Nevlastný syn berie drogy
Ahojte, chcem sa s vami poradiť ohľadom môjho dosť veľkého problému, a tým sú drogy. Môj nevlastný 16-ročný syn začal fajčiť trávu, je tomu pomaly rok, čo sme na to prišli. Najprv sme sa s ním rozprávali, všetko mu vysvetlili, následky právne aj zdravotné-nepomohlo, začal ich aj predávať a naposledy som zistila, že trávu fajčí aj s kamarátmi priamo na našom dvore. Začal domakradnúť (peniaze, alkohol, cigarety, šperky). Neviem čo mám robiť, na koho sa obrátiť, ako situáciu vyriešiť. Postoj jeho otca k celej veci je veľmi vlažný, veď je v puberte predsa.... Ja si nemyslím, že obdobie puberty je ospravedlnenie na všetko, dieťa, a to každé musí poznať svoje hranice. Je veľmi drzý a arogantný a po dobrom sa s ním proste nedá. Moja situácia je o to zložitejšia, že nie som jeho zákonný zástupca. Ak máte alebo ste mali niekto podobný problém, prosím ozvite sa.....neviem, či mám na neho zavolať políciu, vyhodiť ho nemôžem, nie je plnoletý, rozprávanie ani tresty nepomáhajú. Mám malé 3,5 ročné dieťa a nechcem, aby vyrastalo s "veľkým bračekom", ktorý sa nevie vmestiť do kože. Ďakujem za akékoľvek rady 🙂
Dakujem vam vsetkym za rady aj nazory, este by ma zaujimala jedna vec, ked bude mlady zasa na nasom dvore s partiou jemu podobnych vyrastkov fetovat, slopat a fajcit a oni odmietnu opustit moj pozemok, ked zavolam policiu, ake z toho mozu byt nasledky?
Ja by som mu po papuli nedávala , keby mi sedeli na pozemku ,prišla by som za ním a slušne ho poprosila ,či by s partiou nemohol ísť niekam preč ,že mi to vadí ,že to mám na pozemku ,lebo suseda sa mi vyhrážala ,že ak sa tam budú stým svinstvom zdržiavať zavolá políciu. A nechcem mať problémy . Ak bz neodišli cca do 10 min. zavolala by som doma s kuchyne . A nech si myslí čo chce.
Po papuli nikomu nedávaj, ani mladému ani starému. To este mladý zavolá policajtov na teba a pre muža budes bláznivá ženská
Co ti jeho kamosi? Poznáš rodicov? Aka je to partia?
@quappa77 takze tvoj nevlastny syn je este neplnolety, preto by nemal byt problem poriesit ho v protidrogovej liecebni, ale ako zakonny zastupca by to musel spravit manzel, po dalsie musis byt ako pises radikalnejsia v apelovani na manzela, miznutie veci atd. to mu vobec neprekaze, myslim si partner mu z casti kompenzuje ze je jeho jediny rodic ( biologicky), ale poukaz na to, ze takymto mat rad mu dobrotu neurobi....vies od lahsich drog to moze viest k tazsim...co bude radsej ked sa mu syn predavkuje a bude zle nedobre nez by teraz zakrocil...plus dileri medzi sebou...co caka muz, na to az ked po nom budu patrat...po dalsie rozhovor takemu cloveku nepomoze...mala som kamosa co v tom lietal, pomohlo az ked sam prisiel na to, ze uz je to cez a rodina sa odstahovala a nechali ho sameho v byte a staraj sa.....viem, ze v 12 rokoch sa s nim urcite pracuje tazko, ale treba treba sa informovat v centrach, poradenstvo, psycholog..hocikde odkial mozu prist typy a rady na pomoc...
@jeennyv si to presne vystihla, tiez si myslim, ze v tom je problem, maly vyrastal bez svojej biologickej matky, a ja aj ked som sa snazila, vlastna mama sa podla mna nahradit neda....na to aby sme to mohli riesit potrebujem podporu manzela a to neviem ci pojde ...........asi vazne caka az na poslednu kvapku-nejaky pruser, kym mu to vsetko dojde.........

@mircalla keby som nemala maleho uz davno tu nie som,ale som asi zbytocne trpezliva,alebo malo radikalna