icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

laila22
30. máj 2023

Autorka urobila si z toho pekný cirkus... Ty do poslednej chvilky budeš dúfať, že Ti zavolá a pôjdete. Preto aj tá torta...

janage
30. máj 2023

Ešte sa kľudne môže stať, že nevesta vyhlási, že prvé správy brala ako vtip lebo si je istá, že pozvánku k stolu do obalky dali a všetci ostatní z rodiny tvrdili, že ideš. Včera sa to ešte objasnilo raz. A ona raz nechápe ako môžeš byť taký zakerák, tváriť sa že idete a potom zrazu tesne pred svadbou rozhadat rodinu a svadbu zničiť.
Že áno neozvala sa osobne, ale však....taky a taky dôvod.
Uz tvoji rodicia vidíš majú dilemu otec chce ísť,mama nie. Sestra musí lebo jej muž je svedok a treba ho strážiť aby to neprehral s pitím. No talianska telenovela

dizajnerka
30. máj 2023

@h2 a prečo nie? Zagratulovať môžu, a otočiť sa autom tiež. Menšie zlo, ako prilievať olej do ohňa tým, že neprídu vôbec, nakoniec pôjde o nedorozumenie, alebo vyjde z toho najhoršie autorka.. pohnevá sa pol rodiny.

autor
30. máj 2023

@laila22 nie nedúfam už som tu písala...keby ste čítali moje príspevky že tam nejdeme aj keby neviem čo už..ja nedúfam že má pozve ja len dúfam že vysvetlí prečo nie..

laila22
30. máj 2023

@bubutko on sa pozval sám? 😆

dizajnerka
30. máj 2023

Nevysvetlí nič, bude sa tváriť, že o ničom ani nevie. Keby chcela vysvetľovať prečo, už by Ti povedala 😀

h2
30. máj 2023

@dizajnerka Napríklad, okrem mnohých iných organizačných dôvodov, aj preto, že majú malú dcérku. Toto sa nerieši, že prídeme a uvidíme.

katkami123
30. máj 2023

@dizajnerka
Ale s týmto predsa musela ratat samotna nevesta, ze keď urobí tento krok, tak sa rozhada cela rodina. Veď ona sa im postavila chrbtom, nepozvala ich. Ja nechápem, prečo by mala autorka teraz niečo hasiť a zachraňovať za ňu. Rozhodla sa, že ich nepozve, tak nech to zdvôvodní ona, ja by som aj celej rodine povedala, ze netuším, prečo ma nepozvali, nech sa nevesty opytaju. Zas, keď nevesta urobila takýto krok, tak nech zaň aj znáša následky. Keď ani nedokáže zdvovodnil, prečo to urobila? Tak to bude určite nejaký od veci dvôvod, že sa sama za neho hanbi.

1fifinka1
30. máj 2023

Inak aj my sme pozvaní v lete na svadbu. Pozvánka prišla ale len na moje meno, manželove a najmladšiu dcéru. Pritom mame ešte ďalšie dve deti. No čo, tie necháme doma 😆😆😆 ale neriešim to. Chápem, že doba je zla a ráta sa každá koruna. Ale idem tam aj z úcty k jeho mamine, ktorá bola moja naj teta a nedávno umrela.

teleskop
30. máj 2023

napisem ti v skratke nieco co ti mozno pomoze
1. moja najlepsia kamaratka, spolu sme zili v cudzine jedli len rozky a jablka kym prisla prva vyplata, spolu sme sa podporovali vo vsetkom doma ja v zahranici...7 rokov najlepsie kamaratka, potom kazda zila v inej krajine ale kontakt bol, pocula som ze ma svadbu, aj mi to hovorila ked sme sa stretli, pozvala ma sms 2 dni predtym!!!!Samozrejme ze som nesla, ostatne baby vedeli termin tyzdne predtym....roky som rozmyslala preco sa to stalo ...neprisla som na to. Proste ten vztah nebol z jej strany taky uctivy a laskyplny ako moj, na to som prisla po 20 rokoch!!!!
2. druha skola zivota (posledna, potom som sa uz poucila). Blizka rodina, zena, boli sme si velmi blizke, intimne rozhovory, podpora v dobrom aj v zlom....nahodou som sa dozvedela ze o mne hovori ze som v zahranici robila ku.vu. Bolelo to tak ako sa neda opisat, bolelo to roky (v zahranici bolo obdobie ze som nemala sex roky, lebo som robila 12-14 h denne, cize mi ani neprisiel na mysel, nie to ho robit za peniaze) Dovod viem, preco to bolo, strasna zavist a ziarlivost, ale tom som si pozliepala pocas rokov z jej chovania pri nahodnych stretnutiach...Bolo to pred 25 rokmi...

Rozumiem ti viac ako myslis, musela som najst sebahodnotu a sebalasku, co nie je lahke pri Slovenskej vychove a mentalite. Nasla som ju, moje vztahy su teraz vyrovnane, s minimom toxicity (to je to co mas asi ty vo vztahoch a v zivote-toxicitu, tvoja laska k sesternici, tvoje riesenie co rodina povie, tvoja snaha byt na svadbe). Moj prispevok ta mozno naserie, ale verim ze za cas budes na mna spominat v dobrom ako niekto kto ta nakopol.
NAJDI SEBALASKU, v tvojich prispevkoch ju nevidim....Je tam vela zavislosti...Podakuj sesternici, ze ti zmenila zivot....

tamitamitami
30. máj 2023

Nechcela vás pozvať, ak ťa zavolá bude to iba na nátlak rodinny. Ja by som nešla cítila by som sa blbo že som sa niekde "napchala".
Nedorozumenie sa môže stať, ale v tomto prípade neni možné aby za mesiac po týchto všetkých možnostiach kde si jej dala priestor situáciu vysvetliť nepochopila že niečo sa deje.
A už aj keby naozaj niakym zvláštnym pričinením nepochopila tie súpravy a telefonáty, tak včera keď sa dozvedela že došlo k "nedorozumeniu" by ti hneď volala a vysvetlila ti to. To že ostatných účasť si potvrdzovala a vašu nie iba svedčí o tom že s vami nepočíta.

Ja by som neposielala ani tortu a už vôbec nie dar, nič už s nikým neriešila (poprosila o to mamu aj sestru) slušne odpísala že nejdeme lebo sme nedostali pozvanie...... pošli niaku gratuláciu, kvety.

janage
30. máj 2023

@katkami123 ale nepovedala by si to predsa celej rodine pár dní pred svadbou. A dovtedy sa tvarila, ze vsetko je OK.
Neobhajujem nevestu, ale spôsob aký zvolila autorka je tiež nič moc. Dobre musela vedieť co tato jej správa vyvolá

1fifinka1
30. máj 2023

@autorka Aby ta to raz ešte nakoniec nemrzelo, že si jej aspoň tu ruku nešla podať.

dobkovci
30. máj 2023

Tá ruka by ma mrzela najmenej...
Mňa by mrzela falos a vypočítavosť celé roky.

katkami123
30. máj 2023

Rodinu rozhádala v prvom rade nevesta. Nie autorka. Čo čakala?

ann092
30. máj 2023

@tamitamitami úplný súhlas 👍

semtexka1
30. máj 2023

Daj číslo na tu nevestu, zavolám jej, od rána mam aj za teba nervy v háji 🙈😁.. Prepáč, to len na odľahčenie.. Mňa prekvapil jej nastávajúci, keď povedal, že ona ma na starosti svoju stranu.. To je čo za hlúposť, keď sa dobre všetci poznáte, určite vie, či máte, či nemáte prísť, touto odpoveďou to bohužiaľ zaklincoval, ak by to bolo len nedorozumenie, už by ti volala a ospravedlňovala sa.. Takto.. 🙄 😒 Jaj, je mi to úprimne ľúto 😔

1fifinka1
30. máj 2023

@dobkovci Neskôr sa to vysvetli, nikdy nie je nič také horúce ako to vyzerá. Z príspevkov mam ale pocit, že ju ženy viac a viac nabádajú k nenávisti voči neveste a k tomu, aby sa všetko len a len zhoršilo. Je strašné to čítať. Všetci sme len ľudia. Mňa nepozvala najlepšia kamarátka, susedka, spoločne sme vyrástli na jednej panelákovej chodbe. A dodnes neviem prečo. Dnes naďalej vychádzame spolu dobre, ona už je rozvedená, ale akceptovala som jej rozhodnutie. A svet nespadol a slnko tiež ráno vyšlo a život ide ďalej.

h2
30. máj 2023

@semtexka1 Presne. Aj keby sa navzájom nepoznali, aj keby si každý riešil svoju stranu rodiny, to sa svojej nastávajúcej ani neopýtal?! Že "Počuj, Janka, volal mi Maťo, nedostali so Zuzkou pozvánku k stolu. Asi došlo k nejakej chybe, zavolaj jej." On je namiesto toho 3 dni ticho a potom odpíše, že on s tým nič nemá. 🤨

dobkovci
30. máj 2023

@1fifinka1 tu vidno ako sme každá iná povaha 🙂 tvoja reakcia bola s veľkým nadhľadom ...nie každá to dokáže.
Ale rana pod pás to bola a veľká ( Z môjho pohľadu).a zabolí to....a autorka to musí už len predýchať.

janage
30. máj 2023

@katkami123 ja zas neverím, že by takú obr hádku a dusno riskovala nevesta, aj keby neviem čo bolo, tých pár hodín by autorku zniesla pre kľud v rodine.
Suma sumarum autorka sa s ňou vlastne konkretne o vecichybajucej pozvanky osobne telefonicky nerozpravala ani raz.
Ak by som sa 3 týždne tvárila, že všetko OK a na svadbu ideme a tešíme sa. Určite by som pár dní predtým nepustila správu, že ja už mesiac nemám pozvánku a de facto nie som k stolu pozvaná a teda nejdem
Lebo potom sa natíska otázka načo okrem rozhadania rodiny a pokazenia svadby je toto dobré.
To už dohram divadielko do konca a poucim sa lebo potom z toho naozaj vyjdem čudne akoby som chcela upriamiť pozornosť na seba.
Celá situácia sa mala riešiť pred mesiacom s tým, že by bol jasný záver.

alica2202
30. máj 2023

@semtexka1 to nie je az take nezvycajne, ze si kazdy riesi svoju stranu. Kym som este len chodila s mojim manzelom, bratranec jeho mamy nas pozval na svadbu (vyslovene povedal, ze mam prist aj ja). Prisli sme na hostinu, moja menovka nikde, bratrancova rodina mala menovky naskrabane obycajnym perom :D neskor sme sa dozvedeli, ze ich vypisoval vecer pred svadbou (nevesta mala vytlacene :D ). A nakoniec som svoju menovku nasla pri inom stole ako moj muz, pri cudzich ludoch a na menovke bolo "XY a partnerka" :D co je zvlastne, moj muz mal menovku aj pri stole svojej rodiny. Moj muz ma nezvycajne meno, takze nemohlo ist o ineho chlapa...takze tak :D

dizajnerka
30. máj 2023

@h2 chápem že je to kombinácia, tak pri najhoršom by sa najedli v reštaurácii a išli späť.

dizajnerka
30. máj 2023

@katkami123 áno, ak by bolo jednoznačné, že ich nepozvala. Nevesta môže tvrdiť, že nedopatrením nevlozili do obálky pozvánku k stolu.

h2
30. máj 2023

@1fifinka1 A ostatné kamarátky pozvala? Bola si tiež jediná nepozvaná? Lebo je rozdiel, keď má niekto maličkú svadbu a nepozýva nikoho a keď má niekto veľkú svadbu so všetkými a jednu jedinú osobu (pár, rodinu) nepozve.

1fifinka1
30. máj 2023

@h2 100ludi mala. Pozvala áno. Nikdy sme neboli pohádané.

dievcacitajucelist
30. máj 2023

Nemyslím si, že ti to vysvetlí 🙄 určite si z jej rozhodnutia prekvapená, smutná, ale len ona vie prečo sa takto rozhodla...urobila somarinu

dizajnerka
30. máj 2023

@h2 *komplikácia

autor
30. máj 2023

pre upresnenie ja som to zacala riesit hned ako dosla pozvanka resp. oznamenie bez pozvanky..hned v ten den som napisala sesternici na messenger ze sme pozvanku nedostali ..najskor akoze zo srandy ci je to ok?.potom uz ked neodpisovala napisla som vaznu spravu ze na com sme lebo nechapem ze preco prislo len oznamenie a ostatnym aj pozvanky ku stolu len nam nie..potom kedze neprichadzala odpoved len si spravy pozrela som uz aj zavolala lebo termin svadby sa blizil a my sme stale nevedeli nechapali ze co sa deje..najskor mi nedvihala dlhsie telefon potom zdvihla konecne a povedala " juuj moja nemozem teraz som na stretnutí volam ti hned naspäať oki?"..a nevolala odvtedy

1fifinka1
30. máj 2023

@dobkovci skôr skúsenosti. Dám krk na to, že autorka môže povedať čokoľvek, ale stranu bude mať vyhernú nevesta. Tak to bohužiaľ je. Ľudia na svadbe uveria nevestinej verzii, preto by mala ten dopad minimalizovať aspoň koľko to pôjde.