Neviem si nájsť prácu, manžel mi vydeľuje peniaze na nákupy
..uz rok po materskej si neviem najst dobru pracu ... manzel mi to vycita kazdy den ..vydeluje ma ...musim mu povedat kolko som minula ak idem na nakup ...popripade si vypytat od neho kolko potrebujem ..ak sa mu to zda vela ...tak hned otazky naco a preco ...ze vraj ked budem aj ja pracovat tak nebudem musiet si pytat ...ani nic ....zevraj taky nebude .... velmi ma to psychicky nici ...
@unicornlady áno šťastná žena šťastný domov, no nešťastný muž=nešťastná žena =nešťastný domov. Nik sa do nej nepustil, je to diskusia, každý vyjadril svoj názor v rámci mňa.
Chce mať prehľad o peniazoch, čo aj chápem, nakoľko to zrejme u vás doma finančné ťahá sám. Ja by som na tvojom mieste zobrala hocijakú prácu, aj brigádu, to je jedno. Na začiatok je dôležité dostať sa medzi ludi, získať kontakty, ani nevieš koho stretneš a pomôže ti s lepšou prácou. Nikde není napísané, že keď niekam nastúpis, musíš tam vydržať do dôchodku. Tiež by som len nesedela doma a neposielala životopisy a čakala na odpoved. Osobný kontakt je predsa len iný, potencionálny zamestnávatelia vidia, či máš skutočne záujem o prácu alebo si len poslala životopis, lebo na úrade práce to vyžadujú akože si aktívna v hľadaní. Sprav si rozvrh na týždeň, kam sa pôjdeš opýtať a obehaj si to. A rozprávaj mu o tom, že si sa bola pýtať tam, tam, čo máš v pláne ešte, nech vidí, že sa snažíš.
zhrnula by som to, máš doma debila. 🙊
Hmm, tak to je blbé. To si ta v tejto oblasti nevie oceniť.
vies, mame iba tvoj pohlad.
v skutocnosti - aj pracujuce zeny sa staraju o deti, staraju sa aj o domacnost.
na to zena nepotrebuje extra specialnu zrucnost zase.
hlavne si prestan mysliet, ze tvoj muz je debil - kebyze usi, lahko si mobil bnajde, ver mi. okonca by neumrel ani od hladu a nahy by tiez po svete nebehal
ved nepises nic specialne, vacsina zien vari, uperatuje a chodi pre deti
ked po tebe bude nabuduce hucat, odid zx miestnosti.
on si k tebe dovoli iba tolko, kolko mu sama dovolis.
zaklad je - najst si pracu, nie kazdy chlap chce mat doma putku domacu.
Takže chlap dokonalý a ty mu robíš sluzku a ešte sa mu nepáči ze si doma.... Fakt jej tu super radite, klobúk dole.... Bez nej sa hádam ani nevys.... Na wc. Keď sa mu nepáči daj mu dieťa na starosť nonstop a chod hocikde na víkend aj ku mame a uvidíš ako zmení raz dva názor. Je zhyckany nič ineeeee
@777januska777 Tam sa asi tazko vráti ked uz je rok -predpokladam po RD a nie MD.
Autorka - co ovládas? Ak nič a musís pracovať na zmeny co cakas?!
A btw.ak sa mu nepáči minaj len svoje peniaze a var len pre seba a na dieťa pýtaj je aj jeho.
A suhlas s
@moonlight1210
@unicornlady No to ze je to kkt je uz dalsia diskusia....Nasla by som si pracu od nevidim do nevidím ak ma vedomosti, zručnosti a moznosti a nech sa "pan tvorstva" teda stara o dieťa a domácnosť a chodi aj do práce.
Tak ho pošli do p... ked hulaka. Necháš zo seba robiť handru. To je cele...
Dieťa ti už chodí do škôlky?
To si celý rok po materskej bez akejkoľvek práce? Alebo si bez práce len aktuálne a ten rok si aspoň občas robila?
Píšeš po materskej.......myslíš po materskej alebo po rodičovskej???
Chlap si uvedomuje, že ak veznes hocijakú prácu, budem musieť aj on riešiť napríklad dovoz / odvoz dieťaťa zo škôlky, možno aj návštevy lekárov a podobne? Na smeny by som ani ja pri takomto nervakovi určite nešla.
Pozri ak ti nevyhovuje žiadna práca a jemu sa zdá že veľa minas tak sa s ním dohodni natom že ti bude “platiť” zato že sa staráš o domácnosť, varis, peres, upratujes, staráš sa o dieťa ale potom nechci od neho aby doma niečo robil. Ak sa ti to nepáči tak si nájdi hocijakú prácu nemusí byt v závode aj predavačku nájdeš hocikde. Áno je chrapun ale má pravdu.
Tak tu musím sa autorky zastať. Ak sa snaží nájsť prácu, ale proste nechce smeny, tak zase nedá sa ju vinit, že rok sedí doma. Nevieme, kde býva,aké sú pracovné moznosti, či je soferka, alebo nie. Ak žije na dedine, kde sú denne 3 spoje, a nemá auto, či vodičak, tak dosť ťažko vezme hocaku prácu, keď sa nebude mať ako dostať do nej. Plus nie každý dokáže robit smeny, ja sama som typ, ktorý skrátka nedokáže robiť v noci, bohužiaľ. A potom, keď trebárs nastúpi do roboty, kde bude chodiť ráno a vracať sa večer, tiež treba myslieť, či bude aj muž ochotný pomáhať s nákupmi, s dieťaťom do škôlky, s varením, a podobne.už bude mimo domu a potom pokojne môže byť tema, že pracujem, doma druhá sichta a muž nepomáha. Niekedy ma udivuje, ako normálne sa berie, že muž robí a príde domov, kde už zaslúžene len oddychuje. A od ženy sa čaká, že bude robiť v robote a doma druhu smenu. A ze bude ešte úplne v pohode s tým.
Podla mna sa dá práca nájsť, ak sa chce. Mna osobne by ubíjalo sedieť doma na zadku a pýtať od muža stále peniaze.
Je niečo iné, ak má niekto zdravotné problémy, slebo choré dieťa a inak sa nedá. Ale aby mlada zdravá žena sedela doma a nechala si všetko platiť od chlapa, tomu nerozumiem.
Nájdi si robotu, aspoň nebudeš robiť “furt to iste dookola”, budeš medzi ľudmi, budeš mat svoje peniaze, a das mu najavo, že nastalo obdobie deľby prace. Obaja budete v robote, takze aj doma spravodlivo práca a starostlivosť o dieťa napoly.
Možno je nervak z toho, že má tlak z okolia, možno do neho rýpe rodina, alebo chlapi v robote. A majú pravdu. Dokedy chceš byt doma. A z čoho budeš žiť, keby si náhodou zostala sama, keby muž ochorel, alebo neskôr na dôchodku?
Aké máš vzdelanie a akú prácu hľadáš?
pošli mm do obchodu, nech nakupuje on. čo kúpi - z toho navaríš.....
a čo robíš rok doma? Nudíš sa...alebo Ak si predtým pracovala c závode tak asi bude lepšie aj tam, ako sedieť doma....
a este, zeny, dieta ma tri roky, v skolke je predpokladam od septembra, teda je dost ozne, ze pol roka bola doma aj preto, lebo nemali skolku. a do prace mohla ist tym padom az ked bolo dieta v skolke.
naozaj su regiony, kde pracu na ciastocny uvazok, alebo v takom rezime, aby som vedela dieta doniest a vyzdvihnut zo skolky hladate tazko. ja osobne priznavam, do 3smennej prevadzky äpiatky/sviatky/vikendy) by som nesla.
No, to, že nema prácu je zle. Ale manžel ju nemá čo vydelovat. Môže situáciu ofrflat, hnať ju do prace, motivovať, snažiť sa šetriť, ale vydelovat peniaze na bežné nákupy je chrapunstvo. Mňa pobavilo ze keď bude zarábať aj ona, nebude si musieť od neho pýtať. No aké veľkorysé. Áno, hľadala by som si prácu co najrýchlejšie. A nové bývanie a partnera.
Ja tiez pracujem na dve zmeny.. Dá sa to.... S muzom sa pri detoch striedame jeden tyzden vodi do skolky on ja deti vyzdvihujem zo školky druhy tyzden ked mam poobednu deti bere zo skolky on ja rano vodim do skolky.... Tiez som mala obavy zo smiem.. Ale je to super. Ja si chodim do roboty oddychnuť od deti😜 doma v pohodicke stiham vsetko👍 a ked je v praci este skvelý kolektív... Svet gombicka👏
Ak neminas na nejake blbosti, tak na urcity cas posielaj muza, nech nakupuje on potraviny, oblecenie, nechaj dieta s muzom aspon na par hodin..zdokladuj mu vsetko, co kolko stoji..skus ho poprosit, nech ti pomoze najst lepsiu pracu ako za pasom, ked nie je spokojny, ze si doma
Aj ja som doma po rodičovskej, tiež si nemôžem nájsť prácu, na zmeny vylúčené lebo mi nemá kto byť s malou a vyberať ju zo škôlky, 12 hodín tiež vylúčené z toho istého dôvodu, muž tiež ťahá celú domácnosť a v živote co sme spolu ma nekontroloval co sa týka peňazí
Proste 15.v mesiaci mi položí na stôl komplet výplatu a ja už hospodárim ako najlepšie viem
Chcel aby som sa venovala malej a ostala doma, nikdy mi nič nevykrikoval! Koľkokrát ma sám pošle, až si idem kúpiť niečo na seba alebo nejakú drobnosť co by mi urobila radosť! Tiež nezarobi neviem aké tazke peniaze ale v pohode to utiahneme a okrem toho veľakrát chodi na nákup aj sam a vidí aké je všetko drahé a veru pár vecí v košíku a 20€ nieje mojich!
Ved posli aj jeho na nákup, nech kúpi co treba a uvidí koľko peňazí minie, a sama píšeš ze nezaraba najhoršie! No ja si to neviem predstaviť, aby po mne hukal pre každé euro

všetci sa tu zaoberajú prácou, ale že chlap ju kontroluje a buzeruje, to je akože v pohode....
Je jeho žena a vytvára mu domov. On ju má povzbudiť a starať sa. Šťastná žena, šťastný domov. A nie že ju deptá a podráža. Akože fasa. A všetci ste sa do nej pustili.