icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

dobkovci
31. máj 2023

Fakt výmysel ..... Zajtra bude správa ..sme udobrene ideme na svadbu .

fiirsttiime
31. máj 2023

Normálne sa dvihni zober tu harmoniku chod jej ju odniesť osobne a z očí do očí sa jej opýtaj ako je to a pozvaním k stolu nech vidis reakciu priamo od tvojej spriaznenéj duse ...

kaitlin3
31. máj 2023

A manžel ma aký názor na tuto poslednú sms? On jej to v pohode pozícia? Dúfam že aspoň on ma rozum 🤦‍♀️

kandelabra
31. máj 2023

Autorka, aspon vies, na com si, ocividne to vobec nebol omyl ze vas nepozvali, a ona este hra ze je vsetko super... no nemam slov...
Nechapem ale, preco jej poziciavas tu harmoniku. Za prve budes musiet byt v sobotu doma kvoli nim, co ste si mohli s muzom naplanovat nieco ine. Ak cakas ze pride a aspon sa dockas nejakej odpovede, tak to si nemyslim, pravdepodobne len niekoho posle ju zobrat. A za dalsie, predpokladam ze ta harmonika ma pre teba dost velku hodnotu - kedze je to dedicstvo. To sa nebojis, ze po takomto podraze bude este sesternici zalezat, ci ti ju vobec vrati alebo nie? Je dost mozne, ze milu harmoniku uz v zivote neuvidis.

hedviga2
31. máj 2023

Autorka tu harmoniku jej pozicaj bez klavesov🤪

magic08
31. máj 2023

@maca1984 minimalne si myslim, ze by sa nevesta o tejto diskusii uz davno dozvedela a mala by silnu potrebu zareagovat... No mozno ani ziadna nevesta nie je

vierka987
31. máj 2023

Ty si fakt prípad. Požičiaš,ktovie, či sa ti vráti, keď si pre ňu prídu v sobotu a nepožičiaš, budeš u celej rodiny za zlú,že si neveste pokazila svadbu 😅. Ja nechápem ,normálne zdvihnem telefón ,zavolám ,poviem ako sa má dotklo to ako bez bez príčiny Vás nepoznala ,ale že v pohode ,akceptuješ, ale,že jej tu harmoniku nepožičiaš. Nemáš dôvod. A nie toto ,čo robíš ty a ver tomu,že vyjdeš z toho ako najväčšia hlupaňa.

lavender273
31. máj 2023

No, ak by si prisli po harmoniku tak by nikto nebol doma 🤣

unicornlady
31. máj 2023

Nie, myslím si, že autorka čakala, že sesternica sa poďakuje a navyše ospravedlní, resp. objasní to "pozvanie". Ale nedočkala sa.
Ja som tiež bývala vždy mäkká povaha a človek na to doplatí. Potom nastane čas, kedy sa človek naučí vážiť si sám seba, nastaviť ľuďom hranice a povedať "nie", keď je treba. Ale učí sa to okolo 30-tky, takže akurát je autorka v najlepšom veku učiť sa nové veci.

1andrea111
31. máj 2023

Keďže ste prešli na tému harmonika, je dosť pravdepodobné že Ti autorka telefón zdvihne. Zavolaj jej, povedz niečo o harmonike, a popri Tom sa konečne priamo opýtaj ako je to s tým pozvaním že by ste ju teda priniesli osobne.

autor
31. máj 2023

@unicornlady ano presne toto som cakala..muz s tym v pohode nieje uz mi vynadal ze preco som jej napisala ze poziciame..

maja22
31. máj 2023

Autorka ma dobre srdce a to je cele. Asi zije v duchu evanjelia, ked ta udru na jedno lice, nastav aj druhe... Ked ta poziadaju o odev, pridaj aj plast... Laska k bliznemu je viac ako hrdost. Vdaka za pekny priklad.

svokrinjazykmonika
31. máj 2023

To si nemala tak napísať s tou harmonikou, prečo si nenecháš poradiť? Toto bola chyba.

merrysa
31. máj 2023

Neverím tejto téme..
1, neverím, že ti dvaja by bez štipky chochmesu po tomto všetkom žiadali ešte akúkoľvek pomoc
2, neverím, že autorka im tu pomoc poskytne
To naozaj nemôže byť reálne..

dobkovci
31. máj 2023

Ženy 🤣🤣🤣🤣 všetko je hádzať hrách o stenu ...
MK uz dosiahol svoje 🤣🤣🙈sledovanosť ako sa patrí 🤣
Neverím fakt neverím že toto môže jedna žena spraviť ktorá má v sebe aspoň trošku hrdosti.

beronsche
31. máj 2023

Hned jej zavolaj a povedz, ze si chces veci raz a navzdy ujasnit. Nech ti ona povie, ako sa cela vec ma.
A cakaj , co povie.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
maja22
31. máj 2023

@dobkovci Ver, ze moze 😉

magic08
31. máj 2023

si velmi naivna, ak si myslis, ze by si pre tu harmoniku prisla v sobotu osobne. Vies predsa sama ako vyzera den D nevesty pred obradom. TAkze isto pre to niekoho posle.... si zufala, tak robis zufale ciny... pozbieraj sa konecne a maj hrdost. Nepchaj sa tam, kde ta nechcu... je to tazke, ja viem... ale, aspon sa ukazal charakter nevesty a takych ludi v zivote predsa nepotrebujes..

jajulienka
31. máj 2023

Týmto si ma dosť sklamala…

sense
31. máj 2023

@unicornlady mne to tiez príde divne s celou harmonikou, obzvlášť takto par dni pred svadbou a potom čo polovica rodiny vie ze všetcia sú pozvaní len oni nie a akurát zo všetkých hostí nikto nemá alebo nevie zohnať harmoniku, len títo jedni ktorí ani pozvaní nie su, inak pozerám cez 40 strán a ešte nikto nenapísal ze príbeh je vymyslený.

oldcountryroses
31. máj 2023

A vidis, nedockala si sa. Takze teraz maj kus hrdosti a napis jej napr. spravu kt. ti radila banderaska... Alebo jej rovno zavolaj, netreba zo seba robit handru. Lebo týmto vlastne je sesternica v pohode, nehnevas sa, este aj harmoniku pozicas.

gejb
31. máj 2023

Keď už nepočuvaš ženy co ti tu 3 dni radia, počúvni aspoň svojho muža občas...

katkami123
31. máj 2023

@banderaska29
Autorka, ak už nechceš vyzerať ako uplna chudera, aspoň jej napíš druhu sms v tomto znení :
Ako posala @banderaska29
“ drahá sesternička, len som chcela vidieť, či si naozaj stále taká zaneprázdnená, alebo odpíšeš len vtedy, ked niečo potrebuješ. ako vidím, druhá možnost je správna a ako vidím, sme ti dobrí naozaj iba vtedy. škoda, ze na moje správy na messengeri, ktoré si videla pred mesiacom, prečo nie sme pozvaní, nereaguješ.”

Oni sú typ, ze sa budú tváriť, nič sa nestalo, všetko je v poriadku, ak si to s nimi nevykomunikujes teraz, keď je problém. A už naozaj nebud hlúpa, rieš problém, keď ta trapi a netvar sa aj ty, ze je všetko v poriadku.

fixka3
31. máj 2023

kto do teba kameňom, ty doňho chlebom. požičaj jej ju, nejde o to, že by ona potopila teba. všetci na tej svadbe budú vedieť, že si nebola pozvaná, ale aj tak si sa zachovala slušne a tú harmoniku jej požičala.

puertorico
31. máj 2023

@beronsche podľa mňa by jej už písať nemala. Autorka píše, že tam nepôjdu , tak načo sa zase vtierať neveste a doprosovať sa či môže ísť na svadbu ? Ak ju nevesta nepozvala, tak nie.... ale tú harmoniku by som jej nepožičiavala. Keď tak, tiež by som sa neohlasovala v sobotu keď bude volať za harmoniku . Mňa by sa to dotklo keby ma najlepšia kamarátka nepozve a moju sestru a rodičov ano, a potom ešte pýta harmoniku ........
Už by som jej ani nešla nadrzovku zagratulovať ku kostolu. Ignorovala by som ju

dizajnerka
31. máj 2023

🙈 prepáč @autorka, ale to už je moc, hlúpa si.

panda21
31. máj 2023

Ona chce požičať harmoniku. Pýta ju jej manžel cez tvojho manžela. Manžel im povie, že sa majú pýtať teba. Tebe nikto nenapísal, čiže ju asi až tak strašne nechcela, tak si jej o vec, ktorú chcela ONA, napísala ty, aby si sa jej ponúkla s vecou, ktorú chce ONA a pritom nie je schopná, ti ani napísať sms. Žasnem nad tebou. Aj mi ťa bolo ľúto, ako sa k tebe zachovala, chápala som, že to musí bolieť ale po tomto si proste iba naivná.

petronela10149
31. máj 2023

@banderaska29 tak toto je u mna za 100 bodov... lepsie by som to nevystihla

mk22
31. máj 2023

Načo si jej vbc reagovala na otázku či poziciate harmoniku?
Mala si ju ignorovať ako ona teba a nepísal nič.
A nie ešte pozícias.
Ty si taká dobrá, až si hlúpa.
Ale správa sa k tebe tak, ako dovolíš ty..
Kde máš hrdosť.
Ešte si ústretová.. To nevidíš ze ta odfajcila.. Véd zaujmi rovnaký postoj.. Nebodaj harmoniku pôjde v piatok zaviesť tvoj muž?