icon

Nevlastný syn berie drogy

quappa77
25. máj 2015

Ahojte, chcem sa s vami poradiť ohľadom môjho dosť veľkého problému, a tým sú drogy. Môj nevlastný 16-ročný syn začal fajčiť trávu, je tomu pomaly rok, čo sme na to prišli. Najprv sme sa s ním rozprávali, všetko mu vysvetlili, následky právne aj zdravotné-nepomohlo, začal ich aj predávať a naposledy som zistila, že trávu fajčí aj s kamarátmi priamo na našom dvore. Začal domakradnúť (peniaze, alkohol, cigarety, šperky). Neviem čo mám robiť, na koho sa obrátiť, ako situáciu vyriešiť. Postoj jeho otca k celej veci je veľmi vlažný, veď je v puberte predsa.... Ja si nemyslím, že obdobie puberty je ospravedlnenie na všetko, dieťa, a to každé musí poznať svoje hranice. Je veľmi drzý a arogantný a po dobrom sa s ním proste nedá. Moja situácia je o to zložitejšia, že nie som jeho zákonný zástupca. Ak máte alebo ste mali niekto podobný problém, prosím ozvite sa.....neviem, či mám na neho zavolať políciu, vyhodiť ho nemôžem, nie je plnoletý, rozprávanie ani tresty nepomáhajú. Mám malé 3,5 ročné dieťa a nechcem, aby vyrastalo s "veľkým bračekom", ktorý sa nevie vmestiť do kože. Ďakujem za akékoľvek rady 🙂

quappa77
autor
25. máj 2015

@mircalla keby som nemala maleho uz davno tu nie som,ale som asi zbytocne trpezliva,alebo malo radikalna

quappa77
autor
25. máj 2015

@cacianka tak mu skusim dat po papuli a uvidime🙂vazne by som to vela krat najradsej spravila,aby sa konecne prebral.

quappa77
autor
25. máj 2015

Dakujem vam vsetkym za rady aj nazory, este by ma zaujimala jedna vec, ked bude mlady zasa na nasom dvore s partiou jemu podobnych vyrastkov fetovat, slopat a fajcit a oni odmietnu opustit moj pozemok, ked zavolam policiu, ake z toho mozu byt nasledky?

quappa77
autor
25. máj 2015

@gubiko dakujem, bude problem presvedcit muza aby vobec do nejakej poradne isiel, podla neho totiz ziaden problem neexistuje

bambibam
25. máj 2015

Ja by som mu po papuli nedávala , keby mi sedeli na pozemku ,prišla by som za ním a slušne ho poprosila ,či by s partiou nemohol ísť niekam preč ,že mi to vadí ,že to mám na pozemku ,lebo suseda sa mi vyhrážala ,že ak sa tam budú stým svinstvom zdržiavať zavolá políciu. A nechcem mať problémy . Ak bz neodišli cca do 10 min. zavolala by som doma s kuchyne . A nech si myslí čo chce.

bambibam
25. máj 2015

@quappa77 no a následky??? Mladý bude agresívny ,nebude ti veriť , budeš tá najhoršia ,ktorej sa bude chcieť pomstiť ,lebo má oporu v otcovi ,ktorého to nezaujíma. A vlastne začne sa kolotoč ....ktorý ani boh netuší ako skončí.

quappa77
autor
25. máj 2015

@bambibam Mala som na mysli dat po papuli oteckovi 🙂 ako by to riesila policia, vies?

quappa77
autor
25. máj 2015

@bambibam Takze cele zle, vsetko, ci tu ostanem,a lebo pojdem prec, vzdy si to niekto odskace. to je na celej situacii to najhorsie, nedari sa mi najst kompromis.......

libka1
25. máj 2015

@quappa77 otecko by potreboval po gebuli, mozno ho mierny otras mozgu preberie a pochopi ze puberta sa standardne neprejavuje tym ze niekto droguje 😝

quappa77
autor
25. máj 2015

@libka1 dakujem za pobavenie 🙂

libka1
25. máj 2015

@quappa77 smiech cez slzy 😖 mas tazku situaciu, nejak ho fakt preber este predtym nez ho preberu policajti alebo nieco horsie...nemoze byt predsa taky flegmos 😠

quappa77
autor
25. máj 2015

@libka1 asi neuveris,ale moze....poznam ho uz dlhe roky,ale ani v najhorsom sne som si nedokazala predstavit, ze ked bude takyto problem, strci hlavi do piesku, alebo co je este horise, postavi sa na stranu svojho syna

pribinak
25. máj 2015

Po papuli nikomu nedávaj, ani mladému ani starému. To este mladý zavolá policajtov na teba a pre muža budes bláznivá ženská
Co ti jeho kamosi? Poznáš rodicov? Aka je to partia?

libka1
25. máj 2015

@quappa77 na oko na jeho stranu ale v skutocnosti mu skodi.. nemas moznost ist do skoly a skusit to riesit s ich pomocou? Normalne by som na to upozornila triednu, syn ani manzel nemusia vediet.
manzelovi by som hlavu z piesku vytiahla, som proti ultimatam, ale tu by som dala...

quappa77
autor
25. máj 2015

@pribinak to som myslela zo srandy.........su od nas z dediny, rodicov nepoznam,ale nie je problem zistit.....

quappa77
autor
25. máj 2015

@libka1 teraz konci zakladnu, nema vyznam riesit cez skolu.....tam su radi, ze ide prec.....po tri roky mal 4 zo spravania-blicovanie, kalmanie, nevhodne spravanie..........

libka1
25. máj 2015

@quappa77 jo, a z dvora by som ich nekompromisne vyhodila, uplne embargo inac na vas pustim rotwailera 😅

quappa77
autor
25. máj 2015

@libka1 hehehe, mame dvoch jackov russlov, ze by som na nich pustila tych? 🙂

libka1
25. máj 2015

@quappa77 lepsie ako civava 😅

pribinak
25. máj 2015

@quappa77 tvoj muz nie je v norme, ak áno, tak musi mat naložené v gatiach, ze 4 zo správania, to co je? Tiez akože puberta?
To by mal synkovi prilbu kupit, ked to s ním tak trieska/plieska

Fakt, choďte k psychologicke, toto je uz priveľa co píšeš

quappa77
autor
25. máj 2015

@pribinak to mu tvrdim uz davno, jeho odpoved - ja som bol este horsi.....preto ta miera tolerancie.....ja keby som si dovolila len desatinu toho co mlady, ma tato prizabije, a to mi dal raz v zivote facku....v puberte

libka1
25. máj 2015

@quappa77 horsi? Kurnajs, kdes ho nasla, v kriminale? 😅

pribinak
25. máj 2015

@quappa77 čo starí rodicia? Musíš si nájsť niekoho kto ta podporí

quappa77
autor
25. máj 2015

@libka1 🙂..........nie, som ho spoznala uz ked bol akoze vybureny, on nie je zly chlap, len nievie ako na synatora, proste je moc maky

quappa77
autor
25. máj 2015

@pribinak jeho mama, vie o vsetkom, moja tiez - mi povedala, nech odtial idem prec tak rychlo ako sa len da....

libka1
25. máj 2015

@quappa77 ak sa manzel nerozhybe sla by som ale naozaj prec. Hadam sa potom obada 😅

pribinak
25. máj 2015

@quappa77 jeho mama teda svokra? Ci biolog matka? Ak máš kam ísť, zvaz aj tuto možnosť a aj sa pri najbližšej debate s mužom o tom zmien, aby vedel, ze tvoje hranice su nebezpečne blízko a nech zváži svoje ďalšie kroky

jeennyv
25. máj 2015

@quappa77 takze tvoj nevlastny syn je este neplnolety, preto by nemal byt problem poriesit ho v protidrogovej liecebni, ale ako zakonny zastupca by to musel spravit manzel, po dalsie musis byt ako pises radikalnejsia v apelovani na manzela, miznutie veci atd. to mu vobec neprekaze, myslim si partner mu z casti kompenzuje ze je jeho jediny rodic ( biologicky), ale poukaz na to, ze takymto mat rad mu dobrotu neurobi....vies od lahsich drog to moze viest k tazsim...co bude radsej ked sa mu syn predavkuje a bude zle nedobre nez by teraz zakrocil...plus dileri medzi sebou...co caka muz, na to az ked po nom budu patrat...po dalsie rozhovor takemu cloveku nepomoze...mala som kamosa co v tom lietal, pomohlo az ked sam prisiel na to, ze uz je to cez a rodina sa odstahovala a nechali ho sameho v byte a staraj sa.....viem, ze v 12 rokoch sa s nim urcite pracuje tazko, ale treba treba sa informovat v centrach, poradenstvo, psycholog..hocikde odkial mozu prist typy a rady na pomoc...

quappa77
autor
25. máj 2015

@pribinak uz som mu to povedala niekolko krat, ze odidem, ale asi kym sa to nestane, tak to nebude brat vazne....myslela som svokru....

quappa77
autor
25. máj 2015

@jeennyv si to presne vystihla, tiez si myslim, ze v tom je problem, maly vyrastal bez svojej biologickej matky, a ja aj ked som sa snazila, vlastna mama sa podla mna nahradit neda....na to aby sme to mohli riesit potrebujem podporu manzela a to neviem ci pojde ...........asi vazne caka az na poslednu kvapku-nejaky pruser, kym mu to vsetko dojde.........