Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@h2 Akurat ti unika, ze nevesta jej jasne povedala, ze sa jej ozve a se..e na nu
@modrykonik33 Napríklad preto, že tam bude úplne celá rodina, všetci blízki aj ďalekí príbuzní. Len oni jediní nie. (A teda ešte ani jej rodičia, ale aj tí len kvôli nim.)
@adrianka2606 tak ja nehram s ludmi hlupe hry ako nevesta, ale povedala by som na rovinu co ma stve. Autorke som radila skusit zavolat este raz len kvoli tomu, ze sesternica sa jej ozvala ked chcela tu harmoniku - cize komunikuje a reaguje, ale len ked sa to hodi jej. To uz je podla mna dalsi dovod na vysvetlenie si toho, co sa medzi nimi dvoma deje. Ak by s nou nevesta nechcela komunikovat vobec, tak jasne ze sa nikto donekonecna prosit nebude.
@adrianka2606 Písala jej, že sa jej ozve kvôli harmonike. Nie, že sa jej ozve hneď teraz, o 5 minút.
@h2 Jaaaj, tak ano, potom je vsetko uplne ok 😂😂😂
@adrianka2606 Nič také netvrdím. Samozrejme, že to nie je OK.
@kandelabra Pomenovala si to z mojho pohladu uplne presne, nevesta sa sprava hlupo. Ale cim viac na nu bude autorka tlacit, pisat, volat, tym sa to viac cele pokasle.
Inak, aj keby sa stal zazrak a nevesta povedala ze Jaasne ratame s vami, bolo by to podla mna od teba dooost nefer ist tam. Kedze si pisala ako sa tam otec tesil, ako mu zalezalo na tom ist tam a byt so surodencami a len kvoli tebe zahlasili svad.agentke ze na oslavu nepridu. Ty by si sa tam zabavala, tvarila ze vsetko v pohode a vasi doma pri telke. Ked uz, tak posun svoje miesta im. Vykasli sa na to ze tam chces byt pozvana a chces tam byt. Maximalne sa snaz zistit preco ta nepozvala.
@jajulienka sklamala?????? Autorka nie je zodpovedna za tvoje emocie.....Baby, spamatajte sa. @autorka je dospela osoba, ktora ma pravo robit svoje vlastne rozhodnutia. Akekolvek. Nie je absolutne jej ulohou vyhoviet nejakym neznamym ludom na konovi...."sklamala si ma", "si hlupa", "toto si nemala robit", "asponze tvoj muz ma rozum"....maticko skakava, to co ma byt?....sorry, viem, anonymne internetove forum, ale proste dakedy sa mi rozum zastavuje
Autorka, ja ta nechapem. Pozicias jej harmoniku, lebo ocakavas ze ta este pozve na svadbu, na ktorej ta evidentne nechce od zaciatku. Vnucujes sa tam. Teraz jej vyvolavas. Na co je toto dobre? Vyrovnaj sa s tym, ze nikam nejdes. Harmoniku pozicaj. Odnes ju k mame alebo k sestre a nech si pridu po nu tam. To vazne chces cakat doma kym si po nu pridu? To nie je o dobrej dusi, co nechce pokazit svadbu. Je to o tvojom zufalstve dostat sa na tu svadbu za kazdu cenu. Nemas kusok hrdosti a sebauctu?
Čítala som tvoj príspevok a komentáre a zbehla len pár posledných reakcií od ostatných. Či už je chyba alebo nie, že si jej písala ohľadom harmoniky je teraz jedno. Nikto nereaguje vždy dokonale, tým skôr ak sú v tom emócie. Takže nerieš. Osobne mi je veľmi sympatické, že reagujes dospelo a na úrovni a nespravas sa ako urazene dieťa co nechce požičať hračku. Načo sa znižovať na úroveň iných. Tiež by som sa pre iných nemenila.
Osobne by som v tejto fáze napísala ešte jednu správu. A síce prosbu nech si po harmoniku niekoho pošlú vo štvrtok (k vám, alebo by som ju nechala u rodičov sestry ktorý na obrad idú) s tým, že v piatok odchádzate na víkend preč. Stručne, vecne, bez emócií.
Vyhnes sa tak tomu, ze budeš v sobotu doma stepovat okolo okna čakajúc na nich ako psík a tiež tým jednou vetou dáš na javo, že nepovažuješ ono "jasne ze sú pozvaní cez tvoju sestru" za pozvanie.
Osobne by som sa viac nedozadovala vysvetlenia, aj žiadna reakcia je reakcia. Akceptovala by som to. Netreba vždy čakať, že nám druhý dajú uzáver situácie, vždy je tu možnosť ze situáciu uzavrieme my vo vlastnej réžii.
Btw Počítaj s tým, že na 100% situáciu otočí s tým ze povie ze ved odkázala po sestre, že ste pozvaní.
Prv som si myslela,ze sa na teba hneva ale ona sa tvari,ze nic... pocuj. Ona nepozvala z rodiny len a len vas? Alebo i niekoho ineho?
inak ešte si myslím, že nevesta ani ženích si osobne pre tú harmoniku neprídu - už len logicky - kaderníčka, fotenie, odobierka či čo to je ....pošlú niekoho iného a harmonika sa tiež možno už nevráti naspäť
@katuskamala1 co viem tak len nas..vsetci ostatni dostali aj pozvanku riadne
@haley7897 dakujem za reakciu
Ja by som to už nerobila, ak ma neprijaty hovor, ma sa ozvat...uz by to bolo dotierne, utvrdila by si ju iba v tom, ze sa ti ma vyhybat .... prepac
Asi ti doteraz nezdvihla telefon, ani nezavolala spat, vsak? 🙁
sms odo mna uz posledna:" ahoj, nakoľko som sa ti pokúšala dovolať ale z nejakej mne neznámej príčiny nereagujes na moje telefonaty ani správy až na tú poslednu koli harmonike tak píšem opatovne sms: čo sa týka harmoniky tak ako so uz pisala v predošlej sms požičiam ti ju, očakávam že sa mi v nedelu najneskôr v pondelok vráti neporušená a čo sa týka vasej svadby tak nakolko na nej nebudem chcem vam aspon takto popriať vsetko dobre na spoločnej ceste životom a nech svadba dopadne podla vasich predstav ...po harmoniku je potrebne si prist do 10:00 nakolko potom uz nebudeme doma..
Ja chápem, že sa to autorka snažila vyriešiť. Tiež nemám rada neuzavreté veci, lebo to človeka trápi.
Asi každý to zažil, že si myslel, že s niekým si je blízky, pomohol mu dosť a zrazu sa ten človek nielen že obráti chrbtom, ale ešte sa aj zle správa. To proste zabolí.
Zmieriť sa s tým je náročné, ale sú proste veci, ktoré bolia a ešte nejaký čas bolieť budú, ale iné než zmieriť sa s realitou a pohnúť sa ďalej, sa nedá. (niečo ako tých 5 fáz na spracovanie smútku (popieranie, hnev, vyjednávanie, depresia, zmierenie)
Ty si sa o zmier snažila autorka, tvoje svedomie je čisté. Toto si vždy povedz, keď sa budeš trápiť.
Ked tvoji rodicia nakoniec odmietli hostinu,zenich ani nevesta pripadne ich rodicia nezistovali dovod?
Mne na svadbu 2dni dopredu traja hostia aj asi tyzden dopredu dalsi dvaja oznamili neucast a mne to teda sposobilo skodu na svadbe. Jedlo sa cena teda zvysila ostatnym,ubytko sa zrusit nedalo,tiez vyzdoba a tak.. ved i jej isto nejaka skoda vzniknut musela. Min zasadaci poriadok (mne jeden stol vlastne museli odstranit okruhly a zadadaci som si prekrasny urobila a tam stol stale figuroval..). Ani tvoji rodicia,sesternice,surodenci..nik sa nevesty nepytal na dovod???
A zasa si sa zhodila. ,, nakolko na nej nebudem,, na co toto pises? Este stale cakas, ze ta pozve a bol to omyl? 🤦♀️
Ja by som trvala asi na tom, ze si po harmoniku musí prísť osobne.
Autorka - strasne sa zhadzujes s tymi spravami...
@777januska777 to by bolo len detinské vynucovanie si pozornosti. Nikto si tieto veci nerieši v deň svadby osobne...
@autorka veľmi dobre mierená správa. nezhadzujte tu autorku a nepíšte jej aké zlomyseľnosti by ste robili vy. podľa mňa sa zachovala slušne. nechcela sa tam vtrieť, len jej nejde do hlavy prečo ju nepozvali a chcela by vedieť o čo ide.
niektoré by ste sa fakt mali krotiť a neurážať ju tu.
Už ju nechajme 🙂 spravila ako uznala za vhodné autorka. ) Za mňa fajn 👍super ...
@ann092 Manzel si bucha hlavu o stenu...

Autorka to vážne? Necháš so sebou takto zamerať? Prepáč za úprimnosť, ale nevažiš si samu seba, hrdosť nula bodov. Mala si jej v zápätí odpísať, že to bol len test,či ti odpíše nakoľko na predošlé správy a telefonaty nereagovala.