Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@evamarek77 toto mne sanestalo tiez, ze aj ked si niekto sluzbu zabezpecil, ze by ludom neobvolal moderne dnes nenapisal na nete pridete atd ako..alebo si robia na fb ludia k svadbe skupiny…kamoska mala nensiu svadbu a mala k tomu stranku na blogu, tam pisalo sa dohadovalo radilo riesilo napr..cize ked niekto chce o je to fakt o ludoch rodine poruesis kde co ako
@rebellefleur píšem, že nemôžeš ? ale aj ostatné sa pozastavili , tak to tu košatie
@jeennyv chápem, len tu baby píšu, že nevesta to teraz, po tom, čo na ňu tlačí rodina, hodila na agentúru, aby sa vyhla telefonovaniu. Tak ja reku, asi si to už na začiatku zaplatili, nie až teraz.
Neprizveme už aj nevestu do debaty? 🤣
@michellemary jasne, ze to kryje agenturou, tam vsetko si platis…chyby by boli viditelne a problemove hned…
Ja pozerám a neveríííím to už je tu 29 strán? Čo vám šibe ženy?
@natalienka12 Ja tiež čumim. Normálne telenovela.
@natalienka12 ja som to o 5 rano na wecku zacala citat a postupne, ked je cas klikam..ma to nepustilo, si myslim, ze kazda ma v zivote ci mala taky problem tak podiskutuje a sme resp. Som aj ja zvedava ako to dopadne vsetko…
ja na to veru čas nemám, ale záver ma zaujíma
A teraz si autorka predstav, že naozaj by išlo o chybu agentúry. Nevesta možno riešila nejaký zdravotný problém o ktorom nechce aby rodina vedela a snaží sa dat dokopy do svadby a preto riesi veci cez agentúru. A dnes pol rodiny odriekne účasť lebo dnes sa dozvedeli že teba nepozvala. Už tým trpí tvoj oco, ktorý by sa rád stretol s rodinou.
A možno je to fakt úplná blbka, ale tým, že ty si tajila pravdu pred rodinou si to vyeskalovala fakt tesne pred svadbou. Ešte raz sa pýtam načo toto bolo dobré. Okrem rozhadania rodiny a potvrdenie si, že ty aj tak nejdeš, tebe strašne ublížila - čo nepopieram, že aj.
@janage citala si diskusiu? X krat ju kontaktovala, ona nic, este aj jej muz zenicha nic…agentury si za toto beru pekne peniaze a zeby cely cas nebola naprava??? Inak toboz keby byt nejak vazne chory atd..chcem tam mat blizkych…proste ju nechce a pomiesala💩 lebo, ked nepozvem niekoho z rodiny si to povedia jasne a plus su krstni jej dcere…to je vysmech uz totalny
Ahoj @autor u nás bolo niečo podobné. Bratranec pozval všetkých len môjho slobodného brata nie...našťastie sme sa to dozvedeli o dosť skôr a tak moja mama mala čas nafucat aj vyfucat. Tiež bolo najskor že oni nepôjdu..ale išli a boli to dobré. Porozprávaj sa s mamou a presvedc ju aby išli...
@janage - uplne s tebou suhlasim..myslim, ze je jasne, ze toto nie je ziadna chyba agentury, jednoducho ju na svadbe sesternica nechce. To, ako sa zachovala, na tom sa zhodneme vsetky, ze je uplne mimo, absolutna neschopnost normalnej medziludskej komunikacie, avsak autorka ma tiez ocividne problem s komunikaciou, kedze bola schopna povedat, ze nie su tam pozvani, len par dni pred svadbou a strhla tym doslova rodinnu vichricu. Na co toto bolo dobre akoze? A nech sa sesternica zachovala akokolvek blbo, je to JEJ svadba a nikto ju nemoze nutit mat na svadbe niekoho, koho tam proste nechce
@janage autorka sa správa celkom dobre. Ja by som bola asi riadna mrcha, keby mi toto niekto blízky spraví. Autorka sa chová dosť rozumne podľa mňa a s nadhladom. Ja by som taka nebola. Btw. To ze to môže takto dopadnúť si mala nevesta uvedomiť už na začiatku, keď sa zatajovala a tvatila sa ze nic. To nevesta je mimo a neuvedomuje si co vlastným rozhodnutím spôsobila. To nevesta spustila ten padajúci kameň.
A vďaka tejto diskusii som si spomenula, že aj ja som bola vo veľmi podobnej situácii. Kamarátka, v určitom životnom období najlepšia, akurát počas VŠ bol menší kontakt, ale po vysokej zas v pohode, dokonca som ju ja s nastavajucim zoznámila! A tiež mi prišlo len oznámenie, bez pozvánky ku stolu. V kostole som bola, bývam totiž hneď vedľa, a nevestina mama sa mi ospravedlňoval, že ma nepozvali, že len rodina, že mala svadba. A zrazu k nej podisla nevestina kolegyňa, s ktorou pracovala pár mesiacov, že ktorým autom sa má presunúť na oslavu. Ta mama sa aj hanbila.
Potom som stále udržiavala kontakt, až kým som si neuvedomila, že to ide len odo mňa. Tak už niekoľko rokov nič.
@rebellefleur a ty sa tu najprv pozastavujes nad tým že načo diskusia na 28 strán a už si tu dala niekoľko príspevkov, tak sa rozhodni 😁autorka zrejme dúfala že naozaj ide len o nedorozumenie a že sa to vyrieši medzi nimi dvoma, tak či onak by bola z toho debata, či dva mesiace alebo týždeň pred svadbou, keby bola sesternica alebo skôr KRSTNÁ MAMA JEJ DCÉRY normálna tak jej už pred dvoma mesiacmi na rovinu povie prečo ju tam nechce, ja neviem ale podľa mna už keď sa ideš vydávať tak by si mal takéto veci ovládať a nesprávat sa ako male dieťa
@elisebah91 len tak mal dovod ho nepozvat..mne nejde na hlavu pozva xy ludi a jedneho z rodiny niec ak by nebol na to fakt objektivny dovod
Nevesta, ked si medzi nami sa konecne priznaj a daj nam znamenie a povedz pravdu…amen 👏🏼
@kaitlin3 vyjadrit sa mozem v akejkolvek diskusii, pokial mi je zname. Viackrat som sa vyjadrila, ze chovanie sesternice nebolo v poriadku, ale mozem sa vyjadrit snad aj k tomu, kedze tu citam komentare vacsiny, ze uplny zaklad svadby je, ze buduci manzelia si volia sami, koho na svoju svadbu chcu a to mam pocit, ze tu vacsine unika. Zachovala sa k.tsky len v tom, ze ju odignorovala, ked jej pisala,ci su pozvani, to ano, ale stale je to ICH svadba.
Dievčatá kľud, nie že sa tu ešte strhne nejaká hádka a kvôli vám vymažú príspevok 🤣
@rebellefleur a ostatní hostia sa môžu predsa zachovať rovnako a vybrať si. Jednoducho ako zistili pravdu a ako vidia detinské chovanie nevesty, tak sa rozhodli nezúčastnit. Nechápem prečo ta to pohorsuje, hostia, len zistili pravdu a preto sa k tomu postavili ako sa postavili. Toto absolútne nie je vina autorky.
@rebellefleur môžeš sa vyjadriť v hocijakej diskusii to je jasne len nebýva zvykom najprv sa pozastaviť na existenciou samotnej diskusie a potom do nej angažované prispievať 😁 samozrejme že to je ich svadba a oni si určujú kto tam pôjde ale hádam ma jej kmotra právo vedieť prečo ju tam nechcú. Najmä keď volajú všetkých okrem nej
@777januska777 - ja len hovorim, ze rodinna vichrica sa mohla strhnut uz dva tyzdne dozadu, keby autorka tiez vedela komunikovat a mozno by prehrmela. Nezastavam sa prioritne nevesty, to som aj v hned prvom prispevku napisala, ale toto mi pride vyslovene "pomsta" udupaneho ega autorky. Snad kazdy si vo svojom zivote zazil situaciu, ked sa k nemu druhy nezachoval dobre..bohuzial,aj o tom je zivot. Clovek by to mal jednoducho prijat a ist dalej s hore vztycenou hlavou
Sesterka uz nie len ze ti skoro sestrou nie je ale uz ani akoby rodina.. musela sa na teba fest nahnevat,a skoda velka,ze nedostala odvahu ta konfrontovat ale riesila to takto.. Toto je koniec vazho vztahu a mrzi ma to kvoli tebe,viem ako sa citis. Skus to len nejako akceptovat ,prijat. Nic nezmozes. Rodina sa rozhada,a neviem ci nie na furt,toto nie je ze nepozvala ma na grilovacku...
@kaitlin3 - vyjadrila som sa hned na zaciatku a dalsich 26 stran nie 😊

@cacianka nemozem sa pozastavit nad tym, ze z jednej uplne jasnej situacie je tu takato debata? 😊