Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
s mojou sestrou si niesu ani z 10 %( tak blizke ako somnou..su proste len sesternice co sa sem tam stretnu na nejakej rodinnej udalosti..a sestra pozvana je..ale zase je pravda ze asi musi byt pozvana kedze svagor ide jej muzovi za svedka....no ako hovorim uvidime po svadbe ze co bolo za tym..uz aj dalsi clenovia rodiny sa dozvedeli ze nejdeme a pisu mi na messenger hufne spravy..ze nechapu..
bratranec: " čo ty nejdes???? vsak mi vravela minule že ty pojdes za svedka ked sa bude vydavat?..akoze ty niesi pozvana?..nechapem.to bude nejaka blbost.."
My sme tiez nedostali pozvanie na svadbu od páru kt. na nasej svadbe boli, oni z daleka, este aj hotel sme im platili a boli tu tri dni a nas na ich svadbu nepozvali, nakoniec vysvitlo ze chceli usetrit tak to spravili v covide bolo ich iba tusim 8 a to bola ich vyhovorka ze viac ludi sa nedalo 😂 a ani len oznamenie o svadbe, nic…
Na spravy reaguj strucne a jasne, ziadne velke vykecavacky, lebo nemozes vediet, ci nahodou nie su "spehuni" nevesty a chcu vediet, ze co a ako. Proste vecne by som im napisala, nedostali sme pozvanku k svadobnemu stolu, svadby sa nezucastnime. Ziadne dalsie dovody ani svoje pocity by som im nepisala. Lebo vlastne sama dovod nevies.
Nevesta ma asi dovod, preco ta na svadbe nechce. Inak by sa toto "divadla" za mesiac vyriesilo.
A toto nestastne riesenie problemu s ostatnymi clenmi rodiny (sestra vyvolava, mama odmieta ist na svadbu, vypisovanie s dalsimi clenmi rodiny...) --- to mi pride ako taky truc podnik.
dalsia sesterka : " to čo počuva že ty nejdeš na svabdu?..akoze ta nepozvala to čo sa pomiatla?"..a si jej volala pisala ze preco ta nepozvala? ..ved to musi byt nejaka kktina"..čo jej z toho stresu preplo ci co?"..koniec citatu
už sa to pekne roznaša po rodine
už si pripadam ako zufalec totalny
A ani po tom, čo už to celá rodina rieši, sa ti sesternica stále neozvala?! Veď už jej niekto musel volať, že čo sa to deje!
@katkami123 veď presne, navyše autorka asi nečakala, že sa diskusia takto rozvinie 🙂
O chvilu budes mat telefonat od nevesty, ze jej svojimi spravami kazis svadbu🙈
@h2 niee neozvala sa mi..a už je to aj tak jedno podla mna
akurat sa mi len ozvala cukrarka ze kedy presne si pridem po tortu v sobotu
A čo si jej povedala? (Cukrárke)
@h2 ze si pridem po nu o dvanastej
Mala si ju zrušiť, prípadne preobjednať zo svadobnej na narodeninovú a posunúť na termín tvojich narodenín.
@h2 ja si ju prerobim na narodeninovu..uz sa mi nechce nic riesit s timto aktualne..
zruš tú blbú tortu, načo ti je. Aj tak ti chutiť nebude.
@ibrunova budem mat oslavu s byvalimi kolegynami a kamoskami tak tam ju rozkrajame ak aj nebude mne chutit.. im uricte..
Naco ti bude tyzden stara torta na oslave? 🤷
A kedy máš oslavu s kamoškami? Lebo torta na sobotu 12:00 je hotová v piatok, korpusy zrejme štvrtok. Tak neviem, či je to dobrý nápad, ak by bola oslava neskôr, než v pondelok.
Ty chces jest tu tortu prosim Ta kedy??? Lebo ta torta nevydrzi dalsi tyzden. minimlane 2-3 dni pred odovzdanim je pecena, plnena, zdobena.....Mala si tortu posunut, aby si mala na svojej oslave cerstvu. Verim, ze by to cukrarka pochopila.
podla mna ta torta v mraznicke vydrzi..ved ja som sa vydavala koncom augusta a moju svadobnu tortu sme jedli ešte na silvestra co bola v mraziaku ..neviem preco je stym taky problem
30 tku mam 09.06 takze 10.06 je oslava lebo to je sobota
Sa jej bojíš povedať, že ju nechceš, tak ju radšej budeš držať týždeň v mraziaku? Buď trochu asertívna.
@muchotrafka298 nepochopila lebo maju potom maju uz plno objednavok do konca juna
Viem ze si niekolkokrat pisala ze nepojdes na obrad a ani na hostinu. Osobne si myslim, ze kedze sa to postupne “rozlieza” po rodine, ze sa budu aj neveste pribuzni kvoli tomu ozyvat a nakoniec sa ti ozve aj ona sama. A pod tlakom rodiny a neskor aj nevesty nakoniec aj tak na svadbu pojdete, odreagujete sa, zabudnete, zasmejete sa a zivot pojde dalej😉
Autorka, ty sa taká povaha, že nechceš ani za nič ísť do konfliktu, radšej dáš celú tortu do mrazničky a potom budeš rozmrazovať na svoju oslavu, než by si cukrárke povedala, že ju potrebuješ o týždeň neskôr a trochu inú. Alebo sa ešte aj pred tou cukrárkou cítiš blbo, že rušíš svadobnú tortu a ona si teraz pomyslí.... Nič si nepomyslí. Tortu ešte nezačala robiť, na to je skoro. Ja by som ju zrušila/preobjednala.
Urob si ako uznas za vhodne. Ja by som sa na svojej oslave mrazenu tyzdnovu tortu nejedla, uz len z principu. Vobec nerozumiem tomu, ze preco si tortu objednavala, ked si na svadbu od zaciatku pozvana nebola a ani sa s tebou nepocitalo. Vedela si uz zopar tyzdnov, kedze s tebou nevesta a jej nastavajuci manzel nekomunikovali, hodili ignore mod,ze tam asi bude problem. Jasne, nikto nechce byt druhym na posmech.

Tie, čo píšete, že asi si len autorka myslí, že si boli blízke.. To by predsa nepozývala jej mamu, sestru? Práve to je divné, že pozvala všetkých, len ju nie.