icon

Neviem ako ďalej, zistila som, že mama podvádza môjho otca. Znova.

balazmar
2. jan 2019

Ahojte dievčatá, rada by som sa opýtala na váš nestranný názor na túto situáciu keďže ja už neviem ako ďalej ☹ a neviem či je to prípad pre psychologičku

Vec sa má tak, že pred 7 rokmi som sa dozvedela, že mama podvádza otca (hanbím sa za to, prosím neodcudzujte ma, bola som mladá a nedalo mi to, nazrela som do mobilu keďže takmer každý deň odchádzala ku kamarátkam a potvrdilo sa len moje podozrenie, vtedy som ešte bývalá s rodičmi)...2 roky som bola ticho, no prišiel čas kedy som jej o tom povedala, veľmi sa rozplakala a ľutovala to, sľubovala mi, že už to nespraví... otec má svoje muchy to netvrdím, ale je to úžasný človek s veľkým srdcom, ktorý jej doteraz dôveruje a má ju rád..sem-tam jej vlepí štipľavú poznámku ohľadom jej váhy ale v rámci motivácie, čo ona odmieta a nebude cvičiť a tak hľadá lásku v inom...či odvtedy mala nejakú pauzu s milencom to neviem keďže som riešila svoje záležitosti, vlastné bývanie, svadbu, bábo atď. S manželom sme sa dostali do trošku ťažšej finančnej situácie kôli jeho práci, tak nám poskytli dočasný azyl nech ušetríme aspoň na energiách...a tu mi zas niečo nesedelo... časté odchody, večne skrývanie mobilu ale verila som jej keďže mi to sľubovala...no v jeden večer som sa nechtiac dozvedela, že v tom pokračuje...oznámila nám, že ide za kamoškou do nemenovanej dediny, reku ok...s manželom sme potom šli do obchodu a na parkovisku pri jednom penzióne v našom meste videli jej auto, špz sedela, zabolelo to... neskôr volala ocovi že jej prišlo zle tak ostane "u nej" spať a príde ráno....to bola rana pod pás, po toľkých rokoch sa opäť dozvedieť že v tom pokračuje....hlavou mi víria myšlienky, prečo nám toto robí? A najmä otcovi...Pretvaruje sa deň čo deň.. prečo?? Kôli peniazom, práci?... majú s otcom spoločnú firmu, nezarábajú majland no žijú spokojne, teraz si vzali ešte aj úver....o to ťažšie by to bolo povedať to otcovi...a vôbec váham či mu to povedať, každú drobnosť veľmi prežíva a toto by neviem či rozdýchal... rozmýšľam či to mám zas povedať mame? cítim sa príšerne za to že to tajím, teraz klamem vlastne aj ja, zožiera to celé moje ja, pozorujem že som horším človekom, vybijam si to na manželovi, občas skriknem aj na drobca čo ma veľmi veľmi bolí, no neviem ako ďalej...aj nad odpustením som premýšľala ale tak si vravím, malo by to význam? Neprosila ma o to a pokračovala by v tom aj naďalej...raz tá situácia prišla ako som písala s mamou, no druhá rana zabolela 100 násobne viac...x krát som sa už aj modlila a prosila Boha nech to vyrieši...nechcem žiť v tejto falošnosti, nevládzem ☹ 😭 a absolútne si ani nechcem predstaviť čo by bolo, ak to poviem otcovi...obaja sú pre mňa akousi istotou v živote, nemám najideálnejšieho manžela ale tak, kto má? 😊 ...ale toto je proti mojej srsti, chcem aby sa to vyriešilo, najlepšie ak by to za mňa niekto vyriešil 😏 naozaj neviem ako ďalej, aký máte na to názor vy? Mala som byť radšej slepá ako otec 😣 Ďakujem za akýkoľvek komentár dievčatá

ivca88
4. jan 2019

Ja by som sa teda starala. A nesúhlasím s nazorom, ze by si sa mala hanbit.. hanbit by sa mala mamina. Lebo takto sa to nerobi.
Sadla by som si s ňou a povedala jej, ze ak je nestastna, nech to riesi inak,a nech dovoli byť stastna aj tvojmu otcovi.
Nema aj on pravo vediet pravdu ? A najst si niekoho s kým mu to klape ?
A mozno ajaj rodicia maju dohodu a obaja niekoho maju. A trápis sa "zbytocne ".
Ale chapem ze ta to trápi.
Aj vy mile maminky, predstavte si situaci naopak. Ze vasi rodicia by vedeli o dlhoročnej nevere napr. vášho muza. Raz mu sancu dali a aj tak to porusil. Spavali by ste kludne ?'🤔

balazmar
autor
4. jan 2019

Ženy písala som že už nenapíšem no nedá mi to....

@ivca88 ďakujem ti za komentár, presne tak, prečítala si mi z duše...

A vy milé mamičky, prosím neriešte tú istotu...viem popísala som čo som popísala, tak dajme tomu že sa naučím byť silnejšou ženou a istotu budem hľadať najmä v sebe, však kto je už bližším človekom pre synčeka ako ja? Som matka a tak sa musím aj zariadiť, komu môžem viac veriť ako sebe?...otec si toto nezaslúži, domnievam sa, že jej to len vracial, mama si servítku pred ústa nedáva a byť na jeho mieste už s ňou nevydržím...nelipnem na ňom, každý má svoje muchy, no toto si on nás nezaslúži, je príliž dobrým človekom na to aby žil v takomto klamstve, nevedomosti...a to že by mali medzi sebou dohodu vylučujem, poznám na ňom že ho mama trápi a chce bojovať stále i keď sa mu čudujem...mám jeho povahu a niečo ako nevera by sme obaja nezniesli a ano, som si tým istá...a áno, je to z jedného hľadiska sebecké že sa chcem cítiť dobre a byť lepším človekom a mamičkou, menej nervóznou a čestnou, a? ...toľko odomňa, vďaka

alaguema
4. jan 2019

@puklica13 tak padli tu vznešené slová ako nesmieme dovoliť úpadok morálky v spoločnosti a podobne. Rozumej - montuj sa ľuďom do života a moralizuj v duchu ušľachtilých ideálov, za ktorými je hybná sila, ktorú málokto chce uznať ako svoj tieň, temnú stránku, nespracovanú traumu a pod. Ak to aj nepadne na úrodnú pôdu u mnohých, minimálne ja som si to zopakovala a potvrdila, lebo čert nikdy nespí 😉

ukulela
4. jan 2019

@balazmar skus celu tu situaciu najprv predychat. a ak to otvorit na rodinnom poli, tak najprv s mamou. ale ziadne otazky o nalomeni dovery, ci co. skratka - mami, viem to, klames otcovi, videli sme ta. vysvetli mi preco, prosim, a ako sa mam teraz spravat ja a chovat, ked som s vami oboma. lebo klamat mi je proti srsti.
ono ak sa s matkou uprimne pozhovarate, mozno ju viac pochopis.
A teda ver tomu, ze ak mas s rodicmi dobry vztah, ak by si aj potrebovala prichylit, bud u jedneho, alebo u druheho by si utocisko nasla urcite, ak by aj neboli spolu. vzdy budu tvojimi rodicmi, a mozno by sa im obom aj ulavilo, ak by boli osve. je fajn, ze stojis pri otcovi, ale snaz sa pochopit aj matku, ak ich chces oboch vo svojom zivote dalej a chces tu temu otvarat.

0izidora0
4. jan 2019

Asi by som na tvojom mieste vyhladala psychologa. Myslim si, ze ti tu pisali, aj vzelane zeny v obore, aj take, ktore to mysleli v dobrom. Bude to asi na viac sedeni, kym ta niekto spravne nasmeruje. Vysvetli a najdes v sebe odpustenie. Pochopenie. A prijatie, ze aj rodicia su ludia z masa a kosti, kt maju pravo na chyby. Urcite vedeli a robili najviac ,ako vedeli a bolo v ich moznostiach. Schvalne pisem v ,,ich,, zelam ti vsetko dobre. A aby si sa uz netrapila,situacia sa vyriesila ako doma aj u teba.

mata.g
4. jan 2019

@balazmar ja by som sa starala ... Nepýtaj sa na to druhých ľudí. S mamou si to vybav, vypočuj si jej argumenty, prečo zas podvádza .. čo jej chyba vo vzťahu s otcom. A to že si sa pozrela do mobilu? No a co? Veď aj mamy sa búrajú dcéram vo veciach keď im niečo nesedí..

eva8
4. jan 2019

@xxxkatka s mamou sa rozprávala hneď na začiatku, t.j. po prvej nevere. Mama len plakala, dôvody neuviedla, iba sľúbila, že to viac neurobí a stalo sa znova. Teda je opäť príležitosť to rozobrať s mamou a podľa toho sa zariadiť. Ja by som to riešila tak, iný inak, je to úplne v poriadku. Niekto by šiel za otcom, ja nie. Niekto by sa usmieval akoby sa nič nestalo, ja nie. Aspoň by si autorka uvedoila, že istotu musí hľadať v prvom rade v sebe a v svojej vlastnej rodine, ktorú má vytvárať ona. Písalo sa, že je taká kvôli disfunkčnej rodine, v ktorej vyrastala. Teda čím skôr dôjde ku konfrontácii, tým skôr má šancu začať odznova. Tak to vidím ja. Samozrejme som si vedomá, že každý má svoj vlastný pohľad a chcel autorke pomôcť. A to je dobre, viac hláv, viac vie 🙂

eva8
4. jan 2019

@0izidora0 áno, úplný súhlas

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
eliska13
4. jan 2019

@balazmar prestaň sa hrať na psychologičku a mamu spovedať je to ich vec.Ty s tým máš problém, tak rieš seba mama nemá problém so svedomím, otec ma možno tiez dvojitý život nemôžeš vedieť.. .

mata.g
4. jan 2019

@mamickadusicka tak ty si iná herecka

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
5. jan 2019

@mamickadusicka Raz som niekde citala ze prijem nadmerneho cukru ,je preto, lebo takto sa vyrovnava telo s nadmernym stresom. Kila su fakt najmenej,co by som riesila v tomto pripade.

0izidora0
5. jan 2019

@mamickadusicka Ked bude mamina v psych.pohode urcite pojdu dolu aj same. Tema,ale nie je o cukrikoch. Ani o vraskach,sedinach.

0izidora0
5. jan 2019

@mamickadusicka Keby som mala napisat celu pravdu,co si myslim,neviem ci by som nenapachala viac skody. Mne islo ,iba o jedno ,zmiernit hnev dcery na matku. Dat jej iny pohlad.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
5. jan 2019

@mamickadusicka To je uzasne ,ze si taka silna osobnost,napriek tomu ,ze nie si v naj psychickej pohode. Tesim sa s tebou.

puklica13
5. jan 2019

@mamickadusicka a ty 100% vieš že autorka príspevku je absolútne objektívna.. žije 24/7 s mamou a presne vie že sa mama furt povaluje a žerie cukríky a oco je ten chudák čo všetko robí a iba trpí...pls, aj ja chcem tvoju kryštáľovu guľu,kde si ju kúpila?😂

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
puklica13
5. jan 2019

@mamickadusicka a ona je absolútne objektívna,nezaujato.. jezkove huslicky..keď ja napíšem na net že más 6prstov tiež mi bezpodmienečne uveris?

kassandra25
5. jan 2019

@balazmar ja ti poradim pravy opak ako vsetci tu, lebo ja som ina. Povedz to otcovi, kludne. Mozes aj s fotkami, nahravkami, so vsetkym. A je to uz na nom, co s tym on spravi.

jajka92
Autor odpoveď zmazal
eliska13
5. jan 2019

@balazmar hráš sa na spasitelku vlastne na svoju mamu nemáš jedného milého slova.Podvadza, lenivá je, tlsta...upratovala si preto, aby otec bol spokojny.Strasne chces, aby to bolo medzi nimi dobre, ale to nie je tvoja úloha.mozno otec všetko vie, ale nechce byť sám, možno mu je mamy ľúto, že čo by si počala bez neho, niekedy aj zlý partner lepšie ako žiadny pre niektorych, sú zvyknutí na seba...nikdy nevieš....ty sa staraj o seba a svojho manžela, dieťa ..
Hráš sa na trpitela spasiteľa, že nevieš žiť so zlým svedomím kvôli mame.
Ver či never veľa manželstiev po x rokoch toto rieši.Nerob medzi nimi žiadneho mediátora nikto o to nestoji

malykonik
5. jan 2019

Prešla som si asi polovicu diskusie, len ma fascinuje ako sa veľa z vás snaží analyzovať neveru jej mamy 😁 preboha veď to sú len dohady, na čo to vôbec riesite, je úplne nemožné prísť na jej dôvody, myslím že ani zakladateľka témy nemá šancu nájsť pravý dôvod, hoci si myslí že ich pozná.. zbytočne to vôbec riešite, škoda času

K téme, mame naznač že o tom vieš, a uvidíš jej reakciu. Možno ti to vysvetlí.potom sa zariadis...zbytočne to riešiš dopredu, o nej bez nej..

jajka92
Autor odpoveď zmazal
malykonik
5. jan 2019

@jajka92 ja som ale písala, že strata času je, že 20 žien tu na x stranách rieši dôvod nevery jej mami. To je úplne absurdné. Takže nepíšem že téma je strata času, to v žiadnom prípade nie...čítaj pozornejšie 😃

jajka92
Autor odpoveď zmazal
pohodickasrandicka
6. jan 2019

@balazmar nastav si zrkadlo. Závidíš matke že dokáže mať milenca napriek tomu že nie je dokonalá z pohladu otca. Ty si asi po nej (vzhľadom)a ty to nedokážeš. Sama nie si spokojná vo svojom manželstve -je tam taká poznámka. Asi si jej " úspech" zdôvodnujes ich spoločným úspechom v podnikaní a na to vy dvaja s manželom takto uspieť neviete - aj to tam je. 😆 Sústreď sa na svoj život a nechaj rodičov spokojne žiť. Možno to otec vie a len aby tebe dokázal súdržnosť by to riešil ale nie k tvojej spokojnosti. Rozviedli by sa. Rodič nemá čo poslúchať dieťa. Hádam si neúfaš že matka na základe tvojich vyhrážok zmení svoj život ?! 😅😅

buxus24
6. feb 2019

Je ro vztah tvojich rodicov....
Ty vidis otca inac ako ona...
Ona by ho mala vidiet ako partnera,oporu utechu.... No ak to tak nie je, hlada inde...
Neries to. Je to ich vec...

Odstahujte. Sa a budes mat klud