icon

Nezáujem svokry o vnuka po jeho chorobe

15. nov 2025

Ahojte chcem sa opýtať na situácii kedze sa nemám s kým poradiť a nechcem svokru ohovárať?pred ľuďmi ktorí ju poznajú ale som v šoku. Syn ktorý ma 2,5 roka bol hospitalizovaný a prišiel v stredu domov mal zapal priedušiek. Ma starých rodičov ktorí sa extra nejak nesnažia stačí im deti vidieť raz do mesiaca. ALE manžel volal svojho otca na futbal bolo to večer o 18 s tým že nech príde aj svokra že mi pomôže s deťmi mám aj pol ročne babatko a staršiu 5 ročnú dcéru. Tak oni najprv dobre že prídu. A potom keď prišli k nam prišiel len svokor. S manželom sme ostali v nemom úžase že svokra neprišla. Keď sme sa pýtali prečo tak rezala rezance a chcela mať kľud. Podotýkam syn deň predtým prišiel z nemocnice. Príde mi to smutne. Ale neviem či len ja sa na to nejak precitlivené pozerám príde mi to smutne že nechcela vidieť boje vnúča po tom čo bol chorý.

sasa1310
16. nov 2025

@anonym_autor za mňa je to zvláštny postoj svokry. Však nechceš, aby bola s nimi sama, ale aby s nimi bola s tebou pár hodín. Ako nech je aká je alebo ty nech si aká si, ale aby niekto mal problém stráviť pár hodín s malinkými vnúčatkami, ktoré za nič nemôžu, tak mi to príde už trošku cez. A že chlap išiel na futbal? No nech ide, prečo by nemohol ísť na niečo, čo už má dávno zaplatené a na čo sa teší. Niektoré už fakt komentujú cez

viestta
16. nov 2025
@sasa1310

@viestta jasne, že je futbal prednejší. Včera bol dôležitý futbal, lístky mali asi kupené dávno. Čo je na tom zvláštne? Ty keby si mala zaplatený nejaký koncert, na ktorý sa tešíš, tiež by si nešla keby si mala o deti postarané?

@sasa1310 ak by som nechala muza s chorym dietatom a sla na koncert nestazovala by som sa, ze svokra neprisla...

sasa1310
16. nov 2025
@viestta

@sasa1310 ak by som nechala muza s chorym dietatom a sla na koncert nestazovala by som sa, ze svokra neprisla...

@viestta ne, lebo ty s ňou bývaš rovno. Ona sa nesťažuje, prišlo jej to zvláštne a smutno jej je z toho a to sa jej nedivím

minenkaa
16. nov 2025
@sasa1310

@viestta ne, lebo ty s ňou bývaš rovno. Ona sa nesťažuje, prišlo jej to zvláštne a smutno jej je z toho a to sa jej nedivím

@sasa1310 ale prosim ta veď písala,že svokra nemá záujem chodí raz za mesiac,autorka len chce aby sa svokra správala ako jej mama kým zila,je jej smutno za mamou a ma od svokry očakávania o ktorých ta svokra ani netuší .Svokor ,že šiel na futbal je uplne v pohode ale ,že svokra ostala doma robi si svoje je zle

viestta
16. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 mna by zaujimalo, ci pan otec siel na furbal aj keby este bolo dieta v nemocnici. Vsak aj tam o neho bolo postarane, tak tam nemusel ostavat a ten zapas bol megadolezity... Ale len sa zamyslam.

sasa1310
16. nov 2025
@viestta

@sasa1310 mna by zaujimalo, ci pan otec siel na furbal aj keby este bolo dieta v nemocnici. Vsak aj tam o neho bolo postarane, tak tam nemusel ostavat a ten zapas bol megadolezity... Ale len sa zamyslam.

@viestta manžel a futbal s tým nemá nič spoločné. Ja keby som bola v tej situácií určite by som ho na ten futbal poslala. Takže áno pán otec by u nás určite išiel na futbal. Tebe to možno zvláštne nepríde, ty si so svokrou stále, ale u nás keď bolo dieťa v nemocnici a prišlo domov, prišli sa pozrieť a podporiť všetci starí rodičia. Za mňa to je úplne normálne, veď nevolá susedu. Okrem toho aj im povedali, že prídu obaja. A neviem si predstaviť, že by k deckám išiel na návštevu len môj muž a ja by som sedela doma lebo som unavená. A áno, príde mi to zvláštne a veľmi.

viestta
16. nov 2025
@sasa1310

@viestta manžel a futbal s tým nemá nič spoločné. Ja keby som bola v tej situácií určite by som ho na ten futbal poslala. Takže áno pán otec by u nás určite išiel na futbal. Tebe to možno zvláštne nepríde, ty si so svokrou stále, ale u nás keď bolo dieťa v nemocnici a prišlo domov, prišli sa pozrieť a podporiť všetci starí rodičia. Za mňa to je úplne normálne, veď nevolá susedu. Okrem toho aj im povedali, že prídu obaja. A neviem si predstaviť, že by k deckám išiel na návštevu len môj muž a ja by som sedela doma lebo som unavená. A áno, príde mi to zvláštne a veľmi.

@sasa1310 a mna pride velmi zvlastne, ze za zlu ostala svokra.

sasa1310
16. nov 2025
@viestta

@sasa1310 a mna pride velmi zvlastne, ze za zlu ostala svokra.

@viestta takže tiež by si neprišla pozrieť svoje vnúča keby prišlo z nemocnice. OK

viestta
16. nov 2025
@sasa1310

@viestta takže tiež by si neprišla pozrieť svoje vnúča keby prišlo z nemocnice. OK

@sasa1310 ale tu sa neriesm ja. Ci uz sa riesim ja? Dobre vediet

sasa1310
16. nov 2025
@viestta

@sasa1310 ale tu sa neriesm ja. Ci uz sa riesim ja? Dobre vediet

@viestta ok, takže je úplne normálne neprísť pozrieť svoje 2,5 ročné vnúčatko, ktoré prišlo z nemocnice. wau

viestta
16. nov 2025
@sasa1310

@viestta ok, takže je úplne normálne neprísť pozrieť svoje 2,5 ročné vnúčatko, ktoré prišlo z nemocnice. wau

@sasa1310 🙄

aurora33
16. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 a je normalne ísť na futbal keď mi prislo domov dieťa z nemocnice?

sasa1310
16. nov 2025
@aurora33

@sasa1310 a je normalne ísť na futbal keď mi prislo domov dieťa z nemocnice?

@aurora33 áno je to v poriadku. Na taký futbal sa nerozhodneš ísť z hodiny na hodinu. Máš lístky kupené dlhšiu dobu a nestoja malé peniaze. Ten futbal bol dôležitý zápas. Kto niekde chodí často, vie, čo to obnáša.

minenkaa
16. nov 2025
@sasa1310

@aurora33 áno je to v poriadku. Na taký futbal sa nerozhodneš ísť z hodiny na hodinu. Máš lístky kupené dlhšiu dobu a nestoja malé peniaze. Ten futbal bol dôležitý zápas. Kto niekde chodí často, vie, čo to obnáša.

@sasa1310 a to čo robila svokra ako vies,že nebolo pre ňu dôležité,či svokra ma robiť len podľa priania nevesty?

sasa1310
16. nov 2025
@minenkaa

@sasa1310 a to čo robila svokra ako vies,že nebolo pre ňu dôležité,či svokra ma robiť len podľa priania nevesty?

@minenkaa aké prianie nevesty? Však sami povedali, že prídu obaja. Autorka ich čakala oboch a ostala prekvapená a smutná.

minenkaa
16. nov 2025
@sasa1310

@minenkaa aké prianie nevesty? Však sami povedali, že prídu obaja. Autorka ich čakala oboch a ostala prekvapená a smutná.

@sasa1310 a to tebe sa ešte nikdy nestalo,že sa ti zmenili plány a si to len sucho dotyčnému oznámila

anonym_74dc6b
16. nov 2025

nic nenormalne na tom nevidim. Postaraj sa o svoje deti, vsak chore dieta do postele, male nakrmit a lahnut, vacsie tiez sa prehra okolo ocka kym kuka futbal... som hnusna? no popravde, prazdniny nie su, babka nie je aupair a proste nechcem byt hnusna, deti su to vase. AK su taki, ze im staci raz za mesiac stretnut/pozriet, tak nemate co byt z toho v uzase... mali by ste byt zvyknuti. Vsetci vieme aka je nova doba, aki su stari rodicia atd... Okrem toho svokra nie je tvoja mama, celkovo vidim iny pristup v maminej mame ako maminej svokre :D tam je teda diametralne odlisne pomahanie "neveste".

simca06022011
16. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 mozno svokor suhlasil po telefone a svokry sa nespytal ;)

viestta
16. nov 2025
@simca06022011

@sasa1310 mozno svokor suhlasil po telefone a svokry sa nespytal ;)

@simca06022011 mozno svokra ani nevedela, ze suhlasila, ze pride tak sa rzhodla robit rezance. A ked uz mala zamiesene cesto, tak ho musela dokrajat, vsak kym by prisla mohla by z neho robit akurat tak lamance. A mozno tie rezance robila aby ich dnes doniesla vnucatu do polievky na obed a usudila, ze radsej spravi rezance ako pojde k synovi na vecer, ked deti uz aj tak idu spat.

anonym_6f0613
16. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 lenze v komunikacii smerom k nej nebolo "pridi pozriet", ale "pridi pomoct". To, ze otec ide na futbal, ked ma chore dieta a unavenu manzelku, neriesim. Avsak, pokial svokru chcete len na to, aby "prisla pomoct", tak sa jej ani necudujem. Mozno skuste zmenit komunikaciu na "pridi nas pozriet", "pridi na navstevu", "pridi na kavicku" atd a ona, ked bude chciet a mat chut, ozve sa s ponukou pomoci sama

jana_eyre_2
16. nov 2025

tak mňa by skor mrzelo, že manžel má konečne doma z nemocnice syna po chorobe a nevymysli nejaký spoločný program, ale ide pozerať futbal... to mi príde smutnejšie ako svokrine rezance..

anonym_ab5539
16. nov 2025

Svokra je zla, ze neprisla pomahat. Ale manzel a svokor su mimo hry, ti nemusia...fascinujuce. Toto mi pride ako taka klasika, mam to aj vo svojom okoli. X deti a potom je stres a styl "rodina, pomahajte!" A potom su vsetci zli, ked sa nejdu potrhat za detmi.

aurora33
16. nov 2025
@sasa1310

@sasa1310 ale prosim ťa, kebyže nám príde dieťa z nemocnice tak sa môj muž vykašle zďaleka na celý blby futbal. Ide len o priority.

simca06022011
16. nov 2025
@aurora33

@sasa1310 ale prosim ťa, kebyže nám príde dieťa z nemocnice tak sa môj muž vykašle zďaleka na celý blby futbal. Ide len o priority.

@aurora33 ja by som svojho poslala kludne. Dieta z nemocnice ma mat klud = pojde do postele, male babatko tiez nie je este velky behac podla vsetkeho. vacsie diatatko sa popri prehra.. co tam pomahat? Alebo najmensie riesim a zvysok si kludovo pod dekou pozrie rozpravku. Neviem co taka drama.. ocko bt dostal ulohu doobeda pokoct upratat, navarit ale zdrave deti vyvencit a ide do sveta potom 😁 proste zariadila by som sa inak, tak ako ten tabor ktory necaka ze pride niekto opatrovat lebo som si zmyslela rano.

aurora33
16. nov 2025
@simca06022011

@aurora33 ja by som svojho poslala kludne. Dieta z nemocnice ma mat klud = pojde do postele, male babatko tiez nie je este velky behac podla vsetkeho. vacsie diatatko sa popri prehra.. co tam pomahat? Alebo najmensie riesim a zvysok si kludovo pod dekou pozrie rozpravku. Neviem co taka drama.. ocko bt dostal ulohu doobeda pokoct upratat, navarit ale zdrave deti vyvencit a ide do sveta potom 😁 proste zariadila by som sa inak, tak ako ten tabor ktory necaka ze pride niekto opatrovat lebo som si zmyslela rano.

@simca06022011 Ved ano, ale tak sa potom nenahnevam na svokru že neprišla pomôcť, keď poslem muža preč, nie?

anonym_76b147
16. nov 2025

Niektorí by ste sa fakt mali zamyslieť nad tým, ako sa správate! Nadávate aj na jej manžela – poznáte ho vôbec? Hanbite sa. Stále tie isté osoby píšu tie zlé a protivné komentáre v každej diskusii. Nemáte nič iné na robote, len sedieť celý deň pri počítači a hľadať, do koho sa dá rýpať. Radšej sa venujte niečomu normálnemu!

Ako môže byť v niektorých ženách toľko zloby? Hanbite sa!
Autorka, nevšímaj si takéto primitívne ženy – sú len nahnevané na celý svet a takto si to vybíjajú.

viestta
16. nov 2025
@anonym_76b147

Niektorí by ste sa fakt mali zamyslieť nad tým, ako sa správate! Nadávate aj na jej manžela – poznáte ho vôbec? Hanbite sa. Stále tie isté osoby píšu tie zlé a protivné komentáre v každej diskusii. Nemáte nič iné na robote, len sedieť celý deň pri počítači a hľadať, do koho sa dá rýpať. Radšej sa venujte niečomu normálnemu!

Autorka, nevšímaj si takéto primitívne ženy – sú len nahnevané na celý svet a takto si to vybíjajú.

@anonym_76b147 dnes som stihla ustrikovat par ponoziek, teda okrem ineho

anonym_df2758
16. nov 2025

Jasné. Spraviť si 3 deti, a potom bedakat ze mi svokra s nimi nechce pomôcť. A ešte aj nadávať na ňu, aká je zla a neviem co. Deti ste chceli, tak sa postarajte

aurora33
17. nov 2025
@anonym_76b147

@anonym_76b147 tak stačí si precitat, že dal prednosť futbalu pred rodinou. To hádam o niečo svedčí, nie?

simca06022011
17. nov 2025
@aurora33

@simca06022011 Ved ano, ale tak sa potom nenahnevam na svokru že neprišla pomôcť, keď poslem muža preč, nie?

@aurora33 ved jasne, ja by som sa ani nie 🙂) lebo deti su moje.. nik mi nekazal nasekat si tolko drobcov po 1,5r a potom nestihat.. ale to nie v zlom myslim, samozrejme. len treba ratat st ym, ze proste niekedy toho bude dost, a niekedy aj chlap chce ist na futbal a niekedy aj ja ku lekarovi, kadernicke.. atd atd.