Neviem sa zmieriť s tým, že bývalý uprednostňuje dc=ru z 1. manželstva
Prosím vás poradte mi ako sa mám vyrovnať s tým,že bývalý priatel stale uprednostnuje dceru z prveho manzelstva,o nasu malu sa vobec nezaujima,na tu prvu vyzivne plati aj jej kupuje,mne na malu neposiela,velmi ma to trapi a neviem ako dalej,on sa ohradzuje tym,ze on nasu malu nechcel,ale tu prvu ano.
To som nenapísala, ak si prečítaš moje príspevky vyššie, tak som napísala, že má platiť. To, či to dieťa chcel alebo nie a či ho ona do toho navliekla alebo nie, dieťa za to nemôže. Ale autorke vadí, že jej dieťa nemá rád a to sa diviť nemôže.
@acrobaleno no ved to. Ona sa este čuduje, že ma decko, ktore nechcel a este si ho dovolí nemať rad. 👍👍👍
@extempore myslis ze proti voli ? Ak nechcel deti, mal pouzivat ochranu.
Nedaj sa zastrasovat, mala ma svoje práva a ak sa vyhráža aj zato ho udaj....
S tým nič neurobíš...ak raz to dieťa nechcel tak k nemu vzťah mať nebude..a tobôž ak si to urobila tak že nevedel o tom že môžeš byt tehotná...ako zámerné vysadenie antiky a pod... kamoška tak chcela donútiť muža k dieťaťu.... keď zistil že je tehotná tak sa s ňou rozviedol..so synom sa absolútne nestretáva ani sa o neho nezaujíma....ale platí výživné poctivo...tebe nič iné neostáva len ho udať za neplnenie si vyživovacej povinnosti, ale aby sa začal zaujímať o dieťatko ktoré nechcel ho nedonútiš
@amarilka26 ja to beriem tak, že sex mame ako par, čiže aj na druhu antikoncepcie sa dohodneme ako pár. Ak sa dohodneme, že to bude hak tak načo má muž používať este aj kondóm? Nie je vzťah aj o dôvere? Lenze v takychto prípadoch su ti muži hrubo podvedení.
Pre boha zeny, niektore ste fakt nemozne, hlavne ze Vy mate vsetko dokonale. Niekto tu chce poradit a vy uz riesite preco s nim ma dieta ked on nechcel. Naco riesit to, po com Vas nic, ak neviete poradit, nepiste. Hrozne, hlavne ze ste vsetky krestanky urcite a najdokonalejsie z najdokonalejsich. Kam sa vytraca empatia, ludskost, pochopenie, je mi z Vas smutno.
@extempore suhlasim, no nepozname pozadie. Preto nesudim, chcela len radu ako dalej, nie nalozit. Su veci, ktore uz nezmeni.
@amarilka26 ja sa tu neodvolavam na kresťanstvo - tu ide o obyčajnú slušnosť. Načo mam s niekym vzťah a sex keď toho človeka neakceptujem? Ked mi chlap raz povie, že dieťa nechce a ja ho chcem tak sa s nim slušne rozídem a nájdem si muža, ktorý sa cely rad stane otcom dieťatka. Potom je aj väčšia šanca, že budeme spolu ako komplet rodina. Ake toto je absolutne dno... mat dieťa je veľká zodpovednosť. Ako mozem toho druheho do niečoho takeho nútiť?
@amarilka26 dakujem za podporu,aspon niekto normalny...a k tomu ostatnému dieta som urcite nemala podvodom,nechranili sme sa a vedel,ze mozem otehotnet,ale az ked sa tak stalo zrazu di to rozmyslel,a to,ze som si to dieta nechala nelutujem,preco by som isla na potrat za to ze nejaky debil chce,mozno uz by som nemusela mat deti a ked teda podla vas ked ju nechcel platit nemusi,dakujem za radu,necham ho teda tak a nic pytat nebudem od neho,uzivim si malu sama ako doteraz.
Vy asi neviete citat,on povedal ze ju nechce az ked som uz bola tehotna a nie pred otehotnenim,ked to do mna v pohode daval tak co cakal.
Navyse raz som s nim uz tehotna bola a potratila som,toto bolo druhe tehotenstvo.
Tvoj prvotný príspevok znel ale úplne inak, vytvoril dojem, že ti je ľúto, že dieťa nemá rád. Tak čo riešiš potom, keď ťa debil poslal na potrat. Vymáhaj výživné a kašli na jeho vyhrážky, tak ako ti to tu písali ostatné. 🙄
Ja by som sa s nim neparala, ked je taky chrapun a vyhraza sa, tak by som ho udala ze neplati. Ak by sa vyhrazal, vsetko by som si pekne ukladala a potom mu to zratala. To je typicke pre slabochov, vyhrazat sa. Jemu je jasne ze by mal sakra pruser keby ste ho udali a tak sa vyhraza aby ste to neurobili. Len smelo do toho. Boji sa a to by bol pre mna hnaci motor 🙂
Vazne? Peniaze co patria malej nechas len tak, lebo par zien na mk napisalo ze ak ju nechcel tak nech neplati? Alebo to uz mas aspon vyhovorku len preto ze si to aj tak nechcela riesit a prisla si sa tu len "vyzalovat". 🤦♀️
@extempore mne sa malokedy stava, ze ma nieco pohorsi, vsak ludia sme rozni, ale bez urazky, tvoje komenty su tak krute, odsudzujuce, necitlive, ze sa nedaju citat. Jasne, vsak ani nemusim, len som prekvapena.
Akože načo robí problémy, keď to dieťa ani nechcel?
@acrobaleno samozrejme,ze mi to je luto,prvej dcere,ktoru ma tej by dal aj posledne,ale aj on to tak tvrdi,ze ked ju nechcel nemusi platit
Prečo si berieš radu len od nej?
Ostatné rady nečítaš?
Prestaň sa ľutovať, prestaň ľutovať, že prvú dcéru má rád, a začni konať, nech má Tvoja malá všetko čo potrebuje.
@amarilka26 inak presne, mna by prave to vyhrazanie nastartovalo a okamzite by som to riesila. Ak sa nechce stretavat, ok.. o to lepsie, vyzivne bude vyssie, lebo o dieta sa nestara, nic mu nekupuje.. vsetko je na mame :D
To ci ma malu rad alebo nie by som neriesila vobec, ono sa to rychlo moze zmenit.. teraz je vytoceny a za 5 rokov sa zobudi ako otec "roka" a bude ju zrazu milovat. Ja by som boal rada, ze mam kluld.. kolko zien sa tu rozculuje na fore, ze im chce batola bravat byvaly, alebo sa s nim musia stretavat, kvoli navstevam atd a ako to maju riesit.
Ty s tým ale nič nespravíš a je to to najmenej podstatné z tvojho problému. Ty sa zameraj na financie, ktoré patria tvojmu decku a nie či ju má rád alebo nie.
Ak ste po rozvode tak ta to trapit uz nemusi. Masudom stanovenu nejaku povinnost a to musi dodrziavat a na to dbaj aby platil tak ako ma. Take argumenty ze ju nechcel a podobne, to mu uz teraz nepomoze
@ciernysokol aha.. čiže treba mazať medové motúzy? Podľa mňa je kruté priviesť na svet dieťa, ktoré de facto ani nespozná otca. Alebo možno aj spozná, ale len na súdoch, kde sa s ním bude matka doťahovať o každý cent na výživnom. Ďakujem pekne.
Keď si predstavím situáciu z opačnej strany. Ja dieťa nechcem, sme dohodnutý a nejakým spôsobom ma ošáli a ostanem tehotná. Tak by sa mi to veru nepáčilo. Bolo by po manželstve aj decku. Takéto veci sa nerobia a neuznávam politiku, postavím ťa pred hotovú vec a ty si zvykneš. To neni kúpa konferenčného stolíka. Autorka si o problémy koledovala, tak ich má.
Je povinný platiť to áno, ale daryx a pozornosť si nevynutis ani nezabráni to mu ze to ibe dieťa má radsej preto som ti napísala exek., trestné oznámenie... A ze sa vyhráža sociálnou a nech ak je u teba všetko v poriadku nemáš sa čoho bat
autorka: poviem ti to ako zena co to uz prezila. Ked som bola mladsia, bila by som sa za vyzivne, lebo to dietatu patri bla bla bla. Dnes by som to nespravila. Vyprdla by som sa na vyzivne aj na "ocka roka" a zila by som spokojne. Su taki ploditelia, co sa len vyhrazaju, su taki co sa zabudnu, ze dieta maju a potom bezcharakterne pomstichtive kreatury, co ti naozaj spravia zo zivota peklo a nakoniec k nim to dieta dobrovolne odide (A nie never tomu, ze dieta si dobre vychovas, to sa stat nemoze. Moze. Aj napriek dobrej vychove. Dobry manipulator zvladne divy...). Takze by som sa vyprdla na zvysovanie vyzivneho a dieta si zivila viac menej sama a bez stretavania. Moj nazor. Btw neries prvu dceru, je uplne irelevantne, aky vztah s nou ma a ci plati viac. To tebe nepomoze, je to vec, ktoru nevies ty sama riesit, tak naco sa tym zaoberat? Zaoberaj sa tym, co vies ovplyvnit ty sama.

@mondolina moja logika mi hovorí, že dosť pochybujem o tom, že chlap, ktory nechce decko bude sulozit bez ochrany. Lenze ak si ta žena chce ta kazdu cenu dat urobit decko tak nepovie chlapovi aby používal kondomy. Lebo to by nemohla ovplyvniť. Radšej mu povie, že berie hak - to uz ľahko zmanipuluje vo svoj prospech. Este nieco? Ved nech autorka témy napiše ako to bolo...