icon

Neviem ako ďalej, zistila som, že mama podvádza môjho otca. Znova.

balazmar
2. jan 2019

Ahojte dievčatá, rada by som sa opýtala na váš nestranný názor na túto situáciu keďže ja už neviem ako ďalej ☹ a neviem či je to prípad pre psychologičku

Vec sa má tak, že pred 7 rokmi som sa dozvedela, že mama podvádza otca (hanbím sa za to, prosím neodcudzujte ma, bola som mladá a nedalo mi to, nazrela som do mobilu keďže takmer každý deň odchádzala ku kamarátkam a potvrdilo sa len moje podozrenie, vtedy som ešte bývalá s rodičmi)...2 roky som bola ticho, no prišiel čas kedy som jej o tom povedala, veľmi sa rozplakala a ľutovala to, sľubovala mi, že už to nespraví... otec má svoje muchy to netvrdím, ale je to úžasný človek s veľkým srdcom, ktorý jej doteraz dôveruje a má ju rád..sem-tam jej vlepí štipľavú poznámku ohľadom jej váhy ale v rámci motivácie, čo ona odmieta a nebude cvičiť a tak hľadá lásku v inom...či odvtedy mala nejakú pauzu s milencom to neviem keďže som riešila svoje záležitosti, vlastné bývanie, svadbu, bábo atď. S manželom sme sa dostali do trošku ťažšej finančnej situácie kôli jeho práci, tak nám poskytli dočasný azyl nech ušetríme aspoň na energiách...a tu mi zas niečo nesedelo... časté odchody, večne skrývanie mobilu ale verila som jej keďže mi to sľubovala...no v jeden večer som sa nechtiac dozvedela, že v tom pokračuje...oznámila nám, že ide za kamoškou do nemenovanej dediny, reku ok...s manželom sme potom šli do obchodu a na parkovisku pri jednom penzióne v našom meste videli jej auto, špz sedela, zabolelo to... neskôr volala ocovi že jej prišlo zle tak ostane "u nej" spať a príde ráno....to bola rana pod pás, po toľkých rokoch sa opäť dozvedieť že v tom pokračuje....hlavou mi víria myšlienky, prečo nám toto robí? A najmä otcovi...Pretvaruje sa deň čo deň.. prečo?? Kôli peniazom, práci?... majú s otcom spoločnú firmu, nezarábajú majland no žijú spokojne, teraz si vzali ešte aj úver....o to ťažšie by to bolo povedať to otcovi...a vôbec váham či mu to povedať, každú drobnosť veľmi prežíva a toto by neviem či rozdýchal... rozmýšľam či to mám zas povedať mame? cítim sa príšerne za to že to tajím, teraz klamem vlastne aj ja, zožiera to celé moje ja, pozorujem že som horším človekom, vybijam si to na manželovi, občas skriknem aj na drobca čo ma veľmi veľmi bolí, no neviem ako ďalej...aj nad odpustením som premýšľala ale tak si vravím, malo by to význam? Neprosila ma o to a pokračovala by v tom aj naďalej...raz tá situácia prišla ako som písala s mamou, no druhá rana zabolela 100 násobne viac...x krát som sa už aj modlila a prosila Boha nech to vyrieši...nechcem žiť v tejto falošnosti, nevládzem ☹ 😭 a absolútne si ani nechcem predstaviť čo by bolo, ak to poviem otcovi...obaja sú pre mňa akousi istotou v živote, nemám najideálnejšieho manžela ale tak, kto má? 😊 ...ale toto je proti mojej srsti, chcem aby sa to vyriešilo, najlepšie ak by to za mňa niekto vyriešil 😏 naozaj neviem ako ďalej, aký máte na to názor vy? Mala som byť radšej slepá ako otec 😣 Ďakujem za akýkoľvek komentár dievčatá

marianna9630
2. jan 2019

No zas si predstavte.ze vás manzel dlhodobo podvadza a vasa dcera,syn to skoro od začiatku vie.len vy nie. Tiež by ste boli zásadne proti tomu.aby niečo povedala?

pininka
2. jan 2019

@lindusss2016 ďakujem. Chystám sa určite s tým niečo robiť, ale žiadne nezmyselné diéty a pod. Ja viem že musím byť tvrdá sama na seba, nikdy som nemala pevnú vôľu, ale teraz už nejde o muža ale hlavne o moje zdravie.

pininka
2. jan 2019

@marianna9630 ono je to strašné ťažko ťažko odhadnúť. Moja mama mala kolegyňu ktorú podvádzal muž, každý o tom vedel, ale boli ticho, moja mama povedala že ju nebude klamať a povie jej to. Výsledok bol, že kolegyňa ju znenavidela, kričala na ňu, že načo sa plietla do cudzích veci. Ja som mala vedúcu ktorú tiež muž podvádzal a prišli na to jej deti,keďže chodil na ich počítať a zistili že chatuje s inou ženou. Nepovedali jej nič, až keď na to prišla sama. Povedala mi,že ju to bolelo viac ako mužova nevera, že jej to chlapci tajili, ale ten starší jej potom sám povedal,že mami, ako sme ti niečo také mohli povedať, my sme nevedeli akým spôsobom to to oznámiť. A mali pravdu.

alaguema
2. jan 2019

@balazmar keď sa ťa otec opýta, či má mama milenca, tak mu nebudeš klamať. Kým sa ťa na to neopýta, tak neklameš. Iba rešpektuješ ich súkromie. Ty nevieš, aký je tvoj otec partner a milenec. Do ich vzťahu vidíš len čiastočne, takže nevieš ani len predpokladať, aké následky by malo tvoje zasahovanie do ich problémov. Sú spolu minimálne 20 rokov, ty ešte len tušíš a možno ani to nie, ako sa vzťahy časom menia. Možno je to medzi nimi už dlho iba na báze priateľského spolužitia, čím neospravedlňujem podvod a klamstvo, ale ani nie je potrebné nič ospravedlňovať, aj rodičia sú len ľudia a majú právo robiť chyby a len oni za ne ponesú zodpovednosť. Je úplne pochopiteľné, že si sklamaná, ale si už dospelá - nauč sa s tým žiť. Neposudzuj, nerieš, ber ich akí sú. A ako máš žiť v tej falošnosti - tu už riadne dramatizuješ a preháňaš. Normálne máš žiť svoj život, riešiť svoje problémy, svoju rodinu, deti, manžela, prácu a rodičov navštevujte, majte radi, nebudú tu večne a raz to budeš vidieť celé úplne inak.

lindusss2016
2. jan 2019

@pininka no toto som uplne ja, ze bez vole 🙄

balazmar
autor
2. jan 2019

@alaguema ďakujem, asi toto som potrebovala počuť 🙂 manžel stále len že nerieš to, nerieš to...na viac sa nezmôže aj keď vidí ako má to trápi, čo ma aj mrzí no...ale chápem ho, nieje to naša vec...a toto ma povzbudilo že neklamem, iba rešpektujem ich súkromie...budem si to nahovárať 😏 vďaka

pininka
2. jan 2019

@lindusss2016 štve ma to neskutočne, aj keď je fakt, že som už raz chodila ku dietologicke a tá si so mnou nevedela rady, sama vravela že u mňa to nieje rozhodne len strava. Upravila mi jedálniček tak že som chudla postupne, ale najviac som schudla 9kg a potom ani gram a nepomohlo nič. Štítnu žľazu mám ok, akurát mám vysoký testosterón a nikto nevie prečo.

lindusss2016
2. jan 2019

@pininka ja chudnem pohybom, nie stravou, to mi nikdy neslo, lebo milujem sladkeee... ale akurat sa pohravam s myslienkou, ze by som na leto nasadila raw, do tedy by som zaviedla aspon nejaky zdravsi rezim, no uvidim, snad to nepokazim hned po troch dnoch 😂

selest
2. jan 2019

Podla mna ked si si to vsimla ty tak to vie aj otec. Asi ma dovod preco to prehliada. Nestarala by som sa do toho..

balazmar
autor
2. jan 2019

@lindusss2016
@pininka
Vopchám sa trošku do vašej OT debaty 😁😊 po pôrode som mala dosť problém schudnúť a veľmi mi pomohlo vyradiť z jedálnička všetky jedlá robené na oleji, radšej dusené, varené, namiesto chleba z droždia som začala piecť chlebík z kvásku a taktiež som podľahla naklíčovaniu semienok a pridávam ich do všetkého, mňam 😋 ozaj odporúčam, kilá pôjdu dole 🙂 a samozrejme, všetko s mierou, ale je pravda že ja sladké neľúbim 😊

sissy27
2. jan 2019

@balazmar ty by si asi tiež nechcela, aby ti rodičia zasahovali do manželstva, tak nezasahuj ani ty do toho ich. Možno otec tuší, možno vie, možno má tiež "za ušami" alebo je tam ešte niečo podstatné, o čom ty netušíš. Do tohoto sa proste nestaraj kým ťa o to vyslovene nepožiadajú. Maximálne tak mame môžeš povedať, že o tom vieš a to je všetko.

lindusss2016
2. jan 2019

@balazmar ja uz vazim menej ako pred otehotnenim a stravu som neriesila, iba kojim a beham za detmi, ale denne davame dost dlhe prechadzky. Ja moc na mastne a masove pokrmy nie som, obcas mi teda nevadi ani dusene, ale keby mam stale jest "neosmahnute" , tsk nvm, nvm, mne to proste nechuti

lindusss2016
2. jan 2019

@balazmar ale teda aby som sa priblizila k teme, byvas u rodicov, chudla si, pokusila si sa do toho zapojit aj mamu? Predsa len, ked su v tom dvaja, ide to lepsie

pininka
2. jan 2019

@lindusss2016 ja som pri kojeni schudla za dva mesiace 17kg, mala som menej kíl ako pred pôrodom, ale akonáhle som prestala kojit,koniec, zasa išlo všetko naspäť hore.

pininka
2. jan 2019

@balazmar no ja sladké môžem, na oleji nevaríme nič, používam iba olivový aj to len na minútky a šaláty. Kváskovy chlieb mi nosila suseda,žiaľ mám z neho takú kyselinu že ho jesť nemôžem a skúšala som už rôzne.

lindusss2016
2. jan 2019

@pininka juj no neplas... ale tak mam v plane naozaj zmenir zivotny styl, kym prestanem kojit, takze snad to udrzim pod kontrolou. Nemam uz 20, nemozem sa ladovat cokoladami ako kedysi 😂uz len nech to aj moj jazyk pochopi...

balazmar
autor
2. jan 2019

@lindusss2016 už tam nebývam, bolo to dočasné riešenie, ju som na to chcela tiež naviesť, ale ona jednoducho nechce... lenivosť? pohodlnosť?...v práci nieje každý deň, no voľný deň strávi radšej pri telke aj keď má xy ďalších povinností, väčšinou to necháva na otca alebo keď som tam ja bývala tak na mňa...som rada že mám už vlastnú domácnosť lebo tam bol vždy neporiadok 😏 a tie radikálne zásahy vo vypratávaní starých vecí bolo tiež na mňa alebo na otca(či už chladnička, kozmetika, komora a tak pod.)...mama je veľmi lenivá, otcovi to vadí a neraz jej to vyčítal...a aby si sama piekla alebo naklíčovala? Kdeže, to je príliž zdĺhavé 😏 však - všetko sa dá kúpiť, chlieb/rožky na raňajky a večere...kde nieje vôľa tam nieje cesta 🤷 nechcem ju týmto nejako kritizovať, ale netuším ako by som ju vedela nakopnúť 😒 možno keby chcela tak sa môže cítiť lepšie a aj na milenca by časom zabudla(kiežby)...oco ju vie aj pochváliť aj keď sa nezdá 🙂

balazmar
autor
2. jan 2019

@lindusss2016 a počas voľných dní keď je sama doma...načo variť keď môžem sedieť? Šupnem do seba 4 banány, 3 balíčky cukríkov a nebudem hladná...aj v práci tuším často volí túto alternatívu 😒

deti95060810
2. jan 2019

mame by som chrbát nekryla... len by som asi dlho rozmýšľala ako to otcovi povedať...

deti95060810
2. jan 2019

jeden známy bol v takej iste situácii ako ty...len klamal otec. podvádzal matku s inou ženou -kolegyňou na pracovisku....
s otcom pracoval v jednej firme... po čase to mame oznámil. Nasledoval rozvod. Otec sa odsťahoval ku mladšej frajerke....
aj takto sa to môže skončiť...

maminuska
2. jan 2019

@balazmar keď toto ja sa ani nečudujem že od vás uteká k inému mužovi , však to samá kritika. By ma švaclo, z jednej aj z druhej strany ...chudni , chudni , chudni , taká si onaká si , tak sa stravuješ . Jej je s tým druhým mužom dobre. Môže sa stať že keď to odkryješ, mama sa jednoducho zbalí a odíde.

gabika0825
2. jan 2019

@balazmar Prosím ťa hlavne to nerieš ty. Mama je dospelý človek a ona je vo vzťahu s tvojim otcom, nie ty. Ako by sa ti páčilo keby sa karty otočili a bola by si v jej koži a tvoja mama by tu písala či má povedať tvojmu manželovi že ho podvádzaš? Tak myslím si, že by ti nebolo najlepšie. Určite by si si to chcela vyriešiť sama aj keď už akokoľvek, ale nebola by si určite rada keby to za teba riešil hocikto iný.

0izidora0
2. jan 2019

@balazmar Uvaha vecera,ako je mozne ,ze milencovi kila nevadia. A manzelovi ano. Koho je chyba ,ak sa zena ,chce citit zenou,ktorou aj je. Tam je vina v oboch pripadoch. Preco iba v zene. Muz mal dat pocitit zene, ze zenou aj je. A zena mala asi viac komunikovat. Teda, ak aj nekomunikovala a casom to nevzdala. Tazko radit. V keli to je urcite.

0izidora0
2. jan 2019

@balazmar Riesit kila po 50 tke ? Aj vrasky si pocitaju,sive vlasy? Nemiesat sa do toho. Zial chyba nastala asi nie len u tv.mami. Toto fakt je. Ja by som vyakusala manzelsku poradnu.

koniarova
2. jan 2019

Ak som správne pochopila, tak s milencom je mama tajne už 7 rokov?

0izidora0
2. jan 2019

Napisala som to tvrdsie, lebo nadpis je ,neviem ako dalej . Nie preto,lebo obhajujem tento sposob riesenia problemov. Ale z dovodu, aby som znizila tvoj hnev na mamu. A pozrela si sa na veci objektivne. Velmi smutny pribeh. Prajem ti vela sil.

maminuska
2. jan 2019

@koniarova no možno s týmto a možno s iným. V každom prípade je jej s ním lepšie ako s manželom . A u žien je nevera troška iná , žena uteká zväčša od muža kde jej nie je dobre a kde sa aj citovo angažuje. Mužovi môže byť doma aj fasa a aj tak si šmykne , lebo sex , nič viac a rád a znova a zas sa vracia domov k milovanej manželke.

balazmar
autor
3. jan 2019

@maminuska nevravela som že ja ju kritizujem, bola som radšej ticho ale keď som náhodou bola sama doma s otcom tak bohvieako nadšený nebol keď musíme my takmer všetko pratať... nevravím teraz že je to úloha výlučne mamy ale ona naozaj skoro prstom nepohne, jedine ak idú sviatky tak porobí, inak má v trubke aj keď je často doma, neraz sa stalo že prišla nečakane návšteva a hanbili sme sa...v ich domácnosti by trebalo radikálne upratanie, všetkého, nejaké usporiadanie, majú to tam halabala, nič nemá svoje miesto... snáď sa mi raz podarí donútiť jedného z nich nech sa do toho pustíme keď mi bude chodiť malý do škôlky... možno by sa to napätie medzi nimi trochu uvoľnilo...oco jej to ani tak nevyčítal ale keď prišla návšteva, videla som aký je nešťastný, on je v práci skoro nonstop okrem nedele a mamu necháva aby trošku popratala....namiesto toho sedí pri telke s balíčkami cukríkov...no čo už preňho robí? Keď som im vypucovala kuchyňu, kúpeľňu, prišiel domov a šiel sa za mnou sa opýtať, či to ja...a áno, moja robota...proste, on už ani nečaká žeby ona niečo také spravila...proste to vzdala...a to napätie kôli neporiadku je dosť cítiť vždy keď tam prídem...to chce od nej tak veľa? Od nepamätám to u nás tak bolo, k upratovaniu ma viedol len otec a našťastie v mojej domácnosti som si pokupila len ozaj potrebné veci a vyhadzujem všetko keď mi je to zbytočné, a mám pokoj...a to s tým priberaním je tiež len výsledok toho čo robí...nehýbe sa a sedí pri telke s cukríkmi..tak ako má schudnúť? Nevravím žeby mala byť štíhla ale na jej výšku je obézna...kiežby sa snažila byť aspoň plnoštíhla či ako sa tomu povie...oco je chudý, mama oproti nemu guľa... každú i malú poznámku vzala negatívne tak šla za iným, ktorý jej nevyčíta neporiadok a obezitu... nehnevajte sa ale je to pre mňa smiešne...možno sa kôli tomu hádali keď som pri nich nebola..a možno je to tak ako dievčtá skôr písali, že už to spolu vzdali a ostávajú spolu len kôli zabehnutej firme..ale hnevá ma ako to celé dopadlo, a na otcovi vidím že aj keď nieje nadšený ale má ju rád a chce ďalej bojovať, ona to vzdala, nepotrebuje cítiť od neho lásku, nepotrebuje pochvalu, tak sa už nesnaží vôbec a uteká za iným...a kryjem jej chrbát ešte k tomu všetkému...i keď sa nezdá ale ocovi verím, poznám ho, mám presne jeho povahu, on chce bojovať a nevzdať sa, už teraz aj kôli tej firme...nuž netuším čo je medzi nimi, nevidím do ich rozhovorov ale mame stále kúpi nejaký darček, nevynechá žiaden sviatok aby jej kúpil kyticu...a ako sa vraví, kto ľúbi snaží sa robiť toho druhého šťastným...on sa snaží, mama nie...vcíťte sa do jeho kože...keby ste mali manžela pecivála, chodili do roboty a on väčšinou času doma, iba kysne a priberá a ani prstom nepohne, prídete domov po celom dni v práci a čaká vás neporiadok, tiež by ste neboli nadšené.. úplne ho chápem že občas chytí nerv...ja by som sa skôr otcovi nečudovala ak by mal inú...mama utiekla od problému

balazmar
autor
3. jan 2019

A tento text vyššie patrí všetkým

mysicka36
3. jan 2019

@balazmar kde berieš istotu, že otec o tom nevie? Možno aj on niekoho má, len nie tak okato. Nestaraj sa do nich.