icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

kuko55
30. máj 2023

Fúú.

Čítala som iba 1 stranu, tak neviem ci ti niekto nepísal, čo ti napíšem.
Ja by som v 1 rade písala tete a ujovi (jej rodičom), keď neodpisuje....určite ti dajú info....ale prístup nevesty by ma mrzeeeeeeel....

mikella912
30. máj 2023

Mne sa stalo niečo podobné s dobrou kamarátkou od detstva,všetky kamošky boli pozvané k stolu všetko a ja iba večer že mám prísť po nejakej hodine pozrieť.Nesla som,dorevala som sa ako mi to bolo ľúto.a doteraz mi je to ľúto že som nebola pozvaná.V tvojom prípade by som už určite nevolala.Kedze to je v rodine asi by som šla len na ten obrad sa domov,čo už.

monikkatt
30. máj 2023

To nemyslis vazne 🙈 a teraz akoze co? Pojdes na svadbu na ktoru ta nepozvali a ocividne nechceli?? Alebo nepojdes a vsetci to budu brat ze sak to bolo nedorozumenie a hras sa na urazenu a nakoniec to bude cele tvoja vina?
Omg. Ta tvoja sestra to vazne vyriesila

janage
30. máj 2023

Autorka teraz už či sa rozhodnete tak či onak máš do budúcna veľké ponaučenie, že veci, ktoré sú pre teba extra dôležité riešim v predstihu a v predstihu ich uzavriem, a nehrám divadlo pred rodinou, že všetko OK, hoci nič nemám potvrdené.

ann092
30. máj 2023

@autorka ocitla si sa teraz v zapeklitej situácii, ale tiež si myslím, že vás tam na tej svadbe nechcú… všetko tomu nasvedčuje…. Ako ste sa s mužom nakoniec rozhodli ?

andreakotesova
30. máj 2023

Dúfam, že tam napriek tomu, čo "vybavila" tvoja sestra, nepôjdeš.

jana_eyre_2
30. máj 2023

No ja by som po tom telefonáte sestry napísala sesternici, úprimne že ma mrzí, že jej nestojím ani za to aby mi zavolala a vysvetlila situáciu a radšej mi odkazuje po sestre.. ak má nejaký problém že by som ocenila keby komunikovala ako dospelá priamo a úprimne. A tým by to premna haslo..

darinka60
30. máj 2023

Po tomto by som nešla,necítila by som sa tam dobre,maximálne by som poslala také neutrálne blahoželanie.

ema22270
30. máj 2023

No tak v ziadnom pripade, by som ja na svadbu nesla, na tvojom mieste za takychto okolnosti. Este sa to tam moze zvrtnut do nejakej hadky na tej svadbe, lebo pozvat vas nechcela, podla toho, co si pisala. Ak sa sama neozve s dobrym ospravedlnenim...ze preco sa tak zachovala najskor.

kaitlin3
30. máj 2023

No ja si myslím že už divne bude či pôjdeš či nepôjdeš, osobne by som šla, my sme tiež mali na svadbe takýchto nanominovanych hostí na poslednú chvíľu ktorych zavolala sama svokra, samozrejme deň pred svadbou sme sa vsetci kvôli tomu pohádali ale v konečnom dôsledku som si ich na svadbe ani nevšimla, nemala som čas venovať sa každému hosťovi, venovala som ho len tým čo chcem a tak to je vždy 🙂 ak by ste šli, tak aspoň to tam nebude riešiť cela rodina prečo nejdes, tvoja mama a sestra vedia že nie ste chorí, ďalšími klamstvami, polopravdami a výhovorkami by som toto fakt už neriešila, aby jej tam neurobili ešte scénu kvôli vám. Vy tam budeme mat celu rodinu, zabavíte sa tam s ňou, bez nevesty ta nebude vedieť kde jej hlava stojí 😉 Ak sa chceš hrat na urazenu, že by ste sa cítili tam nepozvaní tak nechoďte, ale pre boha živého už komunikujte na rovinu.

laila22
30. máj 2023

Ja by som na svadbu nešla, nešla by som ani gratulovať, neposlala by som tortu, ani dar. Tiež by som to zabalila po jednej nezodpovedané sms. Keď vkladala pozvanie k svadobnemu stolu, dobre vedela, zetebe tam kartičku nedala a mala na to dôvod. Aký, to vie len ona. Ja som taká, že u nás na ulici keď sa varí guláš a hlavný aktér sa dohaduje a mne len odkaze, tak ja tam nejdem. Keď vie zazvonit jednému môjmu susedovi, aj druhému a mne prosto odkaze, že sa varí guláš, no nech sa varí.... Ja tam nejdem. Ja si na ,,takéto veci potrpim,, Ak niekoho niekde chcem tak idem osobné, alebo zatelefonujem. Rovnako aj so svadbou, zdvihnem telefón a spýtam sa. Čau, prišlo Ti oznámenie a pozvanie? Budem rada, keď prídete.. a nie takto, ani obraz, ani zvuk... Bola tu podobná téma, ako sestra nedala vedieť bratovi, že sa jej narodilo dieťa. Všetkým dala vediet, na FB vycapila a bratovi žiadna sms. Žienky sa jej tu zastávali, zabudla.. 😆. To určite....

kvetinka75
30. máj 2023

a to si za mesiac nevyriešila situáciu? To je taký problém jej zavolať a spýtať sa?

laila22
30. máj 2023

@kvetinka75 veď volala a nevesta jej povedala, že je zaneprázdnená, že sa jej o chvíľku ozve... Viac sa neozvala. Neodpovedala na sms..Ja by som sa teda určite nedozadovala viac vysvetlenia.. určite by mi bohate stačilo, dve nezodpovedané sms , telefonát.. a veď vlastne včera odpísal ženích, že on nevie nič o tom, že sú není pozvaní a má to na starosti budúca manželka.. a napriek toho sa dožadujú vysvetlenia a ešte tam volá sestra a vyhráža sa, že nepríde ani mama, ani ona.. Ségra keď je taká hrdinka, nech stojí na strane sestry a nejde tiež, ani mama. Skôr mám pocit, že autorka sa na svadbu nanominuje, ako by sa nič nestalo, iba malé nedorozumenie... 🙂

kikushaa
30. máj 2023

Je ti jasne ze budes len nahrada za niekoho kto to na poslednu chvilu odriekne? Sestra sa nemala vobec do toho takto nestastne montovat, zavarila najma tebe. Ak ti dnes sesternica nezavola, s uprimnym vysvetlenim, tak s odkazom po sestre by mi mohla fukat do zadku.

elenita
30. máj 2023

No sestra to teda "vyriesila" 🤦‍♀️😝 Nevadi, stalo sa, ja by som vsak uz aj tak nesla. Bolo nad slnko jasnejsie podla ich (ne)komunikacie, ze tam nie ste vitani. Verim, ze to zaboli, zamrzi....takych situacii vsak bohuzial este zazijes. Co mne zarezonovalo - vravela si, ze ste sa toho polroka dozadu stretli u gynekologa a ze si aktualne na materskej. Ty mas teraz male babatko? Nemoze byt, ze oni sa uz dlhsie snazia a nedari sa im? A vadi jej (boli ju) pohlad na Tvoje babatko a preto teraz robi caviky? Viem, ze si pisala, ze aj sestra ma 2r. , ale predsa len, to uz nie je celkom babatko a navyse blizky vztah mate, teda mali ste Vy dve, nie ona s Tvojou sestrou..to len tak mi napadlo. Samozrejme to ju neospravedlnuje, ze sa zachovala ako truba.

kvetinka75
30. máj 2023

@laila22 jáj, tak to som prehliadla, Veľa strán. TAk by som sa na tú svadbu vykašlala.

janage
30. máj 2023

@kvetinka75 ona jej písala 2x cez messenger. Prvýkrát so smaijlikmi. Raz volala, tam sa sesterka ospravedlnila, že práve nemôže a zavolá neskôr čo sa nestalo. Včera tuším volal autorkin muž zenichovi, ktorý sa vyjadril, že to sú hostia nevesty a rieši ich ona.
Na to večer sestre autorka konečne povedala pravdu, že nemajú pozvánku k stolu (dovtedy sa tvarila, ze vsetko je OK a chystaju sa) a následne sestra zavolala neveste, že isto došlo k omylu však dobre vie, že ak by nevesta sestru nepozvala nedôjde ani ona ani rodičia. A nevesta sa vyjadrila,že išlo len o omyl a správy považovala za žart.
Nevieme ale časový odstup medzi správami na messenger, volaním neveste a včerajšom.
A aby som nezabudla pred pol rokom ju nevesta osobne pozvala, že sa teší ze sa na jej svadbe stretnú

kikushaa
30. máj 2023

@janage ze sa tesi ju sa na svadbe stretnu, automaticky neznamena ze ju pozyva aj na hostinu a program.

jaskolka
30. máj 2023

Autorka, asi sa ti to nebude páčiť, ale po 11 stranach diskusie žasnem..
to fakt ste tam takí "natvrdli" všetci, že nechápete, že ťa tam nechcela? Dôvod vie len ona a tie cirkusy, čo okolo toho robíš ty (vyvolavycky, pisacky) a tetaz už aj sestra svojou dosť nerozumnou reakciou, ta len a len úplne strapnili?
To ozaj ti tak hrozne záleží na svadbe ženy, ktorá ťa nemá ani v paži aby ta zavolala na svadbu, tak sa jej tam budeš silou mocou tlačiť? Preboha, už dávno by som kaslala na takú svadbu, aj na "super vzťah" v minulosti.
To, ze to povedala, že sa teší na stretnutie, bolo myslene možno všeobecne na stretnutie s rodinou, nie konkrétne s tebou
A ze chcela takú istú hru? No a? To neznamená, že tam chcela teba... Len tu hru.
Proste nechcela ta tam... To je jasne, ako facka. Ci ozaj si myslíš, že keď sa vkladajú pozvánky do obálok, tak si sakra nedám pozor, aby som ju osobe ktorú tam chcem mať, ozaj dala? A opačne?
Keď tam pôjdeš, v jej očiach už klesnes celkom. Stojí ti to za to?

natalienka12
30. máj 2023

Nie si pozvana. Je uplne jedno, preco ta tam nechce. 2x ti neodpovedala na spravu, 1x nezavolala. Potrebujes to po hebrejsky? Mozes sa hnevat, trapit, rozmyslat…ale to je vsetko, co mozes. Hadam sa jej nechces dovalit na svadbu, ked ta nepozvali. Trapas strasny.

autor
30. máj 2023

@katkami123 nenanutila lebo nikam nejdem..čakala som že po tom čo ju konfrontuje ségra tak mi sama zavolá aby to dala na pravú mieru a nie že len po sestre odkaze..takže nejdeme nikam s mužom ani na obrad..

janage
30. máj 2023

@kikushaa no ale autorka si to tak vysvetlila. Ja by som riešila okamžite keď prišla pozvánka telefonátom a žiadny messenger. Pokiaľ by sa to do týždňa nevyriešilo ako omyl, netvárila by som sa pred rodinou, že jasné idem, všetko OK, nevyberala šaty, neriešila tortu a už vôbec nečakala, že sa to dáko vyrieši samé.

eeffka
30. máj 2023

Kraaaasa, takze pises 2x, vola, zavola muz, zavola sestra a ta kravka nevesta nema ani tolko chochmesu dvihnut telefon na 30sec a povedat prepac samozrejme ste pozvani moja chyba alebo prepac nevydalo miesto. Tak by som ju ro tam kde slnko nesvketi poslala, ze az. Nie ze nepozvala, to je ok, ale ze nema guraz sa spravat ako dospela.

puertorico
30. máj 2023

Tiež by som sa NIKDY nedoprosovala niekomu, keď nedostanem pozvanie. A určite by som nešla. Čo už mala povedať sesternica, keď na ňu tvoja sestra takto vyletela ?? A keď viem akú povahu má sestra a mama, tak by som im tiež nič nepovedala. Proste by som nešla a hotovo.
Ľudia sú takí .... len využijú ... A ak ti neodpísala na správy a ešte aj ženích sa len vykrútil, tak čo riešiš.
A koniec koncov bude taký, že na tú svadbu prídeš ako najväčšia kamarátka s tortou, darom, budeš sa tváriť akože nič.... Takto sa ponižovať aby vás pozvali na svadbu 🤐

ann092
30. máj 2023

@autorka správne ste sa rozhodli..

ann092
30. máj 2023

@autorka tento víkend v sobotu majú svadbu?

kikushaa
30. máj 2023

Autorka a tu tortu zruuuuš, skoda € na taku osobu 🙏

autor
30. máj 2023

@ann092 áno teraz v sobotu..mama tiež nechce ísť keď sa dozvedela že my nejdeme a ségra ide ale tá má na to svoje dôvody iné ..prečo ide .

janage
30. máj 2023

@ann092 podľa všetkého áno

ann092
30. máj 2023

@autorka to ešte len bude kovbojka v rodine si myslím, keď nepôjde ani tvoja mama.. neskúšali tvoji rodičia kontaktovať mamu/otca nevesty, aby len zistili dôvod, prečo nepozvali teba s rodinou ?