icon

Nezáleží mu na mojom názore

lienka1101
7. máj 2023

Ahojte , s priateľom máme taký problém včera sme sa veľmi pohádali . On si stavia chatu ktorú začal ešte pred tým ako sme sa dali do kopy . Sme spolu rok ale už hovoríme často o svadbe že sa vezmeme , sám mi navrhol že po svadbe by chcel somnou bývať dočasne v chatke kým by sme si nepostavili domček aby sme žili samostatne od rodičov . Veľmi ma to potešilo, že ráta somnou do budúcnosti . No problém je v tom že keď sa chcem zapojiť do dizajnu alebo nejakého praktického riešenia tak ma s tým problém , nechce prijať môj názor ani nápad , vždy sa preto iba pohádame , veľmi ma zraňuje keď ide sám do obchodu a kúpi si podlahu bez toho aby sa chcel somnou o tom poradiť a postaví ma pred hotovú vec , uviedla som iba podlahu je to príklad bolo tam mnoho iných vecí , on mi vždy iba povie iná by bola rada keby mala kde po svadbe bývať a mne sa vkuse niečo nepáči , že mám byt vďačná za to . Hovorí mi manželia niesme , si moja priateľka a ja som investor takže posledné slovo mám ja že to mám pochopiť.
A mňa mrzí že ho nezaujíma to aby som sa tam po svadbe s ním citila aj ja príjemne aby sme našli spoločný dizajn a riešenie nejaký kompromis spoločný kde budeme obaja spokojní , no neviem či očakávam od neho veľa keďže som zatiaľ iba jeho priateľka a robím ja chybu ? Že sa angažujem keďze niesom investorka a nemám sa mu do toho starať , alebo či ma to zraňuje a ubližuje právom že by to nahnevalo hocijakú inú ženu ?

hankm
7. máj 2023

@lienka1101 tymto sposobom si chces oznackovat teritorium, hniezdit, privlastnit si. Ako ked vonku prs si nazdych par metrov curkne. Si vykolajena, pretoze chalan neskace ako pisknes a stracas podu pod nohami a nedokazes ho manipulovat.

mandzula
7. máj 2023

@lienka1101 no pre mna by to napriklad bola vystraha pre pripad materskej/rodicovskej - ja teraz zarabam viac, bude sa tancovat podla mna.

rebrambora
7. máj 2023

Mne by ani nenapadlo mu do toho hucat, ale neviem si predstavit, zeby sa ma partner neopytal na nazor alebo ja jeho.
'si moja priateľka a ja som investor takže posledné slovo mám ja' - v preklade: mam pi*i co si myslis, ja som tu sef, ak raz budeme mat deti, ja budem zarabat 50tisic mesacne a Ty budes doma s 400€ materskou budes drzat hubu a krok. Tu ide o princip. Niektore pary si delia vsetko cely zivot. Moj nazor je, ze ked sa lubime, sme par, sme jedno a na nikoho ineho nazore nezalezi, len na toho druheho. Ale kazdemu ako vyhovuje 🤷🏽‍♀️
Ja by som mu pekne zamavala a ho s jeho chatkou pekne nechala.

lienka1101
autor
7. máj 2023

@hankm Ano mám možnosť realizovať, a robiť si tak ako chcem ! koli nemu som zastavila tiež svoj sen, s ktorým on nesúhlasil , a urobila som ústupok aby bol spoločný a boli sme spokojní obaja , nie len ja ! keby si čítal príspevky ktoré som pod to tiež pridala pochopil by si prečo sa tak cítim ako sa cítim , nikoho nemám za potrebu manipulovať a určite nie osobu ktorú ľúbim , a už vôbec nie o privlastnenie jeho majetku , tu ide úplne niečo iné a ty to vidíš bohužiaľ zle

maranco
7. máj 2023

@lienka1101 ako sa správa keď plánujete čo s voľným časom, idete na výlet, akciu, kam na večeru, plánujete spolu alebo on rozhodne ide tam a buď sa pridáš alebo pôjde sám?

kikushaa
7. máj 2023

@lienka1101 To co si napisala podstatne meni situaciu, ze ti dobre ze nie znechutil vlastny projekt domu, ktory si mala stavat ty sama, no zacala by som tam kde som skoncila nech ho aj rozdrapi, sorry ale ten tvoj je pekne vychcany, po svadbe by to uz bolo bsm (ako vravis uz na chatu si bude dobravat uver) takto by prisiel aj k polke domu zadarmo 🙄 pri rozvodovosti aka na slovensku je (ja som vzdy ta happyendy az kym nas smrt nerozdelu) by som bola realistka. Ale ano laska je o kompromisom ak si myslis ze vase spolocne putovanie zivotom nic neohrozi a rozvid nehrozi, tak kludne zacnite stacat aj po svadbe. Drzim palce a vela stastia aby si urobila pre teba to spravne rozhodnutie 🙏

stanulienkat
7. máj 2023

@lienka1101 Prečo musí byť dom spoločný?? Prečo sú všetky ženy posadnuté tým, že je vsetko spoločné? Postav si svoje a nasťahuj si ho tam a môžete žiť šťastne až do konca života. A keby tomu tak nebolo, tak mlady si pobalí veci a odíde preč a máš ušetrené nervy s bezpodielovým vlastníctvom.

ema22270
7. máj 2023

Tak podla mna by mu malo zalezat na tvojom nazore, takto ti dava najavo, ze mu je jedno co si myslis ty. A ktovie, ci teda s tebou aj pocita do buducna. Podla mna je to dost zvlastne jednanie. A ja osobne by som sa teda citila dost neprijemne a asi by ma to aj nasralo.

ema22270
7. máj 2023

Na tvojom mieste by som sa vratila k tvojej predstave a stavbe, ktoru si si chcela postavit. A jeho by som asi velmi neriesila. Lebo ty si kompromis spravila, ale na to uz asi zabudol a ty su do nicoho teraz nemas starat.
Postav si svoje a mozno sa najde aj lepsi partner ako tento. 🤷‍♀️

lienka1101
autor
7. máj 2023

@maranco s voľným časom nemáme problém , občas boli nezhody ale sú v norme , nieje to také aby mi to až tak vadilo máme spoločne koníčky , zbožňujeme obaja prírodu a prechádzky sme obaja bylinkári aj hubári , korčulujeme radi trávime spolu čas takto , a vyhľadávame dobre reštaurácie a dobre jedlo, v tomto sme sa našli , vieme sa zhodnúť na tráveni voľného času spoločne ,a keď ide aj občas sám nemám s tým problém , viem ze tam nejaký záujem z jeho strany určite je ,no či to stačí na dlhodobý fungujúci vzťah ukáže čas , aktuálne ma toto čo robí okolo tej chaty dosť zaráža .

tykat
7. máj 2023

@lienka1101 respektuj ho, nie si manzelka, nie si majitelka. Chata je len jeho. Bodka.
To ze ty si ustupila zo svojho sna neznamena ze automaticky ustupi on.

syslik81
7. máj 2023

@lienka1101 a z coho chce financovat vase spolocne byvanie ked nema uspory a uz si berie pozicku na chatu?

lienka1101
autor
7. máj 2023

@syslik81 to budem financovať ja , vyššie som už písala že som svoju stavbu odložila ako a prečo kľudne si prečítaj vyššie

syslik81
7. máj 2023

@lienka1101 aha takze to "vase" pojde z tvojich penazi ale to jeho je len jeho .. to by si bola riadne blba .. si ten svoj dom zacni staviat podla seba ved su to tvoje financie a on nech tam ani ziarovku nevyberie ..aspon zisti akos a citis...a hlavne to maj vsetko napisane len a len na seba a este pred svadbou

babulkomale
7. máj 2023

@lienka1101 teba ovplyvnil ze si cuvla so stavbou svojho domu a on si predstavuje byvat docasne v chate? Zvlastne. Az neuveritelne. Nesla by som s nim do spolocnych planov.
Ale nevidim ani buducnost ani vo vydelovani moje- tvoje, mna by to unavovalo, ako s nejakym spolubyvajucim, cudzim clovekom. A aj tak to byva narocne a takymito ludmi, aj to vydelovanie. Hlavne ked su deti. Vydelovat jogurty ci su kupene mnou alebo muzom....
Ja som za BSM ale chapem ze to nemusi vyhovovat kazdemu.

andreakotesova
7. máj 2023

@lienka1101 dobrá rada - hlavne potom ten svoj dom neprepis aj na neho....

hankm
7. máj 2023

@lienka1101 priznavam, necital som vsetko. Mala si hned na zaciatku opisat celu situaciu, diabil je ukryty v detailoch. Suhlasim, touto optikou je chrapun. Zasadne ta podviedol. Spravila si chybu, pri strategickom rozhodnuti si volila emocne a nie pragmaticke-racionalne rozhodnutie, teda upustila si od stavby. Nesmierne ma ti mrzi. Kedze zda sa, ze ty si sebestacna, vezmi to do svojich ruk. Zabezpec si svoju neh (pomaly klesaju ceny) a ak sa rozhodnes istat s nim, svoje ako zalohu budes mat. A spolocne si mozete zabezpecit spolocnu. Co vo mne vsak vzbudilo pozornost, bolo, ako si spomenula, ze sa poznate 12 rokov ako doverni kamarati, ale vo vztahu, to stratilo pozitivnu dynamiku pretoze charaketer vztahu sa zasadne zmenil a zda sa, nie kazde priatelstvo je vhodne na presun do romantizujuceho vztahu.

hankm
7. máj 2023

@stanulienkat ze ty si mentalne muz ? 😁

0kristina0
7. máj 2023

Je to jeho chata, sam si ju financuje, nekafrala by som sa do toho. Ked si budete staviat VAS spolovny dom, potom sa mozes realizovat.

andreakotesova
7. máj 2023

@0kristina0 dúfam, že nebude taka hlúpa a bude spolu s ním stavať dom. Hlavne, keď ma naň svoje vlastné prostriedky.

0kristina0
7. máj 2023

@andreakotesova to uz je jej rozhodnutie co urobi

dilino
7. máj 2023

No tak nikdy by som s nim nič nestavala.Hej tvoj projekt stopol neviem preč ak by si bola rozumna dokončiš to a dáš na seba nie naňho polovicu ani o tom nerozmyšľaj.TY mu do chaty do zariadenia hovoriť nemôžeš myslím tvoj názor lebo je zlé.On si pôjde na dostavbu chaty vziať pôžičku a TY zo svojich penazi postaviš dom za veľke peniaze bude TI pomahať a povie že aby si mu polku dala lebo tam robil.Bude ťa hnať do svadby rýchlo rýchlo medove motúzy ťahať okolo úsť aby polka patrila jemu.Ináč riadne vychcaný špekulánt a mainupulátor.TY len pekné prosím ťa dokonči svoj dom ale len na svoje meno nie ON aby tam figuroval.Má predsa chatu tak tam nech býva.A po sobáši si môžte kúpiť spoločné ovšem ak na to bude mať. Zaisťi sa aby si mala pre seba a pre deti kde ísť lebo toto čudo-judo by som si nevzala ani keby mal milion eur na konte.Ja mám priateľa ale ked si zariadoval dom ktorý je len jeho ja mám svoj tak pýtal sa ma na názor zaujimalo ho všetko, čo si má kúpiť aku podlhu, ake dlaždice do kúpeľne aký typ vaňe pýtal sa ma na názor ale nechoval sa ako ten tvoj že je to moja chata ja rozhodujem a TY bud ticho. U nás toto nikdy nebolo.Je to vypočitavé od neho ON kúpi a preraba chatu a TY bud ticho nestaraj sa ale do domu ktorý budeš TY platiť zo svojích penazi sa starať bude a bude očakavavať že ho napišeš na list vlastníctva prosím neblázni.Vykašli sa na ňeho to bude celý život tak presne príklad mate deti tebe musí byť dosť rodičovský. A ON čo bude zarabať je jeho.Nechcela by som ho a ani mu nič dať s tvojho majetku.Postav si na svoje meno pri rozvode mu budeš musieť polku vyplatiť ani o tom nerozmyšľaj aby si horko nezaplakala.TY maj svoje ON svoje vždy je možnosť si zabezpečiť aj spoločne bývanie.Poisti sa tak z deťmi pri rozvode ak by ste sa vzali TI povie aby si odišla chata je jeho a budeš hľadať na rýchlo tak máš postavene ako keby si našla.Radíme TI dobre.Asi sa riadi heslom čo je tvoje je aj moje ale čo je moje do toho ťa nič.Veľmi sa TI čudujem že si ho posluchla a nezačala stavať ale že si to odložila načo už si mohla mať postavene.TY čakáš na ňeho že to bude spoločne a ON do svojej chaty si ani nemohla povedať svoj názor.TY si fakt taka naivná nebud hlúpa.Toto dobre nebude ošklbe ťa a ostanu TI oči pre plač.To že mate spoločne zaujmí je jedna vec ale praktický do života ísť spolu žiť bývať je vec druha.Ešte ani s ním nežiješ pod jednou strechou už ťa nenecha povedať ani vlastný názor.Podľa mňa ON nie je pre teba vhodný.TY si len postav svoje a aby si tam bola sama vlastnička a nie že vystavaš dom polku dostane ON a budete spolu žiť potom sa za kratky čas rozidete a ON bude mať svoju chatu a polku penazi z domu čo si všetko dala TY.A bude TI diktovať ake máš mať podlahy, linku, kúpeľnu a tak dalej.Vykašli sa naňho postav si TY ale predtým povedz že to bude nehnuteľnosť iba tvoja a TY ho do LV zapisať nedáš.A tam uvídiš reakciu tak za tvoje peniaze by bývať chcel ale zo svojho TY polku neprepiše a nemôžeš mu povedať svoj vlastný názor to bude vo všetkom tak.Možno si ťa vypočuje len aby nebola hádka ale kúpi to čo sa páči jemu a tvoj názor ho absolutne nezaujima a tak by to bolo pri deťoch že by tvoj názor nebral ani v úvahu všetko eln po svojom.Ja by som s ním nebola.A na skúšku ísť bývať bez svadby že či by vám to vôbec išlo.Ale z mojích penazi by som mu nič nepožičiavala, nefináncovala, a nič čo by som postavila ja by mu nepatrilo a nenechala by som si do toho od ňeho hovoriť nech sa strara o to čo má.Pišeš že ON ešte bude potrebovať pôžičku na zariadenie do chaty a začo chce stavať spoločne bývanie za tvoje peniaze osobné a polku chce mať že predtým než postavite sa zoberiete. Pána ved to by bol každý taký múdry je to obyčajný vypočitavec.Preboha dúfam že taka hlúpa a naivná nebudeš.Povedz mu že postaviš si svoje ale že budeš vlastníkom len TY ako sa bude chovať.

beata_k
7. máj 2023

@lienka1101 Nemyslim, ze po svadbe sa nieco zmeni. S jeho zmyslanim urcite nie. Ked ostanes doma na rodicovskej a on ta bude zivit, tak si ta riadne vychutna. Budes skakat ako on piska lebo on je "investor"

taminka1986
7. máj 2023

@lienka1101 v podstate ma pravdu. ALE..Ak by hovoril so mnou takym stylom ze som len priatelka a on investor a nemam mu do toho co hovorit,dostal by asi odpoved ktoru by nechcel pocut. A uz by som nebola ani priatelka. S mojim muzom sme boli velmi dlho spolu len par,svadba bola az po x rokoch spolocneho byvania ale takymto stylom sa so mnou nikdy nebavil. Odjakziva sme boli 2ja na vsetko a respektovali nazor druheho. Aj peniaze boli spolocne co sme si zarobili hoci sme neboli manzelia.

majlo1234
7. máj 2023

Kafrat by som mu do toho nekafrala. Ale, su prakticke rieseni, ktore su lepsie, ako ine, a niekedy to chlap nevidi.

Moj manzel v casoch, ked sme spolu chodili, bol zvyknuty riesit celu domacnost sam, bez predoslej diskusie. V jeho konkretnom pripade nemal na to ale dostatocnu kompetenciu😃 po viacerych diskusiach mi nakoniec dal v niektorych veciach zapravdu a pri rieseni spolocneho byvania sme kopec veci spravili inak, ako si bol presvedceny on.
Cize ani u vas to nemusi byt nakoniec taka tragedia, potrebujete sa vela rozpravat a mozno mu aj potrebujes dokazat, ze tvoj nazor je relevantny.

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
7. máj 2023

@lienka1101 obaja mate pravdu. Tu v tom, ze aj ty mas pravo sa tam citit dobre a on v tom, ze je to jeho chata. Ale ako starsia a skúsená zena ti hovorim, ze toto nie je chlap do zivota ak očakávaš od chlapa kompromisy. Bud to prijimes ale cely zivot budes tíško posluchat alebo sa vzburis a pokial nenajde kompromis rovno to ukonči. Cim skor tym lepsie.

martina803
7. máj 2023

Ja som bola v podobnej situacii, moj priatel kupoval byt, do ktoreho sme sa mali z toho mojho stahovat, a hned na zaciatku na mna raz ked bol podrazdeny vybehol, ze do toho nedavam ani euro tak nech si nemyslim ze si budem listovat katalogy a ukazovat co ma kupi. Nechapala som kde na nieco take prisiel kedze som ani raz nespomenula zeby som chcela aby tam nieco kupil podla mojich predstav.

martina803
7. máj 2023

@martina803 dofrasa, odoslala som skor 😁 vtedy som mu povedala, že ma jeho reakcia sklamala, ze som urcite nemala v plane mu dirigovat co ma kupit ci by sa mu to pacilo alebo nie, ale ze moja predstava bola ze ked so mnou rata a tvrdi ze tam chce byvat so mnou, tak ze by sme napr podlahu, kuchynu, gauc, atd mohli ist pozerat spolu (vsak s kym inym), cakala by som teda ze ho bude zaujimat moj nazor a konecny vyber by bol na ňom. Vtedy mu to asi cele doslo a ospravedlnil sa, odvtedy nepadlo ani slovo. Ja by som si s nim asi v klude sadla a povedala mu, ze mi je luto aky ma k tomu postoj, ze teda by som chcela svoj zivot stravit po boku niekoho koho moj nazor zaujima. A ako pisali ine zeny, ze co by si z toho mala keby sa ta opytal co sa ti paci a aj tak urobil podla seba, tak podla mna je to velky rozdiel a hovorim z vlastnej skusenosti. Podla mna sa skuste porozpravat povedz co citis a verim ze to pochopi 😊 drz sa

mikadooo
7. máj 2023

@lienka1101 vieš čo, má pravdu. A zároveň ťa chápem, nikdy tam nebudeš môcť nič, lebo to nie je TVOJE. Neprestrieľný argument 🤷🤷🤷. A z toho dôvodu by som mu povedala, že nechaj si to ako chatu, alebo to trebárs prenajímaj, keď to dokončíš. A poďme si spolu kúpiť niečo SPOLOČNÉ, kde budeme bývať, uvidíme, či sa vieme dohodnúť na veciach, atď. Lebo aj keď má pravdu, ten prístup sa mi moc nepozdáva, čo sa SPOLOČNEJ budúcnosti týka... Dúfam, že sa neberiete tento rok.