icon

Neviem sa zmieriť s tým, že bývalý uprednostňuje dc=ru z 1. manželstva

8. sep 2020

Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.

pavucikvet
8. sep 2020

a teraz sa coho bojis? vyhrazok? Ake peklo? Pekne mu odpovedz, ze nech sa nevyhraza, lebo ho este mozu za to policajti riesit. A ked ti na malu chyba, pekne navrh na sud a podme ho.

acrobaleno
8. sep 2020

Nie je to ojedinelé, že rodič nemá rád svoje dieťa. Si sa prerátala a teraz trpí dcéra. Preto sa vykašli na to, či ju ľúbi alebo nie, či jej kupuje darčeky alebo nie. Ty si vydupaj výživné, na ktoré má malá právo.

autor
8. sep 2020

@mogaa udaval ma aj za to,ze ma parkrat videl ked som s kamaratkami bola vecer sa zabavit,vraj kde je mala vtedy.Bola s mojou mamou.Vraj on si to nepraje,aby som ju niekomu nechavala.

ukulela
8. sep 2020

Trestné oznámenie, exekútor ... Náhradné výživné? Do riti, keď ti € chýbajú, tak ich žiadaj! Tak príde sociálka. A čo. Dieťa má kde spať, má čo jesť. Všetko ok. Keď mu vezmú vodičák, alebo dostane podmienky, naučí sa platiť. A keď nie, basa . Nebuď krepa! Nelutuj sa, ale konaj.

extempore
8. sep 2020

Mna by len zaujimalo, že v com je ten chlap bezcharakterný. Ak jej hned z kraja povedal, že ďalšie dieťa nechce tak potom jednak priamo. Že sa žena rozhodne mat decko v takomto pripade za kazdu cenu a antiku hádže do wc- za to uz chlap nemoze. Predtym, než začnete z chlapov robit svine sa - milé mamičky- zamyslite same nad sebou.

acrobaleno
8. sep 2020

@extempore Nechcela som to takto napísať, ale musím súhlasiť.

mondolina
8. sep 2020

@extempore
Kde píše, že hádzala antiku do hajzla?
Alebo mala ísť na potrat či ako si to myslela?

extempore
8. sep 2020

@ukulela ona hlavne mala premýšľať pred tym, ako si nechala urobit dieťa proti voli otca. Lebo ak sa dohodneme, že mame antikoncepciu a ta druha strana svojvoľne dohodu poruší? Nech je potom hrdinka a o decko sa stara sama. Ked jej chlap nebol dosť dobry na to aby rešpektovala jeho vôľu a zrazu ho potrebuje kvoli prachom? 🤮🤮🤮🤮🤮

mogaa
8. sep 2020

Sociálky sa neboj - veď už vás skontrolovali, nech ťa kludne nahlasuje....ak je dieťa najedené, nechodí hladné, otrhané,špinavé , staráš sa oň - tak nie je žiadny dôvod na dohľad.....zo začiatku možno budú robiť kontroly ak ťa nahlási a postupne mu rovno oznámia že vec už prešetrovali a neboli zistené žiadne nedostatky....ak je raz dieťa špinavé či hladné lebo ste boli vonku - nerobí sa z toho veda, je to uplne normálna vec, nesmi chodiť otrhané stále či byť podvyživené....treba riešiť výživné aby dieťa malo na plnohodnotnú stravu a aj na oblečenie.....vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia - nielen matka ale aj otec

viestta
Odpoveď bola odstránená
extempore
8. sep 2020

@mondolina je xy takych prípadov... že chlap povie, že dieťa nechce... ale tá žena, ktorej bijú bio hodiny a ma z hormónov zatemnenie mozgu sa zachová tak, že namiesto toho aby si hľadala iného otca pre svoje dieťa sa rozhodne, že stoj co stoj to dieťa bude mat aj s niekym, kto ho nechce. Ake slovo v tomto pripade ma ten chlap??? Ake? Robite z nich obyčajne handry, chodiace spermobanky a peňaženky. A este sa tvárite, že je to uplne Ok. Lebo dieta... no nie, nie je to Ok. Vypovedá to o vašom charaktere. Aj svojim deťom potom poviete, že boli splodené podvodom?

mimkao
8. sep 2020

@extempore tebe kto povedal, že sa dohodli na ANTK. a že ona dohodu porušila?
Kto ti povedal, že ona vedela, že mladý pán dieťa nechce, ešte pred tým, než jej ho spravil?
Bola si pri tom?

mondolina
8. sep 2020

@extempore
Ale kde sa píše, že toto dieťa bolo splodené podvodom?
Neprepína Ti trochu?

extempore
8. sep 2020

@viestta ak sa ako par dohodnú, že sa chránia hak tak potom čo? Ten chlap tej žene dôveruje, že tu antiku naozaj aj berie... ale hej, viem... na celom svete hak funguje takmer na sto percent len na koňovi vznikla štatistická anomália žien, ktore otehotneli napriek hak... 🤣🤣🤣🤣🤣

ukulela
8. sep 2020

@extempore ako vieš, že ho odrbala. S hak? Ak chlap nechce dieťa, má so dať gumu. Možno tvrdil, že on ju nepotrebuje, že si dá pozor, že mu to s gumou nechutí. Nevieme, ako to bolo. Ale ak nechcem dieťa, nespolieham sa na partnera/partnerku.

mondolina
8. sep 2020

@extempore
Keď chlap dieťa nechce má si nasadiť tú vecičku na péro+ prerušovane súložiť- to by malo ako prevencia pred deckom stačiť.

acrobaleno
8. sep 2020

Ja si skôr myslím, že sa autorka spoľahla na to, že aj keď bolo dieťa neplánované, že ho bude chcieť, to aj povedala v skoršom príspevku. Možno to tak zahrala a možno nie. Možno sa chránil a zlyhala guma, možno ona vysadila HAK, že chlap určo zmení názor. Druhý prípad je sakra nefér. Nikde nie je napísané, že to dieťa musí chcieť, ale vyživovaciu povinnosť má.

extempore
8. sep 2020

@ukulela ak je to tak, že si nedal pozor, potom je to, samozrejme aj jeho chyba. Väčšina prípadov v mojom okoli je vsak o tom, že ta žena naozaj nezerie tabletky.

mogaa
8. sep 2020

dieťa musí byť pod dohľadom dospelej osoby, takže nech by si bola kdekoľvek a o dieťa bolo v tom čase postarané - môže si expriateľ trhnúť.....byť matkou neznamená byť s dieťaťom 24hodín denne 7xv týždni....to že on si to nepraje je nepodstatné a je to jeho problém....ty môžeš ísť kludne s kamarátkami, ak to nie je na dennej báze a o dieťa je v tej dobe postarané - je to uplne v poriadku....kde bol on vtedy ako otec? koľkokrát za posledný mesiac bol s dieťaťom on? nerob si zo sociálky strašiaka - robia tam normálne ženy, ktorým je jasné že žena nemôže byť pri dieťati 24hodín a má nárok aj na čas pre seba a na svoj oddych , podstatné je aby v tom čase bolo o dieťa postarané....

extempore
8. sep 2020

@acrobaleno presne tak... v tomto zákon na vôľu muža neprihliada... ale! Ak ju poslal na potrat tak jej muselo byt jasne, že to decko nechce. Cize ak sa rozhodla na potrat neísť potom nech od chlapa nič nechce.

acrobaleno
8. sep 2020

Teraz ma tu zabijúúú, ale tak ako má žena právo na potrat a chlap s tým nemôže nič spraviť, tak chlap má právo na to, aby to dieťa nechcel.

viestta
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
8. sep 2020

@extempore A kto si to najviac odnesie? Dieťa.

extempore
8. sep 2020

@acrobaleno presne... bohužiaľ, neviem ako by to na prípadnom sude dokazoval. Ono, teoreticky, keby ho ta žena napr. zdrogovala a splodili by dieťa tak aj vtedy musi platit výživné.

mondolina
8. sep 2020

@acrobaleno
Veľmi mi je smutno z teba.

mogaa
8. sep 2020

@extempore to čo za blbosť? hádam pri plodení decka bol aj otec? a je uplne jedno či dieťa chcel alebo nie , ale ho splodil.....ak nechcel dieťa, mal sa chrániť....nie potom posielať ženu na potrt, aby riskovala že v budúcnosti nebude mať žiadne deti...veď potrat nie je len dať si raňajky či vypiť si kávičku....je to plnohodnotná operácia so všetkými rizikami ktoré k operácii patria

acrobaleno
8. sep 2020

@mondolina Ale nooo 😂

extempore
8. sep 2020

@viestta nevieme ako to bolo. Ale ak otec dieťa nechce + matka ho nevie sama uživiť potom ma ist na prerušenie. Ak nechce ist na potrat tak nech sa teda stara sama. Analógia - syn nasho suseda pýtal od otca požičať auto, že ved sa len po sidliskovom parkovisku povozi. Keďže mal mladý len 17 a teda nemal vodicak, otec mu auto kategoricky nedal. Mladý zobral auto bez dovolenia a búral. Nastastie zramoval len zopar kontajnerov pri bytovke, ale v rámci objektívnej zodpovednosti mal opletačky s políciou otec. Ak sa dvaja ludia dohodnú, že chcu mat dieťa tak v pripade rozchodu je jasne, že otcovi treba platit výživné. Ak sa dvojici podarí dieťa “ nahodou” lebo sa nechránili tak je fér, že chlap plati výživné. Ak ale muž jasne deklaruje, že dieťa nechce a po otehotneni posiela ženu na potrat potom je jasne, že ho naozaj nechce.

amelia000
8. sep 2020

Tak po prve...naco ti huba narastla? Chod a udaj ex za neplatenie. A to ze ti posle socialku ktoru si uz mala a dopadlo vsetko ok tak? Vyplakavat na MK ako by sa ti zisli tie peniaze z vyzivneho, ale nic pre to neurobit to je teraz take novodobe.

extempore
8. sep 2020

@mogaa potrat je z medicínskeho hľadiska kyret - rozšíri sa krčok a vyškriabe sa sliznica maternice. Mnohé ženy su po tomto zákroku dokonca este plodnejšie. Zákrok to je, ale na to bolo treba myslieť predtym.

mondolina
8. sep 2020

Takže logika dvoch prítomných dám- nechcem dieťa, súložiť budem, nedám si pozor, dieťa nechcem, ona nejde na potrat, ďalej sa nestarám...👏