icon

Nezáujem partnera počas choroby

12. apr 2023

Baby Vás by nemrzelo kebyže ležíte doma chorá 3dni v teplotách a Váš partner, ktorý býva o dva bloky ďalej sa ani nezastaví pozrieť alebo niečo doniesť atd … Najviac, čo urobí je mi písať smsky čo som jedla, či som sa vyspala atď. akože “stará sa” , ale čakala by som ja osobne nejakú akciu. Sme spolu 2+. Prosiť ho nebudem a čas má, prespí ho. Ďakujem za názor.

mimi3008
14. apr 2023

Zamrzelo a chapem, o co ti ide. Nie o to, ze potrebujes prakticky nieco priniest, ale o to, ze ako je mozne, ze ta nechce vidiet a byt s tebou. Ani ja by som ku hocikomu choremu len tak nesla, ale partner nie je hocikto. Niektori chlapi sa asi boja choroby...ale co, ked raz nahodou busete spolu byvat a ty ochories, odide z domu, ci? Je mozne, ze chlapom treba vela veci povedat polopate, ale hadam mu nemas vraviet, ze ta ma chciet vidiet a byt s tebou...Ale tento moj koment vychadza len z tvojho uvodneho prispevku a z prvych par komentov, dalsie som necitala

lunademonica
14. apr 2023

A co ho chces nakazit? Ved pre chlapa je to smrtelna choroba. Ak neumieras a nic nepotrebujes, naco si ma partner chodit po bacily?
Ja by som ani nejak netuzila po tom, aby ma videl strapatu s cervenym nosom smrkat zlte sople....to su problemy.

lenrol001
14. apr 2023

@marcellka32 tak to je rozdiel mať zlomenú nohu kde vyslovene potrebujete pomoc,alebo byť prechladený alebo ležať s covidom ako ja teraz. Tiež som sama , normálne si varím a starám sa o seba. Vy potrebujete pomoc.

luciaaaaa
14. apr 2023

Keby toto pisal chlap, este by som to ako-tak pochopila, lebo chlapi potrebuju ofukovat a chlapi su sebestredni sebci. Ale ze to pise zena??? Odpovedam na otazku: nie, nevadilo by mi to, naopak, pocas chorob sa stranim ludi a obzvlast tych, na ktorych mi zalezi. Aj doma, ak je niekto chory, strani sa zdravych clenov rodiny. Z mojho pohladu si ukazkovy sebec.

adara777
14. apr 2023

Neviem čo ti baby písali, ale hlavné je, že chlapi sa boja choroby a teda aj chorej partnerky. Preto vtedy uprednostňujú žiadny kontakt 😁. Až keď budeš ok.

leskovael
14. apr 2023

Tak ani ja by som nešla k nikomu ked je chorý, ale áno môj by sa pýtal či mi treba niečo, lieky, nakúpiť a pod... Nehovorím žeby mi išiel variť čaj, ani by som to nechcela aby bol pri mne ked spolu nežijeme a som chorá, ale určite by padla otázka či niečo nepotrebujem.. Ale tak ste spolu dlhšie tak s ním komunikuj otvorene a povedz mu či ti neprinesie čo treba.. Tiež je otázne či žiješ s rodičmi alebo bývaš sama. Keď si ešte u rodičov tak aj chápem že v čase choroby nepríde a nepýta sa ci niečo (ne) treba. Predpokladá že nie, tak napíše ako sa máš a čo so mala na obed🤷🏽‍♀️

bzovik
14. apr 2023

keby si mu napísla: "Chýbaš mi. "možno by prišiel. A nie je to priamy pokyn.

soldi
14. apr 2023

Tiez som bola teraz chora a priatel so mnou nechcel byt, lebo nechcel ochoriet.
Ale raz prisiel, ked som spala a nechal mi v kuchyni dzusy, sladkosti, lieky a laskyplny odkaz.
A na druhy den prisiel znova, ked mi uz bolo lepsie, chvilu sa zdrzal, doniesol mi navareny obed.

Ale nejakemu dlhsiemu kontaktu sa pocas mojej aj jeho choroby vzdy vyhyba.

adrianajozko
14. apr 2023

@anjelicek26 tak toto je pravda naozaj potrebuju nakopnut a usmernit. Vsetko s mierou, ale zasadne na chlapa netreba čakať,že nieco urobi sam od seba. Mozno zakladne veci vedia,ale on ťa možno nechcel otravovať,aby si si oddychla aj keď moj by mi isiel az na nervy ked som bola tehotna nemohla som ani vysavat. Ale treba im na rovinu povedat co sa od nich vyzaduje

lacibo
14. apr 2023

Mna by to tiez nepotesilo keby aspon neprejavi zaujem prist ma pozriet..mozno by som sama povedala ze nie..ale mal by aspon ten zaujem prejavit..myslim ze intimny partner sa " infekcnosti" pri beznych virozach nejako neobava..aspon som sa s tym nestretla..dokonca niektori sa aj liecia metodou " telo na telo"..u teba mi to skor pride ako celkovy nezaujem o teba..moj nazor

mandarinka555
14. apr 2023

A čo si od neho vlastne očakávala? Že ti príde utrieť sopel, alebo čo? Ja by som tiež nešla, aby si ma nenakazila...Niektoré máte fakt potrebu , aby vám bol stále niekto za zadkom...

jankaa26
14. apr 2023

@marcellka32 pekne napisane. Ked muz chce, aj si domysli a spravi nieco mimo svojej komfortnej zony.

taja567
14. apr 2023

Hm, ako to je? "v dobrom aj zlom, v zdraví aj chorobe".... aj mňa by to mrzelo, o to viac, že ste ešte v štádiu vzťahu bez deti, bez povinnosti a nezijete v jednej domácnosti... " bože, kde sa vytráca láska ako taká... keď som chodila s priateľom, bolo to v začiatkoch nášho vzťahu, ochorela som, bežná chrípka alebo co to vlastne bolo, iste je, že ma chcel vidieť aspoň na chvíľu.. co vám poviem, ja spotené vlasy, pyžamo, no a vrchol bol môj herpes na dolnej pere, a on v telefóne, že mi dá len ovocie a dá mi pusu. Ha, bránila som sa, veď viete, ten herpes z horúčky... 🙄no ale ukecal ma a ja som si povedala, tak ma asi fakt miluje💖prišiel, videl ma, usmial sa na mňa a pobozkal ma na líce.. a povedal, že ma miluje🤗a aby som nezabudla, priniesol mi vrecko pomarančov, verte mi, hneď som sa cítila lepsie👌asi o takom niečom píše autorka, ktorú srdečne pozdravujem a želám skóre uzdravenie🤗

euka210
14. apr 2023

Suhlasim s Anjelicek26...su muzi, ktorym to dojde a maju to "v sebe" a su muzi, ktorym treba povedat Co a Kedy...alebo Dokedy. Cim skor to prijmes, ked je taky, tak tym lepsie. Moj manzel je rovnaky...jemu "nedojde" opytat sa ci potrebujem pomoc, uvarit caj atd...mrzelo ma to spociatku...ale za 12r manzelstva som sa naucila, ze treba tak na neho, aby neboli zbytocne konflikty.

stanislavicenka
14. apr 2023

@anjelicek26 ja si tiez myslim, rovnakoako autorka, ze snad nie je blby. Ak som chora, muz sa o mna postara, a nemusim mu predsa hovorit, ze sa citim nanic, a potrebujem pomoc🤷

euka210
14. apr 2023

My mame deti a ked som chora, tak som mu vdacna ze sa stara o deti a sa im venuje, aby som mala klud a deti nechodili s kazdou somarinou za mnou. O seba sa viem postarat a ked nieco chcem, staci povedat.

ropucha6
14. apr 2023

Ano, mrzelo by ma to. Mohol sa spytat aspon, ci ti nedonesie nejake ovocie alebo caj. Ze nechce prist k tebe, to zas chapem, ani ja by som nechcela ochoriet, ale kludne ti par drobnosti moze nechat pri dverach. Inak k tym kolegom - mne sa to zda uplne normalne, v dobe covidu (na zaciatku), som priniesla nakup az dvom kolegom, ktori boli sami doma a nie, nic som s nimi nemala 🙂

mikadooo
14. apr 2023

Nie, ja mám rada kľud počas choroby. Ja si to dokonca užívam, keď konečne chvíľu som len sama so sebou. Som asi opak teba, lebo keby partner prišiel, skôr by mi to vadilo, že ma nenechá ani počas choroby samú. Keď som veľmi chorá, nechutí mi jesť = nič od nikoho nepotrebujem. Keď som len trochu chorá, idem do obchodu a kúpim si čo potrebujem. Ak potrebujem pomoc, zdvihnem telefón a poprosím niekoho o pomoc (teraz sa to už nestráca, lebo žijem s mužom, tak stačí povedať). Problém je, keď som veľmi chorá a decká chcú jesť. V tom prípade je fakt veľmi žiadúce mať partnera, ktorý je schopný ísť do obchodu, prípadne navariť a "postarať sa". Ale aj v tom prípade je úplne irelevantné, či mu to dopne samému, alebo čaká na moju inštrukciu, respektíve na krik detí, že sú hladné.

lune
14. apr 2023

Asi ma zlyncujete, ale mozno chlap uvazuje tak, ze je skratka "nepouzitelna" a naco tam pojde... v tom pripade je to naprd. Ale to je len domnienka...

natalka13
14. apr 2023

No za 2roky by si mala rozoznat sebca.
Opytat sa co ti ma kupit by sa mohol a doniest ku dveram, z toho neochorie.
A co asi robime my co zijeme spolu?
Urcite sa neodstahujem do hotela, ked je muz chory🙈

h2
14. apr 2023

@natalka13 Ale ona nepotrebovala nič doniesť. Chcela, aby prišiel za ňou a trávil s ňou čas.
Mňa fakt prekvapuje, koľko žien by neváhalo prijať návštevu priateľa, s ktorým nebývajú v spoločnej domácnosti, keď sú choré. To je vám jedno, že by sa veľmi pravdepodobne nakazil a bol chorý tiež?

dixinka5
14. apr 2023

Jezis veď napis priamo, ze chceš, aby prišiel. Ja by som tiež zbytočne k chorému neliezla a dokonca aj manžela zavriem do izby keď je chory nech nenakazí mna a deti. Prídete mi ako malé decko, ze okolo vás nekrúzi ako sup

taty
14. apr 2023

Ja nebývam chorá, takže o mňa sa starať netreba. Chlap bol chorý niekoľko krát do roka. Ešte keď sme spolu nebývali , doniesla som mu nákup a navarené jedlo. Nechala som to u neho doma v garáži na chladničke. Nešla som za ním . Pýtala som sa pravidelne ako sa má , či nepotrebuje jedlo alebo lieky , ale žiadne mojkacie návštevy nehrozia. Nepotrebovala som byť chorá o dva dni po ňom. To by sme sa potom takto pekne striedali dookola. Rovnako teraz keď sú deti choré , u nás platí si v svojej izbe a keď niečo stačí povedať.

candii
14. apr 2023

Áno mrzelo, darmo že je chlap je tiež inteligentná a zmýšľajúca osoba, možno nemusí ísť dnu ale zastaviť sa doniesť džús , banány, čokoládu dať pusu .. proste áno sralo by ma to. Môj chlap sa vždy o mňa postaral keď mi bolo zle. Nakupil vitamíny .. a prišiel ku mne keď sme spolu chodili

natalka13
14. apr 2023

@h2 keby sme spolu boli vyse 2 rokov tak ano sla by dom za nim.
Nikdy odomna anginu moj muz nedostal a to sme spolu boli v 1 spalni vzdy. Ani ja chripku od neho.
Ja teda ak by som bola chora potrebovala by som pecivo a hlavne ovocie jogurty.
Moji synovia sami od seba mojej mame ked je chora donesu cerstve rohliky ku dveram.
Netreba im nic hovorit.

taja567
14. apr 2023

Tak ma napadol film Láska cez internet... scéna, kde Meg Ryan zasoplena otvorí Tomovi Hanksovi, čo myslíte ženy, nakazila ho v tej scéne? Bože, na akej planéte to žijeme, či už s partnerom bývate alebo nie, áno mal by sa vedieť o vás postarať počas choroby, neriešté či by "schytal" aj vaše sople... nieje to o mojkani, je to o pozornosti, záujmu, empatii voči vám.. ani choré deti nepremiestnite mimo domu, keď sú choré, staráte sa, aby im nič nechýbalo a potom vám to tie decká vrátia, a sme z toho paf a happy a šťastné ako blchy, že to tie decká nielen videli, ale ze to tak cítia...

dager
14. apr 2023

Možno on si kladie otázku, či je všetko v poriadku, keď si chorá a podla všetkého ho vlastne ani nepotrebuješ. Súhlasím, že by si mala svoje potreby komunikovať a neočakávať, že ti bude čítať myšlienky. To nevie nikto.

mira0611
14. apr 2023

Ahoj! Ale mrzelo by ma. Ja tak citim, ze tvoj partner nie ja taky starostilvy, ako ocakavas! Aj ja by som to ocakavala. Vsak ked niekoho lubim, je chory a ja mam moznost mu ulabcit, urychlit zotavenie. Aj ked len pride a uvari ti caj, vsak aj to potesi.

andreatytler
15. apr 2023

Muzi su z marsu, zeny su z venuse. Precitaj si tuto knihu.
- Zeny su rodenne opatrovatelky, radi pomahaju a davaju a necakaju za to nic.
- Muzi pomozu len ak ich niekto o to poziada.

Problem je v tom ze obe pohlavia si myslia ze ten druhy uvazuje rovnako ako oni.

- Muz caka ze zena poziada o pomoc, lebo tak by to urobil on a ked o nic nepoziada, znamena to ze je spokojna a nic nepotrebuje.
- Zena nechce poziadat o pomoc, lebo ju by nikto o pomoc prosit nemusel. Sama by sa ponukla. Ak musi poziadat o pomoc, uz sa jej to nerata, lebo je to vyziadana pomoc. Je sklamana ze sa muz nespraval tak ako by sa spravala ona v podobnej situacii.

Ked som randila s muzom, pracovali sme spolu v tej istej firme. Bola som chora v praci. On sa siel naobedovat von a ja som ho poprosila aby mi doniesol kuraciu polievku. Ked sa vratil, tak mi na stol polozil konzervu kuracej polievky.😒 Nemala som otvarak ani tanier.😀

katkine_terapie
15. apr 2023

@andreatytler toto su iba zauzivane rodove stereotypy. Od zien sa ocakava, ze su rodene opatrovatelky, muzi su ti lovci co nevedia ani zapnut pracku, mycku a nedopne im, ze ak je zena chora mali by sa spytat ci nieco nepotrebuje. Nie je to pravda. Velmi zalezi od osobnostnej vybavy, vychovy, empatie...ale v principe plati ze kto chce a ma k danej osobe nejake city (partnerske, rodicovske, kamaratske...) a na druhej osobe mu zalezi, tak je pre neho prirodzene minimalne sa spytat "Mozem ti nejako pomoct?", "Potrebujes nieco?" alebo jednoducho iba nieco spravit npr. uvarit caj, polievku, priniest ovocie ci sladkost pred dvere... Je normalne, ze ak sa nechce nakazit, tak sa zbytocne nebude zdrziavat v pritomnosti partnera/partnerky (vid autorka), ale zaujem o pomoc je na mieste. Nesuvisi to s tym, ci je niekto zena alebo muz, ale od toho aky je to clovek.