Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@ argentínska Jednoduchá Mária by sa takto nezamotala. Hotovo škoda že tu není režisér ktorý by to sfilmoval
@markusrasford samozrejme, trepu ludia,kt maju iny nazor ako vacsina. Som v otvorenej diskusii, takze si mozem "trepat" kolko chcem. Jaj pardon, trepat v tejto diskusii mozu len taki,kt ju od zaciatku podporovali v tom,aby sa zhadzovala este viacej a opatovne jej vyvolavala. Super rady, gratulujem 👍
Nešla by som ani nie kvôli tomu nepozvaniu k stolu ale nevie slečna ani odpísať ani zdvihnúť telefón tak jej za veľa asi nestojis tak by som si v sobotu radšej urobila pekny deň s rodinkou 🙂
@markusrasford tak, tak, dúfam, ze som to nepoplietla😉
naucila som sa o svojich krajanoch slovenskych novu vec z tejto debaty....svadba nie je o laske dvoch mladomanzelov, nie je to ich sukromna vec...Je to sanca aby sa stretla rodina, je to o tom aby si spravili zurku a mladomanzelia to zaplatili...Na svadbu nemozes pozvat koho chces a ako to citis...musis pozvat toho kto je ocakavany celou rodinou,,nie koho chces nablizku. A este jednu vec ma modrokonikarky v tomto vlakne naucili, ze cela rodina sa rozhada pre nejake sesternice, polka vztahov sa znici a nevesta bude trpiet ako v ocistci lebo si dovolila nepozvat sesternicu....Bola som raz v SND na taketo nejakej trapnej malomestiackej hre, bola z 19 storocia,,,tam takto ludia uvazovali...Tie nazory ze bude rozhadana rodina,a nevesta bude teraz trpiet a podobne perly mi vyrazii dekel!!!Fu kolko malosti som nasla na tychto 30 stranach...Az ma to vydesilo, uprimne.
@moonlight1210 takto to i ja vidim
@rebellefleur nie môžeš mať názor samozrejme. Len ty si sa vtelesnila do autorky a píšeš čo ty. No ty nič nie si sucastou
@teleskop my sme ešte stále v 19 storočí možno na začiatku 20 storočia. Na Slovensku sa najviac číta Nový Čas a Plus tak vitajte v klube.
@markusrasford ak si to citala pozorne, vysvetlovala som tym svoj pohlad na vec,kt je iny, ako ma vacsina a preco mam taky nazor.
@teleskop keby bola svadba iba o laske mladomanzelov a bola by to ich sukromna vec, tak sa vezmu sukromne pri 2 svedkoch. Nakolko tito zalaskovani mladomanzelia rozdelili ludi z jednej rodiny bezdovodne na pozvanych a nepozvanych, stava sa to vecou verejnou a nie je tam nic malomestiacke. Lebo rodina je o tom, ze drzi spolu v dobrom aj v zlom. Na svadbach sa raduje a na pohreboch place. Ak toto nevies, tak sa to tiez douc, mozno sa ti to v zivote este zide 😉
Myslim vsak, ze nevesta z toho este krasne hladko vykorculuje, lebo bude tvrdit, ze slo o omyl a nedorozumenie, a nakoniec predsa pozvanie ustne sesternici odovzdala.
Autorka by musela obiehat rodinu so svojou verziou pribehu. Na to sa moze vykaslat. Ale bude za tu, co robi problemy.
Neferovo to najskor padne na jej hlavu.
Alebo to bude pol na pol, kto z rodiny komu uveri danu verziu pribehu.
Na druhej strane zase, o take dva-tri roky to uz bude kazdemu z rodiny jedno, co sa vtedy stalo. Aj toto zmierni a vymaze cas.
@markusrasford no ale vsetky tu píšeme čo by sme my robili a a ako sa cítili...tiež nesúhlasím veľmi s postojom @rebellefleur ale neútočím, môže si tiež povedať čo si myslí .... myslím to v dobrom 🙂
@rebellefleur uz ta vidim, ako ked za tebou pride frajer alebo muz a povie ti, ze uz ta nechce mat vo svojom zivote, tak to len pokojne prijmes ako fakt, povies ok, cau a odides 😀 ani ta nebude tankovat, preco.. alebo este lepsie, ked ti neodpise na spravu, tak to budes brat ako jasny dokaz toho, ze uz nema zaujem a bez reci sa poberies svojou cestou .. ak ano, tak to si ozaj zvlastny exemplar.. vacsina ludi ma nejake city a nepride im uplne normalne nic neriesit, ked sa ku nim niekto, ku komu maju citovy vztah, zachova divne, nepochopitelne, nevhodne.. a nemaju chut to len tak bez vsetkeho prijat ako fakt, ked ani netusia, co je za tym
@teleskop bohužiaľ ale máš pravdu vo všetkom čo si napísala
Ja som mala svadbu pred 2 rokmi len rodičia a moji a manželovi súrodenci do teraz to riešia naše tety,strykovia,ujovia, krstné mamy že čo sme to mali za svadbu len so súrodencami a rodičmi prečo takú malú prečo sme všetkých nepozvali či nám ľúto nie je že sme mali len takú svadbu a podobne sračky,,, všetci pozerajú len na seba nie na to čo chcú mladomanželia
Príde mi to tiež také odveci že keď nepozvala teba tak nejdú preto tvoji rodičia
@abet ja moc nazory genetickej ci pokrvnej rodiny neriesim, pre mna slovo rodina je uplne o niecom inom, je to napriklad aj o akceptacii hranic, cize mojho rozhodnutia a mojho nazoru, ti co to nevedia akceptovat a potrebuju ma oklepavat nie su v mojom srdci rodina, netrapi ma to...aj ja takych mam...
@teleskop ale ty sa mylis.. tu nejde o to ci pozvala rodinu alebo nie .. vobec tu nejde o to,ci ide o svadbu ci party a podobne blbosti .. oni boli najlepsie kamaratky a zaroven sestrenice..stretli sa osobne jej povedala,ze bude na svabe dokonca ako svedok, je krstna jej detom nepohadali sa a ani nemali iny spor a zrazu idu vsetci len ona nie... tu ide o to,ze autorky sa dotklo,preo nie kedze nedostala ani len vysvetlenie nic.. tiez by ma to stvalo aspon jej mohla odpisat na spravy ..
@reanda nebudem tu vypisovat preco viem mat taky postoj aky mam, aby mi tu zasa niekto nenapisal, ze diskusia nie je o mne. Zivot ma naucil, ze ak ta niekto vo svojom zivote nechce, darmo sa budes dotazovat preco. A ak si myslis, ze ked aj nebodaj dostanes ten dovod, ze ti bude lepsie alebo to rychlejsie preboli, nie, nie je to tak.
Mozno zniem tvrdo, ale mozes verit tomu, ze autorke v konecnom dosledku nepomoze v dalsom zivote 30 lutostivych stran na jej adresu, lebo ked sa jej najblizsie stane v zivote krivda, namiesto toho,aby sa tomu postavila celom, pride sem na MK napisat, aka krivda sa jej stala. A toto tiez nemyslim v zlom
@teleskop nase rozhodnutia ovplyvňujú druhých. Ono pozvanie na svadbu znamená to, ze chceme svoj deň osláviť s ľuďmi na ktorých nám záleží. Autorka si myslela, ze si so sestrenicou boli veľmi blízke a ze bude môcť byť pri nej, keď tento veľký krok urobi. Nevesta ju na tento svoj krok nepozvala a teda jej tym povedala, ze pre ňu nie je dôležitý človek. Ono môžeme vravieť, ze svadba je len o mladomanželoch, ale nie je, svadba je o spojení rodín dvoch rozdielnych ludi o vytvorení puta medzi nimi. A ak nevesta autorku nepozvala, tak jej tým povedala, ze ona do jej rodiny nepatrí a to teda dokáže zaboliet.
@rebellefleur toto mas uplnu pravdu. Lebo v zivote sa clovek casom nauci, ze kde ho nechcu, tam je zbytocne sa vnucovat. Samozrejme, stane sa to kazdemu z nas. Len sa treba naucit to spracovat a pochopit danu situaciu. Ja som sa v niektorych tvojich priespevkoch nasla, ze by som to tiez riesila tak, ze ma nechcu tak sa nepcham, poviem na rovinu nie nie som pozvana, nepridem. Ja som emocionalny clovek, cize by som si urcite poplakala, ale uzavrela by som to raz a navzdy. Len u mna uz nie je cesty spat, ked to s niekym ukoncim, tak ho uz nekontaktujem ani nedavam dalsie sance.
@rebellefleur ja mam inu skusenost.. vediet dovod a nevediet, je napr. pre mna diametralne odlisne a nezalezi na tom, ci nieco boli menej, ale clovek sa aspon neciti ako totalny idiot a vie, na com je a moze sa z toho aj poucit.. a castokrat sa veci mozu aj vysvetlit a dat na poriadok.. zas odchadzat od vsetkeho pri prvej domnienke, ze niekto ma v zivote nechce - co ked sa mylis? tuna autorke totiz nikto nepovedal, ze ju na svadbe nechce.. len nedostala papierik, co mohol byt omyl.. a inak nic.. keby jej nevesta povedala ano, nie si pozvana, tak to mohla zobrat ako fakt a trebars aj nezistovat, preco.. ale ona nemala ani ten fakt.. iba domnienku.. a teraz ma okrem chybajucej pozvanky a ignoracie este ustnu spravu cez sestru, ze pozvana je.. co z toho ma teda zobrat ako fakt?

@rebellefleur keby autorka presviedcala rodinu, aby tam ani oni nesli, ked nie je ona pozvana, bola by to odplata.
Ale rozhodli sa sami. Navyse do soboty daleko. Este sa to trikrat zmeni.
Mozno tam nakoniec vsetci spolu pojdu. Aspon proforma na kusok vecera, a potom domov.
A k tomu, co im mala povedat, ked sa pytali, ci sa uz chysta.
Najprv nehovorila nic, myslela, ze je to omyl. Tak to riesila po svojej osi s nevestou. Bez toho, aby do toho tahala rodinu.
Najprv zartom. Ked to ostalo bez odpovede, tak myslela, ze nevesta si mysli, ze iba zartuje. Tak napisala este raz, uz otvorenejsim tonom. Zas si to nevesta pozrela a nic. Tak jej este zavolala. Nech si nedomysla veci bez toho, aby to s nou osobne prebrala.
Nevesta sa vyhovorila.
Tak zacala chapat, ze z nejakeho zahadneho dovodu ju jedinu z celej jej (autorkinej) rodiny pozvat nechce.
Tak vtedy uz aj rodine oznamila, co sa stalo.
Ze rodina to vzala osobne (kto by nevzal) a je z toho krik, za to autorka nemoze.
Tak aka chudera nevesta?
Vsak ma, co si navarila. A ze zrovna v tyzdni pred svadbou? No smola. Mohla cakat, ze ked hra mrtveho chrobaka aj so zenichom a neda ziadnu odpoved, tak to proste iba tak nevysumi do prazdna.
A na jej smolu sa riesenia chopila akcnejsia cast rodiny. Ale ma, co si spiskala.