icon

Nezáujem otca. Čo mám robiť?

adriana1712
11. aug 2011

Prosim, poradte, co robit v takomto pripade..☹
Moj chlap je sedem dni v tyzdni, od rana do vecera v praci, ked pride, ide na kavu ku kamaratovi, tam je aj dve hodiny (radsej sedi tam, akoby mal ist k nam domov--a to kazdy bozi den), ked pride domov, naje sa, umyje sa, lahne a spi. Medzitym okrikuje maleho, ktory je stastny ako blcha, ze ocino je konecne doma a chce sa s nim hrat. Ocino pokojne zaspi, bez toho aby sa čoilen chvilku povenoval aspon malemu ked uz mne nie, a samko len smutne pozera na spiaceho oca, ktory mu nedal ani len pusu na dobru noc. A rano, ked zas odchadza do prace, Samko hystericky krici, lebo nechce aby ocino ZASE odisiel. Ked uz ale len predsa musi mm odist, samko mu s placom povie, nech mu aspon zakyva z okna. Caka v okne...a myslite ze mu zakyva?? nie ☹ a samko darmo caka v okne ☹ nikdy sa nestalo, zeby zobral samka napr. do cukrarne, na ihrisko, do zoo....no nikde. Niekedy sa stane, ze mm odbehne z prace a mame sa kvoli niecomu stretnut v meste. Ked Samko vtedy vidi, ze ide k nam ocino, je stastim bez seba, hned sa rozkeca, no je zlatucky 🙂 len tato jeho radost netrva dlho. Ked vybavime co treba, ocino si ho bezlutostne zlozi z pliec a uteka do roboty. Samko len krici..Ocinko, nechod zase do roboty, bud s nami! je mi ho strasne luto, az sa mi slzy tisnu do oci, a nemozem s tym nic robit. Prosim, poradte, co by ste na mojom mieste spravili vy. Podotykam..moj muz nema ani jediny ked volno, ani v nedelu. Teda, mohol by mat keby chcel, ale on radsej ide do prace. s malym sa nepohra, nekupi mu ziadnu hracku...pripada mi byt strasne chladny a bezcitny. Takto sa ocinkovia ku svojemu 3-rocnemu syncekovi nechovaju ☹ Samko ho tak pekne oslovuje, ze "ocinko", ale ani to s nim nepohne. Vidim na malom,, ze ocinka velmi lubi a dal by cokolvek za to, aby bol aspon jeden den s nami.

ellit
11. aug 2011

@adriana1712 ja by som si manzela posadila a povedala mu presne to, co si tu pisala no a ked to neuzna, opustila by som takeho chlapa. Radsej byt sama, alebo si najdes niekoho, kto tvojho Samka bude milovat nadovsetko na svete. Urcite by som ho opustila, je to bezcitny clovek a ani si neviem predstavit ako musi Samkova dusicka trpiet. Len by sa to zhorsovalo. Ale najprv vyskusaj rozhovor, no ak ten nepomoze, utekaj kade lahsie. Moze to mat na Samka taketo jeho spravanie nespocetne nasledky psychycke :(

lizatko1009
11. aug 2011

suhlasim s elit, tak sa predsa nemozes trapit cely zivot a ubijat! bola by si hlupa a ked on to nevie pochopit tak cau a vzdy bol taky? ci len teraz, alebo od kedy sa vam narodilo dieta?

ellit
11. aug 2011

@adriana1712 a podla toho co tu citam ani sa s nim nerozpravaj, utekaj kade lahsie od takeho tyrana. Nemas co riesit, jednoducho chod prec. A presne ako babulky napisali, malinky bude chvilku smutny, ale urcite bude trpiet ovela menej, ked ho neuvidi.

adriana1712
autor
11. aug 2011

@lauricka Niesme manzelia, zijeme spolu len ako druh a druzka. ale dufam, ze uz nie na dlho, lebo jednak, je mi velmi luto malinkeho a druha vec je, ze aj ja som uz z toho na nervy. cele dni som doma sama s malym a ked pride, tak namiesto toho, aby sa nam venoval, ide prec. alebo popripade pride taky ozraty, ze to uz potom neni o com. ☹

@vejinka No napr.,dnes. prisiel, doslova sa zamkol na balkone, tam fajcil a pil pivo a maly mu buchal na dvere a ani s nim nehlo, proste neotvoril. Ma vobec srdce??:'( nechapem to, nikdy taky nebol, chceli sme mat spolu miminko a tesil sa, ze ked bude mat maly 2-3 roky, bude s nim chodit na vylety atd...maly ma viac ako 3 a este nikdy nikde s ocom nebol ☹ a na mna tiez nema ineho slova, nez nadavky. doslova pred nos mu dam teplu veceru a on sa len spyta, kde sme boli cez den. ked poviem, ze len s malym vonku, prva jeho otazka...a s kym...nikdy som nebola vonku so ziadnym chlapom, nema ma preco podozrievat z takychto veci. alebo ja neviem...nech si uz robi co chce, len nech netrapy mna aj samka. uz naozaj dalej nevladzem..aj dnes mi povedal, ze mam ist do p..e. a toto pocuvam nonstop, uz nevladzem.

soporova
11. aug 2011

Chúďatko utrápené, nájdi v sebe silu a zachráň seba aj svojho úžasného synčeka 😒 teraz sú možnosti, len treba chodiť, chápem, že je to ťažké, ale isto sa to bude iba zhoršovať a zničíš nielen svoj ale aj malinkého život, mám známu čo mala podobný osud, našla silu a teraz je šťastne vydatá 😉 a nemáš nejaké kamarátky alebo nejakých príbuzných? isto by Vám na začiatok pomohli, už len kvôli malému a ako písali kočky vyššie sú aj tie krízové centrá čo pomôžu, kým sa pozbierate, držím palce, hlavne buď silná, nesmieš dovoliť jednému chlapovi aby Vám zničil život 🙂

siskaa
11. aug 2011

si vo velmi tazkej situacii a vyhrabat sa z nej nebude lahke :( ono lahko sa tu radi, ze zbal mu kufre a vyhod ho, kto to nezazil, nepochopi, ake je tazke oslobodit sa. mas partnera psychickeho a fyzickeho tyrana a ako udrel teba, ver tomu, ze skor alebo neskor bude bit aj maleho. pravdepodobne je z podobneho rodinneho prostredia - otec tyran, matka slaboska (alebo nieco podobne), unho je to velmi hlboko vryty problem, on sa nezmeni, inak to nepozna a inak zit nevie. sam si obcas uvedomi, ako by chcel zit - chcel maleho bravat na vylety, ale ma v sebe blok, pre ktory nevie zit takyto normalny zivot.
ked uz nie kvoli sebe, tak kvoli malemu by si mala odist, toto prenho nie je zdrave prostredie. uz teraz chape, co sa deje okolo neho a bude si to so sebou niest do dalsieho zivota a raz z neho vyrastie nieco obdobne ako je jeho otec, aj ked sa budes snazit ako budes vladat, aby to tak nebolo.

tanja61
11. aug 2011

@adriana1712 velmi zlozita situacia ale jednoznacne treba pozerat na dieta 😉 mi zeny sme silne bytosti preto pedpokladam ze to zvladnes a ked to zvladnes ty zvladne to aj tvoj syncek 🙂 neboj nabrat silu a konat...viem ako sa citis presla som si iecim podobnym hoci nebola som tyrana ale pil a prve dva roky sa nezaujimal,nic len kamarati a chlast,domov chodil po troch styroch dnoch ale jedneho krasneho dna som oznamila odchadzam,smial sa ze kde by som tak mohla ist ale zbalila som sa pozicala prachy prenajala dom a bolo ...bolo to tazke urobit tento krok pretoze som si nebola ista financiami,ale vedela som ze takto uz zit nemozem,teraz je to vzorny otec ktory navstevuje a berie syna na kazdy vikend 😉 a nase vztahy sa znormalizovali, vies niekedy dvaja ludia k sebe skratka nepatria 😒 kvoli niecomu sa stretnu ale ich cesty by sa mali rozist a samozrejme zobrat si ponaucenie preco to tak je,malo ludi tomu chape ale v skutocnosti stretavame ludi z nejakeho dovodu 😉no a urcite viem ze je lepsie so synom zostat sama ako keby mal vidiet tu rodinnu idylku ktoru mate 😒

vejinka
12. aug 2011

@adriana1712 to ma len upevnilo v tom co som pisala.a dalsia vec. Napis mu list nieco v tom zmysle ako si pisala tu +par situacii ktore zarucene ublizili SAMKOVI.pouzivaj vela otaznikov Preco si taky a hentaky a vykricnikov aby vedel ze si vazne nahnevana na jeho osobu.a na nete si najdi cislo na krizove centrum a utekaj tam.cim skor tym lepsie.drzim palce

vejinka
12. aug 2011

@adriana1712 telefón:
+421/2 6241 0469
+421/910 992 041
+421/915 439 245

Riaditeľka krízového centra a detského domova
Mgr. Gabriela Cabanová
e-mail: cabanova@branadozivota.sk

Napis jej v akej si situacii a uvidis co ti napise.moc nevahat je to nadej ktoru potrebujes ty aj tvoj syncek.

vejinka
12. aug 2011

@adriana1712 alebo sa z listom ani netrap mozno by ho ani necital.z mobilu vymaz vsetky cisla a hod mu ho na stol.zjavne ta bude chciet kontaktovat.a chod tam urcite ti pomozu a neskor si kupis mobil vlastny.

vejinka
12. aug 2011

este ma napadlo chod do zalozne daj vsetky sperky co mas od neho ak nejake mas a za peniaze co dostanes sa dopravis do krizoveho centra brana do zivota.pozri aj ich stranku www.branadozivota.sk

monika15
12. aug 2011

@adriana1712
ahoj, je to velmi smutne.. .zial....
neviem ti poradit, fakt je to tazke, hlavne pre dieta,
hlavne sa drzte a skus ist snim niekde na par hodin sama
a mu povedat vsetko........

vejinka
12. aug 2011

@monika15 a vyfacka ju co vymysla.jemu je dobre doma ma kazdy vecer teplu veceru oprate spodky nebude ju chapat je to zly clovek ak ho nezaujima ani vlastne dieta.od takeho prec a co najdalej.

monika15
12. aug 2011

@vejinka
ja viem, urcite mas pravdu, ale to dieta to este nepochopi...
chudacik hrozne........

vejinka
12. aug 2011

@monika15 ale aj 3 rocne dieta chape ze ocko nema na neho cas a nelubi ho.

bv_alexandra
12. aug 2011

Najdôležitejšie je pre teba začať rozmýšlať ako sa dá odisť z toho vztahu a nie ako to nejde. Ja som z prvého manželstva odišla ked moja dcéra mala len dva roky. a šlo. Tiež nemám nikoho kto by mi pomohol, ale pokial budeš stále uvažovať smerom že nemáš nikoho, prácu a pod tak to nikdy nevyriešiš.
Ja som od mm odišla, našla som si podnájom v jednej izbe. S babou čo bola tiež rozvedená. Našla som si aj prácu. Uplne vyčerpávajúcu, a kolkokrát si ešte aj po tolkych rokoch moja dcéra ma 12 si vravím že kde som nabrala tolko sil. Ale ver, že vždy zvládneme viac ako si myslíme. Robila som nočné a cez den som sa starala o malú, bola som uplne vyčerpaná kým som jej vybavila škôlku ale zvládla som to a som šťastná.
Hlavne musíš myslieť pozitívne. 🙂 🙂 🙂

paulita
12. aug 2011

Adrianka1712, ozvi sa nám, či si kontaktovala to centrum... Aj mne je ľúto, keď vidím ako opisuješ váš život. Tiež mám 3 ročné dieťatko a vidím ako všetko citlivo vníma.. V tom krízovom centre by vám bolo určite lepšie..

monika15
12. aug 2011

@vejinka
ja viem ja viem.... lutujem dieta, taky svianiar ho ani nezasluzi :(((((((((

bodka13
12. aug 2011

@adriana1712 písala som ti už do inej témy...rob ako ti radia kočky...zmobilizuj všetky sily a vzťah ukonči 😉nepremýšlaj ako to nejde.... už teraz bohužiaľ vidieť, ako to všetko vplýva na Samka ☹ ....nemusí vidieť a počuť vaše hádky,všetko cíti z teba,z neho-je ešte maličký,nevie problém vyriešiť hoci by možno chcel ...za jeho "nevhodným" správaním je bezmocnosť ☹
...aj tu u nás v NR je krízové centrum pre mamičky s deťmi Slniečko http://www.centrumslniecko.sk/sk/krizove-stredi...
a tu sú všetky na Slovensku http://www.zastavmenasilie.sk/?pomoc_vo_vasom_r...

emily_666
12. aug 2011

@adriana1712
prepáč za tvrdé slová, ale keď som si prečítala, že ti notebook rozbil,
ty dievča na čo čakáš?
až aj malého bude biť a týrať? Radšej bez takého chlapa ako život s hňupom.
A potom v tom horšom prípade sa o pár rokov dozvieme, že zasa niekde syn bodol otca nožom, lebo chcel ochrániť týranú matku.
Zmobilizuj sa a rob niečo aj pre seba a svoje dieťa.

koniarova
12. aug 2011

Ja len v skratke: Komu niet rady, tomu niet pomoci. 😒 Bolo tu už popísaných xy dobrých nápadov, ako situáciu riešiť. Je sa treba odhodlať a nie iba nariekať.

aylin
17. aug 2011

@emily_666 adriana1712 Tak o týždeň sme objednaní ku psychologičke s tým našim malým čertíkom, držte palce 😉 trochu sa toho bojím ☹
Dnes o 10:42 • 3 komentáre • Páči sa mi to •
1 užívateľovi sa to páči.

kleopatra0303 Ahoj, má nejaký problém?
Dnes o 10:49

adriana1712 (autorka správy) @kleopatra0303 No má 3 roky a stále blaboce, trieska sa o stenu, o zem, bije sa pesťami do tváre, nechce sa hrať s deťmi, stále plače, nadáva, je strašný nervák, atď. Je toho veľmi veľa. A od septembra ide do škôlky, tak preistotu sa chceme uistiť, či je všetko ok
Dnes o 10:53

aylin no podla tem,ktore si pisala je jasne z coho to ma...z toho podareneho otecka,od ktoreho by si mala co najskor odist,lebo neznicis zivot len sebe,ale aj malemu a nasledky toho vsetkeho vidis,kedze maly robi to co robi...

aylin
17. aug 2011

baby,co k tomu dodat...vidite,ze tu uz ani neodpisala... a toto kto si precita..tak mam dost... ak sa ta zenska nepozbiera,tak z maleho nic ine nebude,len to iste ako jeho otec... je to na zaplakanie,ale aj to,ze tolko rad tu dostala...sama vidi ako to nici jej male dieta a caka..no neviem na co....

emily_666
17. aug 2011

@aylin
zdielam tvoj názor, bohužial si každý žije svoj život sám...
ale načo vyplakávať a čakať rady, keď nič nemieni zmeniť?
☹ ☹

aylin
17. aug 2011

@emily_666 osobne ak by som mala takto zit a ak by malo moje dieta takto trpiet, tak by som nevahala a hned volala do krizoveho centra..na zaciatku by to bolo isto tazke,ale raz by bolo fajn! ved zijeme pre nase deti,ktore nam davaju silu zvladat aj nemozne!

vejinka
17. aug 2011

z dietata rastie kopia otca.kedze je jeho muzsky vzor ine sa cakat ani nedalo. Pride den ked z jeho malickych ustociek budes pocut-mama ty si pi*a. A vtedy horko zaplaces a budes lutovat ze ste neodisli od toho tyrana hulvata a zjavne choreho cloveka!

vejinka
17. aug 2011

a vyhovarat sa na skolku? Kde je pisane ze do nej musi nastupit? X deti nenastupi aj ked su prijate z milin dovodov.proste sa treba rozhybat my ti tu mozeme len radit no vsetko ostatne je na tebe.pokial chces aby bol Samko ako jeho otec pokracuj v doterajsom zivote a prestan sa stazovat lebo tvojou vinou bude maly v zivote zly clovek a ak chces odist uz vcera bolo neskoro no furt lepsie odist neskor ako nikdy Samko sa z najhorsieho rychlo dostane a bude na najlepsej ceste ako sa stat dobrym clovekom.fakt neviem..naco cakas?!

kamilka22
17. aug 2011

mas pocit, ze si v situacii, ktora sa neda riesit. Ale da sa. Tak ako baby pisu, su krizove centra. Moja znama tam tiez skoncila, doslova utiekla od muza. Jej syn mal vyse 15 rokov. V centre im pomohli a dokonca im bol prideleny jednoizbovy byt pre socialne slabych. Na tvojom mieste by som odisla do BA, lebo ak Ta ten tvoj tyra a tvoj syn to vidi, je velmi velka pravdepodobnost, ze aj z neho vyrastie tyran - toto Ti povie kazda psychologicka. Takze chop sa rozumu. Zaciatok bude urcite tazky, ale riesenie je, len musis byt sama presvedcena, ze je to to najlepsie pre Teba, ale hlavne pre tvoje dieta. Snad to zvladnete. Nemas v rodine nikoho, kto by Ti pomohol?

lujza123
22. aug 2011

@adriana1712 mas len dve moznosti...1. okamzite sa zbalit, pobrat z bytu vsetko co sa da predat a odist co najdalej ako sa da. Su krizove centra kde ti isto zo zaciatku pomozu, vo vacsom meste si rychlo najdes pracu, byvat mozes s nejakou dalsou slobodnou mamickou (my tak byvame a v pohode sa da zvladnut) a skolku vybavis...su sice preplnene ale ked sa chce vsetko sa da
2. alebo mozes ostat s nim, nechat sa ponizovat do vtedy kym s teba nezmizne posledna stipka sebaucty a hrdosti, pozerat sa ako s tvojho synceka rastie vynervovane cudne dieta s ktoreho sa v dospelosti stane verna kopia nasilneho otca a sem tam sa mozes vyzalovat tu na konovi ( kde ta aj tak vacsina nepochopi lebo maloktora zena by ostavala v takom vztahu)....ale len dovtedy kym ti neroztlce mobil a nedolame prsty..

vefi89
22. aug 2011

@adriana1712 aj mne prišlo do plaču jak to čítam 😲 ja by ho poslala do zadku jak by to len šlo, aby sa netrápilo ani dieťa, ani ja a starý aby mal čas pre svoju robotu...je to tragikomické, ale mne to príde akoby ešte nedospel do fázy, som pripravený na rolu otca....čo najskôr od neho odísť.