icon

Ako komunikovať s problémovou svokrou?

29. apr 2026

Ženy, ako komunikovať s takou svokrou ? Veľa krát sa mi nepáčilo akým štýlom sa somnou moja svokra bavila ale nikdy som si nedovolila nič povedať. Vždy na mňa pôsobila prísno a na môjho muža, ako aj na svojho manžela vedela byť aj v mojej prítomnosti veľmi nepríjemná. Zato ku mne bola slušná, teda kým sme neboli osamote. Akonáhle sme boli v miestnosti iba my dve, mala nepríjemné poznámky typu "schudni trochu lebo ťa ten môj syn opustí" alebo "to nemôžeš ísť na manikúru?" či "35tka na krku a deti nikde, to už ani nebudeš mať". Nepovedala som to ani mužovi. Ja ani neviem prečo, mala som seba na poslednom mieste, nechcela som aby bol z toho smutný. Avšak nikto nevydrží večne a to sa stalo aj mne. Nakopilo sa to, vybuchla som. Zomrela mi mama a keď som to svokre oznámila, povedala "chudera sa vnúčat nedožila". O dieťa sa mimochodom snažíme už 7 rokov, ona to vie. Strašne som na ňu nakričala, možno aj viac ako bolo treba. Zrazu som si vybavila všetko čo mi za tie roky narozprávala plus som bola nadne, zomrel najdôležitejší človek v mojom živote. Nebavili sme sa presne rok. Po roku sme sa náhodou stretli v meste. Dali sme sa do reči, skončili sme na káve. Povedlai sme si čo nám na sebe vadí/vadilo. Ospravedlnila sa, vraj to nikdy nemyslela tak zle ako to vyznelo. Povedala mi že si dá na to pozor a že keby je nepríjemná nech ju na to upozorním. Sebe som sľúbila že sa za seba vždy postavím, aby som nemusela niečo v sebe roky dusiť a potom takto vybuchnúť. Všetko som povedala manželovi, povedal mi že o tom mal vedieť a že by to vyriešil, nech mu také veci hovorím. Ale viete čo ? Bavíme sa len 3 týždne a už včera prišiel konflikt. Boli sme u nej a pri prvom manželovom odchode na WC sa ma spýtala či nemôže mať manžel milenku. Hovorím, čo ? Nie, prečo sa to pýtate ? Na chvíľku ma aj zneistila, či o niečom nevie. Hoci dôvera medzi nami funguje, vidím že je z pokusov o dieťa frustrovaný. Jej odpoveď bola že len tak sa pýta lebo iný chlap by hľadal inú keby mu tá jeho nevie dať dieťa. Chvíľku som zostala ticho, ukľudnila som sa. O pár minút som jej s kľudom povedala..."svokra, týmito slovami mi ubližujete, prosím už sa do toho nestarajte nie je to vaša vec". A ona na mňa vybehla, zvýšila hlas a povedala že sa do toho bude starať že keď už nemôže nič ani hovoriť aby som knim ani nechodila... poďakovala som za večeru a odišli sme. Mužovi osm doma všetko povedala, samozrejme jej dnes už volal, pohádali sa, zložila mu. Ako sa mám sňou baviť ? Ja už neviem...

anonym_e648ba
29. apr 2026

@anonym_autor už nijako.Ona sa nezmení potrebuješ to?

anonym_6a4875
29. apr 2026

Už sa s niu nikdy nestretnú. Takúto p…do života nepotrebuješ

gejb
29. apr 2026

@anonym_autor a prečo sa s nou vlastne chceš baviť?

lenka.25
29. apr 2026

Ako keby som o svojej čítala . A tiež som to mužovi nepovedala . Až po smrti mojho otca sa to vyhrotilo , lebo som to psychicky nezvládla a odvtedy som s ňou skončila . Muž mi povedal , že som so to nemala nechať pre seba a stal a stojí za mnou . Take osoby sa žiaľ nezmenia

anonym_6df5fc
29. apr 2026

Začiatok je ako keby si o mne písala, len ja som to dlho nevydržala a mužovi vyklopila všetko. Muž sa s ňou pohádal, nepomohlo to ale po pár hádkach som obmedzila kontakt, po 10r bol kontakt nulový. Deti na celej situácii nic nezmenili. Keď zomrela tak sme sa nevideli asi 10-15r.

anonym_f9e3e9
29. apr 2026

@anonym_autor chybu si urobila ze si muza rovno z wcka nekonfrontovala "Ďuri, tvoja mama sa pyta ci nemas milenku, vie dačo čo ja neviem? Ze vraj mi nevies urobit decko tak pojdes za nejakou inou hovorila" a takto by som ju v tom vymachala, strigu jednu.

anonym_621932
29. apr 2026

Muz ma pravdu, mal to vediet, aj vtedy. A dobre ze si mu to teraz hned povedala. A dobre ze vie, kde je sever a vie sa postavit za Teba, aj voci mame.
Co s tym? Nic. Nemusis sa s nou stretavat. Zite svoj zivot s muzom. K babatku drzim palce.

anonym_6f2dea
29. apr 2026

@anonym_autor s problémovou svokrou sa nestretáva a nekomunikuje. Nič v zlom, my sme sa so svokrou nikdy face to face nepohadali, len sa nemusíme a teda na čo sa stretávať s robiť si zle? Radšej mať dobré vzťahy a vidieť sa len keď je to úplne nevyhnutné. Muž tam samozrejme chodí pravidelne, ja na Vianoce.

anonym_ece0e7
Včera o 04:05

@anonym_autor to je jak z telenovely 😃 podla mna chce rozoštvať vás dvoch ... bože ďakujem za svoju svokru 🙏🙏🙏

anonym_42e899
Včera o 11:13

@anonym_autor pre svokru nie si človek s emociami, starosťami, tužbami ale len "chodiaca maternica". Nikde som sa nedočitala ,že z koho strany je problem že nemate dieťa. Ak je to chyba jej syna, tak čo? Bude ticho a zrazu rada ,že jej chlapečka niekto doopatruje ? Tvoja svokra je v tom,že žena je uspesna, plodna, vhodna len vtedy ak ma deti. Ale pozera tak aj na svojho syna? Lebo tou naražkou na milenku nepriamo označila Teba za problem (muz si vyberie milenku, plodnejsiu, co jej zabezpeči vnuča).
Ja som takto poslala svokru kade lahšie cez telefon. Najprv obhajovala svojho syna po nevere (no a čo, tak ta podviedol, ked sa rozvediete nebudete ani prvi ani posledni) ,po dvoch rokoch od nevery "pytala 2.vnuča" (nemiestne naražky preco nemame my 2 deti). Ked som sa ohradila, ze mam nejake city, potrebujem dôveru v chlapa a nie som len "chodiaca maternica" tak mi odpovedala, ze som psychicky chora a mam sa dat vyšetrit. Na to som jej povedala, že ak si toto mysli, my 2 sa nemame o čom bavit. Otehotnela som s odstupom 5 rokov po nevere. Hadaj čo sa stalo? Čakala som syna (1.bola dcera) ,tolku vzacnosť v ich rodine, zrazu som bola dobra nevesta hodna na slavnostny udobrovaci obed v reštike .

domkakvet
Včera o 18:53

@anonym_autor ved si sa jej mala opytat, ci sa mas obavat, ze ci syna vychovala tak, ze nepozna lasku, ci ma zenu iba na dieta a aspon je chudsia ako ty?