Nezáujem partnera počas choroby
Baby Vás by nemrzelo kebyže ležíte doma chorá 3dni v teplotách a Váš partner, ktorý býva o dva bloky ďalej sa ani nezastaví pozrieť alebo niečo doniesť atd … Najviac, čo urobí je mi písať smsky čo som jedla, či som sa vyspala atď. akože “stará sa” , ale čakala by som ja osobne nejakú akciu. Sme spolu 2+. Prosiť ho nebudem a čas má, prespí ho. Ďakujem za názor.
Kázať ako opičkám?! Mňa keď sa muž opýta, čo mi má priniesť a chcem napríklad čaj, tak mu to poviem. Nepoviem mu, že nič nechcem, lebo predsa sa mu nebudem prosiť, alebo mu kázať, ako opičke a potom sa radšej zdujem, že mi ho mal aj tak doniesť, lebo som predsa chorá, tak mu to malo samému napadnúť. Na to, že máš 30+ si divná. Keby som bola tvoj frajer a povedala by si mi, že nič nepotrebuješ, len aby som k tebe prišiel, držal ťa za ruku, ľutoval, aká si chorá a trávil s tebou čas, tak odmietnem. Lebo sa nepotrebujem pre nič za nič nakaziť chorobou. Keby bolo treba prísť kvôli niečomu, nejakej reálnej pomoci, to by bolo niečo iné. Ale takto?
kľud 🙂 bola to otázka, či by Vás to nemrzelo a vôbec nie o infikovaných klučkách. Škoda, že sa ženy nevedia správať viac úctivo, ale len sa navzájom osočovať. Vďaka za názory.
Nie, nemrzelo by ma to. Keď niečo od chlapa chcem a to nielen počas choroby, tak mu to poviem priamo.
neprehanaj, frajer sa o teba zaujima aj teraz. ak ty potrebujes mojkanie a hladkanie pocas soplov a teplot, treba mu to povedat.a sorry, ale nie kazdy citi potrebu nakazit sa. ja zijem 15 rokov v harmonickom a stastnom manzelstve a ked je u nas doma niekto chori, nevyhladava fyzicky kontakt s ostatnymi clenmi domacnosti, ani nutne nechodi po celom dome a neobchytava vsetko.asi preto to zostane vzdy pri chorobe len toho jedneho clena. asi fakt zijem v inej dimenzii, alebo skor, nie som sebecka. mne by ani nenapadlo chodit pozerat frajera, ked je chory a ma zabezpecene vsetko na liecbu.
Chlapi sú celkom iní. Ak čakáš od chlapa , že sa o teba bude starať ako v romantických filmoch, čaká ťa riadne sklamanie. Proste chlapi to nemajú v sebe. Nie sú o to horší, len sú iní. Každá vydatá žena ti povie , že ak sa v rodine objaví choroba , muž sa málokedy zapojí. To skôr chorá žena ďalej obskakuje všetkých a keď ochorie zrazu si uvedomí , že jej veru nikto nepomôže.
@larisalarisa S týmto nesúhlasím, muž - otec rodiny, sa zapojí často. Ale slobodný chlap, ktorý nebýva so svojou priateľkou v jednej domácnosti, volá jej, pýta sa jej a ona mu nepovie, že niečo potrebuje, tak skôr ten sa nemá prečo zapojiť.
@h2 áno tomu verím , som rada, že niekde to tak funguje, ale obávam sa , že výnimka akurát potvrdí pravidlo. Alebo mám okolo seba nie celkom dobrých otcov rodín.
@simca06022011 Kolega dúfam, že za pekné gesto ho pozve na ,, kávu,, 😉 Niektorí, využijú každú šancu keď sa im naskytne ...
@larisalarisa to nie je pravda, moj muz sa nema ziaden problem postarat o mna, ci o dcery v pripade choroby. v noci sice atb podavat nebude, lebo potrebuje 20 min.na prebratie, ale inak nema problem s nicim. aj o rodicov, ak su chori, tak k nim chodi aj denne, i ked byvaju daleko. ale urcite ma nechodil ofukovat, kym sme spolu nezili. ja by som to ani nechcela. obaja sme racionalni, preco maju byt chori dvaja? mladsia dcera chora nastastie este nikdy nebola, starsia ma 14 rokov a uz ta vie, ze ked je nachcipla, tak sa ma zavriet vo svojej izbe a nesmrkat po celom dome a nechytat vsetky klucky. preto ma zaraza, ze dospela - udajne 30 plus zena - taketo zakladne veci neovlada, ked to ovlada pubertiacka.
Teda neviem ale mne to pride ze si trosku sebecka a egocentricka … odpoved na tvoju otazku - nemrzelo by ma to, praveze by som ani nechcela aby prisiel, aby sa nenakazil aj on … ci tebe je jedno ci by potom on zalahol, hlavne ze ty dostanes svoju davku pozornosti? Trosku mysli aj na druheho a nepozeraj len na seba 🙂
Mrzelo b prípade, keby sa nezaujímal vôbec. Ale tvoj sa predsa opýtal, písal ti.
Ja by som sa tiež nikomu chorému v teplotách netlačíla do bytu. Možno nejaká sladkosť na kľučky dverí by potešila. Ale tak nie zas každý je romantik.
Véd jasne, je to logické, načo ti je taky akého máš- keď ti je smutno, že sa o teba nestará?
Moj chlap ked je chory, tak je podrazdeny a neda sa s nim rozpravat, ma vtedy alergiu na vsetkych okolo. Takze som sa aj pokusala onho starat a vzdy prevrati ocami, ze je nie je male dieta a nezomiera. Kazdy je iny, on zas naopak ked som chora ja, tak ma obskakuje a nenecha ma ani vyliezt z postele, a pritom on sam nechce take zaobchadzanie pri chorobe.
Budes to mat tak ako si to nastavis sama, ja mam tiez syndrom matky terezy, ked su ludia chori, ale ked to nechcu, tak sa stopnem a “nevsimam si ich”.
Treba o tom komunikovat, mozno by aj prisiel ale nechce sa od teba nakazit, alebo nema pocit ze potrebujes od neho pomoc ak mas len nadchu alebo kasel.
@fauko myslím, že nezávidí, ale fakt je to čudné aby mi kolega nosil ovocie na parkovisko. chorého človeka by som neťahala von. Max. tak zavolám, či niečo nepotrebuje a nie sa tam trepať a niečo niesť. Celé čudné. Alebo mi chceš povedať že bežne chodíš ku kolegom, kolegyniam keď sú chorí a vláčiš im tam stravu?
Keď som mala 20 a dačo, mrzelo by ma to ako teba. Ale životné skúsenosti ma naučili (40a dačo), že väčšine mužov nič nedocvakne a musíš im to povedať jasné a zrozumiteľné. Ako hore niekto napísal, "jednoduché pokyny ako pre opičky":D
@asocial neviem prečo by mal byť muž považovaný za cvičenú opičku, keď mu žena povie presne, čo chce. Odkiaľ si má vycucať čo ju trápi, a čo chce? Hlavne ak spolu nebývajú. Môj muž keď som chorá alebo sa necítim dobre, tak sa pýta, sám od seba nevie, či som teraz neni hladná či nemám chuť na ovocie, polievku a podľa odpovede sa zariadi. Na čo mi bude nosiť jedlo keď ho s tým otočím že nemám chuť? A keď chcem napr. čaj, tak mu poviem a spraví. Tak isto keď on je chorí, nesedím pri ňom a nenúkam mu každých 5 min. niečo. Keď idem variť, spýtam sa na čo má chuť a prispôsobím sa. Alebo ma ohlási a povie že niečo chce. Lebo tiež netuším kedy bude chcieť jesť, piť a pod.
To sú také naivné romantické predstavy, aby partner sedel druhému za chrbtom a pomaly sople mu utieral.
Ani by nenapadlo že by mal prísť ak nič nepotrebujem. Na čo by to malo byť dobré, podeliť sa o bacily?
Súhlasím s @anjelicek26 chlapom musíš dat presne pokyny co od nich chceš... Moja svokra, keď je chorá, tak manžel jej zavolá aj niekoľko krát do dňa, ale ze by sa jej opýtal ci ma co jest alebo ci nepotrebuje nejaké lieky to ani náhodou... Potom nastúpim ja... Nabehnem do prvého obchodu, kúpim nejaké ovocie, Jogurty, pečivo, šunku, syr a doveziem jej to... Ja aj keď idem z domu bez deti, tak pre istotu nachystám do krabiciek jedlo a poviem kedy im to ma dat jest a pre istotu ešte zavolám, ci jedli... Nie ze by nebol neschopný, ale keď nedáš pokyny, tak máš smolu
@mamusa123456789 a čo svokra nemá jazyk? Ak by niečo potrebovala je taký problém povedať to?
@kvetinka75 ona je strašné skromná a nechce nikoho otravovať a radšej bude hladná ako by nás mala 'otravovat', ze niečo potrebuje, možno 5 krát, za celý čas, co som z mužom niečo odo mňa chcela, aj to len v prípade, ze vedela, ze idem do nejakého, z ktorého niečo chcela, tak ma poprosila, ze ak by sa mi náhradou dalo a mala som čas, ci jej to kúpim a vždy to bola úplná maličkosť, okolo ktorej som by som určite prechádzala a necítim ani jej váhu v taške ani v peňaženke... Proste moja svokra je poklad
Egoista ako väcsina muzov. Chodite spolu 2 r. To je kratka doba na to aby sa takto prejavil. Nechcela by som ho.
O.mna sa muz tiez staral, ked som ochorela, ale my sme spolu žili. Uz po polroku vztahu sme spolu byvali, mali sme uz dost rokov. Asi by som tiez chcela, aby bol pri mne. Otazka je, ci byvate sami alebo s rodicmi aj aky mate vztah. Osobne si myslim, ze by ste mohli uz po dvoch rokoch spolu byvat ak ste teda dospeli. Pravdupovediac, my sa s muzom a malou tak tocime v chrobach, ze keby je kam, tak by isiel jeden z nas do izolacie, aby neochorel aj on, potom by sme sa vystriedali. A ty nie si chore dieta, vies sa o seba postarat sama ak ti nie je naozaj zle. Tie choroby clovek inak vnima, ked je sam s partnerom a ked ma deti. Ja som to prezivala, ked som bola slobodna, tiez som chcela, aby sa staral niekto, teraz som rada, ze nikto odo mna nic nechce.

autorka - neviem prečo považuješ za opičku niekoho, komu mám povaedať, čo potrebujem. Máš chuť na ovocie? Je to taký problém mu povedať aby ti ho doniesol? Ako to má on vedieť, čo by si napr. teraz chcela. Alebo má spraviť nejaký klasický nákup aj keď možno zbytočný? Podľa mňa riešiš kraviny, nepodstatné veci, len preto, že neprišiel osobne. Ja neviem, či si neuvedomuješ, že to od teba môže chytiť aj on. Nebývate spolu, tak neviem, prečo by sa mal trepať k tebe, iba kvôli blízkosti a riskovať, že ochorie aj on. Ohľaduplnosť voči druhým nič? Len si dupnúť nožičkou, lebo tebe chýba jeho prítomnosť? Asi aj ty jemu chýbaš, a to je problém vydržať pár dní, kým ti bude lepšie a môžete byť spolu? Skôr mi to príde tak, že si urazená, že sa silou mocou k tebe nedobíja, pretože ak by nemal žiadny záujem, tak ti ani nenapíše a nespýta sa ťa, ako sa máš, čo si jedla a pod.