icon

Nevychádzam dobre so svokrou

cevricek82
27. feb 2016

Neviem ako začat.S partnerom sa pozname rok.Polroka poznam svokru,odvtedy si snou dobre nevychadzam.Nemame sa o čom povypravat,vidi len svojho syna,ja som pre nu vzduch.Skušala som aj aby sme boli same,ani to nevyriešilo,neprehovorila ani slovo.Raz mala susedku svokra,vykrikla mne do oči,že som si najšla dobreho muža,dobre že nič nepočuješ,ako ma to mna dotklo.S partnerom sme sa pohadali,že nejdem knim na navštevu,lebo sa nemam o čom rozpravat zo svokrou.

Strana
z2
misel0806
27. feb 2016

@cevricek82 svokru poznas polroka. Ale preco svokra sak ste este neni manzelia ale dobre. Svokra si musi k tebe najst cestu a to potrva prilis skoro ta partner do toho natlacil. Nasilu nic neziskas... Skus ju niekam pozvat spravte si den pre seba navstivte obchody kaviarne porozpravajte sa viac sa jej otvor. Chce to viac komunikacie😁

janinah
27. feb 2016

@pribinak veď nie sama od seba,musí sa najprv svokry opýtať....ja som niečo také prežila,celá debata bola o varení a práci vonku a ešte o kostole.....tak som sa opýtala,či môžem v ich kuchyni koláč upiecť...postupne sa to vyvinulo tak,že som tam došla a už ma kopa roboty čakala,ale je pravdou ,že ako snúbenica som tam bola hádam 5x,my sme sa rýchlo zobrali

janinah
27. feb 2016

@dahra nemyslím komplet obed variť,myslím pomocné vedľajšie práce a ten koláč či burinu k tomu radím....nie prebrať robotu gazdinej,ale pomáhať,nielen sedieť v kuchyni a mlčať,lebo niet o čom debatovať a možno svokru od roboty zdržiavať,lebo sa musí návšteve venovať

natalym
27. feb 2016

@janinah No ja by som si robotu nevyrábala. 😉

janinah
27. feb 2016

@zuzanka9999 tvoja svokra nebude večne vládať lietať ako vrtuľa,raz bude aj tvoja pomoc potrebná...moja svokra dosť skoro vážne ochorela ,ale porobiť trebalo,mne už tá kopa roboty prerastala cez hlavu a to som už aj deti mala a svoju domácnosť ...píšem z vlastnnej skúsenosti,u svokry sa treba prispôsobiť svokre.

janinah
27. feb 2016

@natalym robota ešte nikoho nezabila.....a lepší spôsob ako sa priblížiť ku svokre ja nepoznám,ty áno?

natalym
27. feb 2016

@janinah Ty si písala potom až, tak Ty si mala asi inú situáciu. Ja som si to obrátila na seba, moja svokra je zdravá, teda relatívne k veku a ja som obskakovala jej syna a aj dodnes si myslím, že sa má pri mne dosť slušne, tak proste nie som ochotná robiť ešte aj u svokrovcov. Idem tam na návštevu, porozprávam sa, popýtam, keď prídu ku nám poobskakujem a bodka. Skôr som tak reagovala na to, že potom Ťa tam doslova čakali s robotou a to sa mi teda nepáči. Ale však ak ste sa zblížili.......
Samozrejme ak ma požiada tak pomôžem.

janinah
27. feb 2016

@natalym my sme bývali v meste v paneláku a tam sme chodili "gazdovať",mali sme ovocie,zeleninu,tak hádam nebudem celý deň na zadku sedieť a a kávu piť...ale je pravda,že nič z tej roboty ani z tých bonusov mi k šťastiu nechýbalo,kľudne by som si kúpila /aj od gazdov,nielen postriekané z kauflandu/,ale ak máš gazdovstvo,tak nenecháš ho na krku chorej žene....prispôsobiť sa v živote musíš veľakrát,tvoja svokra raz tiež bude stará a chorá

natalym
27. feb 2016

@janinah Tak jasné, že by som to urobila, aj by som sa prispôsobila, ale ak niekto nechce a ja sa mu mám nasilu pchať tak, že budem robiť ako otrok, tak to asi nemá zmysel, nie?

guiseppinka
27. feb 2016

my sme 2,5 roka zobrati a stale nedokazem povedat "svokra". pre mna to su iba rodicia mojho mm a tym to haslo. jeho oco mi bol nesympaticky od prveho stretnutia, aktualne od leta absolutne ziadna komunikacia (teda niezeby predtym nejaka bola). vyslovene som tam nerada chodila, ak sme tam sli, tak to bolo skor o tom, ze sme u nich prespali nejake 2 3 noci a cez den sme behali po navstevach. s jeho mamou si tiez nemam co povedat, pretoze nedrzim hubu a krok a som general a chudacik moj muz, lebo je pod papucou a neakceptujem jeho nazory. ked sme boli u nich a mala som varit a ona mala robit svoju robotu, tak to dopadlo tak, ze mi stala za chrbtom a furt mi nieco radila. akurat ma tym vytacala, ale zvladala som to relativne dobre... teraz sme v stave, ze pocas skypovania s mm ma totalne ignoruje a na malu sa opyta akurat vtedy, ked jej muz cisti zaludok...

natalym
27. feb 2016

@guiseppinka Vieš čo ja mojich svokrovcov teda tiež nemusím, lebo mi ublížili a to dosť, ale ja som tiež bola taká nadurdená a však neprospievalo to vzťahom, tak som si začala hovoriť, že je to matka môjho muža, utierala mu zadok, vodila za ručičku, varila mu, kŕmila ho, bála sa keď bol chorý a tak akosi tá moja nasratosť a nadurdenosť zmizla.......
Len taká drobná rada, ak môžem.

guiseppinka
27. feb 2016

@natalym nasim vztahom teda nepomoze absolutne nic... po kazdom jednom telefonate s nou je mm nervozny, podrazdeny a odserem si to ja a mala. a pri nej si nie som ani vobec ista, ci mu ona utierala zadok a teda ani moc za vychovu jej nemozem podakovat... to mozem dakovat iba jemu, ze sa rozhodol ist na VS a tam mu tam spoluziaci ukazali kde je sever...
ona ma absolutne nema rada, ja ju tiez nemusim a som rada, ze je relativne stale daleko... aj ked je mi luto, ze nie je normalne sa starajuca matka a babka. ale ani ja som nemala zrovna ukazkovych starych rodicov z ocovej strany, takze sa to len presuva...

natalym
27. feb 2016

@guiseppinka Vieš ale niekto musí mať rozum, tak to buď Ty. MM má tiež matku - revačku, ja to tak volám lebo sa len sťažuje a vyrevúva do telefónu, keď mu volá niekedy ho len naserie. Tak ja mu poviem, však je to Tvoja mama, vieš aká je, veď Ťa má rada a blá blá blá a on sa upokojí..........

guiseppinka
27. feb 2016

@natalym ja nehovorim nic, len sa v duchu bavim... vsetci vedia aka je, ale aj tak si nedaju povedat a jednu vec riesia uz vyse polroka... keby aj oni (mm a jeho segra) pochopili konecne, co sa im snazi clovek vysvetlit, tak by sa usetrilo tolko nervov... ale nie... takze tak... niekedy je to ale vcelku dobra podivana 😀 hlavne ked ich mama po par dnoch zacne prekrucat fakty a presvedcit o tom vsetkych... 😀

natalym
27. feb 2016

@guiseppinka Mlčať je zlato. 😉

zuzanka9999
27. feb 2016

@janinah no to nepoznas moju svokru- ta je taka ze beha po kadernikoch, po zuroch, kazdy vikend maju nejake oslavy atd. Takze nemyslim ze moju pomoc bude niekedy chciet a mne to vyhovuje- mam dost okolo vlastneho domu a rodiny robit a tiez pomaham mojim rodicom, ktori nie su najmladsi. Moja svokra strcila svoju mamu do domu dochodcov. Ona je zvlastny typ zeny🙈

lentilka46
27. feb 2016

@guiseppinka nemame rovnaku svokru?? 😀 uplne ako moja, ja tomu mojmu vsetko urcujem, diktujem a on chudacik je pod papucou...takto to vidi svokra...keby ale poznala svojho syna, tak by vedela, ze to tak neni...no to je tak, ked stale ked prejavil svoj nazor, tak to vzdy nebol jeho nazor, vzdy ho niekto ovplyvnil, pretoze ten jeho nazor sa nestotoznoval s jej nazorom..no na hlavu ☹

sissy27
27. feb 2016

@janinah neuveríš, ale veľmi dobre viem, koľko je roboty okolo domu... ale mladý pán si robí niečo v dielni, nie maká okolo domu a okrem toho - ak teda potrebuje makať okolo domu, tak načo tam má byť aj ona?? hlavne teda keď len má presedieť deň v kuchyni s pani matkou, s ktorou nemajú spoločnú reč... a pardon, na cudzie by som ja tiež osobne muklovať nechodila... toto nie je jej manžel a jej svokra, to je jej priateľ a jeho matka, ktorá navyše ju ani nemá nejako v obľube... mne keby cudzia osoba začala doma upratovať, tak poletí ako namydlený blesk... alebo teda keď už on náhodou potrebuje niečo pomôcť, tak by bolo na mieste poprosiť, či by mohla spraviť to alebo ono... ale nie že musí ísť s ním na návštevu, on sa zavre v dielni a ju strčí mamičke do domu...

lenbea
28. feb 2016

@cevricek82 joooj, žiadna novinka. žiarli na Teba, bud si zvykni, alebo od neho odid. Lepšie to nikdy nebude.

timea7
28. feb 2016

@janinah ja teda neviem, mám dom s veľkou záhradou a kľudne si môžem dovoliť presedieť celý víkend, nežijem v ňom sama a zbytočnosti som sa snažila odbúrať. Ak si svokra navymýšľa kravín, nech si ich robí sama. Nechápem, prečo by som mala k svokre chodiť "na panské", keby si jej syn nenašiel frajerku, tak to bude robiť kto? Keby sa rozhodli odsťahovať sa 3000km od nej, tak to bude ako riešiť?
@cevricek82 to nie je tvoja svokra, takže ak ste si nesadli, tak tam nie si povinná chodiť vôbec, maximálne na nejakú veľkú rodinnú oslavu. Nie ste ani jedna povinná mať s tou druhou úžasný vzťah, stačí, ak sa budete k sebe správať slušne. Mňa skôr prekvapuje, že sa na tvoju stranu nepostaví tvoj priateľ a ešte sa mu nepáči, že tam nechceš byť celý deň...

sweetlife001
29. feb 2016

@moni244 ja som si to precitala az teraz a nikoho od rodiny neodstrihavam. pisem, ze tam ideme ked ja chcem..ideme spolu. Inak tam chodi sam, nedovolila by som si zakazat mu stretavat sa s rodicmi, on nech si tam kludne chodi, ale bezomna 🙂

sardinka335
29. feb 2016

@cevricek82 podla mna sa spravaš ako male rozmaznane decko....a čo ze ti pohar vody nepodala? Si nevieš zobrat? Kolko si ty do toho vztahu dala? Či len čakáš čo budeš dostávať? Myslím, zaujem, pozornost...,,nemáme si čo povedať,, - to je velmi detinska vyhovorka zvlášť ak sa jedna o priatelovu mamu. A uplne ma ,,vytača,, ako potenciálne priatelky nazyvaju svokrami zeny, ktoré nimi vobec nie su - svokra ti to neni, a premyšlaj ako to bude vyzerať ked nou eventuelne bude. Utešovať sa tým, ze ,,,ved nebudem ziť s nou,, to je taka klasicka vyhovorka, ktora ale nie vzdy funguje - muž k rodičom bude chodiť, ty sa budeš doma durdiť, s nim sa koli tomu hadať....potom pridu deti - dalšie roztržky...no pekný štart do buduceho spoločneho zivota. Potom, ze to nefunguje.

cevricek82
autor
29. feb 2016

@sardinka335 ,neviem akoby sa tebe pačilo keby ti nedali od začiatku ak si prišla,pohar vody.

sardinka335
29. feb 2016

@cevricek82 no tvojou kazdou dalšou odpovedou sa mi len utvrdzuje, ze asi nie si najostrejšia farbička v krabičke....pohár vody sa dá slušne vypýtať, ak to niekomu nedochazda - priatel ti mal ukazat kde su pohare, pripadne ta obsluzit. To povazujem za prkotinu čo nestoji za reč.
Ja neviem - za ,,mojich čias,, teda mam 34 rokov som sa na navštevách u mojho milého snazila urobit čo najlepší dojem na jeho rodičov, maminu, začiatky boli ,,ťažké,, nakolko kazda sme ina povaha, nepoznali sme sa, obe sme nie vždy spravne reagovali. Aj ja som sa často fučala, durdila lebo podla mna ,,budúca svokra,, mala urobiť toto a toto a neurobila, pripadne som si všimla, ze sa na mna dostatočne neusmieva .....vela vecí vidím až po rokoch - spätne, a začínam to aj chapať. Hrany sa časom obrusili a dnes vychadzame velmi dobre. Netreba čakat ako knedla, ze všetko pojde samé bez pričinenia a snahy..proste len si u niekoho ,,lofnem,, na zadok no a čakam. Zial je to tak - na začiatok sa treba aj premahat, snaziť, zaujimat sa o to čo zaujima priatelovu mamu - vidim ze tam ma šitie, štrikovanie, nejaku knihu, niečo vari, niečo upiekla, chova neviem zajace, tak nadhodim debatu, proste hladať čo nás spaja a nie len vidieť to čo nás rozdeluje. Ved je normalne, ze nie kazdy človek si hned s tým druhým sadne. Tiež situáciu vidime len z tvojho uhla pohladu, ine by nam povedal k tomu priatel lebo on to tiež nejako vidi a ine jeho mama - lebo aj na nu si urobila ,,dojem,,. Tak ako za x rokov aj na teba budu robit ,,dojem,, priatelia tvojich deti - to je fakt. Mnohé zeny zabudaju, ze prvý dojem nemá druhu šancu....

Strana
z2