Neviem ako ďalej - nestará sa a myslím, že má milenku

dida888
19. dec 2018

Ahojte mamičky potrebujem sa trosku vyrozprávať snáď ma niektorá pochopí a možno aj poradí. Začnem tým ze s partnerom sme 8 rokov spolu. Mame 2 chlapcov (5r a 2mesiace).vsetko to začalo po narodení 2 synceka. Mam pocit ze muž si nasiel inu, neustále na mobile, všade ho so sebou nosí, aj som ho prichytila jaksi s nejakou píše (porozprávať sa s ním nedá, keďže jeho odpoveď je ze jasne mam 4 milenky, mam na to čas a ppeniaze nie?) no a najhoršie bolo keď raz neprišiel domov celý deň celú noc, prišiel až ráno s odpoveďou bol som na byte s kolegami. Minulý víkend išiel vraj na chatu s kolegami aj keď som mu vyslovene povedala ze si to ne želám a ze sa mi to nepáči. No prídem k pointe rodicia mu pred cca 2 rokmi vzali bankomatne karty a robia s jeho peniazmi, urobil blbosť no odvtedy to takto funguje. Chodí si k nim pre výplatu, s tým ze mu dajú nejakú čiastku a ostatné nechajú na zaplatenie veci a plus mu odkladajú,, snažím sa aj ja šetriť aby som neostala na nule keďže mame 2 deti. Míny mesiac mi zaplatil nájom a doniesol 100e vrja potom donesie zvykne. Jasne ze nič ne doniesol a musela som vyberať z rezervy aby som navarila a postarala sa. Nakoniec som zistila ze si nechal 130e pre seba. A tento mesiac mi doniesol 250 s tou istou výhovorku že to nie je koniec že ešte donesie. Samozrejme ze už ne donesie nic. Tým pádom počítam ze jeho rodicia mu odložili 300e každý mesiac a on na to nič proste nezáujem, ja už neviem čo robiť som v koncoch, normálne sa s ním porozprávať nedá lebo bud na to ni. Nepovie alebo si radšej sadne pred televízor a to je všetko. Rozhodla som sa ze tento rok nerobím vianočnú veceru, deťom dám akurát darčeky a nájdeme sa ako bežní deň. Už som na dne a nevládzem ako z tohto bludiska vyjsť. Odísť nemám kam a ak by som išla sama s detmi žiť nevyužijem. Ďakujem mamičky za vypočutie, možno na mňa prišla iba depresia z predvianočné ho zhonu netuším. Každopádne ďakujem a prajem každej jednej krásne vianoce prežite v kruhu rodiny 😊

mondolina
19. dec 2018

@dida888
Využila by si, musel by platiť výživné predsa

dida888
autor
19. dec 2018

@mondolina malo tam byt vyzila... Tak ak by platil výživné dali by mu 250 max na obe deti to by som ne utiahla všetko. Už som mala aj s právnikom stretnutie

bleblu
19. dec 2018

Tak toto je velmi nemila a zlozita situacia. Pred narodenim 2.synceka daval viac penazi, bolo to lepsie? Ci s tymi peniazmi ste vzdy takto "hospodarili"? A co tak sa porozpravat so svokrovcami, ze peniaze su jeho rodiny co si zalozil a nemaju mu co odkladat, co je nesvojpravny?

tt247
19. dec 2018

@dida888 a na čo mu rodičia odkladajú peniaze? Veď ich syn je dospelý a má dve deti. Nech tie peniaze dávajú tebe a deťom. Pekne nezodpovedný je ten tvoj chlap. To vždy bol takýto?

dida888
autor
19. dec 2018

@bleblu s nimi sa tak dá rozprávať ako s ním. Skúšala som navrhnúť že ja budem robiť a jeho financiami no žiaľ žiadna odozva. Asi preto si s nimi nerozumiem. Oni sú iná mentalita.. Áno robia z neho nesvojpravneho. Kedysi dávali viac cca 900 až 800 co pritom on zarobi okolo 1500 a teraz ledva pošlú 600e...žienky veľmi ma mrzí ze tuto tému tu rozoberám co je veľmi intímna a citlivá ale naozaj nemám sa na koho obrátiť a som už zúfalá z tejto osarmantnej situácie.

dida888
autor
19. dec 2018

@tt247 on je živnostník a vraj na dane. Ale mne to skôr príde ze pre neho keby ze sme sa rozišli aby neostal s hoľou ritou ako sa vraví. Nie nebol taký. Len poslednú dobu ako píšem to ide horšie a horšie.

tt247
19. dec 2018

@dida888 tak ho zapoj v štýle, že do obchodu pošli jeho a nech sa stará. Nech ti skratka nenosí peniaze, ale nech rodine kupuje on. Prečo zo seba robíš hlavu rodiny? To je fakt taký nezodpovedný a neschopný, že by sám nedokázal naplniť chladničku a kúpiť plienky?

dida888
autor
19. dec 2018

@tt247 popravde áno. Tak to bolo keď mal on peniaze, nezaplatil to co mal šeky, pôžičku co ma atď a vlasne preto mu vzali tie karty a aj peniaze. A na kúpy keď chodil tak samé hlúposti každý deň a ne vypočítal si ze do dalsej výplaty koľko ostalo a koľko by mal na deň minút. Nie on sa riadi heslom žijem len raz. Momentálne rezignujem nevarim a nic nekupujem. Je mi to trápne priznať ale on veľmi ma rad pivo čiže si zájde do krcmy a aj podať a tam ide zväčša časť penazi

bleblu
19. dec 2018

@dida888 dievca zlate, tu to isto nie je v poriadku, zjavne ta tam nikto neprijal a neakceptuje ta ani muz ani jeho rodicia, a obavam sa, ze ani vase deti. Je naozaj mozne, ze ma iny vztah, a je mozne, ak dobre vychadza s rodicmi, ze o tom vedia. Nevidim to ruzovo pre teba, prepac, o to horsie, ze pravdepodovne nemas kam ist. Ostava Ti jedine a to, ho zmanipulovat doslova, aby daval viac penazi, prestat sa o neho "starat", a zacat zit vlastny zivot, zial bez neho, mozno mu to otvori oci a mozno..... kazdopadne to bude tazke, ale musis sa stat "mrchou", nenechaj sa zrujnovat ani financne ani psychicky.

bleblu
19. dec 2018

Odid, pozbieraj silu, vymysli plan a odid

dida888
autor
19. dec 2018

@bleblu ďakujem úžasná rada a presne dnes som si toto práve povedala a dost. Snažím sa už dosť dlho hľadať plán ako odísť a kam.. No žiaľ nejako bez výsledné. Aj podnájmy pozerám ale tie ceny.. Ach.. Mne by stačilo kľudne aj prázdne ja mam cely nábytok co som si tu po kupovala čiže to by bolo už vyriešené len platiť 400e sama. To nedam

bielavlcica
19. dec 2018

@dida888 neskusala si mesto poziadat o najomny byt?

cacianka
19. dec 2018

a čo ti povedal právnik ? lebo toto nehrali, aby môj muž zarábal a peniaze dával rodičom, ked muž má svoju rodinu a malé deti. rodičia nie sú oprávnení narábať s jeho peniazmi , jeho majetkom, to patrí do BSM predsa ! ak by im aj dlžil nejaké peniaze,tak ste si mali sadnúť všetci spolu a prediskutovať všetko okolo financií.
máš nejaké dôkazy, doklady o jeho príjmoch ? prekutraj celý byt a prezri každučký papierik. všetko si pofoť, originály schovaj na bezpečné miesto, podhod kópie. (aj ja som to tak musela urobiť) a rieš. slušne ale natvrdo mu potom povedz že bud budete s peniazmi hospodáriť vy 2 pekne si viesť domáce účtovníctvo, alebo podáš návrh na súd na stanovenie výživného na deti, teba a domácnosť.
a vieš čo , ja by som podala hned zajtra návrh na neodkladné opatrenie, aby si mala aspoň niečo čo najskôr poriešené. aby on nestihol napáchať viac škody a zamaskovať príjmy.
kľudne napíš do návrhu že je finančne nezodpovedný, má dlžoby a nevedala si o nich, rodinu vedie do finančnej záhuby, nemáš dostatok financií pre deti, správa sa nezodpovedne.
vôbec sa za to nehanbi, nie je to tvoja chyba, bola by keby si to neriešila a len trpela takýto prístup. prečítaj si a napíš do skupiny Právne poradenstvo, lebo takýto prístup už hraničí s trestným činom psychické a ekonomické týranie .

sweetlife001
19. dec 2018

Oni z neho nerobia nesvojpravneho, on zjavne aj je a k tomu aj riadne blbý. Načo ti takého chlapa? Keď sa toto vôbec dá nazvať chlapom.. fakt si to premysli a odíď od neho, veď toto není život s takým človekom...

dida888
autor
19. dec 2018

@bielavlcica neskúšala ale asi pôjdem sa skúsiť popytat

dida888
autor
19. dec 2018

@cacianka vieš ze som mu odkladal faktúry
? Idem pohľadať a zaujímavé na tom je ze zrazu mi už páru mesiacov domov žiadne ne doniesol. Rozprávala som s právnikom a vraj návrh bude najideálnejšie podať keď nebudeme spolu v jednej spoločnej domácnosti žiť. A tiež žiadal tie papiere. Ďakujem skúsim sa do toho obuť

dida888
autor
19. dec 2018

@sweetlife001 odísť by som rada odišla len horšie je ze kam.

dida888
autor
19. dec 2018

@cacianka nie sme manželia čiže na mňa platiť nemusí

tt247
19. dec 2018

@dida888 a ste manželia alebo nie? Lebo sa tu spomínalo BSM

cacianka
19. dec 2018

ked si pohľadáš všetky možné papiere, na rovinu sa spýtaj svokrovcov, prečo to robia, vyzvi ich aj listom aby ti vysvetli prečo a požiadaj ich aby upustili od takéhoto konania, inak budeš riešiť túto nepriaznivú situáciu súdnou cestou. ak sa obávaš že by si ich nasrala, tak sa neboj, už viac to nepokazíš, lebo oni 3 pokazili toho ozaj dosť. s peňazí čo aj láskavo prinesie zaplať všetky potrebné veci pre deti, teba a bývanie, kúpte si stravu len a len pre seba a tomu gerojovi už ani trenky neoper, ak ti budú smrdieť jeho handry, vylož na balkón alebo do pivnice. ty nie si slúžka zadarmo - robot domáci. ved aj ten by si musel predplatiť (pracie prášky, vodu a alektriku).

cacianka
19. dec 2018

nepotrehla som že ste partneri, až tú vetu že "...muž si našiel inú..., tak v tomto moje slová o BSM neplatia, pardón, dobre že si to upresnila. ale niečo platiť musí - príspevok na nevydatú matku, lebo vďaka jeho deťom nemôžeš pracovať a živiť sa sama, najmä pri tak maličkom.
v základnej podstate ani spolu nehospodárite, lebo ti len nosí príspevky pre deti a základné poplatky, a že ste v jednej domácnosti potom nie je až tak podstatné, lebo on si žije svojim životom a do bytu chodí iba prespávať.

dida888
autor
19. dec 2018

@tt247 nie nie sme

cacianka
19. dec 2018

naozaj si chod prečítať Právne poradenstvo, je tam skoro 500 strán a z toho min. 250 o problémoch v domácnosti. prelistuj si spätne.
aj skupina Ach tí chlapi je dobrá kde by ti mohli dobre poradiť , podporiť.

dida888
autor
19. dec 2018

@cacianka už mu ne periem. Nič už pre neho neurobím. Nasla som papiere ale len do septembra ostatné ešte nedoniesol a to mu zvyšovali hodinovú mzdu od júla o 1euro co je dosť keď podrobí 200 - 250hodin mesačne ...pockam ci ešte donesie alebo nie. A tak budem konať.

dida888
autor
19. dec 2018

@cacianka ďakujem v priebehu dna na to pozriem alebo večer keď deti budú spať. Opriem sa do toho poriadne

dida888
autor
19. dec 2018

@cacianka sme spoločnej domácnosti ale nikde nie sme vedení že spolu žijeme. Keďže ja mam trvalé bydlisko s detmi u babky a on u rodičov. Totižto sme v podnájme. Čiže začnem to riešiť od januára len to bývanie musím nejako dokopať

alaguema
19. dec 2018

@dida888 keď som začala čítať, povedala som si - ďalší banálny manželský problém, chlap sa trochu zamotal, snáď sa umúdri...Ale ako som pokračovala, tak nie. Vy máte zásadný problém a nie je iná žena. Je to jeho nezodpovednosť a de facto nesvojprávnosť. To ako že má dve deti? Radím to, čo ostatné - odísť a začať s deťmi odznova.

patrica8
19. dec 2018

Mozes si vybavit vyzivne aj na seba, kedze mas malicke babo, tusim mas narok na 2roky aby ti platil aj ked nie ste manzelia. Je to v zakone 🙂
K rodicom sa ti neda ist aspon na cas?

dida888
autor
19. dec 2018

@alaguema pokúsim sa o to nájsť to najideálnejšie riešenie. Ďakujem tiež som si myslela ze to je chvíľkové problém ze pomaly sa pohne mé žiaľ nie je

tata1401
19. dec 2018

@dida888 a k babke ísť nemôžeš?