Neviem či som zmätená ja alebo muž
Ahojte žienky. Idem si k vám po radu, lebo už som s muža tak zmätená, že neviem či som chorá ja alebo on:
ide o v mojich očiach prehnanú žiarlivosť z jeho strany a v jeho očiach o prehnané reakcie na jeho nevinnú normálnu žiarlivosť z mojej strany.
Môj muž má problém ked sa pozriem na iného muža. Vraví, že je to flirt. Usmiať sa na iného muža ja flirt. Raz som sa zdvorilostne usmiala na čašníka a on vravelže sa mi páči a že som s nímflirtovala a tak. kopáírujem dnešnu konverzáciu:
Typek v Maxe určite s tebou flirtoval, ten sexuálny podtón z jeho strany bol evidentný už od začiatku... myslíš si, že on si myslel že z tvojej strany to flirt nie je? Videl som ako na teba pozeral, bol celý hotový že je to vzájomné...
Keď si z mužom vymeníš očný kontakt (mimo slovnej konverzácie) viac ako 1-2x tak každý to už potom berie ako flirt...hoci teba to napadnúť ani nemusí
boli sme sa najesť a týpek v maxe sedel v stole oproti mne so ženou a rodinou a nemyslím si že so mnou flirtoval, ja som si ho úprimne viac menej ani nevšimla a on videl medzi nami flirt.
Dostala som depresiu. Akože vážne. Ja už neviem čo mám robiť. Som ja chorá? moje reakcie na jeho žiarlovosť sú velm,i agresívne a mimo zdravej reakcie- výbuch hnevu, trasenie sa...
je velmi manipulativny... depta ta ziarlivostou, ale stylom ze "deptaj sa sama"... to presne znamenaju tie vety, aby si TY budovala doveru v seba u nom. On je ten bezvinny, spravodlivy, on jediny vidi spravne tu realitu tvojho spravania, tvoja realita je nespravna. Takze to je utok na tvoju dusu, sebadoveru, tvoje prezivanie seba. Svoje mas znicit a nahradit jeho zmyslanim.
ty mas cuvat do kuta, ty mas obmedzovat prirodzene socialne spravania, neuputavat nici pohlad, neusmievat sa, ty mas byt kamenna socha medzi ludmi. Este aj tie zeny v burkach maju skaru na oci a mozu sa pozerat na hocico. Ty mas byt obrazne "slepa" na ludi, hlavne muzov od 12 vyssie. 😝 No nic, ale hlavne ze ma tie skvele vlastnosti, ktore to kompenzuju... Alebo aj nie. Inak by si sa netriasla a nebola v depke.
Lepšie to nebude.. Zrejme potrebuješ viac času, viac výstupov z jeho strany a vzápätí tvoje ospravedlnenia.. Toto nechápem.. Ze sa ideš ospravedlniť..
Zrejme si kdesi na začiatku.. Lebo veď je aj dobrý.. Ale prejde čas, rok dva.. Tohto času škoda.. A ty pochopíš ze vás vzťah je chorý a privodila si si iba zdr problémy..
Ze ex ho podvádzala preto je taky😐
No neviem takato extrémna žiarlivosť nevznikne len tak, toto pramení ešte niekde v detstve a na 100% sa takto správal aj predtým.
Buďto to podvádzanie v skutočnosti vôbec neexistovalo a tvoj chlap si to namysla, alebo jednoducho ženskej rupli nervy s povedala si ze "keď si to vkuse namyslas ja to teda spravim"
Myslím si ze vy dvaja ste už v takom stave ze toto bez párovej terapie nedáte. Naozaj potrebujete odbornú pomoc, hlavne teda on a ty tak isto, pretože on ta dostal tam kde si. Ani sa ti nedivim, mne by takéto ziarlive scény tiež extrémne vadili.
Chapem uz,, takze ty mas to trasenie, prepac, ja som si to nejako zle precitala. No tak to tiez nie je dobre. Lebo on ziarlit bude, ty sa budes triast a kricat po nom. (Ani sa ti nedivim, lebo sa to vsetko zbiera v tebe). Ak mal zlu skúsenost so zenou, ktora ho podvadzala, moze to byt tym sposobene. Len tak sa to nezmeni.
@ema22270 extremna ziarlivost vacsinou nevznikne z podvadzania partnera. To skor naopak extremne ziarlivy partner dozenie druheho ze voci nemu ochladne a zacne si hladat ineho, "podvadzat" ho. alebo len v jeho mysli. Mozno aj nasledujucej bude vypravat, ako ho tato autorka "podvadzala" ze so vsetkymi flirtovala.
Ziarlivost ma hlbsie korene, je to o hlbokej neistote v cloveku, ktoremu nedala rodina pocit bezpecia, uznania, nadmerna kritickost ci chlad- atd.
Urcite radim burku a na to krabicu na hlavu, ale jemu, potom ho zatoc okolo vlastnej osi a udieraj obuskom po gebuli kym sa krabica nerozpadne.

stokholmsky syndrom...uputanie sa na tyrana.