icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

ann092
30. máj 2023

@h2 možno sa ozve, už musíme len vyčkať a dúfať, že autorka nás bude informovať..

bubutko
30. máj 2023

@katka533 aj moja sestra ked sa vydavala tak pozyvali len bezdetne pary, niekto nechce na svadbe deti. Ale ci to je tento pripad, to neviem. Mne pride skor zvlastne, ze za svedka si nepozvali autorkinho muza, ale sestrinho (a este zvlast ked ten moze robit problemy v pokrocilejsom case svadby ehm...nechcem nikoho urazit, to pisala autorka)

h2
30. máj 2023

@ann092 Ja sa musím priznať, že som strašne zvedavá, ako toto dopadne.

ann092
30. máj 2023

@h2 aj ja som strašne zvedavá a úplne sa psychicky vciťujem do autorky a do toho čo musí teraz prežívať, ako jej aj členovia rodiny začínajú vypisovať a pýtať sa,že prečo nie je pozvaná

autor
30. máj 2023

@bubutko sesternicin muz si pozval za svedka preto manzela mojej sestry lebo su kamarati od detstva su byvali kolegovia a dlhe roky spolu aj hravali hokej..

h2
30. máj 2023

@bubutko Je to ženíchov svedok, možno je z jeho rodiny, alebo jeho kamarát. Určite si ho ženích nepozval za svedka, lebo je to manžel sesternice jeho nastávajúcej.

kaitlin3
30. máj 2023

Tak jasne že niekto nechce na svadbe deti, ale vtedy zavolajú manželov a povedia že bez deti, kto chce ísť tak ide a zariadi si stráženie a kto nie tak nejde…
Ale nepozvať na svadbu vlastne male krsniatko? To by som si v živote neodpustila 🥺

janage
30. máj 2023

A keď sú také super vzťahy tak nečakám na termín tesne pred svadbou, aby som vypustila atómovku. Ale tesne po tom, čo nemám odpoveď na prvú správu, zavolám, že počuj Marca, tak mame sa chystať, sme pozvaní? Lebo fakt neprišla tá pozvánka. A už aj mama aj Jana aj Paľo sa ma pýtali či sa chystáme. Tak sa vyjadri, nech nie som za blbca.
Tiež mi príde cudne, že nevesta by riskovala také rosambo a trapas. Véd od ostatných určite vedela, že autorka sa na svadbu chystá.

verizienka
30. máj 2023

@h2 jak by to dopadlo. Vyberie tortu a pôjde na tú svadbu. Keď nevie zrušiť tortu, určite nezruší nevestu, ktorá jej pod tlakom rodiny, isto zavolá, že to bolo len nedorozumenie. Ale to pochybujem, že tu autorka napíše, ako si užila svadbu.

bubutko
Autor odpoveď zmazal
dizajnerka
30. máj 2023

Inak priprav sa na to @autorka, že keď na svadbu nepôjdeš a spolu s Tebou aj možno Tvoji rodičia, tak sa rozhadate tak celá rodina, že sa možno už do smrti nebudete spolu bavit. Pretože jej posledná verzia je, "že jasné ste pozvaní", takže ona sa z toho vykrúti. Či by si nemala radšej tú tortu aspoň poslať, prípadne aj s darom, ako blahozelanie (bola by to neutrálna reakcia) a v deň svadby už len hrať mŕtveho chrobáka. Proste už len neprísť z dôvodu "problémy s autom, choroba, atď..."

autor
30. máj 2023

@bubutko lebo so sestrinim muzom je vacsi kamos a poznaju sa ovela ovela dlhsie

bubutko
30. máj 2023

OK. to bol iba taky napad..

rik01lulaka
30. máj 2023

Úprimne viem sa vžiť do autorkinej situácie, ale teda čo nechápem, že má furt potrebu to riešiť na nete, dobre chcela poznať názor, ten si mohla utvoriť na základe rozsiahlych komentov cez 7stranok. Osobné by som na takúto situáciu ani nezakladala diskusiu však sa musím rozhodnúť a postaviť sa problému aj tak sama, ale dobre chcela poradiť ako to vidia iný, no riešiť tu ešte aj konverzáciu rodinnú? Mne by bolo trápne už, že to ešte aj rodina dookola rieši, načo teraz pred svadbou? Si si to mala nechať pre seba a zariadiť sa na základe vašej konverzácie
so sesternicu, ktoru odmietala 😔...a rodine nič nehlasit len oznámiť, že mi nejdeme lebo, aj to len v prípade ak by náhodou došla reč. Ako spomínaný koment vyššie, aby si teraz ešte ty nebola za tú najväčšiu ♦️...bo bohužiaľ aj to sa môže stať... poznám a odvtedy nič neriešim alebo keď tak len s mamou, že sa vyzalujem( s tým, že jej zakážem to rozmazávať)
K torte asi toľko, že si neviem predstaviť niekomu servírovať tortu z mrazničky 🙈

autor
30. máj 2023

@dizajnerka uz aj toto ma napadlo

veronikaszabova
30. máj 2023

@rik01lulaka 👍👍👍

alica2202
30. máj 2023

@autorka prosim, ziadne vymyslanie o aute, chorobe atd. Ved si pisala kopu ludom ze nejdes a nenapisala si, ze kvoli autu, kvoli chorobe. Tu tortu, uz ako chces, posli/neposli po otcovi a sestre, gratulacnu kartu tiez, ale to je tak vsetko

dizajnerka
30. máj 2023

U nás sa niečo podobné stalo a to šlo len o nevinnú poznámku, takže rodina, ktorá sa bavila 45 rokov, sa už 15 rokov nebaví... Vrátane bratrancov, babky, rodičov... Proste kompletne.

autor
30. máj 2023

dohodne sa ešte s muzom co spravime lebo uz vela clenov rodiny na skontaktuje a atakuje ze co a deje..

h2
30. máj 2023

@verizienka Tomu by som aj verila, lebo veď je zjavné a aj pochopiteľné, že tam ísť chce. Ale za týchto okolností a ešte keď aj manžel je proti, no, neviem neviem.

1fifinka1
30. máj 2023

Svadba je nevestin den a nikto by v ten deň nemal na seba strhávat pozornosť. Autorka už bohužiaľ strhla, nie svojou vinou a teraz sa kľudne môže stať, že ju nevesta obviní, že jej tu svadbu skazila. Ak by šla na obrad, zagratulovala, a slušne odišla 🏡 nikto jej nemôže nič vyčítať.

h2
30. máj 2023

Tak vidíš, veľa členov rodiny vás kontaktujte a tá jediná, ktorá by naozaj nutne mala, hrá aj naďalej mŕtveho chrobáka?! Veď tak, ako volajú vám, volajú určite aj jej.

bu1bu
30. máj 2023

Stalo sa mi niečo veľmi podobné so sesternicou. Svadbu mali cca 250 km od domova a plánovali sme si to ako výlet na par dni.. Syn mal vtedy 3m a my sme chceli zobrať aj svokru, ktorá by malého celý čas strážila. Všetko by sme si zaplatili sami.A prišlo len oznámenie o svadbe, nič viac. Ostatní príbuzní boli riadne pozvaní. Neskutočne ľúto mi to bolo, aj som si poplakala... Vysvetľovať 6r dcére ze šaty, ktore si vybrala, si teda neoblecie. Nikto sa nás dopredu nepýtal ze teda ci ideme a podobne, príbuzní to zistili až ba svadbe ze tam nie sme. Ale ona sa sama ukázala, keď povedala ze predsa my mame malé dieťa, čoby sme tam s nim robili..( To povedala mojej mame do očí, zatiaľ co bratrancova manželka kojila svoje 3 mesačne vedľa na pohovke) 🤦‍♀️ Dôvod?! Neviem dodnes a už ma to prestalo trápiť. Nevidela som ju veľmi dlho a vôbec neviem co s nou je.
Bude ta to dlho mrzieť ale časom zistíš ze sú v živote omnoho dôležitejšie veci ☺️

dizajnerka
30. máj 2023

Tak opravujem, tá moja myšlienka, čakať doma z dôvodu "problémy s autom", je hlúposť. Na obrad ste pozvaní boli. Tak najlepšie urobíš, ak pôjdeš. Zagratulujes a tam už uvidíš či si ste pozvaní aj k stolu, alebo nie. Podľa toho sa zariadite, a nerozhadate rodinu apson, nie z Tvojej strany. Ak Ťa k stolu nepozvali, tak sa strápni sesternica. No, ale na základe telefonátov, už zrejme budete mať aj rezervované miesto pri stole.

dobkovci
30. máj 2023

@h2 súhlasím .....tvári sa stále že nič ....
Aj keby všetci vyvolávali ...nakoniec aj nevesta sa ozve ...nešla by som ....mala času a príležitosti dosť napraviť chybu.

bubutko
30. máj 2023

necitala som celu diskusiu, ale ja by som sla aspon na sobas zagratulovat. tym by si ukazala hostom, ze ty si nic zle neurobila ani sa s nikym nehnevas.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
bubutko
30. máj 2023

Inak na nasu svadbu sme nepozvali jedneho - ani nie kamosa - skor kamosovho brata s ktorym sme sa my nejak nekamosili, iba zdravili. A ten nam prisiel pred kostol zablahozelat slovami: A dakujem za pozvanie na hostinu. 🙂 Tak co, nic. Cestou na hostinu sme z auta este dovybavili jedno miesto a bolo 🙂 vsetci spokojni.

oliviabb
30. máj 2023

@maja22 ten nazov nema chybu 🤣

h2
30. máj 2023

@dizajnerka Ty by si tak išla? Že ideme zagratulovať pred kostol a tam uvidíme, či sme pozvaní a teda pôjdeme na hostinu, alebo nie sme a teda pôjdeme domov???