icon

Nevládzem a nikto ma neberie vážne

26. dec 2022

Som sama z dvomi deťmi, dom, záhrada, zvieratá, domácnosť... na všetko som sama, muž pracuje v zahraničí a keď je doma robi okolo domu co ja neviem, alebo sa snaží venovať deťom. Táto príprava vianoc ma úplne odrovnala, všetka ta záťaž na mňa doľahla, som úplne fyzicky vyčerpaná, je mi do plaču pri každej činnosti, lebo len čakám, kedy skolabujem. Co sa samozrejme odráža aj na psychike, nemám toľko trpezlivosti na deti, kričím. Mladšie dieťa má teraz to obdobie, že všetko je jeho a všetko môže, ja keď poviem nie,platí nie ,po čom nasleduje hádzanie sa o zem a vreskot, nepomáha žiadne odvedenie pozornosti. Zo starším sa treba veľa učiť, od malička bol veľmi náročný. Povedala som to už aj svokre, rodičom aj mužovi ale nikto ma neberie vážne, myslia si asi, ze to vravím len obrazne alebo co. Nemá mi kto pomôcť, alebo mozno nechce, každý má prácu a svojich starosti dosť... Mužovi nechcem dat veľmi najavo, že to nezvládam, konečne ma prácu, ktorá ho baví a aj dobre zarobi... neviem ,čo ďalej..

Strana
z3
denkatn
27. dec 2022

stanov si priorty, vsetko nemozes mat tip top a podla toho sa riad. ja som vypustila upratovanie, teda upratovanie to ako som robila ked som zila sama, teraz su veci kade tade, ale ja mam narocnu pracu, varim kazdy den, dcera ma antihistamin, muz dochadza do roboty, kde nema obedy, tie mu varim, s dcerou robim ulohy, sportujem s dcerou, lebo je adhd, a nemam babky, ani cez vikend, prazdniny, choroby, vsetko musim zvladnut sama, aj vstvanie v noci ked je chora, (bohuzial casto) takze niekde to musi byt vidiet... ale hovorim si ze bude lepsie, a ked je aj 5 minut cas, snazim sa pre seba ho pouzit, aj za cenu odlozenia nejakej domacej prace na neskor. priorita je ze dieta chodi do skoly, ciste, pripravene na vyuku, ma normalnu cerstvu desiatu, muz ma cersrvy obed a ostatne uz ako ide tak ide...

Strana
z3