Neviem ako ďalej
Ahojte maminy. V prvom rade mam novy nick lebo je toto pre mna velmi citliva tema. Som matka 7r syna,rozvedena a pracujem v statnej sprave. Co je moj problem a prosim o rady o uprimne rady a nie o osocovanie a vymyslanie si vlastnych teorii. Robim v statnej sprave kde som denne oblopena chlapmi a to je ten problem. Byvam v 1izb.byte so synom s ex mame striedavku. Moji kolegovia maju pocit,ze za to,ze som sama bez chlapa sa mi mozu denne pchat na kavicky, na ranajocky a ja neviem co este. Su to denne otravujuce sms na ktore uz neviem ako slusne odpovedat,ze NIE. Nikoho ku sebe nepustam,nemam tu potrebu. V robote si drzia odstup,ale ako nahle nam odbije to zacne. Zmenit cislo nemozem lebo musi byt k dispozicií keby nieco. V robote sa nespravam vyzívavo,sexisticky,som normalna kolegyna co posranduje. Nechapem jednemu,ze ja ked im nedavam prilezitost,ci su uz taky píp,ze dokazu otravovat a nechapu,ze NIE je NIE. niekedy mam pocit ako dnes,ze poziadam o civil,lebo ma to uz depta. Nie z by muza k sebe nechcela,ale ja mam k nim normalne odpor. Nemam uz ani ist do spolocnosti a ked sa pyta niekto co robim nemam chut to ani vyslovit. Mam dojem ze uniforma je smrt.
@ciernykvet ach až teraz som si prečítala, že ide o vojsko, no moc v tom rozdiel nevidím. Pozri, ak ťa obťažujú až po práci, ignoruj. Pokiaľ by to bolo v rámci pracovnej doby, riešila by som tom. Možno by som si občas dohodla že ma pred prácu príde čakať nejaký nabúchaný kamoš, aby nemali pocit, že som na nich odkázaná a celá žhavá.
@lenkamartinkova nezmýlila si si tému? ak si tu zámerne tak neotravuj, tu by si tak nanajvýš mohla hodiť anketu na sexuálne obťažovanie na pracovisku.
@ciernykvet
Mám to isté, rozvedená, policajtka. Tiež sú takí traja čo už tri roky čakajú, že keď trpezlivo klopkaju, tak otvorím 🙂
Na sms takého to typu neodpovedam, v práci sa s nimi bavim normálne.
Ja to damy asi poriesim typom fiktívny kamarat. A ked opat dostanem sms v zneni- "co robi moje kuriatko" odpisem-pijem vinko s drahym...ak uz toto nezaberie asi sa 😣🔫.
A dakujem zo ❤ krasne za povzbudive slova a rady,lebo som sa bala,ze sa tato tema zvrhne smerom osocovania nadavania a vysmechov ze vlastne si za to mozem sama. Zelam vam vsetkym kocky prijemny zvysok vecera .
@mondolina uz by aj mohli prestat,ze? Aj ja sa snazim normalne komunikovat ,nakolko maju taku hodnost a funkciu ,ze musim, ale pre tych "mojich" gumakov to v nich apeluje asi to, ze sa asi nic nedeje a nevadi mi to.
@ciernykvet ja pracujem tiez s chlapmi...nie vsak v statnej sprave..sme 3 zeny a so 60 chlapmi prichadzam castejsie fo kontaktu a s tymi zvysnymi trochu menej....ale ti poviem len 1 by mi napísal kuriatko a to by videl ten bordel....raz mi jeden co k nam nastupoval nieco cez kolegu odkazal....chudák ren kef prisiel to riadne zlizol...proste ku mbe si nedovolia...
@ciernykvet "moje kuriatko"??? Fúú, tak to je horšie, než som si myslela. Ja som mala dojem, že ide iba o neželané opakované pozvania na rande a ono je to komunikácia typu "moje kuriatko"...? A to akou cestou ste sa k tomu dopracovali??? Nápadníkov som mala aj ja čoby single kopec, ale žiadny sa nekuriatkoval, kým som mu k tomu nedala dobrý dôvod a zároveň povolenie. To za čo ťa majú?
@ciernykvet povedz im že dôvodom tvojho rozchodu/rozvodu bolo to, že si lesbička 🙂
@ciernykvet no proste burani, tu je tazko radit, ale ja by som na takeho priamo, verejne, ze ak ma zaujem o kavicku, nech bere zenu, a ideme si vyrazit pekne vsetci spolu, bude sa jej to iste ratat. A ze ked bude pozvania opakovat, ze ja velmi ochotne cislo na zenusku pozhanam a pozvem ju, nech ta kava stoji za to. Ak mu to ani potom nedojde, tak proste len totalne ignorovat, akoby bol priehladny, ani obraz, ani zvuk, proste neexistuje.
@alaguema neviem ci by to definovala za co ma maju.... panko sa snazi byt asi velmi milucky co vo mne vyvolava k nemu skor opacny pocit. Dalsia vec, myslim si, ze vyuziva to, ze nemam parnera. A po dalsie,toto sa deje posl.pol roka a som tam uz 3r. Nebola som s nimi nikdy na ziadnej akcií ako ukoncenie roka, party ,a pod. Takze to,ze ma zrazu zacali takto bombardovat nezacalo po niecom. Lebo keby sa pripita po niekom vesala uznam chybu a drzim usta a krok,ale toto?
Sranda aký verný sú zelenaci musia sa velmo nudiť
😀
@ciernykvet nuz.myslim ze som k svetu.aj vtipna viem byt. A aj nejake sms resp navrhy som dostala.ale bud som ich sprazila pohladom alebo slusne podakovala za kompliment a fungujeme vsetci dalej. Ak si k tebe dovoluju opakovane bude chyba aj v tvojom spravani. Zrejme si tvoju "srandovnu" povahu vysvetluju tak ze by si si aj pospasovala.
@ciernykvet tak si spoločenská🙂 uniforma je smrrrt??🙂 ja som momentálne v zálohe a tiež ma čaká návrat do štátnej správy.ja mam skôr pocit že mňa sa boja🙂
Ja uz neviem. Ja sa nikdy s nimi ani na kavicke nedohodla,ani k nim na kavicky do kancla nechodim,tak neviem na co furt mi pisu. ja mam dojem,ze tí co vedia, ze mate manzelov si nedovolia. Ja nemam tak maju domnienku ,ze si dovolit mozu. Fakt uz neviem.
Prepac, necham co riesis. Kazda z nas vie ako povedat nie tak, aby to chlap pochopil. Niekto moze mat vedenie dlhsie, ale ked jasne poviem nie, tak to je nie a nie je com. Ak im povies nie v style- dnes nie, lebo toto a ono,tak napisu aj dalsi den, ale Ty nemas preco sa vyvinovat a hladat dovody preco nie.
Jednoducho nie a hotovo.
@ciernykvet to môže byť dôvod.alebo sa im jednoducho páčiš.ja som tiež nikdy nešla po kavach,obedoch žiadne vianočné večierky.
Nimas chlopa, nimas pravdy, Johanko...
Tak to u nas bohuzial chodi.... Tak si toho chlopa najdi. "bratranec" bude fajn, mal by postacit....
Alebo 1.totalne ignoruj sms-ky a ak stale otravuju, vytiahni vacsi kaliber cislo 2: a napis im, ze ak neprestanu, das si rande s ich manzelkami a ukazes co Ti pisu....to by mohlo zabrat 😉
Je mozne, ze sa dohodli a robia si z teba srandu, kto ta skor dostane... chlapi su vadni... su z Marsu.
@ciernykvet inak mne ak sa snažil robit navrhy chlap kt.bol zenaty alebo zadany, tak som sa ho rovno spýtala:uhm,a co na to hovori tvoja manželka/priatelka? A bol pokoj
nevsimat si to
@lilyianka ja sa to jedneho aj opytala. Odpoved najtrapnejsia aka moze byt- my mame nefuncne manzelstvo. Sex sme nemali ani nepamatam a ja potrebujem len objatie a porozpravat sa.... Chapete? Taketo dristy trapne. Akoby mala 16r a isla mu to zozrat. A doma zena isto nema ani sajnu o nefuncnom manzelstve 😂
@ciernykvet začalo to zrazu a bez zjavného dôvodu? Že by chlapci uzavreli stávku, ktorému sa u teba zadarí? Trápne, ale v skupine chlapov na úrovni, akú uvádzaš, vcelku pravdepodobné...
@ciernykvet a na co ich riesis, a na co to vlastne riesis , zas mi nehovor ze chodia cely den okolo teba a dopiedzaju. 🙂
Muži si dovolia tolko, kolko im je dovolene. Ak by mali pred tebou respekt, vazili by si ta, tak to urcite nerobia.
@m.a.r.t.i.n.a este toto som chcela napisat, pravdu mas.
@ciernykvet niekde robíš chybu. Poznám ženy, ktoré, podobne ako ty, chlapi nerešpektujú a je to stále niečo v ich správaní, čo tých chlapov k tomu nabáda. Skús pozorovať samu seba, ako reaguješ, či sa neusmievaš na blbých komentároch aj keď sa ti vôbec nechce, len preto, že chceš byť za chutnú, nechceš si ich pohnevať, chceš s nimi dobre vychádzať, tak sa chováš viacmenej submisívne, čo oni hneď vycítia a využijú.
Ešte doplním - osloveniami intímneho charakteru sa nesnaží byť milučký. On naznačuje veľmi jasne, že si dovolí prekračovať hranice kolegiálneho a formálneho vzťahu aj bez toho, aby ste spolu niečo mali. To je od chlapa najhrubšia opovážlivosť. Proste s tebou jedná, ako keby ťa už pretiahol. Nechcem sa ťa dotknúť, ale takto chlapi jednajú so ženami ľahšieho typu. Tým nechcem povedať, že taká si, len zrejme v nich vzbudzuješ ten dojem. Niečím. Musíš sama prísť na to, čím.
Uzavriem to asi tym,ze robit zo 120 chlapmi a mat s nimi normalne vztahy.... nech si to vyskusa kazda jedna z vas ktora ma dojem, ze to ja robim niekde chybu. Lebo v kazdej robote sa najde nejaky debil. Bohuzial ja zo 120ludi natrafila na 3. Dakujem pekne za kazdy prispevok.
@ciernykvet
No ja ti napíšem ako chlap. Ja mám pod sebou kvantum ľudí. Nemám rád ak niekto vnáša rodinne veci do zamestnania, viem niekedy sa tomu nedá vyhnúť. Treba im povedať prepáč aj ja mám svoje problémy, nie že mato nezaujíma, ale musiš si nájsť niekoho iného. Niečo v tom zmysle. Sú niektorý ktorí určité veci nepochopia a možno im to treba povedať tvrdšie, ale práve takých k životu nepotrebuješ. Môžeš byť aj tvrdo odmietavá a nekompromisná. Otázne je ako sa vyvinú vzťahy v zamestnaní. Ja si veľa krát zavolám zamestnanca a pýtam sa ho čo sa robí, je to ale vždy po zamestnaní. Nerozoberám s ním nič do detailov, ale dám mu najavo, že je v práci, je súčasťou týmu. Že chcem korektné vzťahy. Vždy mu poviem každý máme problémy a väčšinou sú podobné. Na ich zvládnutie máme priateľov a rodinu. Kto ich nemá ponúknem mu psychológa. Čiže ak sa cítiš ako bútľavá vŕba v práci, daj najavo že o tú funkciu nestojíš. Jedna múdra veta ktorú povedala matka Tereza, keď sa jej pýtal novinár prečo sa nepripojí k protestom proti fašistom, tak mu odpovedala, že dajte mi vedieť ak bude pochod za mier. Chcel som ti len naznačiť, že nesnaž sa bojovať proti mužom ich zbraňami, ale práve svojou ženskosťou, určite zmenia prístup a ani sa nebudeš musieť veľa snažiť. 🙂
Zaujimava tema...aj ja som vojacka a musim priznat,ze vychadzat s chlapmi je tazke. Sme na rote 3 zeny a tiez cez 100 chlapov. Ak si pamatate na slecnu vojacku ktora ucinkovala v reality show NAVSTEVNICI ... je to moja kolegyna. Cela rota ju tak odvrhla,ze slecna stale PN kuje. Potom tam je dalsia a ta slecna je na dievcata. Hrozne zlata kocka, ale furt ju maju v ustach ze je lesba . Ja ,ja som rozvedena s 2 detmi a mam dojem,ze nedovolia si ku mne to,co k nim dvom ale tiez su tam naznaky tiez prave od tych nad 40r ako podme na kavicku a pod. Nemam zaujem. Autorke nezavidim,lebo narobit si na rote dusnu atmosferu nie je dobre. Tí chlapi su ako klebetne baby. A hlavne najst tam spravodlivost a pochopenie je takmer nemozne.