icon

Neviem koľko zarába môj partner

19. okt 2023

Sme spolu dva roky, mame par mesacne babatko, byvame v byte, ktory nam plati jeho firma a znami sa ma pytaju kolko zaraba. Zevraj som divna ked tak podstatnu vec neviem. No bohuzial nemam sajnu ani odhadom. Mna to naozaj nikdy nezaujimalo.

Som fakt divna? Mala by som sa ho na to spytat?

Strana
z2
marsmykkok
20. okt 2023

No ja nemám rada ľudí, čo na treťom rande sa opýtajú na plat druhého, rovnako mňa nezaujíma plat niekoho s kým chodím. Stačí, že pracuje. Ale ak s niekým žijem, nebodaj mám dieťa, tak je divné nevedieť plat.

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@beronsche
Ale ved mat dieta neznamena, ze ludia maju automaticky fungovat ako rodina. Dnes je uplne bezne, ze ludia chodia, zrazu baba otehotnie, a vlastne mozno ani jeden z nich neplanoval s tym druhym rodinu, manzelstvo. Su spolu 2 roky a uz maju babatko.
Dieta neznamena automaticky fungovanie rodiny. Vo vela pripadoch dieta nie je vrcholom lasky, absolutnej dovery, vztahu na cely zivot. On mozno ani nevie, ci ostane s nou cely zivot, len proste robi co moze, stara sa ako moze, lebo ju nechce nechat v stichu s malym dietatkom. Ale to vobec nemusi znamenat, ze chce s nou ist do nejakej "hlbky" a ukazovat jej svoje financne veci. Tie peniaze, ktore on zarobi, su jeho, ma na to pravo neriesit to s priatelkou a dieta ju k tomu ani nezopravnuje. A mozno v prpade rozchodu sa chce vyhnut tomu, ze sa ona bude snazit z neho vytrieskat co najviac.

beronsche
20. okt 2023

@zmrzlinka2021 neviem, mne to pride, ze ak ma par spolu dieta a zije spolu, ze by teda mali ako rodina fungovat... Ale ano, mas pravdu, byt to tak nemusi.
Viem, ze neplanovane tehotenstva sa stavaju, to je o inom, ale ten trend plodenia deti "priatelmi" sa mne osobne nepaci..

januska12323
20. okt 2023

Zvláštne, že to nevieš aspoň približne. Vieš vôbec na akej pozícii pracuje?

monika4487
20. okt 2023

My mame tiez spolocne financie, ale tiez neviem kolko zaraba, lebo ma to nezaujima. Ale koncom mesiaca mi hovori vydavky v jednotlivych oblastiach a zostatok z excelovakej tabuľky. Ucet mame spolocny, ale apku som nechcela z tohoto uctu. A ked sa niekto spyta, aky ma plat, tak mu aspon neklamem, ze neviem. Ale uz ked sa pytaju viackrat tak im poviem, ze je to jedno koľko zaraba, ale mali by sa pytat kolko vieme usporit na konci mesiaca :D.

micka81
Autor odpoveď zmazal
autor
20. okt 2023

@0kristina0 nie som ziadna zlatokopka, a netrieme ziadnu biedu, a tu biedu by som bez neho tiez netrela, nakolko mam dobre platenu pracu. Momentalne matersku.

autor
20. okt 2023

@beronsche a ako mame spolu fungovat? Poradis? Ked nemame vydavky ziadne okrem potravin a veci pre dieta? Mam od neho pytat peniaze ze mi treba zimne cizmy?

mondolina
20. okt 2023

nechodíte na výlety, dovolenky? kto platí hotel?

beronsche
20. okt 2023

Pozri, kazdy ma tak, ako chce.

My sme rodina, fungujeme spolocne. Tak ako mame spolocne deti, auta, dom a psa, tak mame spolocne peniaze. Z dvoch prijmov, o ktorych mame rovnaky prehlad, rovnake dispozicne prava a z ktorych hradime vsetko, potraviny, veci pre deti aj cizmy na zimu.. 🤪

nicegirl369
20. okt 2023

Ano, si divna a mas aj divných známych.

rorino
20. okt 2023

Nie si divná,divné je to ,že sa ťa na to pýtajú Známi.Co ich do toho!!!

rorino
20. okt 2023

@janinah a prečo by to mala vedieť mama?Ak s ňou nežijú v spoločnej domácnosti,nie je ju do toho vôbec nič.A ak žijú a prispievajú ako sa dohodli,tak ju tiež nič do toho.

mikadooo
20. okt 2023

Každopádne, je to zvláštne. Partnerstvo pre mňa znamená vzájomnú dôveru, netvrdím, že nemám nejaké malé tajomstvá, ale tajiť príjem pred partnerom, s ktorým som si naplánovala už dokonca aj dieťa, mi príde zvláštne... A nepraktické. Vlastne tápeš v tme, čo sa financií týka. Za mňa nie dobré na psychiku. Čiže áno, mne by to bolo divné, že ti partner nie je ochotný prezradiť, koľko zarobí.

madeline1
20. okt 2023

ak spolu zijete a mate dieta, ano, ale tvoji znamy by to riesit nemali a ani ty s nimi

sense
20. okt 2023

Mne prídu divni ľudia čo sa pýtajú. Co ich je do toho?
Ani môj ex nevedel koľko zarábam nakoľko každý mesiac mam inú cifru na účte.
A teraz tiež neviem koľko partner zarába, len cca hrubý odhad keďže každý mesiac má inú sumu na účte. A pokiaľ nechce aby som platila všetky účty ja, je mi to aj jedno, nakoľko nie som na to odkázaná. Ale ako. Vidím podľa reakcií som divná, keď ma to nezaujíma

ropucha6
20. okt 2023

Ked ta to nezaujima a nepovazujes to za dolezite, tvoja vec. Urcite sa nepotrebujes spovedat ziadnym kamoson. Kazdy nejak funguje. Pre mna to bolo samozrejme to vediet, lebo sme museli ratat, aky bude budget na nehnutelnost, moznost hypoteky, ake peniaze mozme davat na investovanie, cestovanie, spotrebu atd.

autor
20. okt 2023

@mikadooo nikde netvrdim ze mi to prezradit nechce, ja som sa ho na to ani neopytala, pretoze ma to nikdy nezaujimalo.

autor
20. okt 2023

@mondolina plati on.

vikiki29
20. okt 2023

Podľa mňa sú divní ľudia, ktorí sa pýtajú, si divná ty, že sa nezaujimaš, ale najviac divný je vás akože vzťah.

rorino
21. okt 2023

@sense nie si divná,u nás je to podobné😉

janinah
21. okt 2023

@rorino ja nepíšem,že mama má vedieť plat,treba čítať čo píšem...a síce to,že z okruhu všetkých známych aj rodiny je mama jediný človek,ktorého by ten plat mohol zaujímať a mohol by sa naň opýtať...a to kvôli celkom normálnej starosti o dcéru a vnúča a ochote príp.pomoci,ak by ten plat nebol dostačujúci...ja takou mamou som,poznám zaťov plat,keby mi ho nepovedal,tak sa svet nezrúti....nik z nás taku info nepovažuje za tajnú v našej rodine

huxy
21. okt 2023

@janinah pre mňa je taká otázka aj v rámci rodiny netaktna. Keby sa zať spýtal, koľko ti zarába muž? Lebo je to presne taká istá otázka. Podľa mňa partneri by mali vedieť aspoň približne, koľko zarábajú, ale nikoho iného to nemá čo zaujímať.
Len tak zo zaujímavosti, ak by povedzme zať zarábal malo, tak čo? Odhovoris dcéru od neho???

zuzanockamt
21. okt 2023

Tiež neviem do presného centa sumu a ani môj muž nevie úplne presnú výšku môjho platu. Vieme obaja zhruba koľko to je. Ani sa nestaráme, kto má koľko našetrené. Fungujeme takto už veľmi dlho - 20 rokov. Sme manželia.

rorino
21. okt 2023

Odveci napísané,ale nevadí,pekný večer😉

xsandrax
22. okt 2023

Aj ja som asi divná, ale tiež som nevedela koľko môj bývalý zarába 😀 ako približne som vedela podľa profesie, ale nikdy som sa ho na to nepýtala, načo 🤷‍♀️

Strana
z2