Neviem ako ďalej
Ahojte maminy. V prvom rade mam novy nick lebo je toto pre mna velmi citliva tema. Som matka 7r syna,rozvedena a pracujem v statnej sprave. Co je moj problem a prosim o rady o uprimne rady a nie o osocovanie a vymyslanie si vlastnych teorii. Robim v statnej sprave kde som denne oblopena chlapmi a to je ten problem. Byvam v 1izb.byte so synom s ex mame striedavku. Moji kolegovia maju pocit,ze za to,ze som sama bez chlapa sa mi mozu denne pchat na kavicky, na ranajocky a ja neviem co este. Su to denne otravujuce sms na ktore uz neviem ako slusne odpovedat,ze NIE. Nikoho ku sebe nepustam,nemam tu potrebu. V robote si drzia odstup,ale ako nahle nam odbije to zacne. Zmenit cislo nemozem lebo musi byt k dispozicií keby nieco. V robote sa nespravam vyzívavo,sexisticky,som normalna kolegyna co posranduje. Nechapem jednemu,ze ja ked im nedavam prilezitost,ci su uz taky píp,ze dokazu otravovat a nechapu,ze NIE je NIE. niekedy mam pocit ako dnes,ze poziadam o civil,lebo ma to uz depta. Nie z by muza k sebe nechcela,ale ja mam k nim normalne odpor. Nemam uz ani ist do spolocnosti a ked sa pyta niekto co robim nemam chut to ani vyslovit. Mam dojem ze uniforma je smrt.
No popravde, zaoberat sa iba takymto "problemom" , tak som happy. 😉
Myslim, ze keby si robila v kolektive so 150 zenskymi, tak si na tom ovela horsie 😅😉
Dokazem si predstavit, co zakladatelku trapi najviac. Citi sa ponizena ako zena, ze ked je bez partnera, tak jej musi byt dobry kazdy hnup.
Ahoj, pekne pozvanie prijmi a od všetkých naraz, dohodni jedno miesto, jednu hodinu, vysvetli im, že si potrpíš na kvety a neboj, keď sa všetci traja strenú na jednom mieste ich prejde chuť ťa pozývať.
Proste im narovinu povedz ze nechces s nimi mat ziaden vztah iny nez pracovny. A ze ti je to neprojemne, a ze mas priatela ktoremu vadia tie smsky.
@atrami 😂😂👍👍
@jeannna mas uplnu pravdu. Akoby bola len na nich odkazana 😐
@blairgossip aj to bolo. Chvilu bol pokoj a potom opat.
@ciernykvet musis si to v hlave inak nastavit a citit sa plnohodnotne aj bez partnera, potom ta podobni typkovia nebudu trapit, ale sa nad tym povznesies, na rovinu sa vyjadris, alebo si z nich spravis prdel a zivot ide dalej ....
@spirit16 zeby len vyrozpravat? Po precitaní par povzbudivych prispevkov a rad sa clovek ukludni a popremysla o dalsom rieseni.
@m.a.r.t.i.n.a Ziadny extrem nie je dobry, ani cisto zenske ani muzske kolektivy, ideal su tie zmiesane a niet nad home office 🙂
A zakladatelka ma urcite aj kopec iných problemov ako tento ... a sem prisla po radu, co robit prave s tymto problémom, lebo aj ma pocit, ze nad nou stale niekto slinta, nie je v praci nic moc.
zaujimave citanie so zaujimavym "problemom" 🙂
@jeannna
A ty vieš reálne "poradiť"?
Ja sa tu radiť ani nepokusam,načo aj? Mne v jednom prípade trvalo dosť dlho,kým som niekoho "presvedčil",aj keď som asi 10 krát dostal odpoveď nie.Tuto dotyčnú nepoznám a predpokladám,že ani tí traja nemajú poučenie,že zakladateľka témy to myslí ako skutočne nie...A tak nedajú pokoj.Vo veľa prípadoch to neustále odmietanie skončilo inak.Takze čo mám radiť? Nič...Ale napísať,že sa jedná o zaujímavé čítanie a pomenovať to ako problém v úvodzovkách snáď môžem.Predpokladam,že dotyčnej nejde o život,len je to pre ňu otravné.
@salfusco Ja som jej virtualne poradila 🙂
Vies, keby to nevnimala ako problem, tak sem nepise, chcela fakt pocut nazory, ako by to kto riesil. Najhorsie, co moze byt, je niekoho dat dole s jeho "problémami". A myslim, ze zakladatelka to skutocne mysli, ako pise "NIE". Islo tu o to, ako to dostatocne vyjadrit, aby dotycni pani pochopili, popr. sa na problem pozriet z iného uhlu pohladu, kde ona samotna mozno robi chybu.
@salfusco mas pravdu, nejde mi o zivot, ale ked je nieco otravne,tak je to otravne. A ja som zasadovy clovek takze u mna NIE je NIE. A ked ma co i len jeden doteraz neprehovoril, preco by ma mal neskor. Ble 😞
@jeannna presne. To viditelne slintanie. Kazdu jednu z nas potesia sympatie alebo nejaky kompliment od opacneho pohlavia. Slusny kompliment ,ale mna ako zenu dotieravci odpudzuju, mam k nim odpor. Lebo spravny a rozumny chlap vyciti zo zeny zaujem,sympatie a pod. Ale ja neviem ked sa chovam neutralne,tí chlapi sa mi ani jeden nepaci tak ani nevysielam ziadne impulzy z coho usudzuju, ze ma maju pozívat na kavicky sakra. Minule som sa koli ex strasne v robote vytocila,bola som vyslovene neprijemna a zazerala po vsetkych. Do toho mi dosla sms typu- si sexy ked si nahnevana. Ako zeny sorry teraz za vyraz -CO JE UZ KO.OT ten dotycny? A na toto mi napiste, ako ja za toto mozem 😤
@ciernykvet teraz ti napisem nieco mimo tuto temu. Raz som bola zamiovana do jednoho pana, ktory o tom vedel, ale nemienil moje city opatovat. Ked sme tak sedeli v aute a ja som plakala ( teraz sa chytam za hlavu, ale mala som nieco po 20 ), mi povedal, ze najkrajsia si, ked si smutna ... 🙂 to ako na margo toho, co povedal tebe dotycny, ze si sexy, ked si nahnevana 🙂
nic v zlom,ale ozaj nerozumiem,co ta na tom rozculuje,a este niekoho nazyvas tak ako nazyvas za to,že ti napise,že si sexy,ked si nahnevana.WTF?To ta uraža?A neberies to troska moc hard?Nic urazlive ani ponizujuce ani nič negativne na tom nevidim a myslim,že to si mysli aj vacsina žien.Nie si moc alergicka na obycajne frazy,ktore normalnu ženu žiadnym sposobom nemaju dovod prečo vytočiť?
Ja si myslim,ze si to k nej nema co dovolit a vobec jej to pisat. A este k tomu ak mu neopätuje jeho tahy. Mne to,ze som sexy moze pov.niekto mne velmi blizky nie slintavy chlap.
@salfusco a tebe by otravovanie a sms od vysoko nesympatickej kolegyne nevadilo?
@blahowoman Presne tak, toto by vytocilo kazdu normalnu zenu.
@blahowoman davas mi otazky typu,na ktore je odpoved nieco v zmysle,že je normalne,ked žena požiada chlapa o ruku,alebo je normalne,ked dobíja žena chlapa a nie chlap ženu.
Nestalo sa mi take niečo a asi sa v realite take nieco stava ovela menej ako to,že to pise chlap žene.Prečo asi?Lebo to tak v živote funguje?
Aby si chapala,nevravim,že to nie je otravne,ale nie je to nenormalne..ale neviem ci mi rozumies aspon troska
a viete co je zvlastne?Jedna vec...Moja babka ma 92 rokov,41 rokov pracovala v skoro cistom muzskom kolektive,kde nejeden kolega jej dvoril ( aj ked bola ina doba ) a nie kazdy jej bol sympaticky a bola aj vydata...ale ziadneho nenazvala kktom,alebo slintavym neviem co za par slov,ktore neboli vulgarne voci nej...vedela to normalnym zenskym sposobom ukočirovať.Dost casto mi o tom rozpravala,ked som bol mladsi.Preto sa cudujem,že o aky tazky "problem" ide...alebo je problem niekde inde? 🙂
@salfusco ja ta chapem. Je to vec pohladu. Ale musis uznat,z hladiska slusneho spravania si clovek urcite veci moze nechat radsej sam pre seba. Lebo ja tiez nebudem chlapovi vypisovat aky je sexy a pod. Ja by sa citila trapne.
@jeannna tak!

@blahowoman Nebudem sa predsa usmievat ako jeblina, aby som stale posobila zensky, rozumej - ukocirovat to zenskym spôsobom - ale ked mi je z nejakého slintosa na vracanie, tak sa vyjadrim jasne a strucne 🙂

@ciernykvet - noo a vraciame sa k tomu, ze teda od zaciatku nebolo jasne, co si vlastne chcela riesit. Kedze si si ista, ze vsetko robis spravne, tak aku radu si od nas cakala?
Ze pojdeme tym chlapom dohovorit?
A hlavne, Ty si vedela preco ides robit do takehoto prostredia a nejaky dovod si na to mala. Tak pozeraj na tie pozitiva, preco si sa rozhodla ist robit to, co robis.
Co si chcela pocut?
Preco si sem ten prispevok davala?
Ked si uprimne odpovies na tieto otazky, tak najdes aj riesenie, na Tvoj problem.