icon

Neviem ako ďalej

motytik271
30. sep 2016

Ahojte. Už dlhšie som premýšľala,že napíšem ale myslela som si,že to zvládnem sama no asi to nezvládnem. Nech vás nemätie moja registrácia, vytvorila som si nové konto kvôli anonymite.
Takže idem k veci. S priateľom sme spolu niečo vyše roka. Zo začiatku to bolo krásne, všetko fungovalo. No v istom momente sa všetko zmenilo. Mám dcérku z predošlého vzťahu (som slobodná matka a podrobnosti sem myslím netreba rozpitvávať). Priateľ od začiatku na mňa tlačil čo sa týka spoločného bývania (on má svoj byt) no nakoľko sme nemali škôlku pre dcérku museli sme čakať na nový školský rok. Začalo to škrípať už dávnejšie ale nakoľko som už chcela vyletieť z rodičovského hniezda neprihliadala som na tieto malé nezhody.
No nakoľko sme sa už dlhodobejšie snažili o bábätko (on je rozvedený a s ex manželkou nemohli mať spolu deti) a nedarilo sa tak som sa začala vzdávať a tým pádom aj upúšťať od spoločného bývania, teda ešte nejaký čas "pretrpieť" s rodičmi. No čo ma "donútilo" nasťahovať sa k priateľovi, nechcela som ostať sama s dvoma deťmi u rodičov ani s vidinou,že otec nenarodeného dieťatka by sa staral. Nakoľko mám už dcéru chcela som pre ňu plnohodnotnú rodinu.
No odkedy sme sa presťahovali, prišli aj nevoľnosti a teda aj PN. Nakoľko mám už len jednu obličku PN bude trvať až do nástupu na materskú.
No a konečne k meritu veci. Priateľ máva svoje chvíle - niekedy by ma nosil na rukách a inokedy by bol najradšej keby sme tu ani neprišli bývať. Dnes "chytil rapel" kvôli malichernosti a povedal mi, že si mám rozmyslieť či chcem naše dieťa vychovávať v jednej domácnosti alebo v dvoch. Teda,že on má záujem sa starať len nejak nám to spolu nefunguje podľa jeho predstáv a pritom sa snažím robiť všetko aby on už nemusel keď príde s práce. Nevravím,že nemám na tom svoj podiel viny ale fakt neviem ako ďalej. Odísť od neho nechcem lebo aj to maličké čo je na ceste potrebuje otca.
Prosím rady typu porozprávaj sa s ním, odíď od neho a pod. mi nepomôžu. Viem,že som ho mala nechať ešte skôr ako som otehotnela ale to už tiež nezmením. Možno by bolo fajn keby napísal niekto kto niečo podobné zažil resp. zažíva. Ďakujem krásne.

motytik271
autor
30. sep 2016

@lucinka511 ja nezvyknem mlčať len asi nemám takú silu slova alebo mu to neviem povedať tak aby ma nevedel "odrovnať" proti odpoveďou. Asi som ho vykreslila ako necitlivého debila ale on taký nie je len ako píšeš, je zvyknutý na svoj systém a zrazu další dvaja ľudia v byte. No obaja si zvykáme na nový stav.

rheuska
30. sep 2016

A nie je taký preto, že si to môže dovoliť? Myslím, že každý chlap by mal byť tak trochu na vážkach, aby sa snažil. Keď vie, že si na ňom závislá tak si nemusí dávať taký pozor na to čo povie. Hmm. Aj ten môj vie, že ak by mi malo byť lepšie bez neho ako s ním tak balím dieťa a idem (aj keď nerada) o dom ďalej. Teda nemyslím to ako vyhrážku. Ľúbim svojho muža a samozrejme samej s deckom by mi bolo ťažko, ale keď by sme museli tak ideme. Dcérka je naša spoločná. Aj keď už sme spolu pár rôčkov. Máločo ma už môže prekvapiť.
Ale váš vzťah je nový. Možno je to iba ponorka. Ono zvykáte si na seba a spolunažívanie. Aspoň pri nás sa osvedčil čas pri hádkach o hlúpostiach. Teda čím sme spolu dlhšie tým menej sa hádame. Tak dúfam, že to je aj váš prípad.
Všetko sa dá vyriešiť keď sa ľúbite. Len treba chcieť. Ale nenechaj sa zatlačiť do kúta. Musí ťa brať ako rovnomenného partnera. Tak mu povedz, že ho ľúbiš, že ho nechceš opustiť, ale zametať so sebou nedáš. A, že pri deťoch nejde nič podľa predstáv, tak nech si zvyká. Oni mu to oplatia láskou. Samozrejme nervy prasknu hocikomu.

mima4
30. sep 2016

@rheuska

nemusi ju brat ako rovnocenného partnera, tiez ona nemusi pri nom zostavat... Spravat sa slusne, s uctou, laskou k druhému nie je povinnost, to musi vychadzat zo srdca cloveka, byt mu to prirodzene

mima4
30. sep 2016

@motytik271

mozes nam teda prezradit ako ste prebrali tie majetkove veci a aku dohodu sa s nim chystas zpiskat?

janinah
30. sep 2016

na jaku milujarmilu si sa tak ponáhľala s druhým dieťaťom? lebo čítam,čítam a nechápem...myslela som,že máš 36+ a uteká vlak a ty 28...no,nechápem,najprv dieťa zarobíme a až potom ideme spolu bývať a zvykať si na seba....čo radiť? čo už teraz,robiť kompromisy n aoboch stranách,ideálne to nebude a po narodení drobca to bude horšie si myslím 😒

mawka
30. sep 2016

toľko "nakoľko" som pokope uz davno nevidela .. 😕

lucinka511
30. sep 2016

@motytik271 no ano.ja som sa nastahovala k sraremu mladencovy.kt 44 r zil sam.ale to mi nikdy nepovedal.ja biem.ze oni maju svoj zazivany zivot ale kompromis musi fungovat.Dolezite je budete rodina tak si aj ty povedz co ta trapi,hneva a hl sa srale beprisposobuj.ja viem.ze ak je to jeho.mozno ma pocit.ze si moze urcovat pravidla ale tak by to nemalo fungovat.kazdopadne odkladaj si rezervu do buducna o kt vediet nemusi.

natalym
30. sep 2016

No ja neviem. O jednej obličke, slobodná mamina, jedno dieťa má a hrnie sa s priateľom do druhého................ 😖
Troška cez.......
To prečo si najprv nezabezpečila svoje dieťa a seba?

lubkavargova1
30. sep 2016

Aj ked sa dieta narodi ty nemas ziadny narok na jeho majetok. Ani na byt. Pokial niesi spoluvlastnicka. Inak ta kedykolvek moze kopnut do prdele a ostanes s holou ritou. Jedine bio dieta bude dostavat vyzivne a aj to sudom urcene.

marfikchov
30. sep 2016

@motytik271 prepáč, asi budem zlá, ale "neviem ako ďalej", čo robiť? už nič, už si urobila, 2x,! doteraz si si ten život extra neužila a určite si ho v najbližších rokoch neužiješ. Nepoviem, keby je to bezproblémové, majte aj 10 detí, ale jedno máš a od rodičov odídeš, aby si urobila zmenu v živote, ale ako som ťa čítala (hoci ti to neprajem), sa takýmto životom k nim opäť vrátiš. Však je normálne, že sa dieťa v noci zobudí a teda aj rodičov, však na koho sa má obrátiť. A ten tvoj s tým mal rátať, neviem síce aké staré je to dieťa, ale to nie je podstatné. Však keď sa vám narodí tentokrát vaše spoločné dieťa, tak čo si myslí, že bude spať 8 hodín v kuse??? Zistila si si, prečo sa rozviedol? Možno jeho ex nakoniec dieťa nechcela, nie nemohla, to len dedukujem, nehovorím, že to tak aj bolo. Prosto keby som sa raz popálila, dala by som si sakra bacha a toho človeka oťukávam poriadne a nie ani po ročnom vzťahu si nechám urobiť dieťa a potom dumám, čo idem robiť, lebo sa správa ako cvok... No a rada na záver, máš dve možnosti: zotrvať, bud to vydržať a zmieriť sa s tým, že to tak zostane a možno dúfať, že chlap sa zmení (hoci sa nezmení), alebo odísť späť, odkiaľ si prišla (neviem, čo na to rodičia)

motytik271
autor
30. sep 2016

@mima4 čo máš stále s tými majetkovými vecami??? 😠 bločky od všetkého čo som investovala do bytu mám odložené a čo prípadne nepôjde so mnou to vyplatí. Dúfam,že ti stačí taká odpoveď.

@lubkavargova1 ja viem,že nemám nárok na nič. Chcela som radu, možno podporu,že nieje všetko čierne alebo biele a nie navážanie sa to mi nepomôže tak sa prosím všetky zdržte takýchto komentov. Viem,že to bola chyba ale vy ste nikdy žiadnu chybu neurobili???

lubkavargova1
30. sep 2016

@motytik271 praveze urobili a poucili sme sa. A preto vidime trosku veci inak a s nadhladom.
Ja viem a chapem, ze toto tu ta irituje lebo zienky ti len pravdu pisu a mozno aj doma si to mala...
Uprimne, ak to nevyjde, tak opat pojdes spat k rodicom? Kazdy raz vyleti z hniezda uplne...uz vsak budes mat dve deti...nie jedno...

Ale mne je to suma-fuk. Vy si musite aj tak vyjasnit co kto ocakava a chce od partnera a od tejto pseudorodiny....a potom bude zivot aj v pohode aj farebny

mima4
30. sep 2016

@motytik271

vies, zivot je najlepsi ucitel... ak nepochopis lekciu raz... zopakuje ti ju znova a znova...

mima4
30. sep 2016

@motytik271
ja som ti dala radu - vyhladat odbornika a zacat na sebe pracovat. To si ty co potrebujes pomoc! jediny vplyv mas na seba, nie na priatela.

kym to nepochopis, budes zit len a len v srackach a hladat lutost u druhych...

lubkavargova1
30. sep 2016

@mima4 preco zeny hned prskaju ked sa im povie pravda ze urobili kravinu??

mima4
30. sep 2016

@lubkavargova1
pretoze je prijemnejsie zit v klamstvách, robit zo seba chuderu a obet, nechavat sa lutovat druhymi... ako prevziat zodpovednost za svoj zivot a svoje rozhodnutia.

Prave preto by taki ludia mali vyhladat odbornu pomoc, dobru a kvalitnu psychologicku a chodit na terapie, lebo ak nezacnu so sebou nieco robit, cely ich zivot bude v tomto kolotoci a vzdy si to odskakaju aj tie deti.

Tiez, pokial ide o jednoduche zeny, nezapajaju do svojich rozhodnuti rozum, logiku, nechavaju sa "unasat emóciami" a nic zle na tom nevidia.

lubkavargova1
30. sep 2016

@mima4 tak to mas pravdu...

mima4
30. sep 2016

@lubkavargova1
je tu teraz dalsia tema "Nerozhodna?". Normalny clovek povie, ze dotycna to musi "hrat"..ze taka blba sa ani nemoze narodit..ale faktom je, ze je vela takýchto jednoduchých zien, ktore su mentalne a emocionalne uplne mimo... a tieto tunajsie debaty to za ne nevyriesia, ony potrebuju pravidelnu odbornu pomoc face to face...

obsadenemeno
30. sep 2016

@mima4 odbornu pomoc? si robis prdel....tie potrebuju prefackat.... 😢

mawka
30. sep 2016

@mima4 ale sak seknut sa moze kazdy. aj dva krat, aj tri. sak vies, pre istotu. len potom uz je rozdiel v tom, ze bud fnukam a nechavam sa lutovat alebo si poviem, jaaaaaj som to ale posrala zas a makam na tom, aby som tu spust dala dokopy. no len co tu sledujem na konovi, skoro vsetky len fnukaju, chcu byt lutovane a ked im napises ty, ja a kopec dalsich, skusenych zien pravdu, opiseme realitu, vlastnu skusenost, tak sme este za zle... som si vsimla.

lubkavargova1
30. sep 2016

@mawka ja uz niekedy uz nemam chut ani pisat...ja tak neznasam ten pocit ked nakoniec aj tak ma pravdu....ale nie, predtym sa mylim a zavidim a neviem co...uz ma to fakt dakedy nebavi.

mawka
30. sep 2016

@lubkavargova1 presne. preto som dnes ani nereagovala s radami zo skusenosti, lebo by sa tu zase do mna niekto obul, ze som bezcitna a neempaticka a bla bla bla. v poslednej dobe tu maju proti mne take najazdy 😀

adrianabalazova8
30. sep 2016

Dobry den uz naozaj neviem ako. Dalej vedelbi mi niekto poradit syn mal v matersjej skolke uraz zlomil si ruku a chcem viplatit bolestne ale syna poisteneho nemam a pani riaditelka sa stale niako vihovara povedala ze mali poistene deti ale uz nema a teraz fakt neviem kde sa mm domahat toho bolestneho ved ba to ma predsa pravo no nie?maju mi to viplatit zo skolneho fondu alebo mam ist rovno za zriadelovitom dakujem vopred za odpovede

lubkavargova1
30. sep 2016

@adrianabalazova8 pokial nema uzavrete poistenie on alebo skolka tak narok nema.

maciatkolulu
30. sep 2016

@adrianabalazova8 tak je predsa logicke, ze ked nemal uzatvorenu a platenu poistku maly, alebo skolka, co by si mala vediet, tak nemas narok na nic.

motytik271
autor
30. sep 2016

@mawka ja nefňukám ani nepotrebujem aby ma niekto ľutoval. Uvedomujem si svoje chyby a určite sa s nich poučím ale teraz zatiaľ chcem zotrvať v tomto vzťahu pretože nechcem brať nenarodenému dieťaťu otca. Možno si po pôrode budem trieskať hlavu o stenu,že som mala odísť hneď ale to všetko až ukáže čas. Chcela som názory, áno niektoré mi neboli po chuti ale určite beriem každý jeden. takže díky. čavte

tutu_1
1. okt 2016

Slobodná matka so seba spraví dvojnásobnú slobodnú matku ? Ach ženy ženy čím rozmýšľate ? Potom vam len ostanú oči pre plač a dve deti na krku. Píšem v množnom čísle, lebo to okolo seba vidím pomerne často. Kebyže mam dieťa z predošlého vzťahu druhé by som uz ako slobodná matka nechcela ani za nic. Si v nepeknej situácii, vôbec ti nezávidím, tu je skutočne každá rada drahá. No ja žiadnu radu pre teba nemám.

lenbea
1. okt 2016

@motytik271 možno sa trochu nevie spamätať, že bude otec, bojí sa možno zodpovednosti a tak. ale dieťa má vyrastať s oboma rodičmi. Keby ste boli manželia, tak ta nemôže len tak vyhodiť. Skús ho nejak aj pripravovať na to, že ked sa malé narodí, že situácia bude trochu náročná, ale všetko, čo má v živote cenu niečo stojí a oplatí sa obetovať sa pre to.

leni81
1. okt 2016

@tutu_1 tak naco pises 🙂

tutu_1
2. okt 2016

@leni81 mala som si snáď pýtať od teba povolenie ? To je daka nová móda na MK riešiť co kto kde a ako prispieva ?