icon

Nezáleží mu na mojom názore

lienka1101
7. máj 2023

Ahojte , s priateľom máme taký problém včera sme sa veľmi pohádali . On si stavia chatu ktorú začal ešte pred tým ako sme sa dali do kopy . Sme spolu rok ale už hovoríme často o svadbe že sa vezmeme , sám mi navrhol že po svadbe by chcel somnou bývať dočasne v chatke kým by sme si nepostavili domček aby sme žili samostatne od rodičov . Veľmi ma to potešilo, že ráta somnou do budúcnosti . No problém je v tom že keď sa chcem zapojiť do dizajnu alebo nejakého praktického riešenia tak ma s tým problém , nechce prijať môj názor ani nápad , vždy sa preto iba pohádame , veľmi ma zraňuje keď ide sám do obchodu a kúpi si podlahu bez toho aby sa chcel somnou o tom poradiť a postaví ma pred hotovú vec , uviedla som iba podlahu je to príklad bolo tam mnoho iných vecí , on mi vždy iba povie iná by bola rada keby mala kde po svadbe bývať a mne sa vkuse niečo nepáči , že mám byt vďačná za to . Hovorí mi manželia niesme , si moja priateľka a ja som investor takže posledné slovo mám ja že to mám pochopiť.
A mňa mrzí že ho nezaujíma to aby som sa tam po svadbe s ním citila aj ja príjemne aby sme našli spoločný dizajn a riešenie nejaký kompromis spoločný kde budeme obaja spokojní , no neviem či očakávam od neho veľa keďže som zatiaľ iba jeho priateľka a robím ja chybu ? Že sa angažujem keďze niesom investorka a nemám sa mu do toho starať , alebo či ma to zraňuje a ubližuje právom že by to nahnevalo hocijakú inú ženu ?

lienka1101
autor
7. máj 2023

Ďakujem vám za názory ja viem že ma pravdu aj on že je to jeho , ja to aj rešpektujem nevnucujem mu silou mocou niečo čo nechce to určite nie , mňa skôr mrzí že ak chce byt somnou ako tvrdí že ho nezaujíma môj názor a robí si podľa seba to ma najviac zraňuje a že mi vôbec dokáže niekedy urobiť tak napriek to čo sa mi už úplne že napácilo , tak to urobí to mu vyčítam že prečo sa tak chová keď tvrdí že ma miluje a chce byt somnou , však vzťah by mal byt o spoločných rozhodnutiach už pred manželstvom nie len po manželstve ak nevidím kompromisy teraz tak po svadbe už vôbec nie presne tak ako píšete viacerí .
A ešte podotýkam že keď sme sa dali do kopy domček som si mala stavať aj ja sama , už som mala projekt pozemok už sa mali kopať základy , na poslednú chvíľu som sa rozhodla že stavanie odložím z toho dôvodu že priateľovi sa to nepáčilo že by bolo lepšie si urobiť niečo spoločné podľa našich predstáv (po svadbe) a nie len podľa mojich projekt sa mu moc nepáčil , súhlasila som samozrejme prišlo mi to rozumné a stavanie som odložila , som podnikateľka a peniaze u mňa nerobia problém , to on na dostavanie chaty už úspory nemá a bude brat pôžičku

luccija
7. máj 2023

V podstate má pravdu jeho chata, jeho peniaze, ale aspoň spýtať na názor pomôcť s výberom by si mohla....pre mňa by to bol signál, že aj do budúcna ho asi nebude zaujímať môj názor a pôjde si svoje a bude neoblomný.A to vie byť veľmi nevhodná povaha do zivota

anita6666
7. máj 2023

Má pravdu, je to jeho vec,jeho investícia,ale zároveň ukážka toho, že v prípadnom spolužití si pôjde vlastnou lajnou a potrebuje submisivnu ženu,ktorá nebude do ničoho pindat a starať sa alebo ideálne žiadnu.

bloger
7. máj 2023

@lienka1101 Mal by sa zaujímať aj o tvoj názor. Určite mu nechceš predsa zle. Je pochopiteľné, že ťa to zraňuje. Chceš aby to bolo pekné. Ak chce byť s tebou tak by ho to malo zaujímať.

simona20201309
7. máj 2023

@lienka1101 tak to je potom dobrý vychcanec
Tak do jeho chaty sa starat nemáš, ale dom si si sama postaviť nemala, nech si postavíte niečo spoločné. ☝PO SVADBE - aby mal na neho rovnaký nárok....
Vychcanec vychcany!
Veľmi sa ti čudujem, že si sa nechala odhovorit. Na tvojom mieste si ešte pred svadbou (ak nejaká bude) kúpim nejakú nehnuteľnosť. Nech niečo máš a nech neriesis o 10r s plačom, že nemáš kam ísť s 3 deťmi.
Rozmýšľaj. Mysli na budúcnosť. To je jedno že sa poznáte 12r. Pri takom chlapovi by som si nedokázala byť istá.

0silvia0
7. máj 2023

@lienka1101 no super, este ste sa spoznali a uz ti dirigoval do stavby tvojho domu? A jemu sa nepacil tvoj projekt? Nemam slov...
Nakoniec ty zafinancujes sama vas SPOLOCNY dom
a na jeho chatu budes chodit len s jeho laskavym zvolenim.

stanulienkat
7. máj 2023

@lienka1101 ty budes asi trochu naivnejsia. Teraz pises, ze ty si nezacala stavat kvoli nemu. Preco preboha?? Kvoli cerstvej znamosti a nejakemu prislubu v dalekej buducnosti? To je tym, ze zeny nerozmyslaju prakticky ako muzi. Potom sa cuduju, ze nemaju kam ist s 3 detmi a 5 rokov sa handrkuju o nehnutelnost. Keby som mala peniaze, tak si kupim SVOJU nehnutelnost a nebudem sa skladat s cudzim chlapom. Slubovat na cely zivot lasku je pekne, ale naivne. Potom sa zeny cuduju, ze zostanu s holou ritou a nemaju kam po rozvode ist.

lienka1101
autor
7. máj 2023

@babovka2321 určite nie drahšie práve lacnejšie riešenia hľadám , už mu úspory končia a treba tam toho ešte veľa bude brať pôžičku preto sa snažím ho v tom usmerniť trošku nech nerozhadzuje , podlahu kupoval drahšiu pri tom v inom obchode som mu ukazovala mali veľmi podobnú az o 10€/m2 lacnejšiu, obklady do kúpeľne bral až po 60€/m2 ja som sa mu snažila nájsť lacnejšie aby také drahé nekupoval že je to zbytočne drahé no ani ho to nezaujímalo že niekde to môžu mať za lepšiu cenu .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
babovka2321
7. máj 2023

@lienka1101 tak potom to nechaj tak, zbytocna snaha. Ale jednoznacne, ak mas peniaze, ries svoju vlastnu nehnutelnost, sama. Cim skor, tym lepsie.

syslik81
7. máj 2023

tak mas projekt postav si domcek .. ty budes mat svoje a on svoje .. a ak by doslo k svadbe-co podla mna nedojde bud predate oboje a postavite jedno alebo date do podnajmu a budete mat aj daco spolocne ... mat niekolko nehnutelnosti je dnes dobra investicia do buducnosti

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lindous
7. máj 2023

To, že si chce chatku zariadiť výlučne podľa seba by mi nevadilo a prišlo by mi to pochopiteľné, skôr by sa mi tam teda nepáčil ten spôsob hospodárenia, že sa nevie prikryť takou perinou na akú má a pokiaľ raz máme mať spoločné financie, nad tým by som sa naozaj zamyslela, či chcem takto žiť v budúcnosti... mimo toho nemám žiadny vzťah k interiérovému dizajnu a bola by som rada, že niekto to rieši za mňa 😂 ale chápem pointu... otázka je tiež či len o tomto má potrebu rozhodovať alebo rozhoduje o všetkom, len toto ti tak najviac svieti do očí momentálne a ostatné zatiaľ trošku prehliadaš... napr. to, že on si do svojho investuje a tebe to vyhovoril, to už sa mi zdá väčší problém...

sima234
7. máj 2023

@lienka1101 tak ty nemáš čo hovoriť do jeho chaty, ale on ti stopne stavbu domu? Lebo jemu sa nepáči projekt? Prosím ťa, postav si dom podľa svojich predstáv, príp. si kúp nehnuteľnosť. Nerob chybu, že počkáš po svadbe. On si ide brať úver na dokončenie chaty, z ktorej ty nemáš nič, ale ty máš stavať až po svadbe, prevažne zo svojich peňazí, nakoľko ide brať už teraz spomínaný úver, aby na dom mal nárok aj on, ak by sa niečo stalo. Mne to príde, že to má dobre premyslené.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
7. máj 2023

je to vychcanec a manipulator a to co sa ti nezda, sa ti nezda dobre.... Respektive by ti mal uz svietit ruadny cerveny majak!!! jeho je jeho, ale tvoje ma byt spolocne. hnus.

lucka_ke
7. máj 2023

mne stačí už nadpis - Nezáleží mu na mojom názore - a tu je povedané všetko, v podstate to tak bude vo všetkom, ja by som určite nešla do spoločných investícií ani manželstva, manželstvo je predovšetkým o dobrých vzťahoch, o robení kompromisov ale nie tak, že jeden si presadí a druhý ustupuje vo všetkom

lujza123
7. máj 2023

Svojim spôsobom má pravdu, jeho chata, jeho rozhodnutia. Ja som si opravovala dom s tiež veľmi jasnou víziou co a ako bude. Tiez som niektoré veci nekupovala lacné, merkury marketu som sa vyhla oblúkom, vytáča na keď je niečo nekvalitné
Svojim spôsobom mas pravdu aj ty, si jeho priateľka, mohol by tvoj názor vypočuť, alebo sa aspoň tváriť ze počúva.

Tu sa podľa mňa ukazuje oveľa vážnejší problém ktorý bude zrejme sprevádzať váš vzťah - kazdy mate veľmi jasnú predstavu ako majú veci byt, radi si robíte po svojom. Proste dve osobnosti s veľkým Ó. Pokiaľ sú vaše názory rovnaké môže to fungovať skvelo, pokiaľ sú rozdielne je to dosť veľký problém.

Byt tebou pokračujem v stavbe vlastného domu, tam si môžeš urobiť veci po svojom. Priateľovi kľudne vysvetli ze on sa realizuje na chate, ty na dome... Hotový dom aj chatu môžete vždy predať a stavať vlastne, ako sa hovorí na prvej stavbe sa človek učí

maxalla
7. máj 2023

Ja to vidim tak, ze u teba nie je problem, ze ta nevypocuje, ale ten, ze by si rada mala posledne slovo ty.
Podla mna ma priatel pravdu, je to jeho chatka, ta mu ostane aj v pripade, ak by ste sli nakoniec od seba (oficialne ste spolu kratko). Ja by som si napriklad nedovolila vydupavat, co ma priatel robit s vlastnym majetkom, pricom ten moj tiez momentalne preraba dom, resp. uz finisuje. Ma hrozny vkus, tak som ho vzdy len sprdla, ze co za hrozu to opat vybral, pretocila oci, zasmiali sme sa a islo sa dalej.
Teba predsa nikto nenuti tam byvat, povedz priatelovi, ze po svadbe tam byvat nechces, lebo sa ti tam nepaci, platte si podnajom alebo hypo.

pralinka25
7. máj 2023

@lienka1101 postav si ten tvoj dom sama aky si chcela. v najhorsom ho budes prenajimat a budes mat z toho peniaze na uver. on nech si stavia chatu aku chce a rovno by som mu povedala ze to je super ze si stavia chatku, ale byvat tam nepojdes. preco by si mala? kym postavite spolocne on nech si byva v chate, ty si byvaj v dome. Vezmite sa a postavte si spolocny dom. ak bude jednat s tebou aj potom ako teraz tak sa zariadis. hlavne si pockaj s detmi.
a bez papierov a svadby do nicoho neinvestuj peniaze ani svoju energiu. to presmeruj do svojho.

ma pravdu je to jeho nech si s tym robi co chce ale zas nech nepocita s tym ze ty z toho padnes na rit a budes mu za to ruky nohy bozkavat a nadchynat sa tym.

januska12323
7. máj 2023

Postav si vlastný dom, keď na to máš. Každý si bude kupovať do svojho za svoje a keby ste sa náhodou zobrali a rozviedli budete mať obaja bývanie.
Ale podľa toho čo hovorí on minie peniaze na svoje a tvoje minie na spoločné po svadbe!? Haló tu nie je problém podlaha ale vychcanosť.

lienka1101
autor
7. máj 2023

@elizabet173 neuviedla lebo to sme riešili už dávno a brala som to za uzavreté tak sme sa vtedy spoločne rozhodli no teraz ako som to začala riešiť si vlastne uvedomujem že on nemá záujem o kompromisy a spoločne rozhodnutia na jeho projekte , a ja som vlastne urobila asi veľký ústupok na tom mojom , chcela som len aby sme boli v tom domčeku obaja spokojní aby sa to páčilo aj jemu nie len mne, aby sme tu radosť zdieľali spolu preto som to nakoniec zastavila ,a rozhodla sa že to bude spoločné nechcela som mu tým ubližovať aby sa cítil menejcenný že sa nasťahuje do domu ktorý postaví žena sama podľa seba , ale po svadbe aby to bolo akoby spoločné že tam pomôže a dá ruku k dielu aspon fyzicky ked nie finančne , veľmi mi na jeho názore záležalo , no očakávala som že sa postaví aspon trochu k tomu rovnako ako ja a že do jeho prokektu zahrnie mňa tak ako ja jeho do môjho 😞.
A áno stavebný materiál všetko je nakúpené stoji to na pozemku , asi mi tu viacerí trochu otvorili oči s naozaj začnem tam kde som prestala .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
7. máj 2023

@lienka1101 no dievca, manipulatora a vychcanca si si nasla. Utekaj. Len tolko k tomu.

simca06022011
7. máj 2023

@lienka1101 vies co ma pravdu (v tom ze je to jeho, je investor...) , ALE takto sa bude spravat stale, cize ak nechces byt poslusna tutka, co bude odobrovat chlapove kazde slovo, lebo aj tak na teba neda, tak si to s investrom vybav teraz. Lebo ten investor chce s tebou zit. Ked nie, tak treba ist z kratsej cesty. Lebo MAM TO DOMA. A roky, a je to stale take iste, uz sa z acal hrat po hadkach na to, ako ho to zaujima, a aky mam nazor atd, ale aj tak kupi/urobi/donesie to co on chce :DDD

sense
7. máj 2023

@lienka1101 ty máš všetko nakúpené projekt urobený a ty to stopnes? No veľmi rýchlo projekt rozbehnú a dostavaj. On svoju chatku podľa seba a ty dom podľa seba. Nikde nie je napísané že po svadbe nemôžte mat aj spoločné. Zloz ružové okuliare a mysli na budúcnosť. Lebo po tomto mam pocit ze sa on riadi heslom. Co je tvoje je aj moje ale čo je moje do toho ta nic

barborachors
7. máj 2023

@lienka1101 ach, preč od takého... ja ja ja a moje moje moje. Zly vyber partnera na zivot.

hankm
7. máj 2023

@lienka1101 urobil zasadnu chybu, mal najprv dostavat chatu a az potom si tam dotiahnut XX. Pred rokmi som sa rozhodol, ze ziaden normalny vztah nezacnem bez vlastnej nehn. A bolo to nejlrpdie zivotne rozhodnutie. Uplnr sa odosobnit od pripadneho ovplyvnanie vo vybere, prerabke, zariadzovani a vyhnut sa takymto vylevom je na zaplatenie. Dakujem moju mlademu ja!!!!
@lienka1101 chces riesit, zariadzovst? Kup si. A mas neobmedzene moznoti realizivat sa.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
liljana
7. máj 2023

Niektorym zenam blikaju kontrolky pri kazdom a pri vsetkom, az sa preblikaju k samote a piatim mackam. Alebo k tomu ze po tolkom preberani niekedy v 40tke budu musiet zobrat prve, co bude poruke, lebo normalnych, co vytriedili kvoli kazdej blbosti, si zobrali ine a zostali rovnaki stari preberaci, alebo nepouzitelni, ktorych nikto nikdy nechcel.
Ak ma aspon trochu slusny vkus, tak ho nechaj. Ak je to hrozne, ako to zariaduje, tak mu dohovor.