icon

Nevlastný syn a vzťahy v rodine

8. júl 2025

Ahojte vopred oznamujem ze nebudem pisat celu situaciu ni posnazim sa, preto hejty a pod nepiste kedze tu nebude vsetko. Mam snubenca o par dni svadba, spolu pol rocny syncek…partner ma SYNA s ktory kedysi bol kazdy den obrazne (bol bez zeny a praca mu to dovolila preto ho aj naucil byt u jehi matky atd) pri spoznani bol extremne naviazany az choro co si uvedomuje, ja som sa teda prisposobila tiez na jehi vlnu ale cas ubehol odisli sme byvat na druhu stranu SK prebehol sud s vysokym vyzivnym , partner si vela uvedomil nestretava sa s nim tak casto nevolaju si ani nic lebo s jeho matkou nic nechce mat a to iste aj ona urobila mu tolko problemov ze je rad ze ma z coho zit…vopred pisem partner respektuje moj pocit aj vsetko len chcem vediet co s tym… ja sa s jehi prvym synom nechcem stretavat proste kedysi som to robila ale teraz to tak necitim nebol ani na krstinach nasho maleho lebo som si to nepriala, neviem preco sa to vomne vzalo nikde nepisem ze ho nenavidim ale proste nemam tu potrebu…. Partnerovi to je aj vcelku jednu jedno len obcas sa o tom porozpravame… naozaj som napisala hlavne veci pre info ale pribeh samozrejme by bol dlho dlho pisajuci ak by som to vsetko mala vysvetlit.

luccija
8. júl 2025

Nikto nič netrhal, keď pozorne čítam vy ste sa odsťahovali.A tiež by som z neho vytkla vysoké výživné, keď je ďaleko a nijako mi nebude pomáhať.to jedno kto koho podvádzal dôležité je, že syn bol na neho naviazaný a ty zrazu už nemáš chuť sa s ním stretávať veď ty ani nemusíš on je otec.Aka je otázka či mu máte poslať svadobné koláčiky, fotku?koľko má chalan vlastne rokov?

lenuska9999
8. júl 2025
@anonym_autor

@lenuska9999 vzala? To vies odkial ved tam pise ze nemal partnerku . Jeho ex ho podvadzala preto spolu niesu typicke zeny nepoznaju a sudia smutna doba

@anonym_autor je jedno aký mal vzťah s ex. Dieťa za to nemôže. A áno vzala, pokiaľ žije teraz s tebou a zakazuješ mu zúčastňovať sa na rodinných oslavách. Je jedno aký je za tým “pribeh”. Toto chovanie je úplne neadekvátne , či už z tvojej alebo jeho strany. Pre toto ospravedlnenie neexistuje. Môžeš si ukájať svedomie akými chceš vyhovorkami. Ospravedlnenie pre také správanie neexistuje

autor
8. júl 2025
@dorizzz

A akú radu si pýtaš, k čomu? Lebo ja som nepochopila nič z tvojho úvodného príspevku. Píšeš že ty chlapca nechceš, jeho otec ho nechce, nechcete sa s ním stretavať a ani sa nestretávate… tak neviem, radu k čomu, ohľadne čoho? Keď ste tak spokojní obidvaja a aj chlapec, tak netreba žiadne rady.. alebo sa skús vyjadriť konkrétnejšie.

@dorizzz partner sa stretava boze!!! Myslene to bolo ze nie tak casto ako inokedy vela sa zmenilo spred cca 4 rokov nic viac

martinka13
8. júl 2025
@anonym_autor

@martinka13 keby potreboval asi by s nim partner bol a netrhala by jeho byvala syna od neho hah

@anonym_autor stačí, že mu tlači svoje múdrosti, že ona s ním nechce fungovať. Takse chlap si musí vybrať. Je to cele choré. Úbohé dieťa.

koniarova
8. júl 2025
@anonym_autor

@dorizzz partner sa stretava boze!!! Myslene to bolo ze nie tak casto ako inokedy vela sa zmenilo spred cca 4 rokov nic viac

@anonym_autor ešte raz a pomaly. Kde je teda ten problém?

autor
8. júl 2025
@luccija

Nikto nič netrhal, keď pozorne čítam vy ste sa odsťahovali.A tiež by som z neho vytkla vysoké výživné, keď je ďaleko a nijako mi nebude pomáhať.to jedno kto koho podvádzal dôležité je, že syn bol na neho naviazaný a ty zrazu už nemáš chuť sa s ním stretávať veď ty ani nemusíš on je otec.Aka je otázka či mu máte poslať svadobné koláčiky, fotku?koľko má chalan vlastne rokov?

@luccija nebol naviazany ona ho odtrhla od syna ked spavala s inym sama ho dala na sud pritom on moj partner jej platil byt atd

anna777115
8. júl 2025

Ženy načo idete do vzťahov s mužmi, ktorí už majú záväzky, keď to nie ste schopné akceptovať. Ako, k tomu príde to dieťa, ktoré sa nepýtalo na svet, ani nemohlo ovplyvniť vývoj vzťahu svojích rodičov. Tvoj syn má právo na otca , rovnako ako aj prvorodený syn má právo na svojho otca. Či sa tii to páči, alebo nie taká je realita a nič na tom nezmeniš.

dorizzz
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kľud, treba písať zrozumiteľne a aj konkrétne čo za radu vlastne hľadáš. Tak sa teda stretáva a ty chceš aby sa s ním stretával viac ale ty sa s chlapcom stretávať nechceš? Alebo o čo tu ide?

autor
8. júl 2025
@lenuska9999

@anonym_autor je jedno aký mal vzťah s ex. Dieťa za to nemôže. A áno vzala, pokiaľ žije teraz s tebou a zakazuješ mu zúčastňovať sa na rodinných oslavách. Je jedno aký je za tým “pribeh”. Toto chovanie je úplne neadekvátne , či už z tvojej alebo jeho strany. Pre toto ospravedlnenie neexistuje. Môžeš si ukájať svedomie akými chceš vyhovorkami. Ospravedlnenie pre také správanie neexistuje

@lenuska9999 nezakazujem , asi je fakt cudzim ludom vysvetlovat

kikush182329
8. júl 2025

Preco si mu zakazala prist na krst???

autor
8. júl 2025
@koniarova

@anonym_autor ešte raz a pomaly. Kde je teda ten problém?

@koniarova v skratke ja som nikdy nic nezakala nebranila, s partnerom sme sa zhodli ze moje city alebo co su proste reakcia na viacero veci mozno to aky bol na zaciatku a pod je toho vela co sa udialo a mrzi ma ze clovek u zien pochopenie nenajde vysmievat sa a urazat to hej ale aby sa niekto spytal napr na cely pribeh alebo podobne to nie..

autor
8. júl 2025
@kikush182329

Preco si mu zakazala prist na krst???

@kikush182329 nezakazala zle som sa vyjadrila

autor
8. júl 2025
@anna777115

Ženy načo idete do vzťahov s mužmi, ktorí už majú záväzky, keď to nie ste schopné akceptovať. Ako, k tomu príde to dieťa, ktoré sa nepýtalo na svet, ani nemohlo ovplyvniť vývoj vzťahu svojích rodičov. Tvoj syn má právo na otca , rovnako ako aj prvorodený syn má právo na svojho otca. Či sa tii to páči, alebo nie taká je realita a nič na tom nezmeniš.

@anna777115 akceptujem starala som sa onho aj ja jeden cely mesiac pred 3 rokmi…proste niexo sa vomne zmenilo nic viac

koniarova
8. júl 2025
@anonym_autor

@koniarova v skratke ja som nikdy nic nezakala nebranila, s partnerom sme sa zhodli ze moje city alebo co su proste reakcia na viacero veci mozno to aky bol na zaciatku a pod je toho vela co sa udialo a mrzi ma ze clovek u zien pochopenie nenajde vysmievat sa a urazat to hej ale aby sa niekto spytal napr na cely pribeh alebo podobne to nie..

@anonym_autor aký príbeh preboha? Keby bol ten príbeh hocijaký, na veci to nič nemení. Stále je to jeho otec.

mk1111111111
8. júl 2025

Ze Ty nemas potrebu, to je celkom v poriadku. Ale, preco mas dieta s partnerom, co nema zaujem, sama to pises, o predosle vlastne dieta? Ked sa rozidete, skoncis rovnako. To je vlastne odpoved, na Tvoje premyslanie o tejto veci.

abbey1
8. júl 2025
@anonym_autor

@ivik4 smutné nakolko nevies co sa naozaj deje…fakt…

@anonym_autor Nikdy, opakujem nikdy, by som si neurobila dieťa s človekom, ktorý zvrhne svoje dieťa. Teda ani do vzťahu s takým človekom by som neišla.

dorizzz
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ja sa pýtam na ten príbeh a ak aj nie naň, tak aspoň konkrétne sa vyjadri, čo ti vadí alebo čo by si chcela so situaciou robiť, lebo je to celé nezrozumiteľné

autor
8. júl 2025
@dorizzz

@anonym_autor kľud, treba písať zrozumiteľne a aj konkrétne čo za radu vlastne hľadáš. Tak sa teda stretáva a ty chceš aby sa s ním stretával viac ale ty sa s chlapcom stretávať nechceš? Alebo o čo tu ide?

@dorizzz ide o to ze partner je v tomto slobodny nikdy som nezakala dokonca mu pripominam ze ak ideme do toho mesta nech sa ozve ex cize asi tazko zakazujem, radu? Kdd toto citam mam chut sa skor zabit pretoze tolko nenavisti a ani nepoznate fakt cely pribeh

ivik4
8. júl 2025

Autorka ale my nerozumieme naco konkretne sa pytas . Ty jeho syna odmietas. On vlastne dieta odmieta. Ty a on ste sa odstahovali na druhy koniec republiky hoc ste mohli kludne byvat blizsie aby s nim mohol mat lepsi vztah , ale cim dalej tym lepsie. A ty este s tymto bezchrbtakom mas dieta a dufas ze Tebe sa to nestane. Tak to vsetky chapeme. Nevieme aka je otazka
Nemozes cakat neviem ake pekne komentare predsa. Ano ja poznam vela zien ci muzov kt. Byvaju v inom meste od svojich deti ked su zverene druhemu rodicovi ale to su zvacsa uz deti dajme tomu 15rocne, pripadne sa ten rodic nestahuje aspon na par rokov kdesi do prdele daleko kym ho este dieta potrebuje

autor
8. júl 2025
@abbey1

@anonym_autor Nikdy, opakujem nikdy, by som si neurobila dieťa s človekom, ktorý zvrhne svoje dieťa. Teda ani do vzťahu s takým človekom by som neišla.

@abbey1 nezvehol zle som sa vyjadrila

anna777115
8. júl 2025

Autorka, čo by si robila, keby bol syn z nejakej príčiny zverený do starostlivosti otca. Život, prináša rôzne udalosti a stať sa môže hocičo.

maryetta
8. júl 2025

Prepac ale asi ozaj nenajdes pochopenie. Ked tvoje nejake absurdne pocity zneuzivas na vstah otca s dietatom.
Nie neprajem ti ale.... vies si predstavit ze by si toto zazila so svojim dietatom?
Ano jeho ex asi moze byt rada ze ma peniaze pre dieta a pokoj odctakeho chlapa. Ale... co dieta? Na to sa furt nejako pozabuda ☹ ze kazde dieta si zasluzi mat oboch rodicov. Ci uz spolu alebo osobitne.

A naozaj si nemysli ze on nejavi zaujem o neho. Len asi chce mat doma pokoj.

autor
8. júl 2025
@mk1111111111

Ze Ty nemas potrebu, to je celkom v poriadku. Ale, preco mas dieta s partnerom, co nema zaujem, sama to pises, o predosle vlastne dieta? Ked sa rozidete, skoncis rovnako. To je vlastne odpoved, na Tvoje premyslanie o tejto veci.

@mk1111111111 asi tazko kedze jeho predosly vztah a tento su uplne ine veci a vyssie sa vyjadrujem tak prosim precitaj

jaskolka
8. júl 2025

Ja som to čítala 2x,a tiež nechápem, aká je vlastne otázka. On sa nechce stretávať,ty nechceš,aby sa stretával,tak teda o čo ti ide?

anna777115
8. júl 2025
@anonym_autor

@anna777115 akceptujem starala som sa onho aj ja jeden cely mesiac pred 3 rokmi…proste niexo sa vomne zmenilo nic viac

@anonym_autor Tak, to rieš samú seba, to dieťa je v tom nevinne.

autor
8. júl 2025
@maryetta

Prepac ale asi ozaj nenajdes pochopenie. Ked tvoje nejake absurdne pocity zneuzivas na vstah otca s dietatom.
Nie neprajem ti ale.... vies si predstavit ze by si toto zazila so svojim dietatom?
Ano jeho ex asi moze byt rada ze ma peniaze pre dieta a pokoj odctakeho chlapa. Ale... co dieta? Na to sa furt nejako pozabuda ☹ ze kazde dieta si zasluzi mat oboch rodicov. Ci uz spolu alebo osobitne.

A naozaj si nemysli ze on nejavi zaujem o neho. Len asi chce mat doma pokoj.

@maryetta nejavi pretoze po tom co on nanu dal vyse 20tis ona mu dala sud lebo mal zdravotne zranenie a nwposlal financie asi to v nom vyvolao tiez nieco drie ako debil aby posielal vyzivne cize aj s jim to nieco spravi a syn navyse ma nahradneho otca cize asi tak

autor
8. júl 2025
@anna777115

@anonym_autor Tak, to rieš samú seba, to dieťa je v tom nevinne.

@anna777115 nic zle som nanho nenapisala kokos!!

mk1111111111
8. júl 2025

Vztah jeho a jeho byvalej do toho nemontuj. Tu ide o jeho dieta, obaja ste bez chrbtovej kosti. Koniec poznas, ostanes sama s dietatom, ako jeho exka

dorizzz
8. júl 2025
@jaskolka

Ja som to čítala 2x,a tiež nechápem, aká je vlastne otázka. On sa nechce stretávať,ty nechceš,aby sa stretával,tak teda o čo ti ide?

@jaskolka ona dostala hneď naložené takže je v obrannom móde asi, ja teda čakám či to nejako vysvetlí, možno keď sa ukľudní

autor
8. júl 2025
@koniarova

@anonym_autor aký príbeh preboha? Keby bol ten príbeh hocijaký, na veci to nič nemení. Stále je to jeho otec.

@koniarova je ale nieje to moja vec ako on koná, ja som chcela vlastne najst podobny pripad lebo jedna mamicka sa mi ozvala s niecim podobny..a chcela som pocut ako to riesili co za tym bolo