icon

Neviem zabudnúť na bývalého priateľa

irci82
19. dec 2018

Žijem v manželstve 15 rokov, máme 2 deti proste fungujeme dá sa povedať super, je to fantastický otec, zarába, proste sa stará. Keď sme za zoznámili svojho EX som poslala košom kvôli môjmu terajšiemu manželovi. Mám 35 rokov, prosím nevypisujte mi že si mám vážiť čo mám a bla-bla-bla vety, jednoducho citom nerozkážete.Môj Ex je jednoduchom mužom môjho života, jednoducho každý má jedného takého človeka v živote, ktorý je top! Ak vas zaujima čo bolo pricinou rozchodu, sama neviem, nevedel vyjadriť svoje city, boli sme mladý, proste to nemalo tak byť stalo sa ako sa stalo.S mojim bývalým sme v kontakte bez vačších menších prestávok. Momentálne to je už na dennom poriadku proste si píšeme o všetkom vieme o sebe skoro všetko. Hľadáme "spôsoby" kde sa vieme verejne a nenápadne stretnúť. Pred týždňom som mu napísala správu, že chcem ukončiť vzťah jednoducho neviem s mužom žiť a jeho ľúbiť a ak mu na mne i trocha záleži nech to rešpektuje. Napísal že v poriadku, on to rešpektuje nechá všetko na mne, ak chcem nech sa mu ozvem....chápe že mám rodinu.Dnes znova napísal, či je to takto dobre, ako sa cítim, že si nepíšeme atd. Jednoducho je to tak isto ak pred X rokmi pocity nevyjadrí ale byť bez seba nevieme. Chcem sa spýtať či bojuje tu niekto s týmto alebo podobným problémom že nevie zabudnúť, ste v kontakte no nestretávate sa vo dvojici. Ďakujem, neodsudzujte ma prosím!

irci82
autor
19. dec 2018

@terezka1947 a co tak vymenit slovo sebec za to, ze citi mozno to co ja?

alaguema
19. dec 2018

@irci82 aké city? Láska? Nesranduj. Ani nevieš, aký by bol život s ním. Iba si sa prestala kontrolovať, lichotí ti jeho záujem a ako vždy - ospravedlníme si to citmi. Takmer každý zažil niečo podobné. Treba sa na to pozrieť triezvo. Je to túžba, je to pekné, je to ľudské, ale netreba to nechať prerásť do takých rozmerov, ako si to nechala ty. Máš 35 rokov. Nie 20. Žena by si od určitého veku mala vedieť dať pozor na také bezbrehé rozlievanie sa na dve strany. Neprislúcha to ani tvojmu veku, ani pozícii manželky a mamy. Ak si taká presvedčená o tej veľkej láske, tak sa rozveď. Ale to už nie, že? 😉 Tvoje skutočné srdce vie, kde má domov. Toto sú len bludy. Verím, že ťa to čoskoro prejde a nadobudneš nejakú tú rovnováhu.

terezka1947
19. dec 2018

@irci82 ja ho nevymenim....ty to urobit mozes
Ja myslim,ze v kutiku duse,srdca a rozumu vies,co je najlepsie
Ono...bezstsrostna romantika "mladi"je krasna....prave vo svojej minulosti...spomienkach...realita,par mesiacov spolocneho chodenia,byvania by ti mozno otvorila oci.
Ale...toto vies naj ty....

irci82
autor
19. dec 2018

@alaguema budem zit s tym do konca mojho zivota, ine mi neostava, alebo naozaj navstivit psychologa aj ked myslim neviem co by mi pomohol, kedze pocity a vnutro je "moje"

sissy27
19. dec 2018

@irci82 no a keby ste spolu začali žiť, tak po pár mesiacoch, rokoch zistíš, že to bola len ilúzia, lebo tiež mu smrdia nohy keď je celý deň v robote a necháva po sebe bordel alebo naopak všetko po tebe upratuje a má proste milión rôzných "chýb" ako každý jeden človek a celé to kúzlo o osudovom mužovi by bolo v háji.

saslavka73
19. dec 2018

@irci82 Odstrihnúť sa? Podľa mňa si to idealizujes, žiješ v ilúzií nie v realite. Odstrihni sa a vrhni sa do lásky k manželovi.asi .... Držím palce

irci82
autor
19. dec 2018
stratenanajdena
19. dec 2018

@irci82 ešte jedna vec ma napadla. Ak on vie, že si vydatá, máš deti, je od neho maximálne sebecké, že sa s Tebou baví viac ako s kamarátkou. Ak ho poprosíš o chvíľu "ticha" a nekomunikácie, aby si mala svoj priestor, a on to nerešpektuje, opäť - je to od neho sebecké. Nemanipuluje tak trocha s Tebou? On hľadá svoje, nie Tvoje.Toto si musíš uvedomiť.

Keď som sa počas vážnej a dlhotrvajúcej manželskej krízy zamilovala do niekoho, kto mi dával to, čo som nikdy predtým nepoznala (pre neho som bola len kamarátka, a keď sa dozvedel, že k nemu prechovávam city, tak sa stiahol do úzadia), pretože manžel v určitých oblastiach jednal so mnou veľmi bolestivo a nezdravo, tak som z lásky ku kamarátovi chcela, aby bol šťastný. Nie so mnou, i keď predstavy aj túžby som svojím spôsobom mala. Ale boli sebazničujúce a vedela som to. Tak som sa začala za neho a jeho budúcu partnerku modliť. Ale tiež za mňa a manžela, za náš vzťah. Mala som aj denníček o kamarátovi, kadečo, fotky, dýchala som z pekného, zatiaľ čo doma som zažívala bolesť od toho, s kým som plánovala byť celý život. A nakoniec to dopadlo tak, že som už volala, kričala (v duchu) na Boha, že prečo to dopustí, keď v Biblii sa jasne píše, že nás neskúša nad naše sily? A ono to potom postupne prišlo. A bolo to bolestivé, veľmi, a trvalo to dlho, celé to obodobie snáď dva roky. Prosila som Ho, nech mi ukáže, nech ma vedie. Nech mi dá nejaké znamenie. A stalo sa. Nie za deň, ani za dva. Ale prišlo. A to znamenie som uvidela. A potom ďalšie. Zrazu aj ten vysnívaný muž mal chybičku krásy, pred ktorou som si podvedome zatvárala oči. A potom ďalšiu. A ja som si uvedomila jasné STOP. A tiež, že som si vzala manžela z lásky, a to, že on prestane milovať, alebo sa o mňa starať, neznamená, že sa má zmeniť aj moja láska. Nevravím, že som robila všetko ako tesne po svadbe. Ale robila som, čo som vládala v takom stave robiť. Nachystala som mu desiatový balíček do práce, oprala šaty a poskladala do skrine, napriek uštedrovaným ranám nakladala teplú večeru, starala sa o deti, koľko som vládala. Skrátka som sa vedome rozhodla pre to, čo je čisté a správne. A stálo ma to kopec bolesti a sĺz. Až raz prišiel jeden deň, keď som sa na kamaráta dokázala pozrieť iba ako na kamaráta.S čistým štítom. A vedela som sa s ním baviť ako brat a sestra, už bez akejkoľvek príťažlivosti.

To, čo som ti písala vyššie, nie je teória. Je to v určitom období možno bolestivá, ale podľa mňa správna cesta a je to odžité. Moja rada - pusti ten mobil. Daj si ho do šuplíku a vytiahni ho, len ak by trebalo volať manželovi, doktorovi alebo hasičom. Vidíš jeho, aj keď si s manželom? Otvor oči a vedome si predstavuj manžela, pozoruj, aký je pekný. Dá sa to naučiť. Tvojho manžela si dostala z nejakého dôvodu. Ak by si mala byť s druhým, bolo by to tak, všetko sa deje pre niečo.
Si slobodná bytosť, tak nedovoľ nikomu, aby sa s Tebou alebo Tvojimi citmi zahrával. Pošlem Ti ešte niečo pekného na povzbudenie, čo mňa dvíhalo často na nohy.

tt247
19. dec 2018

@irci82 Prečo o teba nezabojoval, keď si ho posielala k vode? Prečo sa nechal len tak vymeniť? Prečo o teba nezabojoval, keď tvoj vzťah naberal obrátky? Pred svadbou? Pred deťmi? Preto, že po celý ten čas cíti to čo ty? Uhm, tak určiteeee. Ak by cítil, už dávno by ste boli spolu. Vlastne po celý ten čas. On by bol tvojím manželom a otcom tvojich detí a tvoj terajší muž by nemal šancu. Ale nie je to tak. A preto dôvod jeho samoty nie sú dlhoročné city k tebe. Problém slobodného mládenca sa ukrýva niekde inde a po mesiaci s ním by si raz dva prišla na to, v čom spočíva. Veľmi si ho idealizuješ.

pininka
19. dec 2018

@irci82 rozumiem ti,on nikoho nema, páči sa mu ten pocit. Dokonca poznám pár chlapov ktorí sa otvorene priznali že ich priťahujú vydáte zeny. Ja by som skúsila zmeniť si číslo a vydržať aspoň mesiac. Kartu by som si nechala a potom sa pozrela ako dlho ho bavilo mi ešte písať a podľa toho by som videla jeho záujem.

stratenanajdena
19. dec 2018

@irci82 ak ex cíti k Tebe to, čo Ty k nemu, a robí to, čo robí, je to sebecké zmýšľanie! Pretože ak miluje naozaj, bude chcieť Tvoje šťastie. A to je po boku Tvojho manžela a detí. Takže ak cíti pravú lásku, tak sa napríklad skamaráti s manželom a dá mu nejaké tipy, kam ťa vziať na výlet, ako a čím ťa potešiť. Alebo bude radiť Tebe, čo môžeš najlepšie spraviť pre svojho manžela. Ako sa pre neho môžeš okrášliť, čo by ho mohlo potešiť, čo mu navariť, vziať ho na piknik, namaľovať si tam kamene, atď... Bude s Tebou, ako milujúci priateľ, vymýšľať, ako oživiť, vylepšiť vaše manželstvo, vzťah. A bude si od Teba držať odstup. A nie snovať plány, ako byť s Tebou, zatiaľ čo Ty si vydatá a s deťmi. Ja by som od takého chlapa dala ruky preč, ale ako som spomínala, na niektoré veci rady nepomôžu, treba si ich zažiť na vlastnej koži.

terezka1947
19. dec 2018

@irci82 neboj,ked sa ozeni...zabudnes...uz nebude ideal,co ta cakal...a kvoli tebe sa neozenil...stale caka.
Krute slova,ale...ozaj,zvaz,co mas...a za co.to.chces vymenit

mimi3706
19. dec 2018

este by som podotkla, nie je to sice lahke, ale nemozeme sa riadit srdcom, citmi...musime sa riadit rozumom...sama som zazila, ale aj ked mas pocit ze ta city valcuju, nemozes ich brat do uvahy, mna vzdy nicilo ked som videla kolkym ludom ublizujem len preto aby mne bolo dobre...

saurian
19. dec 2018

ja neviem po precitani ma napadlo len tolko ze s tym ex stracas cas, buducnost to nema, a len si zbytocne skomplikujes zivot... ved pises ze si pisete, stretnete sa.... ale nikde nie ze by ti napriklad povedal ze ano respektujem to, nebudem ta kontaktovat,.... ale ak sa rozhodnes pre mna budem tu pre teba.... nikde nic take nepises... takze ty sa trapis, a on si plava zivotom... 😉 nikam to nevedie.

0silvia0
19. dec 2018

@irci82 možno ťa má v zálohe keď nič iné nemá v momentálnej dostupnosti. Pozná ťa, čaká, že možno z toho časom niečo bude. Neverím, že ak by mu do života vstúpila reálna dostupná žena, že by ste sa takto vzájomne omotávali sms-kami a motali si medové motúzy... raz-dva by s tebou skončil.

irci82
autor
19. dec 2018

@saurian ano, napisal ze respektuje to, ze to chcem ukoncit lebo je mu jasne ze mam rodinu a nemam to lahke....vydrzal 3 dni....dnes zasa napisal...

irci82
autor
19. dec 2018

@0silvia0 hej moze byt...to vie len on...

alaguema
19. dec 2018

@irci82 z toho celého tak veľmi cítiť tú pozlátku a to ako sa necháte unášať nejakými pseudo citmi, lebo sa vám to tak páči. On je sebec - áno, presne ten výraz naňho sedí, lebo nevie vyvinúť (nechce sa mu?) ani toľko sebakontroly, aby ti "vydržal" nepísať, keď ho o to žiadaš. Chlap, ktorý to nedokáže, potom možno nedokáže ani vydržať byť verný jednej žene, lebo sa opäť raz nechá uniesť. Keby si vedela, aké smiešne to je z pohľadu zvonku, veľmi rýchlo by si vytriezvela.

irci82
autor
19. dec 2018

@alaguema no rada by som to videla z toho pohladu ako to pises a prave o to ide ze bohuzial to nejde...

alaguema
19. dec 2018

@irci82 ak nejde, tak si to predstav, keď to prestane byť smiešne a začne to byť smutné. A to bude vtedy, keď ti na to príde manžel a ak vôbec dostaneš druhú šancu, budeš musieť makať na tom, aby ti znova začal dôverovať a ver tomu, že to je jedna z vecí, ktorá sa získava späť najťažšie.

dankanka
19. dec 2018

@irci82 baby to krásne napísali. Ja len dodám, ak ho miluješ, prestaň ho kontaktovať, dozic mu čas a priestor, aby stretol svoju lásku, založil si rodinu a bol spokojný. Takto sa obaja len trapite. A sebecký sa chovate obaja..

irci82
autor
19. dec 2018

@alaguema tiez mi to je jasne..

irci82
autor
19. dec 2018

@dankanka tak sebecke nesebecke, neviem preco nemam riesit to co je dobre pre mna...

saslavka73
19. dec 2018

@stratenanajdena Veľmi pekne si to napísala. Je to možné, modlitba je mocná.

bleblu
19. dec 2018

Akoze prepac, ale ty si tu riesis lasku z detskych cias? To kolko si mala ked si snim chodila, 16? No vtedy sa ti mohol zdat idealny ale v 35? Zartujes

vespertine
19. dec 2018

@irci82 A čo je dobré pre teba? Ak je to dobre pre teba, tak sa rozved. Ved nikto ti tu nebráni. Iba ty sa bránis racionálnym vysvetleniam. Tak kašli na celého koňa a odid od muža. Alebo si skôr chcela, aby ti niekto napísal, ako odišiel od rodiny za exom a ako to super dopadlo? Aby ti to dodalo odvahu? Nuž podľa mňa, takého príbehu sa nedockas. Poznám veru kadejaké životné vzťahové príbehy z videnia, počutia... ale tento ozaj nie. No skus, možno budete prví.

tt247
19. dec 2018

@irci82 “nevieš prečo, nemáš riešiť to, čo je dobré pre teba?” Tak týmto si to úplne zabila. Chudák tvoj manžel. Veď ak je tamtá pubertálna láska taká super pre teba, rozveď sa. Dnes sú rozvody bežná vec, tak smelo do toho. Ale to už nie, však? Ty by si chcela aj super manžela aj milenca bokom asi. Ste dvojka typu sebec a zbabelec. Super. A na to, prečo o teba nebojoval, keď ta tak veľmi chcel po cely ten čas, si mi nejako neodpovedala.

ujaju
19. dec 2018

Máš skvelého muž a vieš to. Tým, že si s ním vypisuješ trápiš sama seba. Keby si to nechala tak a žila ďalej tak sa nič nedeje. Takto riskuješ, že na to manžel príde a že mu ublížiš, a to si nezaslúži. Ukonči o

kvetinka75
19. dec 2018

Zober si to z opačnej strany, keby si bola na strane tvojho muža čo by si robila? To musí byť sklamanie z jeho strany (keby to tak vedel). Možno by to vyriešil za teba a odišiel. Ja keby som sa dozvedela, že žijem 15 rokov v takomto manželstve, koniec. Aby som bola pre niekoho na druhej koľaji. A tváril sa že všetko je OK celých 15 rokov? Neviem či by som to predýchala. Možno áno, ale trvalo by to veľmi, véééééľmi dlho, ak by som mu ešte niekedy uverila že to čo hovorí a robí myslí vážne.

anve
19. dec 2018

@irci82 a vies si to realne predstavit,zeby si opustila manzela zacala normalny vztah s tvojim ex? On ti to nikdy nenavrhol? Vies,len,aby si v tomto nepokracovala a tvojmu muzovi pretecie trpezlivost a ukonci to s tebou...nedavno tu bola taka tema ako jednu zenu mamzel po opakovanom podvadzani poslal kade lahsie...