Nevľúdna matka: Kam ísť po rozchode?
S priatelom sa rozchadzame a mam problém, že nemam kam ist. Jediná moznost je mama, ktora zije sama a ma trojizbovy byt. Nechce nas tam, vraj maximalne na mesiac .Ja mam dve deti. co mam teraz robit? ako moze byt matka taka k dcere?
Asi uz ma dosť rokov na to, aby si užívala pokoj. Na takúto situáciu si sa mohla pripravit. Čí je byt, kde ste byvali?? Co mas nasporené? atď.
Aj mesiac je fajn,to je dosť času dať si veci dokopy
@anonym_autor Dve deti, žiadny manžel a ani žiadne bývanie. Ty si fakt dcéra snov. Vsak, keď nemáš kam ísť a nie si schopná postarať sa o svoje deti, zostaň zatiaľ s ich otcom a nevymýšľaj. Hľadaj si prácu, niečo ušetri a potom hľadaj podnájom.
Krízové centrum.
Toto bývanie je len jeho? Kúpený byt pred svadbou?
Myslím, že ktokoľvek z nás by neskákal od radosti pri predstave, že sa mu do 3-i bytu nasťahuje dcéra s deťmi. A ťažko kohokoľvek súdiť, my ťa nepoznáme, ani tvoju matku, možno má svoje dôvody a nie jeden.
@anonym_autor Dve deti, žiadny manžel a ani žiadne bývanie. Ty si fakt dcéra snov. Vsak, keď nemáš kam ísť a nie si schopná postarať sa o svoje deti, zostaň zatiaľ s ich otcom a nevymýšľaj. Hľadaj si prácu, niečo ušetri a potom hľadaj podnájom.
@anonym_02168d ale ale ….byvanie je jedna vec a starať sa o deti je druha vec. To au síce prepojené nádoby, ale to že nemá vlastnú strechu nad hlavou neznamená že nie je dobrá matka, že nelubi deri, že nenapĺňa ich potreby, že nezabezpečuje starostlivosť ako takú
Zas nevieme nič bližšie tak takéto výroky ako jw ten tvoj sú zbytočne
@anonym_autor veď podáva pomocnú ruku na mesiac, zatiaľ si niečo najdi, zrejme vie prečo ťa nadlhšie nechce a to že má 3 izbový byt a je sama to jej jej vec nie tvoja
Úplne ťa chápem, pretože som zažila podobnú situáciu. Zomrel mi partner a začali mi veľmi vážne zdravotné problémy, kvôli ktorým som potrebovala byť v meste, aby som mohla dochádzať na liečbu. Nemám vodičák a nemala som ako dochádzať z odľahlej dediny, kde som bývala, do mesta do nemocnice. Moja matka má sama 3-izbový byt v meste, najprv mi dovolila, aby som sa k nej nasťahovala, ale zakrátko si to z ničoho nič rozmyslela a začala na mňa tlačiť, aby som sa vrátila domov, dávala mi ultimáta, vyhrážala sa mi dokonca, že na mňa zavolá políciu, že sa nechcem odsťahovať z jej bytu, že mi vyhádže veci z balkóna... a bolo jej úplne jedno, že keď sa nedostanem na liečbu, zomriem. V deň, keď som si od nej odnášala posledné veci, mala úraz a odvtedy je bezvládna. Proste karma. Nakoniec ma prosila, aby som neodchádzala a postarala sa o ňu. Tak sa starám, lebo ju nedokážem nechať v takom stave bez pomoci. Nikdy ale nezabudnem na to, ako ma vyhadzovala z bytu, keď som ja potrebovala pomoc. Preto sa síce starám, ale v starostlivosti sa nejako výrazne nepretrhnem. Povedz tvojej matke, že ak ti teraz nepomôže, nech v starobe s tvojou pomocou nepočíta.
Si dospela, matka nie je povinna riesit tvoje zivotne problemy s rozchodom, musis si poradit sama. Obrat sa na organizacie pre pomoc zenam.
Si dospela, matka nie je povinna riesit tvoje zivotne problemy s rozchodom, musis si poradit sama. Obrat sa na organizacie pre pomoc zenam.
@patrike Potom ale ani ona nie je povinná riešiť matkine životné problémy, ktoré raz nevyhnutne nastanú.
@patrike Potom ale ani ona nie je povinná riešiť matkine životné problémy, ktoré raz nevyhnutne nastanú.
@anonym_21fccf pravda, nie je, len si skonštatovala fakt
Ak by tvoja matka žila v garsónke, čo by si robila?🤔 byt na matkinom mieste, tiež by som to nechcela. Veď ma svoj vek, potrebuje svoj klud….ak je na dôchodku, tak je už priveľmi stará, ak ešte pracuje, potrebuje svoj klud, aby sa vyspala do prace. 🤷♀️
tiež by som nebola nadšená aby sa ku mne dotrepala dospelá dcéra s 2 deťmi.
Tolko lasky k vltnym detom a vnucatam sa len tak nevidi.Hlavne,ze ked su deti male idete sa z nich posrat a predbiehate sa jedna pred druhou a tu zrazu ospela dcera je na pritaz.No,hlavne ,ze sa moze taka matka pozriet na seba v zrkadle.
@anonym_autor mám to podobne, kašli na ňu skús azylové centrum, kamarátku, inú rodinu, držím palce
@anonym_autor je to smutne, ze matka sa takto zachova k dcere, skusila by som skor starych rodicov ak mas. Ti by mozno vnucku s detmi radi prijali, vacsinou starsi ludia potrebuju pomoc s nakupmi, varenim, by ste si vzajomne vypomohli.
@anonym_autor zrejme nemáte dobrý vzťah
Úplne ťa chápem, pretože som zažila podobnú situáciu. Zomrel mi partner a začali mi veľmi vážne zdravotné problémy, kvôli ktorým som potrebovala byť v meste, aby som mohla dochádzať na liečbu. Nemám vodičák a nemala som ako dochádzať z odľahlej dediny, kde som bývala, do mesta do nemocnice. Moja matka má sama 3-izbový byt v meste, najprv mi dovolila, aby som sa k nej nasťahovala, ale zakrátko si to z ničoho nič rozmyslela a začala na mňa tlačiť, aby som sa vrátila domov, dávala mi ultimáta, vyhrážala sa mi dokonca, že na mňa zavolá políciu, že sa nechcem odsťahovať z jej bytu, že mi vyhádže veci z balkóna... a bolo jej úplne jedno, že keď sa nedostanem na liečbu, zomriem. V deň, keď som si od nej odnášala posledné veci, mala úraz a odvtedy je bezvládna. Proste karma. Nakoniec ma prosila, aby som neodchádzala a postarala sa o ňu. Tak sa starám, lebo ju nedokážem nechať v takom stave bez pomoci. Nikdy ale nezabudnem na to, ako ma vyhadzovala z bytu, keď som ja potrebovala pomoc. Preto sa síce starám, ale v starostlivosti sa nejako výrazne nepretrhnem. Povedz tvojej matke, že ak ti teraz nepomôže, nech v starobe s tvojou pomocou nepočíta.
@anonym_21fccf Ale ona ziadne zdravotne problemy nema. Len sa rozisla s priatelom.
@anonym_21fccf Vsak ano. Nie je.
Trolia téma , že ?
Kde chodíte na tie sprosté názory ako matka nie je povinná pomáhať dcére, dcéra nie je povinná starať sa o matku? Veď dobre, nie je to v žiadnom zákone, ale rodina takto predsa nefunguje. Je logické, že žena s 2 deťmi má po rozvode také problémy, ktoré za mesiac nevyrieši.
@anonym_autor tak ten nadpis je zabitý. Presne tak by som nazvala moju matku nevľúdna
Mám to tak ako ty, viem že aj keby žila v 4izb. byte, nikdy by som sa o ňu oprieť nemohla.
Ona má svoj život, svoj kľud a hotovo
To isté by mi povedala , čo tebe
Ja našťastie mám ale to šťastie, že mám svoj byt, keby sa čokoľvek stalo a musíme sa sťahovať zo spoločného domu
Držím ti palce , nech sa ti podarí postaviť sa na vlastné nohy
Mňa drží pri živote vždy to, že si poviem, že nikdy taká nebudem a už sa teším na svoje deti, keď budú mať vlastné deti a vždy im prizvuknem podporu , hlavne tu slovnú , lebo tá je veľmi dôležitá
Aby vedeli , že za všetkých okolností tu som a budem pre nich . Oprieť sa o vlastnú mamu, to som ja nemala , nemám a to chcem dať našim deťom . Pocit domova navždy ! Navždy!
Mne keby sa toto stalo, moja mama by mi žiadne ultimáta nedávala a nechala by ma u nej bývat kým si veci nevyriešim, to som si na 100% istá. Zrejme medzi sebou nemáte zdravý vzťah. Jasne, mama nemá povinnosť sa o dcéru starat a ani opačne ale veď je to najbližšia rodina, je to prirodzene že ti v ťažkých chvíľach pomôže práve ona keď mate pekne vzťah. Ja si to neviem ani predstaviť že by som dcéru s deťmi dala do azyloveho domu alebo niečoho podobného keď mam voľnú izbu aj za cenu nepohodlia. Svet je na hlavu.
Mas mesiac k dobru, vyuzi ho. Nezaoberaj sa tym, co mama. Kazda story ma aj opacnu stranu … takze to mozno nie je len nechce ma tam, ale dava podmienky za akych ta prijme … k zvysku sa da len povedat … odsudit matku je najlahsie … matka mozno dceru varovala pred vyberorom partnera a robenim deti atd … dcera mala svoju hlavu a igelitku
to tak dopada, ked rodis deti priatelovi, ku ktoremu si sa nastahovala s holou ritou. Mama za to nemoze
Tak na to si mala myslieť skôr než si si urobila dve deti. A ten argument ze ako môže byť taká matka k dcére? 🙏 čo matka môže za tvoj neschopný život?
@anonym_autor
Jemineny, to rodic nema pravo na svoje sukromie, zabehany system ? Si neviem predstavit, ze sa ako dospela 45+ zena nasackujem s tromi detmi k nasim 80+ rodicom do 3izbaku, lebo si s muzom uz nerozumiem a rozchadzame sa. Ved snad si musia ti dvaja zvazit co a ako po rozchode a dohodnut sa na byvani, rozdeleni majetku atd.atd. a nie sa nasackovat do detskej izby uz aj s detmi. Ak si to takto zeny predstavuju, tak uz chapem v diskusiach o nevere chlapa tie vykriky do tmy typu " uz by ma nebolo", buchla by som dverami a odisla"... a kam ? Do detskej k mamicke 😬

@anonym_autor my nevieme, aky mate vztah medzi sebou. Kazda minca ma dve strany