Neviem ako v manželstve ďalej...
Ahojte dámy,
rada by som sa s Vami podelila o moju momentálnu životnú situáciu a rada si prečítam, ak mi nestranne poviete, čo by ste urobili na mojom mieste alebo ako by ste sa rozhodli.
Naše problémy v manželstve začali v roku 2013, keď manžel začal podnikať a v podnikaní sa mu začalo dariť. Vtedy sme ešte stále bývali u mojich rodičov. Ja som bola v tom čase na materskej dovolenke. Vždy bol lakomý, v podstate som to vedela už pred svadbou, že je lakomý, ale to, čo sa začalo diať potom, ako zrazu začal zarábať 5-6x viac ako v predošlom zamestnaní, ukázalo jeho pravú tvár. Už počas materskej a rodičovskej dovolenky mi nechcel dávať peniaze, vždy som mu musela trápne zdôvodňovať na čo peniaze potrebujem, dieťaťu občas niečo kúpil, ale to bolo minimum. Keď sme sa osamostatnili a presťahovali do novopostaveného domu, tak sa finančne úplne vyčlenil. Napríklad vybral 20 000 eur a schoval ich doma do skrine. Nikdy mi neumožnil prístup k jeho účtu, ba čo naviac, nikdy som si nesmela ani pozrieť, na ktorom účte koľko má. Pozakladal účty a rôzne fondy o ktorých ma nikdy neinformoval. Kúpil si drahý osobný automobil a mne dal staré jazdené desaťročné auto, na ktorom všetko odchádzalo a odmietol investovať do opravy. Raz mi na tom aute dokonca zlyhali brzdy, ale našťastie som zachovala duchaprítomnosť a ocino mi po telefóne poradil, čo mám robiť. To by však nebolo všetko. Okrem peňazí začal neskutočne urážlivo sa vyjadrovať o mojich rodičoch a to len preto, že moji rodičia sa rozhodli pomáhať aj mojej sestre, teda jeho švagrinej. Na skutočnosť, že v dome mojich rodičov býval zadarmo 5 rokov a že mu výdatnou mierou pomohli pri stavbe domu, akosi pozabudol (lebo mojej sestre pomohli viac). Posledný rok sa situácia vyhrotila. Po Vianociach som mu našla v taške kondómy, podotýkam, že spolu 3 roky intímne nežijeme, ale vraj on nikoho nemá. Na dcéru nič nedáva, povedal, že mám dosť vysoký plat a mám jej kupovať z toho, občas jej kúpi maličkosť, napr. obaly na zošity, vodovky, ale všetko ostatné je na mne. Nie je možné sa s ním dohodnúť. Skúšala som už všetko možné, aj s prosíkom aj s hnevom. Strašne by som chcela naše manželstvo zachrániť. Tento týždeň na mňa vymyslel búdu, pritlačil ma ku zábradliu, dal mi facku a potom sa sám zvalil na zem a začal vrieskať, že som ho sotila. Išiel na chirurgickú pohotovosť, kde do záznamu uviedol, že vraj ho "manželka sotila" a pritom som sa ho ani nedotkla. Už neviem čo robiť. Čo by ste na mojom mieste urobili vy? Za všetky rozumné rady ďakujem. A tým, ktorí mi budú radiť, že už dávno som sa s ním mala rozviesť, uvádzam, že rozviesť sa je ľahké, ale je to náročný krok, ktorý si treba v živote dobre zvážiť. Ďakujem
Najskor vyzivne na dieta a na manzelku na.sud potom mozes dat na rozvod a a vyzivne na exmalnzelku a dieta.je to komplikovane ale mozes to skusit najskor daj to na mediaciu a ak nepomoze tak rovno sud ale podla toho co si pisala ma niekoho a hlavne chce rozvod len musi mat nejkay dovod tak si vymysla ze mu ublizujes.a bohuzial budes trpiet rob konecne nieco.oddit od neho zober dceru.to je moj len nazor vsetko zalezi na tebe bohuzial nik ti nepomoze ked urobis prvy krok ale ja by som odisla
On sa nezmeni.. utekaj kade ľahšie..ak sa ti dá, rovno sa odstahuj, aby náhodou nevolal nejakú políciu a podobne excesy.. očividne sa chystá na to,aby si nedostala nič.. nech tam nejakých potvrdení nemá viac.. komunikuj s ním výhradne písomne, nech nemá čo použiť.. aby náhodou nestál o zverenie do starostlivosti o dcéru, len nech ti nemusí platiť výživné.. ak máš nejaké doklady o tom, koľko zarobil, tak si odloz.. väčšinu neprizná, ale tak aspoň niečo..
Ale rob vsetko v tajnosti a tvar sa ze nic sa nedeje,nieze vyciti ze sa daco kujes a ta okradne
@viera ja by som si pozistovala všetky účty, a až potom by som konala , lebo keď podá návrh na súd povyberal peniaze a bude sa jej vyhrážať že poda trestné oznámenie že ho zhodila čím ťa bude chcieť vystrašiť
@ktochytavzite presne to som mala na myslí
@renatka1000
Zjavne ma psychopaticke sklony...takyto robia zo seba obet a ty vyznies agresor.velmi tazko sa dokazuje...lebo pred okolim je pre neho dolezite aby vyznel ok. Hranicne situacie su najpodstatnejsie...a to ze ti nepomohol ci uz len csz telefon ked ti zlyhali brzdy na aute....to nie je nahoda...to je jeho charakter.....na starobu sa povahove crty este viac zvyraznia......
Moze to mat suvis s jeho detstvom...ale to uz asi nezmenis....
Je podla mna dolezite aby si si pisala situacie..ako co bolo...lebo napr.on by to prerozpraval velmi sebaisto na svoju stranu....dokazy su tiez podstatne....
Ocakavaj ze ti bude robit zle...naprieky..taky drzgros bude za striedavku aby nic neplatil....totiz ten zaznam ze manzelka ho sitila je sucastou jeho hry.....
@bluka2 veď to. Na neho sa inak nedá. Je to hnus
Hladaj dobreho rozvodoveho pravnika a vykutri tie bankove ucty..musia mu chodit maily sms posta.
No si riadne naivná keď dúfaš že sa zmení... on je chorý človek a u takýchto ľudí je väčšina pravdepodobnosť alkoholizmu, drogám, hazardu a podobne... Daj si žiadosť na súd o rozvod a výživné na dieta.
podpisali. Naozaj si slaba pravnicka ako pise @f333 ak ta od toho odradili len rodicovske laxne "to sa nerobi". By som im povedala, aj ked sa nerobi , tu je to potrebne, a nic sa nestane ak sa to pre istou podpise a odlozi do suflika. teraz by si mala bod k dobru pre financne vyclenenie daru rodicov zo spolocneho majetku. ale pre tvoje ustupovanie nemas...
sorry "odsekla" sa mi horna cast prispevku...
mala si trvat na podpisani darovacich zmluv ked vam rodicia prispievali na stavbu domu vacsimi ciastkami.
Bože môj, myslím že pri takomto psychopatov je úplne jedno či povybera peniaze z účtov ( to aj tak nikoho nebude zaujímať, lebo bude sa riešiť jeho príjem podľa daňových priznaní, zostatky na účtoch sú fajn, ale ak podnika nie všetko sú "jeho príjemy"... Detto sa uvidí ze posiela preč peniaze a tie nie sú výdavkom "firmy/živnosti", ale proste ním presunute peniaze)... To všetko čo robí je také závažné že úplne najdôležitejšie by bolo pre mňa mať kde bývať, tj poriešiť hlavne dom a dokázať koľko investovali rodičia, koľko ušetril na bývani u jej rodičov... Určite by som radšej žila v kľude ako sa handrkovala o peniaze, ktoré aj tak.ak s ním ostanem nepouzijem. Lebo drzgros.
@renatka1000 "Strašne by som chcela naše manželstvo zachrániť. " Vazne? Preco? No, precitala som si tvoje prispevky a uprimne v prvom rade smer psycholog. Pravdepodobne si mala dominantnejsich rodicov / jedneho z rodicov lebo ta nenaucili vazit si samu seba, ale podriadovat sa okoliu, ich nazorom, potrebam... Ty chces zachranit manzelstvo kde ta muz fyzicky, psychicky a ekonomicky tyra a udava ta ako nasilnicku na LSPP. Nechces to riesit lebo v robote sa to dozvedia a bola by to na tvojej pozicii hanba, ludia by sa dozvedeli...(ako fakt neviem co robis, ale pokial nesefujes Bielemu domu ani nepredsedas EU, tak je to argument "vyhovorka". Tvoja matka si mysli, ze mu mas dat sancu, lebo sa moze zmenit (Ktora normalna matka chce, aby jej dceru tyral muz?). Treba si to "zrovnat v hlave" u psychologa.
Je to tazke rozhodnutie, ale ver tomu, ze ti odlahne. Naco zachranoval manzelstvo, v ktorom zijes s drzgrosom este aj na vlastne dieta? Keby na teba budis ale na vlastne dieta? To je poa mna chore. A ked su manzelia ako aj my, mala by byt spolocna kasa. Skoro vzdy chlap zarobi lepsie ako zena. Podla mna je trosku prepnuty, a peniaze mu udreli do hlavy. Radsej sa rozviest. A potom sa mozno obesi, ked mu sud uzna dobre velke vyzivne 😉 viem, ze si nechcela taketo pocit ale to by ti asi kazda aj napisala aj povedala. Uz len pre dobro dietata aby sa nemuselo hanbit za vlastneho otca
Prosím ťa rozved sa určite si mladá pekná kocka ktorá nebude navždy sama ...nad čím premyslas Prosím ťa nerozumiem žena máš rozum V poriadku? ???? Plnú rit má tvoj muž peňazí nemáš ani cent!!! Kto iný má mať nárok keď nie ty A čo je horšie že ani tvoje dieťa Vaše dieťa! !! Neodpustitelne
Užíva si len on A vy čo? ?? Ako že vy ste kto že nemáte nárok. ...podvádza tá zobud sa prestaň sa tyrat zbil tá ....udal ta...respektíve regres napísal. ..ty či chceš zachraňovať dobre nepoviem že máš luxus pri ňom tak cusim ale ty nemáš nič tak načo čo sa bojíš neboj také výživné budeš mať že až aj na seba by som pýtala udala aké má auto že má tajne účty fondy atd nie si sirota máš rodičov podporu budeš mať Aj dom čo si myslíš však tá musí vyplatiť asi nie...
A to čo uviedol do tých papierov tak by som ho udalA ja čo robí A šla ho údat za fizicke A psychické týranie
Darmo komu niet rady tomu niet pomoci....tebe je asi dobre bez peňazí podvádza na tyrana no ako naposlednejsia chudera. ...keď dostaneš rozum V zchopis sa napíš. ....nemáš sa čoho báť môžeš mať krásne alimenty A konečne normálnu život je to na tebe my ti ho nezariadime my sa za teba nerozvedieme ani nebudeme niesť tvoje problémy A krivdy na našich pleciach to je na tebe ako ideš žiť či takto ale to neni život. .Toto ..
alebo sa Vzchopis konečné A ukážeš že nepotrebujes maniaka na čo ti je....A si inteligentnA osoba ktorá dokáže fungovať bez takého debila no nehnevaj sa na mňa na Co je ti furt nechápem nemáš Z neho ani cent no ja by som odpadla od nervov .....dobre sa rozhodni všetko dobré tebe ba dieťaťu. ....
smelo do rozvodu.....zaslúžiš si iný život. Toto normálny muži nerobia. Bude to ťažké, ak máš možnosť choď k rodičom. Budeš čakať este dlho kým sa zmení, ešte máš čas na normálny život. Rozdelenie majetku bude vačší problém, ešte ked ja taký lakomý. každopádne držím palce , ty to dáš 🙂
Ja by som bola opatrna v tom, co tu pises, ludia ako on si to velmi lahko dohladaju a pochopia, ze je to ich pribeh. Kludne vypisuj o tom, ako Ti robi a robil zle, ale urcite nepis, co planujes urobit a kto Ti pomaha. Inac drzim palce, toto nebude lahke a bude to na dlho. Ale zvladnes to, nakoniec to vsetky zvladneme a bude lepsie 😉
Nemyslis vazne, ze sa patas, co by si mala robit. Nic odstahuj sa od neho a hajde rozvod. Ak sa takto chova, tak ako sorry, preco by si snim mala ostat. Treba si vsak davat pozor, kedze jemu sa to asi pacit nebude
@negymama napisane to bolo, mamina odmietla ist k notarovi to podpisat, myslim darovaciu zmluvu. Peniaze maju s ocinom spolocne bolo treba aj jej podpis. Mala som sa rozkrajat?
@renatka1000 ja chapem ze mama odmietla... myslela som ze ty ako pravnicka si jej mohla poskytnut relevantnejsie argumenty na jej "to sa nerobi" ako bezny laik. ze to jej hlavne pre tvoj prospech a istotu. Ale to uz je passe teraz.
Hlavne teraz zachovaj chladnu hlavu, bud o krok vpred. premysli si racionálne kroky, bola si cele roky ekonomicky tyrana, manzelia maju zit inak nie tak ako si popisala vase zitie.
@renatka1000 pozri si film Týraná na nete. Skús si dohľadať príspevky od charity. Písala k týmto témam, žiaľ už na koníku nie je. Ani tu už zbytočne nevysvetľuj a nenechaj sa vtiahnuť do pochybovania o sebe na základe komentárov. Tvoje reakcie sú typické pre taký vzťah. Možno by som vyhľadala pomoc nejakej organizácie, ktorá sa venuje týraným ženám. A oni Ti aj poradia čo robiť.
@renatka1000 Čistý psychopat. Manipulativny, plný nenávisti. A už ma určite inú. Utekaj preč. Nezmení sa ani deko, len sa zhorší... takto to mala matka môjho bývalého. Skončila so 6 stehmi na pohotovosti. A to mu písala listy predtým, ako ho miluje, tak tie našla roztrhane v koši...
@renatka1000 Pozri co bolo, bolo... to uz nezmenis. spytam sa takto, podnikas uz nejake kroky? nemusis tu vypisovat co a ako. treba byt opatrny, net nie je anonymny. Pre vase dobro , teba a dcery, dufam ze zapojis svoju vyhodu co mas. a to pravnicke vzdelanie a celkovú inteligenciu, aby si co najlepsie konala vo vas prospech.

Nie je ziadna pozicia na svete (a ani ziadna by nestala zato) aby som mlcky akceptovala ze nejaky psychopat mne a mojej dcere nici zivot. To je naozaj slaby argument. Kedze mas nejaku super tazku poziciu praveze mala by si ist prikladom pre ostatne zeny ze si silna a si sa vzoprela.
Kto na teba ukazuje a kto nie ti moze byt jedno.