Nevesta sa na všetko hnevá
Mám zlatú nevestu, má dobré srdce, len je asi príliš citlivá a sa na všetko hnevá.
naozaj dobre varí a pripravuje nám veľmi chutné veci, a asi očakáva, že budem variť ako ona. ale varenie ma nebavi, napríklad keď prišli na návštevu (na obed) som im uvarila vývarovú polievku + palacinky. vyzerala sklamana a ze nema velmi rada sladke.
Alebo prišli na návštevu a potrebovala som, aby mi syn pomohol uložiť fotky do počítača, ona a vnuk sedeli v obývačke, pustila som mu rozprávky v telke. Ja a môj syn v spálni, aby mi pomohol uložiť fotky do počítača, trvalo to hodinu. bola urazená a že ide domov, načo prišla na navštevu, ak ide len sediet s malym v obyvačke viac ako hodinu.
Neviem, či som naozaj neprkjemna?
ospravedlnuje sa za moju slovenčinu, Som zo susednych krajin😊
Milá zlatá ale rozmaznana je tá tvoja nevesta
Nabudúce už nepríde a ani by som sa jej nečudovala. Pozývať na obed a urobiť palacinky je povedzme trochu neštandardné ale zavrieť sa na hodinu so synom do spálne je dosť cez základnú slušnosť.
A hlavne palacinky su total namahave,sak pri tom stojis ako tela hodinu a musis obracat strazit atd. Co nekupis kuracie stehna, supni na pekac mast, umyte kuracie stehna, na to das grilovacie korenie.okolo toho rozrez na stvrtky jablka (su brutalne pecene) a zemiaky. Alebo ryžu uvariš.ku tomu kup kompot marhulovy. Budu sa oblizovat a poriadne sa najedia. Za tym si daju palacinku ⚘️
V jednote maju mrazene halusky, len ponoris do vriacej vody. Odsledujes. Kupis bryndzu,smotanu. Roztopis slaninku. A tiez mega obed.ved ja som tiez lava do varenia.ale ked maju dojst svokrovci musim aj ja sa prekonat 🤣
@dadka_bb mne minule poradila kolegyňa, nech robím na dvoch palacinkaroch.. neviem prečo ma to samu nenapadlo, ale odvtedy mám vsetky palacinky hotové do 15minut z litra mlieka.. 😀
Nemyslim si, ze si urobila nieco zle, navarila si to co si povazovala za vhodne, nevesta sa nemala preco urazat, ved co ak tie palacinky chutia vnucikovi? Aj ja som bola nevesta, nebohej svokre by mi ani na um neprislo vytknúť,ze navarila nieco co ja nemam rada, co sa par krat stalo, v domneni,ze ked to im chutí byde aj mne.Iba som si troska dala a podakovala a to som este nebola nevesta.A kolkokrat sme boli u nasich a nasi poprosili muza,aby im s nie im pomohol ,tak kym to robil sedela som s detmi pri telke .Potom sa cudujeme,ake su vztahy? Ked riesime taketo malichenosti? Syn nemoze pomoct mame s niecim co nevie a nevesta sa ofuci? No zbohom ..potom presne tak vyzeraju aj dnesne manzelstva...Pani nepise ako casto k nej chodia, nevestu chvali , tak ak raz niekto nevie variť tak uvari to co vie .Neveste ak nechutilo,nabuduce nech navrhneze navaria spolu a vyriesene.
@jana_eyre_2 bože inak to je ozaj dobry napad!
Tak zalezi, ako casto sa navstevujete....ak chodia k vam na obed/navstevu raz za tyzden, nevidim nic zle na tom, ze sa im hodinu nevenujes....ak s avidite raz za pol roka a ty sa zavries so synom v inej izbe, aby ti pomohol, tak to by ma tiez nahnevalo....a co sa tyka jedla, ja sa snazimvzdy vyhoviet vsetkym, ktorych pozvem, ale nie vzdy sa to da a ja tuez neberiem tragicky, ked navari niekto nieco, co zrovna nemam v oblube....to mi pride ok
@zmrzlinka2021 suhlaim s Tebou
@fajnova svokra zjavne vie, že nevesta nemá rada sladké na obed - aj to tam napísala. Moja mama na obed nikdy neuvari niečo, čo môj muž nemá rad. Vaša mama bežne navarí niečo, čo vášmu manželovi nechuti? Pochybujem 🙂 ak sa vidí s vnukom raz za týždeň je ok, že mu pustila telku, ak raz za mesiac nie je to ok…moji rodičia sú s mojim synom niekoľkokrát do týždňa a teda že mu na chvíľu pustia telku (čo sa hádam ešte nestalo) by bolo okej. Keď sú s ním svokrovci raz za mesiac nech sa venujú. Na PC synovi mohla ukázať, čo potrebuje a pohrať sa s vnukom. A áno, môj muž keď je hladný, je ofucany. Ak by mu naši navarili niečo, čo nemá rad, všetci vieme, že by bol ofucany od hladu. Nič zle na tom nevidím. Druha vec je - nevesta môže byt frustrovaná z materskej. Mohla sa tešiť k starkým, že si oddýchne. Áno každá strana ma dve mince. Pani svokra udala malo informácii nato, aby sme mohli niektorú stranu súdiť… všetko je o tom, aký majú vzťah a čo si ako vykomunikuju…
Tak by som jej doporučila moju svokru. Tá ani nevstala keď sme chodili na návštevu ,cumela na telku a len mavla rukou aby sme si naložili ak sme hladní🤦😂. A koláč je v ladnicke. Potom keď už mala telky dosť a aj nás tak si išla ľahnúť, veď poobedny odpočinok v nedeľu🙈.
Nič si z nej nerob, je to spuchlina. A tvoj syn to s ňou asi nemá jednoduché, podľa všetkého je u nej asi bežné sa zduvat aj za zlé počasie. A čo sa obeda týka, no pokiaľ nebola pozvaná na svadbu na 3 chodove menu tak môže byť vďačná, za to čo si položila na stôl. Veď keď nemam také rada, podakujem a slušne odmietnem. Nedá sa vyhovieť každému podľa jeho chuti.
Ja v tom vidim, len informaciu od nevesty, ze ona sladke nema rada a tu hodinu fakt mohla robit nieco doma-svoj program. V podstate prisla zbytocne...
Nieje to nic proti vam, len info ze toto nema rada a sklamana, ze robi co nechce
Ja neviem.Ked sa stravujem v praci v nasej jedalni tak je na vyber jedno z troch jedal.Polievka a hlavne jedlo.Palacinky byvaju ako jedno z hlavnych jedal.Nikdy nie ako dezert.To byva kolac alebo ovocie. Keby mi navarila sackovu polievku a dala parky... Ale tvarit sa, ze vyvar a palacinky vlastne nie su nic.... Pride mi to zvlastne.Mozno som ja divna.
Mne by určite nevadil vývar a palacinky, bola by som vďačná. Ale ak by ste sa zavreli s mojim mužom na hodinu do vedľajšej izby, tak to by ma veľmi nahnevalo, ozaj by som radšej ostala doma. Asi by som vám tiež pri ďalšej vašen návšteve u nás zapla telku a my s mužom a malým by sme šli zatiaľ na ihrisko a nakupiť 😀
A ako sa to prejqavuje ze je urazena? Aj ti nieco otvorene povie, ci je len zduta? Zda sa ze mas snahu o dobre vztahy s nou, tak by som sa vzdy snazila tieto trenice vydebatovat a urcit si pravidla do buducna, ktore budu vyhovovat obom stranam.
Nikdy by som si nedovolila kritizovat hostitelku. Je to od hosta neslusne. Pomysliet si moze cokovek, ale nesmie to dat najavo. Nevesta je fajnovka ked jej nie su dobre palacinky. Ja by som bola nadmieru spokojna. Neocakavam ziadne jedlo ked niekam ideme. Ak ho dostanem, potesim sa, pochvalim, podakujem. Takze tu nech sa nevesta uraza kolko chce. Je to jej problem. Urcite by som nevarila specialne pre nu ak ma varenie nebavi.
S tym nahravanim fotiek to je takzo povedat. Na ako dlho prisli a ako casto chodia? Ak na 1.5-2 hodiny a z toho hodinu pozerali TV, tak to by sa mi nepacilo a povedala by som svokre nech nam nabuduce dopredu oznami ze planuje takto vyuzit navsetvu a vtedy pride iba muz. Ak prisli na viac ako 2 hodiny, tak je to v pohode ze si sa im nevenovala hodinu, ale aj tak by som to dopredu oznamila ze takyto bude harmonogram navstevy aby si mohla nevesta urobit program na tu hodinu, co budes so synom.
Jemine, veď neprišiel anglický kráľ so suitou..nevesta mohla ísť za nimi do spálne a popri sťahovaní fotiek sa rozprávať so svokrou.
Obed nekomentujem, podľa mňa v pohode.
Ja stále neviem, ako niektoré zvládate ešte po výdatnom obede palacinky ako dezert 🙏🙈 sa tu cítim pri čítaní ako pri bez servítky 😂 my napr máme zaužívané, že palacinky sú “sobotné jedlo” - nerobíme ich často, ale keď si ich spravíme, je to normálne bezmäsité jedlo ako každé iné.
Každopádne, milá autorka, ono je to celé uhol pohľadu a aj tak vždy vyjde, že to je celé blbá komunikácia z každej strany. Nevesta možno nekritizovala, len povedala, že nemá sladké rada. Veď ti nenadala, že čakala kačicu alebo neviem čo. Ja tiež nie vždy mám chuť jesť, ani u vlastnej mamy, a vždy som si pre pokoj v rodine dala. Raz som sa odvážila odmietnuť, svokra bola smutná, mama urazená. A pritom naozaj nemám čo ani jednej vytknúť, len proste nechcem. A čo sa týka druhej situácie - úprimne, toto vždy hnevalo aj mňa. Chápem, že my ako deti rodičom pomôžeme, keď niečo potrebujú, ale ak mám sedieť len tak s deckom, pričom nás rodina pozvala “na obed”, tak to môžem sedieť aj doma. Možno aj nevesta chcela, ale s manželom sa pochytili alebo hocico, čo ty nevieš a výsledok je, že ty si myslíš, že ona si myslí… nebolo by lepšie trošku zapojiť aj ju alebo syna požiadať o pomoc niekedy, keď neprídu na “pozvaný obed”? Alebo teda prečo sa zavriete v izbe ty a syn? Veď vy si môžete s nevestou zatiaľ pokecať alebo niečo upiecť a tak…
@luccija uz zial ani nie su slova. Uz je na tom tak zle s demenciou ze uz ani nerozprava nevnima. Chudera hovorim uz o nej v minulpm case Lebo to uz ani nie je ona len schranka. Boli spolu vyse 60r tusim 66r zobrali sa romanticky na dialku v zastupeni., on bol vtedy v Argentine a Peron cvakol lodny listok manzelkam europskych pracovnikov. Niekolko tyzdnov sla lodou za nim a myslela ze ju zabije morska choroba. Boli tam tusim 2r a potom emigrovali do kanady Lebo cela ich rodina uz tu bola.
@miadi Dobre dobrodruzstvo. Uz len prezit tu plavbu muselo byt hrdinstvo. V zivote by ma nikto nedostal na lod ktora bude uprostred oceanu tak dlho.
No to je pravda ze mozu vznikat taketo veci ale ties sa nemusi sfucat och.. no na take - ulozit do pc fotky si najditencas nie ako návšteva,hej tonnie je vhodne a uvarit ..ehm..za jedlo sa dakuje a nehovorí co ma a nema rada, toto je nevhodne uplne.. niekto mava palacinky ako druhe a čo..
@miadi Moja svokra isla za muzom do Kanady zo Sri Lanky ked bola 8 mesiacov tehotna so 4 detmi s prestupom v London. Prvy krat letela lietadlom. Na letenku si musela pozicat. Nemala peniaze ani na jedlo. Ked cakala v hoteli na prestupne lietadlo, decka hladne a ona mala iba tolko penazi ze jej stacili na to aby objednala na izbu caj.
@lubinkap u nas to takto funguje uz roky. Svokra nerada vari a zo zaciatku nas "pozyvala" na obed a potom po ceste volala nech kupime kolace pizzu a pod.. kedze take veci my doma nejeme tak ma to samozrejme prestalo bavit lebo obed u svokry znamenal ze som sa plasila ako blazon aby som stihla navarit doma a potom este nakupit obed svokre.. velakrat som brala obed z domu do obedara pre dceru aby som jej ho tam ohriala lebo ten svokrin "obed" by nedala. Po rokoch som to vzdala a pozvania na obed odmietam staci nam pozvanie na " kavu " a funguje to.
Zjavne sa tu vela mamiciek, ktore maju svinske svokry, dobre odbavilo na cudzej svokre, ktora na rozdiel od vlastnej cez internet nepohryzie 😆😆😆 Budte take hrdinky aj s tymi svojimi 😉
Vezmi si situáciu jej očami. Príde so svojou rodinou na návštevu, a posledne co ju zaujima je, že teba varenie nebaví. Nehnevaj sa, ale prekonaj sa keď máš návštevu a daj aspoň tie stehna do rúry, nech sa upecu samé. Sama pises ze je skvelá, tak sa jej odvdac pozornosťou a nabudúce uvar niečo normálne.
Moja svokra aj moja mama sa ide aj z koze zodrat keď prídeme na obed. Navarene od výmyslu sveta, koláč ani nevravím. A samozrejme aj so sebou do krabiciek berieme.

@kvetinka75 nie, je to pravda, je to iné...lebo tu jednu jedinú hodinu co by som nahrávala mame fotky by boli deti s tatkom, ktorí s nimi nie je 24/7 denne a pre mňa by to bola pauza..ale manžel by doma hneď objednával rezne že je hladný 🫣🤣🤣🤣 našťastie moja mama vari pre všetkých podľa chuti lebo sa na nás teší a chce nás potešiť
A podla mňa by ma nechala samu s tým PC aj s fotkami a išla k deťom, neverím žeby hodinu srala na vnucence, veľmi ich ľúbi🙂 takže toto si ani neviem u mojej mamy predstaviť