davat najavo,ze chybil
Teraz hovorim vseobecne. Hrubu ciaru musia urobit obaja - niekedy to uz nejde
@mircalla @lucindao Baby ale fakt, ja som to teda tiež prehliadla a faktom je, že ak muž nechce, aby jeho žena žiarlila, nemal by jej sám dávať dôvody. Toto je úplne iný príbeh, ale tiež som tak postupne objavovala srdiečka aj bozkávacie emotikony pre iné ženy na sociálnych sieťach, hoci verejne, a priateľov hnev nad tým, aký mám s tým vlastne problém. To je trochu škaredá situácia, lebo sú to vlastne hádky o hlúpostiach, ale asi sakra dôležitých, keď je okolo nich taký humbuk. Tiež si myslím, že zadaný muž nemá čo namotávať iné ženy, lebo to už nie je štandardná priateľská komunikácia a liberálne teórie o nevere, ktorá "vlastne ani neexistuje a tak ju treba zatĺkať" ja neuznávam. Takéto pohrávanie sa je rovnako zlé ako bezdôvodné podozrievanie.
Ako to celé vyriešiť? Netuším. Ak ho nejakým spôsobom prinútiš ku komunikácií, môže sa stať, že ťa naozaj pochopí a vec si ujasníte, alebo vo svojej hre zotrvá a len pred tebou ju bude skrývať, no predpokladajme, že je to charakter a zachová sa ako chlap. Držím palce, aby ste to medzi sebou dali do poriadku, dobré manželstvo je predsa aj v jeho záujme, tak nech sa nehrá ako malé deco.
@nela1916 Ten moj bol taky ten flirtovny typ, proste si nemohol pomoct....fakt je,ze po tej nevere nejako moc neprejavil lutost, nezmenil mnohe veci....proste bola som podla neho ziarliva atd, bezdovodne mu neverim...ale napriklad tvrdil, ze bol doma a kolegyna ho videla s kamaratkami v pube....jasne, to nepomohlo tomu,aby som mu po tom vsetkom zase verila...celkovoi ma nijako nepresvedcil,ze ho to mrzi a ze sa to nestane....proste to bral, ze stalo sa, bud mu verim alebo nie, ale nijak mi nepomohol, ze sa nemam bat, naopak....toto bolo napokon horsie, ako ta nevera....a polozilo to nas vztah.....ak vies, co myslim
celkovo dobra tema,mozno si tu zahojim aj dake svoje rany....ja som sa citila potom ako ziarliva hus, ale zase bolo neskutocne,ze on nechape, ze ta dovera je v tahu
Podotykam, ze predtym som ziarliva nebola, proste na zaklade istych veci som byt od urciteho bodu zacala..v podstate mi pri nasom rozhode povedal, ze som tym znicila nas vztah. ale s odstupom casu vidim, ze on neurobil nic preto, aby som mu verila - naopak stale flirtovne poznamky na FB (podla neho akoze humor) atd..tazke
@mircalla Presne viem, pretože u nás to boli dve fázy. Najskôr taká, no, možno skôr o mne, zdalo sa mi, že akosi priťahuje blbé typy a sám s tým nič nerobí, ale potom prišiel ten nešťastný celkový úpadok, ktorému niečo predchádzalo a je to dlhý príbeh a tu už nastúpili veľké aktivity na sociálnych sieťach, písačky s babami a postupne nijaké ukľudnenie, nijaká snaha zmeniť sa, nijaké ospravedlnenie. Tak som sa ho zúfalo snažila presvedčiť, nech preruší kontakty aspoň s jednou osobou, s ktorou to zašlo obzvlášť Ďaleko a niekde na konci, asi o rok a pol na to, mi šplechol do ksichtu, že on nijaké kontakty aj tak neprerušil, ani prerušovať nebude a vraj on sa do ničoho dotlačiť nedá a povedal to s takým chladom, až to bolelo. Asi tušíš kde to skončilo, pri odhalení nevery a ukončení vzťahu.
Áno, psycho a jeden veľký nezmysel, preto som si povedala, že toto vo vzťahu už nikdy nechcem. Lenže čo v prípade, že druhá strana to berie posvojom? Ja verím tomu, že v prípade zakladateľky je to len ľahkovážnosť chlapa, aleje to sakra nebezpečná pôda. Čím skôr to vyriešia, tým lepšie. Ten môj asi postupne o mňa stratil záujem, pretože mal proste iné priority, ale títo sa už vzali a takto sa jedno manželstvo predsa nesmie rozpadnúť.
@nela1916 uplne uplne uplne...on si bral po svojom, nikdy ma nepochopil, nikdy sa nevedel vzit to mojej koze, cisty egoizmus....rozchod tiez mi splechol do tvare veci,ze to budem pocut stale...som ho dusila, nas vztah som pokazila svojou ziarlivostou....nemam pisat caps lock...ale ani STIPKA sebareflexie...nic
pochopila som,ze nech urobi cokolvek, bude presvedceny, ze je to ok, je proste taka povaha,nieco ako empatia nula bodov. ano, bol to ten ocarujuci typ....postupne stratil zaujem, lebo som mu vraj nedala slobodu ci co a neverila som mu...to si ma chcel brat
ja som sa mesiace vinila, ze som nas vztah pokazila, trvalo mi, kym som si zlozila okuliare
@shogun absolútny súhlas, on to pokašlal a denne dáva svojím správaním podnety na to, aby dôvera bola naštrbená. On sa má snažiť a sám sa vytasiť s tým, že prinesie výpis preto, aby manželka bola kľudná, najmä preto, lebo je tehu. Ja by som mu povedala, že ak má problém s tým výpisom a považuje za potrebné mať vypnuté zvonenie a nosiť si mobil všade so sebou, tak mi dáva dôvod, aby som mu neverila. Určite by som túto situáciu len tak nezamietla pod koberec, najmä, keď tu už raz bola a keď čakáme spolu dieťa. To ako kde sme? Ženatý muž, o chvíľu otec sa bude správať ako pubertiak?
@lucindao Ahoj. Prečítala som takmer celú konverzáciu. Chcem ti povedať, že ľudia majú veľmi rôzne povahy. Ty musíš najlepšie vedieť-cítiť čo sa s tvojim mužom deje. Predpokladám, že ste spolu už dosť dlho na to, aby ste sa poznali. Ja som s mojim 8 rokov a je to úplne iná povaha. Povedal, že by výpis dal vystaviť. Že nemá čo skrývať. Ale tvoj muž môže byť iný, viac hrdý, alebo proste iná povaha.
A to čo sa stalo s tou prvou kolegyňou žiaľ niečo o ňom napovedá. Úprimne, ja s mojou povahou by som nedokázala žiť s takým človekom, ako je tvoj muž.
Dúfam, že sa ti to podarí vyriešiť. Mala by si sa s ním porozprávať o tom, čo ti vadí a čo ťa trápi. Veď tvoríte rodinu a ďaľšie bábätko na ceste...
Nuž, väčšina mužov nevie nejak veľmi sofistikovane klamať, sú to v princípe jednoduché stvorenia, ktoré sa aj vo vzťahových záležitostiach správajú podľa princípu Pavlovovho reflexu. Čiže zapamätajú si jednoduchý reflexný oblúk: idem na pivo s kamarátmi, telefonujem s peknou kolegyňou = cirkus doma. A potom budú zatĺkať každú blbosť, aj keď je bezvýznamná.
@ivankaberrynka Ano presne tak - s tym vypisom....
@lucindao Ono skus si to prebrat, ci sa celkovo zmenil.....ako som uz pisala vyssie....kazdy sa zmeni, ak sa daco deje, my zeny to vieme vycitit, to muzi si nevsimnu napriklad neveru aj roky
@mircalla z tvojich reakcií som pochopila, že si niečím takým prešla. Opakujem, že si navzájom nelezieme do mobilov, vlastne na čo aj, partner je na skúške a mobil má tu na nabíjačke, pred týždňom si druhý zabudol doma, keď išiel do práce. Ja si môj zabúdam pravidelne 😀 , nemáme čo tajiť. Vôbec to neberiem ako dôkaz vernosti, v mojom veku mi je absolútne jasné, že ak jeden druhého chce podviesť tak sa mu to podarí aj bez mobilu, nevera bola vždy, aj keď mobil a PC nevlastnil nikto. Ani o neveru nemusí ísť, ale načo si musí ženatý muž hladkať ego vypisovaním somarín? To má také nízke sebavedomie? Alebo je to len ľahšie ako dokázať niečo v práci, športe, umení? Možno len každodenným správaním dokázať žene, o ktorú stojí.
@timea7 No trufam si tvrdit, ze drviva vacsina muzov sa spravaju ako pubertiaci....Ak mas vynimku, gratulujem🙂...ako pise @liebling98 sablona
Ale uz to beriem s nadhladom a nepozastavujem sa nad tym...
Presne, musis mu povedat, ako sa citis, ze s tym bojujes, ze sa mu snazis verit a on aby si uvedomil, ze to nie je o ziarlivosti, ale o dovere...a jednoducho, ked ta nechce stratit, tak ti pomoze, mu opat zacat verit a nech je to aj nejakym kusom papiera, ked sa ti ulavi...samozrejme nehovorim o nejakej "buzeracii" a neustalej kontrole, ale ked to na teba "pride", tak nech zbytocne nepriklada do ohna...ako by sa citil on, keby sa to stalo jemu...
@mircalla Hm. AJ ten môj si ma chcel brať. Ale myslím, že na začiatku to bol iný človek, to bol ešte empatický, chápavý a tak, skôr sa mizdalo, že jechápavý až príliš "však to nevadí, že sa ženy okolo mňa nevedia chovať, veď oni sú len také nešťastné stvorenia". Až časom sa zmenil na svoj úpplný opak, možno niečo ako "beriem si, čoje moje a už sa neobzriem späť". Často rozmýšľam nad tým, ako mi potom chýbal ten starý "on" a ko mi chýbal ešte donedávna a čo som mohla urobiť lepšie, lebo vtedy som naozaj mohla.
Len vzťah je naozaj o dvoch. A možno bol ten tvoj fakt jedno nezrelé deco a kto vie, čo si predstavoval pod slobodou. Keď niekto ľúbi, toleruje aj nemožné, a keď už neľúbi, tak by opľul všetko na druhej strane, aspoň niektorí sa správajú presne takto, no pravdepodobne ťa už tiež nemal rád a niečo ti vykričať musel, len typujem.
@liebling98 NO to si napísala perfektne. Toto si pripomeniem nabudúce, ak budem mať nejaký vzťah, alebo radšej ak budem mať chuť niektorému kamarátovi robiť kázne, že sa k babám nevedia správať.
@lucindao joooj silno si ho vaaaaz!:D moj ma i phone na dotyk prsta svojho tiche zvonenie a sms mu ani necitam lebo aj mne pisu kolegovci aj jemu kolegyne..dnes mame obrovsku krizu pre nieco uplne ine ale zas viem napr.ze by ma nepodviedol nikdy a ze aj ked sa hadame fungujeme ako milenci lebo podviest by sme sa aj tak nechceli...ludia maju priatelov kolegov kolegyne kamaratky...aj ja mam rada svojho kolegu a kolkorazy mi napisal aj o 10hod vecer ale len preto aby sa opytal co robime ako sa mame...ludia komunikuju funguju
@nela1916 To bolo take nahle....mali sme problemy nehovorim, ale pocas dovolenky - velmi mi chybas, milujem ta, za par dni sme je koniec.....
Tiez mam pocit, ze to bol iny clovek, ten prvy by mi zniesol modre z neba, ked sme sa sponzali bol dost down....postupne ako mu rastlo ego sa menil....s tym oplutim si to vystihla....nedavno som ho s malym nahodou stretla na ulici a ani len nepozdravil, odvratil zrak, celkovo spravanie akoby ma nikdy nepoznal...ja som teda vacsinou dokonca kamaratka ci v kontakte so svojimi ex, ale takyto obrat od zboznovania po totalne odvrhnutie a nezaujem (rozchod prebehol z jeho strany totalne bez emocii), som teda nezazila...proste ani daky zakladny respekt akoze ludska bytost
Aj tak nakoniec som zla ja.a nic ine som nechcela iba verit mu
@lucindao precitaj si svoje prispevky ktore si sem pisala...nie do tejto temy...ale pamatala som si ta z minula tak som sa pozrela na tvoje prispevky ked si este nebola tehotna a mali ste rozchod, ako sa vtedy spraval ako si to ty citila... Ja mam dojem ze bez profesionalnej pomoci sa nepohnete dalej, treba to niekde preseknut a zacat nanovo, a mozno to ani nepojde, lebo on vyzera byt suknickar...on ani nevnima ze robi nieco zle ked si zaflirtuje (posiela kolegyni zamilovane sms) a nedochadza mu ze to uz je cez ciaru. Prenho je to asi styl, sposob, inak komunikovat nevie. Je na tebe ci to dokazes tolerovat a mat aky taky kludny vztah, alebo nie a ukoncis to, inu moznost nevidim, lievikom mu nenalejes do hlavy ze toto spravanie nie je ok...
Skus zajst do poradne aspon ty sama ak nebude chciet ist on. Mas o to tazsiu situaciu ze sa nanho naviazal aj tvoj syn a to uz nie je sranda ze on sa sprava sprosto aj k nemu, toto aj keby medzi vami bolo cokolvek tak charakterny clovek by si dokazal zachovat urcitu ludskost. Ale z toho co si opisala mam pocit ze ta idylka stastnej rodiny je len nater ktory sa lahko rozpusti ak milostpan nema svoj servis, ak mu nie je vsetko po voli, ak sa prilis staras do jeho zalezitosti s kolegynami...Ako take male decko rozmaznane, ktore vidi len seba. Chlap nema byt fajn len ked je pod kontrolou. Chlap je zodpovedny za seba sam, sam sa ma regulovat, naco ti je dalsie dieta ktore funguje v nejakych medziach len ked ho mas na ociach. Mam pocit ze ste do seba nejako zamotani, ze ty sa ho drzis, nejakej predstavy o nom, ze si vydupes nejake city a lasku, na cas ta to uspokoji ale len kym nezistis ze zase to bola len tvoja predstava, ze on nema zaujem, ale ty ho k nemu dotlacis...po case sa ukaze ze nema zaujem a zase ho tlacis aby ho prejavil... Cim je prenho vas vztah?
zaujalo ma: on ani nevnima ze robi nieco zle ked si zaflirtuje (posiela kolegyni zamilovane sms) a nedochadza mu ze to uz je cez ciaru. .....
poznam tiez, akoze uplne v poriadku....bolo mi este vytknute, ze akoze nemam zmysel pre humor (aky homor?) a som paranoidna....proste taky clovek to nepochopi, ze to je cez ciaru ani to neberie ako nieco nevhodne....nikdy a s nikym.....to ma v sebe
povodne sa mi zdalo,ze to zakladatelka diskusie dost prehana, ale to sme nemali vsetky fakt, takze uz sa na to pozeram inak

A este ked to bolo vtedy s byvalou kolegynou vtedy si tel neskrival hocikedy mi ho nechal.vtedy mu prisla v noci sms a ja som precitala.a to pisala ona ze ho miluje a ze nech jej odpusti atd