Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
ja by som jej napisala vsetko, co mam na srdci, pre klud svojej duse, ale bohuzial, normalnu reakciu nacakaj.. tamto je psychicky narusene.. takze by som to tym pre seba akurat uzavrela a hotovo..
no nic, idem ja kosit.. budete tu, ked sa vratim? 😀
Normálne by som jej napísala "Aj, mňa mrzí, že na tvojej svadbe nebudem, no kdeže si ma nepozvala, na silu chodiť určite nebudem"
@lucky_k hej hej, to bolo dobré načasovanie 🙂 inak by pokuty z daňového cinkali 🙂
Ono to vyzera, ze v skutocnosti nebol ziaden tajny dovod preco ich nepozvala. Len daco pokaslala a namiesto aby sa ospravedlnila a napravila chybu, tak to ignorovala a nechala vyhnit, ze nejako bude a teraz to otocila proti autorke.
Vyhecovana konspiraciami si si toto sposobila sama. Ano, stalo sa, ze ti neodpisovala, nezdvihla telefon, ale stale to neznamenalo, ze to nebolo len nedorozumenie. Teraz si to tou sms ze nejdes zaklincovala a namiesto rozhovoru, len dalsie dohady….
Toľko roboty mám,ale namiesto toho citam tuto diskusiu,ty kokos lebo sa bojím z ju vymažú a nič aa nedozviem..
Zuza, nebudem na tvojej svadbe, lebo ma nikto nepozval!
Ja som písala, volala.. Odozva žiadna.
Tak aké rešpektujes, že som sa rozhodla.
Snáď ty si sa rozhodla ma nepozvat, čo to otacas na mňa?
Rolujem našu komunikáciu a nikde nevidím, že som pozvaná. Ci ako si ma pozvala?
Osobne si začínam mysliet že možno by aj najlepšie bolo keby sa to nejako naoko vyriešilo a vy ste na tu svadbu predsalen isli, aj si myslím že to tam smeruje, vzťahy už asi nikdy nebudú okej ale aspoň nebudú úplne pošramotené keď tam nepôjdete
Myslím, ze si tu za ten čas o sebe dosť ukázala aj ako jednas v jednotlivých situáciách. Keby si bola sebavedomá, sesternici pri tej harmonike spomenies, že ta zaujima, prečo ti na messengeri neodpisuje, veď je to tu rozťahané pomaly na 40 strán. Trápiš sa, zožieraš sa, ale ani za ten svet sa jej to neopytaš. Tvoja sestra jej zatelefonuje hneď ako sa dozvie, že nejdete. Ty tvrdíš, ze máte ešte lepšie vzťahy ako tvoja sestra s nou a cely ten mesiac si jej nezatelefonovala, aby ste si ujasnili či naozaj nejdeš, tvoj manzel písal a riešil to za teba s jej priateľom. Ty sa dokonca pred druhými pretvaruješ, že idete, ešte si sa TY vyjadrila, že TY sa za to hanbíš, že ta nepozvali a ako TY budeš vyzerat pred celou rodinou. Ty hadzes na seba chyby druhých ľudí a ich zlyhania a ešte Ty máš namiesto nich pocit viny a zlyhania. Naozaj máš problémy so sebavedomím, nieže ísť do konfliktov, to od teba nikto ani nechce, ale ty sa bojíš povedať, čo ťa trapi a keď sa ta niečo dotkne a to je dosť veľký problém. Rozhodla si sa to riešiť tak, že sa urazis, keď ti to tu napíšem. Síce ťa to nikam v živote neposunie, stále sa budeš vnútorne zožierať pre malichernosti, ktoré sa dali vyriešiť slovne za 5 minút, ale aj to je riešenie, tváriť sa, že problém neexistuje, aj keď tým nevymizne. Paradoxne, sám od seba s vami najviac komunikuje ženích.
Ja prekvapená nie som.
@katkami123 nedviha jej telefon, treba aj citat prispevky autorky.
@katkami123 citali ste vobec prispevky co som tu pisala ci ani nie?
@mk22 a Zuza jej odpíše: "Anča, však som telefonovala s Marienkou, a povedala som jej, nech ti odkáže, že ste pozvaní". (Marienka = autorkina sestra.😀 )
@evamarek77 ano je to zilina
prosím ťa napíš jej ze ty si sa na svadbu chystala s radosťou ale ze ona ta nepozvala, inak ostaneš ty ta blbá co nechcela prísť na jej svadbu
@evamarek77 tak toto je gól 🤣🙈
možno si to nemyslela zle založením tejto diskusie, ale... ak by som mala napísať, čo si myslím, tak hoci sa prezentuješ ako dobrá duša, ktorá nechce druhému ublížiť a podobne, táto diskusia prekročila teda fakt už hranicu. je to 55 stranové ohováranie "nevesty". 55 strán pichania do osieho hniezda, fabulovania, prekrúcania, no najmä: prezentácie súkromných správ na verejnosti. nik tu druhú stranu príbehu nepozná. naozaj nik. ani ty. ale stretla sa tu "kaviarnička ohováračských báb mastiacich si ego draním, niekedy fakt invektívnych slov, konšpirácií, osobných urážok a podobne. poznáš ten vtip - stretnú sa štyri kamarátky a nemajú sa o čom baviť, lebo prišli všetky štyri... toto je tak špecifická situácia, v ktorej sa druhá strana môže kedykoľvek spoznať už len tým, že dávaš súkromné správy verejne. ako by si sa cítila, ak by to robila ona? pri všetkej úcte, ak máš trochu chochmesu a schopnosti sebakritiky a uvažovania aj trošku mimo svojho "ja", daj túto diskusiu zmazať a píš tieto veci pod svojím nickom na svojom profile. lebo toto nie je fakt nič iné, len verejné ohováranie druhej strany (hoc aj pod anonymným nickom). boli tu diskusie, ktoré ma dostali, vôbec mi nevadilo, keď mali 30 a viac strán - ak to bolo o žene, ktorá potrebovala povzbudiť, aby odišla od tyrana, napríklad, ale 55 strán o tom, že ťa niekto nepozve na svadbu a tu sa riešia príbehy okolo toho mi príde už scestné. pritom stačí začať veci naozaj riešiť mimo virtuálneho priestoru, začať komunikovať, alebo nezačať, to už je na tebe, ale fabulovať tu dookola o tom istom a kopírovať súkromné správy je už ozaj mimo...
Mne teraz úplne vážne prihorelo mäso :D