Neverná manželka
Po 2 a pol roku problemov v manzelstve, bez sexu, objatia, alebo dotyku som zistil ze manzelka je mi neverna. Najskor som dufal ze je to len nieco docasne ale na koniec sa mi po velkom naliehani (slubil som jej, ze nebudem robit ziadne sceny ani priblemy nikomu) podarilo z nej dostat priznanie. Priznala sa ze niekoho ma. Trva to uz viac ako 2 roky. Zacalo to vraj tak , ze sa zdoverila cloveku, ktory mal podobne problemy s manzelkou a zacali si rozumiet atd. Za tu dobu sa mi vraj chcela uz viackrat priznat, ze uz to mala takmer na jazyku, ale nedokazala to, lebo sa bala ze ma to znici. Povedala mi ze som ten najlepsi otec nasich deti, ako sa im krasne venujem a ze som velmi dobry clovek. Vraj ju to strasne mrzi, ze mi tym znicila zivot, znicila vsetky nase plany a vsetkym len skodi. Mne aj detom. Mame dve deti 5 a 7 r. Povedala ze uplne pochopi ked ju hned vyhodim z domu. Co ja samozrejme neurobim. Dokonca vraj povedala aj svojmu priatelovi ze ma nikdy nedokaze opustit, ze to mi nemoze urobit. Ale ak budem ja chciet tak ona odide. On je podla vsetkeho clovek velmi podobny mne. V podstate asi dobrak, ktory do toho spadol. A dokonca, ked mala zle chvile a robila mi problemy, vraj este aj jej dohovaral ze, aby sa ku mne ona lepsie spravala. Ze som nikomu nic neurobil a nezasluzim si to. Ja len neviem, ci su schopni to takej dlhej dobe pre dobro vsetkych ukoncit. On by s nou chcel aj zit. Ale ona nedokaze vziat deti a odist. Tak co teraz?
@silnyclovek Zobral si jej robotu .Variť mala ona možno sa cítila menej cenná nevyužitá komunikovali ste o všetkom čo sa doma deje?
@majasalvator Ty nie si v poriadku? Ze zobral si jej robotu, lebo v nedelu navaril 😂 . Podla toho co pise, tak bol dobry muz. Ak by mali ist na prietrtky vsetky zeny, co im muz v domacnosti pomaha tak sodoma gomora 🙈
@silnyclovek pozri sa pravde do oci tvoja zena presiva sex a intimitu s inym clovekom najskor si ju nevedel uspokojit tak hladala inde (bezne to zeny nerobia ale ak su dlhodobo neuspokojene svojim muzom a pride iny co prejavi tuzbu cit
tvoja zena sexuje s inym chlapom (velmi pravdepodobne tak ako si jej to ty nevedel dat ona nechce byt s tebou intimne jnak by toto nerobila
ty si fakt ok s tym se ona pride zo stretnutia s milencom kde sa dobre pomilovali potom chces aby sa tulila k tebe (plna toho muza predtym ????
to ako vazne ? osobne som bola skor na tvojej strane ale qko prispievas ja by som takeho muza nechcela ako si ty (muz ma byt ochramca rodiny zeny a deti maju sa vediet na neho spolahnut ale ty si najskor len atrapa muza
@silnyclovek prepáč, ale u mňa by skončila. Z duše nenávidím ak druhému niečo vadí a nepovie ani pol slova, radšej si nájde milenca / milenku. A ak už ani nechcela s tebou riešiť problémy alebo niečo čo jej chýbalo, tak sa vždy dá vzťah ukončiť ak v ňom nebola šťastná a potom si začať s druhým. Je to obyčajný alibizmus čo ona robí a hádže zodpovednosť na teba. Nehovoriac o tom, že ma prekvapuje ako na to mala čas. Ak to ťahá dva roky, tak vaše mladšie dieťa muselo mať v tom čase 3 - to jej gratulujem, pre mňa je to nepredstaviteľné.
Bola by som neveru schopná odpustiť jedine vtedy ak by bola jednorazová, partner by sa priznal a mal záujem so mnou ostať a riešiť to. Keby si to z nej nevytiahol, tak mlčí ďalej. A práve preto to nemá zmysel.
a nie nemusis to ukoncovat a tak ale dt uktimatum skoncit to s nim manzelske terapie atd
ale ty si zjavne ten typ co im bude pri tm este svietit
Máte môj obdiv, mnoho ľudí by neveru určite riešilo inak.. Rodina už nieste od chvíle ako medzi vás manželka vpustila iného muža. Žiť a živit cíti ktoré už dávno niesu, len kvôli deťom je úplne zbytočné..
Podľa toho ako píšete, ste dobrák a máte srdce na mieste a vaša '' manželka '' si vás nezaslúži.
Máte život pred sebou, nieste povinný znášať také poníženie ktoré sa vám dostáva..
Podať rozvod o manželstvo jednoznačne..
Držím palce
Obdivujem, ze chces to udrzat. Malokto by to chcel dat na poriadok. Malokto by dal dalsiu sancu. Ja si neviem predstavit akoby som reagovala v takomto pripade, najma keby som aj vedela, ze muz uz so mnou nejako byt nechce.
@silnyclovek ja ti naopak radím zachovať to a urobiť všetko pre to aby sa to manželstvo scelilo . Až potom keď to naozaj nepôjde tak sa rozviesť. Ako ono rozviesť sa hlava nehlava vie každý. Niečo sa muselo stať medzi vami pred tými dvoma rokmi , niečo čo ste zanedbali obaja - áno aj Ty , že to prišlo až k tomu že ste prestali žiť ako manželia.
Nie si žiadny debil , ani chlap bez testosterónu ani nič také , mne naopak prídeš ako rozumný a vyzretý človek ktorý sa snaží riešiť problém. Nájdete si kvalitného rodinného terapeuta a chodievajte k nemu . A hlavne ak sa rozhodneš s manželkou ostať , netrestaj ju donekonečna. Už tu jeden taký expert bol o čo manželku neustále trestal slovne za neveru a aj jej odmietal sex, až kým som mu nenapísala že raz môže od neho ona odísť práve kvôli takému chovaniu aké predvádza tak sa normálne naľakal.
Si veľmi benevolentný, uľahčuješ jej všetko a nerobíš dobre. Nech sa rozhodne či pôjde, alebo je ochotná skúsiť napraviť svoju chybu, urobiť pre to všetko s tým, že okamžite preruší kontakt s milencom pre začiatok... atď. Ak ju necháš pokračovať a zároveň budete spolu žiť, tak bude jedine vysmiata, aj rodinu aj milenca a časom sa môže rozhodnúť podľa toho či ju bude chcieť milenec, alebo v prípade že im to nevyjde tak zoberie aj chudáčika čakajúceho manžela v 2.hom poradí.
@silnyclovek Nepytam sa na robotu tá je
automatická ale či si sa bavil zo svojou ženou vo voľných chvíľach chodili ste na spoločné podujatia .Akým spôsobom si prejavovali svoju lásku k nej.Ak si žena nájde milenca začne sa meniť a starať o seba a nie len žena a to si nevydel?
@silnyclovek ja si myslim, ze mate sancu na zachranu. Ved ste aj bez mileneckeko vztahu dobri partneri. Radila by som terapie, manzelsku poradnu, ak sa manzelka rozhodne zostat. A nej by som radila mimomanzelsky vztah utnut a riadit sa rozumom. Detom a aj vam dvom, bude najlepsie spolu.
@silnyclovek ak chces, napíš správu.
@silnyclovek aj vyssie som citala radu o sebeckosti, tak mysliet viac na seba a urcit si hranice, druhi si k tebe dovolia len tolko co pustis...na jednej strane je tvoja kludna povaha a trpezlivost vyhra a na druhej ti prave to ublizuje z mojho pohladu, prevalenu neveru by som partnerovi urcite vykricala a vyvrieskala, lebo tolku bolest by som nedokazala udusit a ani nechcela, niekto hranice citi podvedome, inemu treba ukazat...kazdopadne drzim palce, tyzden dva mimo domu by ti prospeli z vlastnej skusenosti
@silnyclovek a čo myslíš, že by sa stalo časom, keď by aj odišla do podnájmu a nie hneď k nemu? Vy by ste sa rozviedli, deti by o aférke nič nevedeli a po čase by ich s ním zoznámila ako s novým partnerom. Jasne, že by hneď s deťmi neodišla k nemu, keď deti o tom nič nevedia a myslím, že jeden z dôvodov by bolo aj to, aby ona nebola v ich očiach ako ta čo im rozbíja rodinu.
Aj ty by si mal mat rovnaku sancu najst si niekoho, s kym budes moct zase zdielat intimitu a lasku. Treba to ukoncit a pokial citam, mohlo by to byt rozumne. Preco zit spolu, ved uz ten "institut rodina" iba hrate. Mna by to sralo, ze mali napr dnes sex, bola s nim?, riesili nejake nase veci/starosti spolu, kvoli nemu sa rozhodla ist na dovolenku vtedy a nie inokedy? Ale tiez nie som za scenky. Cisty stol a casom aj partnerku mozno najdes k sebe, ktora bude tvoje deti mat rada, a oni ju. Matku uz maju.
@silnyclovek dnes sa manželstvá rozvádzajú za každú kravinu , nevera síce nie je kravina , je to vážny zásah do spolužitia dvoch ľudí ale veľakrát by to to manželstvo ustálo , zvládlo . Len tlak okolia je tak silný , a hlavne tlačia ľudia ktorí žijú v bežnom manželstve, že sa rozvedú aby neboli za bábovky , pričom v skutočnosti to ani jeden nechce.
Tvoja manželka sa rozviesť nechce. Keby chcela , zobrala by deti , zbalila by kufre , popálila mosty a odišla by a nejaké tvoje prosby by ju nezaujímali .Ženy reagujú inak ak sa rozhodli zmeniť svoj život a žiť po boku niekoho iného ako muži preto je ženská nevera devastačnejšia ako mužská pre manželstvo .
Pokúste sa o obnovu , ty sa zamysli kde si robil chyby , odstráň ich zmeň postoj .
@21oktober 2 rocny paralelny vztah nie je kravina a podla toho co pose on by jeho manzelku prijal (jej milenec) ale bez deti
Je zvlastne ze si 2 roky nereagoval na nedostatok intimity s manzelkou. Nezamyslal si sa preco? Ty si tu intimitu ako chlap nepotreboval (mas nejaky problem?)? Alebo si tusil a radsej si zatvaral oci (pokial vsetko ostatne fungovalo)?
Musel si aj ty niekde spravit chybu (ktoru nespominas) a pravdepodobne aj preto si teraz v celej situacii benevolentnejsi.
Manzelka sa stale s tym druhym stretava? Na com ste sa dohodli? Ked sa s nim stretava ty si s detmi?
@loginexistuje každá nevera nie je kravina , je to vážny zásah do manželstva. Ale nemusí znamenať koniec manželstva, zvlášť keď ani jedna strana nechce. A tu evidentne ani jedna strana sa rozviesť nechce, chcú zostať spolu . To že milenec chce aby žila s ním neznamená že to chce aj ona. Keby to chcela naozaj tak jednoducho nerozmýšľa a odíde a to aj bez detí . A nikde som nečítala že on - milenec deti nechce u seba. Ženy keď sa skutočne zamilujú , pália mosty a odchádzajú k inému mužovi .
Takže ak chcú zostať spolu je potrebné to manželstvo priviesť do kondície a nie pomaly tlačiť na jednu zo strán aby sa rozviedol a že to nemá cenu a neviem čo, a že to urobí znova. Pre neho to cenu má , chce zostať so svojou ženou, evidentne mu ukradnutá nie je . Ona tiež chce zostať v manželstve . Dvaja ľudia napriek tomu čo sa stalo v tom manželstve chcú zotrvať , tak je potrebne´ skôr im poskytnúť rady ako na to aby sa znova zblížili a začali to budovať znova. Až po vyčerpaní všetkých možností pokiaľ to skutočne nepôjde je potrebné sa rozviesť ako ľudia a nie ako zvieratá.
@silnyclovek ak je ochotná skončit to hneď a bez podmienok co sa toho vztahu týka, má to asi šancu. Len si neviem dobre predstaviť, ze co si robil dva roky ked si manzelke na to neprišiel. Ja som teraz v podobnej situacii az na to ze zhruba mesiac po tom ako zena vyviedla podobnu neplechu som vsetko zistil. I ked sme mali v tej dobe naročne obdobie vzťahu nieco mi hneď nehralo a venoval som sa tomu. Nakoniec po vsetkych tych rozhovoroch co prebehli sme sa rozhodli ze jednoducho to skusime este raz. Tiez mame deti, dom atd. Ja som slubil a hodlam sa dodrzat robiť veci lepšie a ona jednoducho uťala známost. Ak to vijde tak ako sme si obaja predsavzali bude naš vztah vynimočny. Beriem to ako restart aby som si uvedomil ja ale aj ona. Zatial som spokojný, je to len chvila ale verim ze to dame. Ale ak tebe ona odmietne s nim to ukoncit tak ju jednoducho vyhoď, rozveď sa. Doriešte si veci s detmi v co najlepši prospech s ohladom na ne a daj si chvilu pauzu a uvidíš ze najdeš zenu ktora si vsetky tie veci co robis bude vazit a bude stastna ze ta ma. Good luck
@21oktober pozri to ze vedie dva roky paralelny zivot s inym chlapom a nie su stale spolu tak moze to byt preto
- on to chce len takto mat niekoho na vrznutie a neviazat sa
- on ma svoju rodinu a nechce novu partnerku (uz ju ma aj deti mozno) staci mu ako matrac
- ona nechce ist do neistoty milenec nema peniaze zazemie atd
- jej s manzelom funguje vsetko okrem sexu tak naco to menit najma ak muz toleruje milenca
pozri ja nevravim ze sa ma rozviest ale ze jej ma nastavit hranice a je na nom co znesie v opacnom garde je to castejsie ze manzelka znesie manzelove milenky na oplatku za zabezpecenie najma financne
jej to predsa vyhovuje doma ma muza postara sa o deti navari zabezpeci financie a u milenca ma vzrusenie nehu orgazmus
preco by to mala menit ak to vsetkym zjavne vyhovuje ?
@silnyclovek a je tvoja zena ochotna skoncit ten vztah hned a okamzite ?
@21oktober keď dva roky nebola schopná riešit problémy s manželom, ale miesto toho mala pomer s inym muzom, znamená to, že o svojho manžela nestojí. On sám píše, že sa snažil problém riesit a ona sa priznala až po nátlaku, takze ona nemá záujem ich vzťah zachraňovať lebo ho miluje, jediný dôvod prečo by ho zachraňovala by bolo to, aby ona z toho nevyšla ta zlá. Ja tiež nie som za rozvody, ale podľa toho, čo autor píše, jeho žena nemá záujem o plnohodnotne manželstvo, len o nejaku pretvárku. V úvode píše, že nevie, či sú oni ochotní to ukončiť. Očividne nie, lebo keď sa už nevera prevalí, sú dve možnosti, bud ju ukončiť a pracovať na manželstve, alebo rozvod a žiť šťastne s milencom. Len v tomto prípade to vyzerá tak, že pani manželka by chcela aj istotu v podobne manžela, aj vzrušenie v podobe milenca. Ak ma autor na to žalúdok a nervy, tak ok, jeho rozhodnutie, ale nečudujem sa tomu, že väčšina žien radi rozvod.
Samozrejme, že nie, že by to manželka neuťala s milencom. Ak by to uťala hneď teraz, uťala by bez mihnutia oka aj manžela.
(Píšem metaforicky, nechytajte ma za slovíčka prosím.)
Manželstvo má korene stromu a manžel a manželka sú súčasťou toho kmeňa stromu. Milenec je jedna halúzka na strome, kde stále prúdia živiny, má listy, ktorými im manželstvo dýcha. Uťatím potečie živica toho stromu. Tá halúzka má vyschnúť a následne sa odlomiť bez bolesti stromu. A tá haluz nezakvitla zatiaľ.
Strom má už svoje plody v podobe detí.
@zero_hero nie nič také to neznamená . To sú len naše dedukcie a projekcie ktoré nemusia byť vôbec správne. To čo chce ona vie len ona a keby naozaj chcela byť s milencom je jednoducho s ním . Pokiaľ nie je úplná tupka ale stačí byť priemerne inteligentná vie že oboje mať nemôže. Ja myslím že sa už rozhodla.
@loginexistuje manžel milenca netoleruje. Muž musí riešiť prečo to vzrušenie nemá u neho , niekde urobil chybu. Zároveň jej musí dať jasné uzrozumenie že ak chcú začať znova a spolu musí to manželka ukončiť . Inak to nemá význam .
Len aj tá manželka musí mať určitý impulz od neho systémom : chcem aby si to ukončila hneď a teraz . Ak to urobíš môžme to celé napraviť a začať to budovať znova, máme spolu deti a nechcem o teba prísť. Napriek tomu čo sa stalo stále ťa mám rád aj keď to tak teraz nevyzerá .
Manžel by mal prevziať opraty do rúk a ponúknuť jej možnosť. Lebo milenec jej ju ponúka systémom odíď od muža a budeme žiť spolu ( s deťmi , bez detí ..)
Už som bola pri toľkých rozvodoch že za tie roky sa môj pohľad dosť zmenil .
@21oktober no s tymto ja plne suhlasim ze on jej ma stanovit jasne hranice bez toho to nema vyznam a dat impulz len ja mam z jeho risdkov pocit ze presne to nechce urobit lebo nejako podvedome tusi koho by si ona vybrala
@loginexistuje Ja mam tiez pocit, ze toleruje (mozno aj cele tie 2 roky) aby o nu neprisiel.

@silnyclovek V manželstve vytrvať a stať sa nenahraditeľným. Poznám xy manželských párov, ktorí prešli viacerými vzťahmi, odlišnými od manželských. Z nich yx párov, ktorí vydržali a sú pri sebe v zlom aj v dobrom. Mnohí o nevere druhého nevedia a trápia sa, lebo cítia, že čosi neladí. A keď sa nevera prevalí, jeden z nich nevidí iné východisko ako rozvod, niekedy aj ten druhý sa zhodne s prvým.
S manželkou máte stále nejednu rovnakú frekvenciu, na ktorú sa viete spolu naladiť. Čím viac spoločných frekvencií naladíte na rovnakú vlnu, tým viac zarezonujú vo vašich životoch. Máte šancu to prekonať. Držím vám palce.