Neviem sa rozkývať a rozhodnúť pre rozchod
Som strašné nerozhodna žena hoci mám už 33. Úprimne, neviem ani čo čakám od tejto diskusie. Ale sme spolu s partnerom 5 rokov. Prešli sme si obrovskými vzletni a pádmi. Raz úplne v nebesiach raz dole v pekle. Je to cudzinec. Nebudem konkretizovať. Má psychickú poruchu, nebudem tiež konkretizovať radšej, ale žiaľ robí ho to agresívnym a najmä posledný rok. Hocikedy keď ma záchvat tak ma udrie, alebo ma soti, alebo trasie so mnou, je to proste hnus. A on to tiež vie. Následne to ľutuje, ale žiaľ. Viem, že ma miluje, je mi oddaný,máme pre seba špeciálne miesto v srdci, naozaj to bol nádherný vzťah v začiatkoch. Pri mne sa mu však jeho porucha len znásobila. Prvé roky nebol agresívny. Ale keďže sa neliecil prerástlo to do demonickych veci. Boli aj vyhrážky smrťou, že má zabije a pod. Jasné, že to nemyslel vážne, ale keď je v amoku tak. Svoju poruchu nechce liečiť. Totiž nechce brať lieky, ze on nebude do seba pchať jedy ...a on to ""zvládne sám """. Ja som čakala, mesiace dva rok, a už proste to preteká môj pohár trpezlivosti. Číta hodne o Tom, snaží sa nasledovať koučov na nete a pod, snaží sa na sebe pracovať z meditovať, cvičiť chce to skúsiť týmto spôsobom. Je krásny muz príjemný, ja vlastne inak by som s ním nemala nejaký závazny problém. Vlastnou akupunkturou sa liečiť, hlboké dýchanie a pod. Ale ! Odmieta ísť k psychiatrovi a tiež odmieta jesť lieky, nechce byť pod vedením odborníka. Takže sa mu nedarí uspieť. A hoci má milujez tak jeho ego je presnejšia ako ja asi. A nechce liečbu nechce o Tom ani pocut. V detstve bol žiaľ tiež fyzicky týraní otcimom.
Ja som sa snažila, dala do toho všetko, mali sme recovu bariéru a pod, ale predsa. Len som sa snažila. Je to agresor. Mení sa na démona hocikedy a znenazdajky, keď to najmenej čakám. Respngibec nečakám. Mne to uberá silu, energiu a snažila sommsa dohováral stokrát po incidentoch nepomohlo. On si ale sám priznáva že nie je normálny a má problém ale neurobí ten krok k psychiatrovi. Sprej lieky
Nechapem zeny v takom vztahu.
Ja neviem ako ho mám po tých rokoch opustiť. Je na mňa extrémne naviazaný..to asi nepôjde tak ľahko..
Prečo myslíte že by ma zabil v amoku asi ale ľudia neuvažujú. Je hrozne že to vôbec iba vysloví..ďalšia vec že moja seaterka je psychiatrická a ona keď som jej presne povedala to čo robí plus jeho minulosť pochopila že má diagnózu. Mal by sa liečiť ale žiaľ nelieči sa.je to rakzy život s takým človekom
@mk22 no môžem ho mať stále rada hoci vlastne zo začiatku on bol inaksi. Prvéroký dobrý bol ku mne milý a láskavý a pod. Ale všímala som si krízu toho že sa strašné vždy nasral za všetko ale to som nemala ešte vtedy red flags.zial no
@evelyn246246 áno je to najťažšia vec v živote a práve toto nedokážem som slaboch strasny lebo viem že pokiaľ budem žiť budem s ním v kontakte nejakom
@anna777115 nie. Ma chorobu..a manipulatory a agresory sú tiež predsa chorí a musia sa liečiť...
Narcisti tiež
Mne bola tiež psychiatrom diagnostikovaná zmiešaná porucha ale ja aspoň neatakujem iných ja som ok ..sama so sebou mám problém. Ale to je zas moja vec
Vieš, manipulátori, sme tak povediac všetci.Zaleži po kiaľ človek to nechá zájsť, či si uvedomuje následky a dopad svojho správania.Ja, som myslela skôr, či mu bola diagnostikovaná odborným lekárom, alebo psychológom nejaká psychiatrická diagnóza.
@anna777115 som rada, ze to niektpo vidi presne tak ako ja. kazdy clovek je svojim sposobom iny alebo sa da povedat, ze aj chori, len je otazne ako to cele vyuziva a potom aky to ma dopad na jeho okolie
Viem,co prezivas autorka,podobnym som si presla..Silu odist najdes jedine tsk,ze zacnes na sebe pracovat,chodit na terapie,pracovat na svojej sebahodnote,sebalaske,ale urcite terapeut,ktory sa takymito zavislostnymi vztahmi zaobera.A kedze vravis,ze sama mas nejaku poruchu,tak aj psychiater.Tu musis naozaj utekat,lebo casom to bude naozaj uz boj o tvoj zivot.
ty sa s nim rozist nechces. jeho spravanie ospravedlnujes diagnozou a svoju neschopnost slabostou. sama dobre vies, ze sa neda rozist s takymto clovekom a byt s nim nadalej v kontakte. tak s nim ostan a nebudes sa trapit rozchodom. trp a nic si zivot dalej, ked s tym nevies a nechces nic urobit. ziadna zazracna rada problem za teba nevyriesi, mas to len vo svojich rukach.
@pet888 Mozes napísať viac ?
Napis mi kludne spravu.

Ako môže zdravá žena milovať agresora?
Svojim spôsobom si chorá aj ty, zmeň psychológa, chod k nemu pravidelne.. A daj na jeho rady.