Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@nejdemaprihlasit a ešte keď vieš, že ak ho nepozveš tak pol rodiny ti to dá vyžrať. Myslím, že ten dôvod by nás zaujímal všetky.
Takze si to zhrnme: nevolala ani nevesta, aby "omyl" vysvetlila a ani agentura pre potvrdenie ucasti. No, sucitim s tebou, autorka. To musi byt fakt nieco strasne dolezite pre tu nevestu, co ju tak vytocilo, ze vam to dava vyzrat skrz nepozvanie na svadbu...
@evamarek77 Možno "agentúra" (alebo niekto, kto sa tak predstavil) volala len autorkinej mame a sestre. Aby sa s nimi nemusela nevesta baviť priamo.
@autor, nuž je to smutné, ešte som trochu dúfala,že ti agentúra zavolá, ale keby aj zavolá,tak byť tebou, tak aj tak nejdem a asi ani na obrad.. ale žiaľ nevesta očividne nemala vôbec v pláne ťa pozývať na jej svadbu.. bohvie prečo je to tak, ale je to úbohé,ešte keď je k tomu krstná mama tvojej dcéry…
Nesla by som ani len do kostola a ked sa ludoa spytaju preco povedala by som pravdu,ze ste neboli pozvani a po opatovnych pokisoch zistit co sa stalo a preco vas doteraz ignorovali.
@janage - plus treba si uvedomit, ze tu citame len jednu stranu a jej pohlad
@rebellefleur to si ja uvedomujem. A fakt buď má tá nevesta vážny dôvod, ktorý by spustil ešte horšie čosi v rodine alebo samovražedné sklony🤔
@kikushaa ja som len poukázala nato, že to, že nejde rozbalili na rodinu až po potvrdení, že je pozvaná, ktoré zabezpečila jej segra. Tak mohla rovno segru požiadať, nech sa nemontuju, že nejde a hotovo. A od začiatku hovoriť, že nedostala pozvanie, že dúfa, že je to omyl, ale nevesta sa doteraz nevyjadrila. Čo je na tom ťažké? Nezamotala by sa do výmyslov pre rodinu a už mohli byť veci vyjasnené.
Alebo dohrať divadielko dokonca, vyhovoriť sa na chorobu a nikomu nič nevesat na nos.
Nehovorím, že konanie nevesty je OK, to zdaleka nie, ale komunikácia autorky tiež nie je.
Čakať týždeň OK, čakať takmer úplne do termínu, nie je dobré.
@kikushaa dobre, otocme si to inak. Nevesta pozve pozvanky ludom, ktorych realne na svadbe chce. Tak to robi predsa kazdy nie? Tak tak aj urobila. To, ze autorka, nechce uverit tomu, ze jednoducho nebola pozvana a citi sa megadotknuta, tak jej viackrat pise/vola a ona nereaguje, ano, tu spravila chybu, co sa tyka medziludskych vztahov (aj ked stale je otazne,ako to realne medzi nou a sesternicou je,kedze pozname len nazor jednej strany). Ale co sa tyka pozvanok, nepochybila nevesta nijak. Nechce ju na svadbe, pozvanku nedostala.
@simsalabim Ja neviem či niektoré ženy nemajú dostatok sebaúcty. Ešte som nepočula, žeby nejaký chlap začal ignorovať svojich kamarátov kvôli žene, možno to je, ale v mojom okolí som sa skôr stretla s tým, že žena sa prestala stretávať s kamoškami a už len s jeho partiou sa stretáva. Pre mňa nepochopiteľné.
@evamarek77 Ja som si myslela, že len mne je to divné takto komunikovať s rodinou cez agentúru 😉
Ja som na MK fakt uz strasne dlho a toto je po velmi dlhom case diskusia na vela stran a nehadame sa, nenadavame si, diskutujeme kultivovane 👍 Aj ked nazorovo sa viacere rozchadzame, som zvedava na koniec pribehu 🙂
@rebellefleur nevesta jej hovorila o tom co budu robit spolu na svadbe (na oslave) atd ked sa stretli pred par mesiacmi. Neviem ci si citala vsetko
Príde mi to celé čudné, že by Ťa nepozvala, na svadbu sa predsa pozýva z povinnosti aj vzdialená rodina, a otravná teta z tretieho kolena. Pochybujem, že nieco môže mať proti Tebe také. Hlavne by aj sama domyslela snáď dôsledky, že keď nepozve jedného, spustí sa lavína v celej rodine...
@rebellefleur ano suhlasim so vsetkym. Stacilo na prvykrat odpisat slusne ze s nimi nepocitaju, takto ma autorka totalne posliapanu sebauctu (lebo sa jej stale dopytovala) nevesta bude mat chudera totalne skazenu svadbu (lebo inak to nedopadne) a rozhada sa cela rodina :(
@zuza265 - citala som vsetko. A znova zopakujem: pozname len nazor jednej strany a to,co pise jedna strana. Z diskusii tu na mk som sa za tie roky naucila len jedno: verit slepo tomu, co pise autor diskusie je no..
a z vlastneho zivota a kamaratstiev viem, ze vela x je realita taka, ze jedna strana si mysli, ze su top kamarati alebo spriaznene duse, ale berie to tak len jedna strana a vobec nevnima, ze v realite to tak nie je
Autorka ked sa dozvies odpoved pridaj prosim.strasne ma zaujima dovod aky si nasla nevesta
@kikushaa toto si presne vystihla. Uplne stacilo odpisat jednoducho a stroho, ze pozvanku na svadbu ste nedostali, nepocitame s vami. Alebo nejak tak, ale nie ze hodit ignore mod a rob si co chces. Autorka bude teraz ze dilinu, co sa im napchala na svadbu, cela rodina sa rozhada a bude vymalovane. A nie, nemyslim si, ze toto bolo iba "nedorozumenie" alebo nevesta "nema vyvinute EQ a nevie, co jej reakcie sposobuju inym ludom". Ona hrala mrtveho chrobaka a teraz to vyeskalovala do tohoto.
Autorka ty si myslíš, že by ťa nepozvala len tak z rozmaru, hlavne ak vie, čo sa následne spustí? Úprimne skus si odpovedať. Alebo len nepomyslela čo bude? Ale veď rodinu už dlho pozná.
Lebo potom už ostáva len možnosť, že naozaj došlo k omylu alebo majú mladí naozaj vážny dôvod prečo nie. Aj keď ti ho nepovedali a ty si ho nevieš predstaviť.
Lebo vyzerá ze naozaj ste rodina temperamentná, početná a zvyknete riešiť vzájomné vzťahy.
@rebellefleur je mnoho situacii a variant, ktore mozu nastat. Koniec koncov tu verit nemusis nikomu. Ved je to taka platforma, kde si kdekto kdeco vymysli🙂
Ja reagujem na to co pise autorka a nebudem si domyslat nic ine. Co som citala vznikli tu take konspiracie🙄
Tu nemame moznost citat druhu stranu. Keby je ta moznost, rada si to precitam. Nebudem z toho fabulovat nieco… moze to byt cele tak inak, ako si ani predstavit nevieme. A ani nemusime 🙂
Pointa je: autorka by v pohode uverila tomu, ze nie je pozvana. Problem bol v tom, ze sa snazila to zistit. Ocakavala normalnu odpoved od nevesty, kedze predtym sa spravala akoby ich pozvat isla a bolo to pre nu automaticke. Autorka nemala problem s hocicim. To uz skor dievcata si tu domyslali… teraz po vojne je uz kazdy general, ked je jasne, ze ju tam nevesta nepozvala. Apropo - tu info mame tiez od autorky.
@nitka1157 jasné ze prídam nebojte sa

@jeennyv preto som už vyššie písala, že aj ona je ako malé decko. Miesto aby rodine hovorila pravdu od začiatku, tak sa tvarila, ze však všetko OK, ideme. A až potom čo sa jej sestra zamontovala, vlastne sestra predložila neveste, že isto omyl a ona jasné až potom sa autorka rozhodla, že teda nejde. A toto už prezentovať širšej rodine.