Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@diaszoky to by bolo nepouzitelne na vyskum.
@beronsche napisat ze si mozem pogratilovat lebo som znicila sesternice svadbu lebo koli mne nejde mama a sestra a ze nemam chrbtovu kost lebo nebudem doma plakat do vankusa ale pojdeme s muzom radsej niekde na vylet tak to je podla mna utok
@moonlight1210 srandujem no nikdy nevies🤦♀️🤣
@diaszoky ja uz ma vysoku skolu aj dipolomovky davno za sebou ale dakujem za reakciu 🙂
@janage Ale preboha živého, fakt fakt by si niekomu 1000x volala a dopytovala sa na jednu vec, "vynucovala" si pozvanie? Nehovoriac o tom, že nevesta už vedela od sestry, že nejaký omyl sa stal a neriešila to. Ja by som popravde už možno po prvej prehliadnutej správe pochopila fakt, že nie som pozvaná a tak sa aj správala pred ostatnou rodinou. Keď chce nevesta pohodovú svadbu, tak v prvom rade ona sa ma správať v pohode. Keby včera prišla s kľudom a povedala, že sa stal omyl, autorka by isto nakoniec šla a mala by krásnu svadbu. Myslíš, že aj na kameramana nahučala, že čo teraz zdvíha ceny a nech teda nechodí ale aspoň kameru pošle?
Nič si z toho nerob. Byť moja dcéra alebo sestra, tak tiež nejdem na žiadnu svadbu 💁♀️
Autorka - aha, tak to ano..
Zase si na soc sieti, musis ocakavat akekolvek reakcie..
@beronsche ja viem..pochopim ked mi niekto vynada za moje rozhodnutie ale to ako sa sestra rozhodne pod vplyvom urcitiych okolnosti ja ovpyvnit nevem zial
@beronsche je možné, že tie náznaky pozvania si len autorka inak vysvetlila :D my sme pri tom neboli. To, že sú si blízke je pekné, no ktovie ako to vníma nevesta, keďže podľa vyjadrení autorky, myslím, že ide o dosť nezrelú, impulzívnu osobu, bez sebareflexie.
A doprosovať sa niekomu, keď nemám pozvanie k stolu, to je dosť ponižujúce. Je to len môj názor. Skúsila som sa vcítiť do jednej aj druhej strany. Ale stále nerozumiem, prečo má nevesta mesiac problém odpovedať jednoduchou a hlavne jasnou odpoveďou. Toto mi vŕta v hlave. Keď niekto položí otázku. Som pozvaná na svadbu? Odpoveď by mala byť jasné nie/áno. Nič medzi tým totiž nerieši vzniknutú situáciu :D
Ja sa nechcem s vami hádať ☺️ len ma zaujal váš postoj. Lebo všetko je to o ľuďoch a každý má iný názor, pohľad na vec.
Najviac ma mrzí, že to zrejme bude mať dopad na rodinu.
ja som jej povedala ze dobre ked teda nejdete aspon to dajte vediet..lebo viem ake to je neprijemne ze rataju s niekym pri jedle a podobne a ten sa neobjavi...ale povedala ze urcite neda vediet..
manzel inak vyhlasil po vcerajsku ze unho sesterka skoncila uplne..ze ešte aj dnes rano ze z toho v prdeli co tu predviedla..( jeho slova)
@pragmaticka no hlavne ze mas chrbtovu kost pisat taketo bludy.
@pragmaticka "Tak to ze sa sestra rozhodla ze tiež nejde, je fakt detinské. Milá autorka, môžeš si pogratulovať ako krásne si pokazila svadbu svojej sesternice a rodinné vzťahy na niekoľko rokov!!!!!
Fakt jak v škôlke!
Ale hlavne ze si urobíte s mužom pekný deň. Na toto by som ja fakt chrbtovu kosť nemala. Fakt otras!"
A co este chces autorke vycitat? Ze neobieha celu rodinu a neprosi ich, aby na tu svadbu sli?
Ale no tak.
Neprenasaj na niekoho zodpovednost za rozhodnutia a reakcie druhych.
@sccarlet práveže čítala, ale už neviem čo si mám myslieť, ale bude to tak ako píše väčšina, že chyba je na 95% na neveste a nie autorke. To už či niektorá autorkina reakcia bola dobrá, lepšia, horšia, nie je stroj, aby bola dokonalá.
To bolo iba na pobavenie 😇
Sesternica si môže za celú situáciu sama.....ak ich na hostine nechcela mala dať normálne vedieť keď jej autorka písala (to by neveste nemohla mať autorka za zlé aj keď by ju to mrzieť mohlo). Ale stojím si za názorom že mladomanželia majú právo rozhodnúť koho si pozvú.
Pre mňa tu ale nejde o svadbu ale o to celkové správanie a prístup k autorke.
Takéto správanie zvaliť na omyl? Pozvánka k stolu neprišla (pochopím nikto predsa nieje neomylný), píše raz v humornom duchu (dajme tomu že si nevesta myslela že je to vtip) do tejto doby ok uverila by som že to je omyl.....pri ďalšej správe ktorú autorka písala že pozvánku nemajú, xy hovoroch ktoré jej nezdvykla a na ten jeden ktorý jej zdvihla povedala že sa ozve neskôr ale sa neozvala (to už omyl neni, každému priemerne inteligentnému človeku dôjde že niečo nieje ok a rieši to).
O tom že agentúra im nevolala (presne im jediným ktorý nemajú ani pozvánku ani s nimi nevesta nekomunikuje), ženích povie že on nevie to rieši nevesta (tak hádam si prešli aspoň raz zoznam hostí....prípadne poviem partnerke volali mi že nedostali pozvánky zavolaj im vysvetli to).
Keby s nimi počítajú otázka neni požičiaš mi harmoniku a dohodneme sa kedy si po ňu prídeme - ale poprosila by autorku nech ju donesie na svadbu.
Ale aby som bola fér nevesta autorku "pozvala" dní pred svadbou odkazom po sestre (čo pre mňa osobne pozvanie neni, keby ja viem že sa niečo takého stalo a počítam sním hneď volám dotyčnému a ospravedlňujem sa za nedorozumenie).
Tu keď nevesta videla že je zle a jej konanie spustilo lavínu - zavolala mame (ktorá miesto ospravedlnenia spustila útok), nevesta tak isto (ak ju to úprimne mrzelo že sa stalo niake "nedorozumenie" prišla by povedala čo je za tým, vysvetlila situáciu a pozvala by ich osobne).
To že nejde sestra ani rodičia, je síce smutné že sa to takto pokazilo a zjavne to bude mať dopad aj na budúce vzťahy. Ale keďže si písala že ste súdržná rodina, tak mohli byť aj neveste jasné že budú stáť pri tebe.
Nič si nevyčítaj (jediná chyba ktorú si spravila bola že si mala hneď povedať keď sa niekto pýtal že ty pozvaná niesi...pozvánka neprišla nevesta nekomunikuje). Takto si to spravila na poslednú chvíľu a je s toho zbytočne veľká dráma. Ale chápem čakala si že nevesta sa vyjadrí.
@amaro nie, ale keby som vedela, že mám temperamentnú početnú rodinu, tak by som rozhodne s vypustením správy, že ja nejdem lebo ma nik nepozval, nečakala na týždeň pred svadbou? A duplom, ked by nas cela rodina aj ja sama povazovala priam za sestry.
Ty áno?
Ja hovorím o tom, že toto všetko intenzívne riešenie už mohlo byt dávno zrealizované pred 3 týždňami.
Autorka, ja len že ma to všetko veľmi, veľmi mrzí.. nikto z nás by nechcel byť v takejto nepríjemnej situácii nielen pre ten jeden deň ale hlavne kvôli vzťahom dobuducna. Som si istá, že ani tá najväčšia majsterka sveta na MK by to nepredychala len tak ľahko. Držte sa
Autorka posli tej mrche link na tuto diskusiu pol naroda je na tvojej strane darmo sa bude oduvat a valat vinu na teba
@diaszoky toto mi inak radil aj manzel
Je to jednoduché, nevesta autorku na svadbe nechcela lebo ju zrejme celú kopítuje -
1. ako super kamoška jej o ničom nehovorila a vôbec s ňou nechcela hovoriť
2. iba oznámenie, nie pozvánka
3. neodpisovanie na sms
4.nedvíhanie mobilu, nevolanie späť a keď už zdvihla, vyhovorila sa ale neozvala sa späť
5. ženích sa vykrúcal a neexist, že to snúbenici nepovedal, takže vedela, že je chaos a neriešila
6. Agentúra je nekontaktovala ohľadom účasti, a je hlúposť automaticky s nimi počítať, keď sú tieto náznaky
suma sumárum, omyl sa nestal, bol to úmysel a nevesta je vypočítavá a zákerná dora aj s materou, len je natoľko hlúpa, že to celé nedomyslela a ako to vyzerá, zničila si svadbu,.... takže tie čo píšete o vzťahoch si toto všetko uvedomte a vzťahy boli falošné a žiaľ nevesta sa chcela povyšovať nad autorku a zrejme jej doprosovanie jej robilo dobre ale " Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne "
Buchtajedna! Ona znicila tebe v podstate zivot ked znicila vase pristelstvo a nie ty jej svadbu ktora potrva den
Vieš čo autorka, ja by som bola aj rada, že mi takýto človek zmizne zo života. Načo mať blízko pri sebe falošnú klamárku, ktorá ani nie je schopná si priznať chybu a ospravedlniť sa? Ked už teda aj je impulzívne, nevie riešiť veci s chladnou hlavou, stresmanka ok. Každý sme nejaký. Ale aspoň vidíš, že jej nestojíš ani za to, aby ti venovala chvíľku času na vyriešenie problému. Naozaj si myslím po tom, čo predviedla, že je manipulátorka a preto rieši veci takto, bez jednoznačnej odpovede tebe, aby to mohla potom prekrútit. Sestru a mamu už nepresvedčaj, sú dospelé, nech sa rozhodujú samé za seba a ty počúvaj manžela, on vidí do celej situácie viac ako my.
to znamená, že i tvoj švagor uznal vinu neveste?...keď sa ako najlepší kamarát ženícha sa rozhodol neísť na hostinu ?
Vsetky dobre vieme, ze aj tak z toho celeho vzide @autorka ako ta najhorsia. Nevesta aj keby spravila nejaky preslap, zrazila by farara, pasovala drogy, hocico zle spravila tak sa jej to prepaci a budu ju vsetci lutovat. A preco? Lebo ved je to JEJ den, jej svadba, jej nervy a stresy zo vsetkeho okolo toho dna. Ona ma ved toho vela a este musi riesit pre nu banality. A sestru by som tam vyslala len s tym, nech sonduje aku spinu na autorku nevesta nahadze pred rodinou, tam by sa ukazala aka bola “super bff”
@diaszoky keď budúca nevesta bude taká mrcha aj v manželskom živote je veľká šanca že autorku bude čoskoro po svojom rozvode predsa len pozývať na druhú svadbu lebo s takým človekom žiť do konca života no neviem neviem chudák budúci manžel
@nejdemaprihlasit no ved to ale mna vzdy ten dovod zaujima ! Pravy dovod! Ziarlivost? Zavist? Alebo neviem musi mat na nu pik..

@pragmaticka to že ty by si si nechala s prepáčením na**at na hlavu a trepala by si sa niekde kde nie si pozvaná to už je tvoj problém. Byt autorkinou sestrou a mamou tiež by som nesla. S telenovelou to nemá nič.