Nezhoda s manželom kvôli umývaniu auta
Ahoj,
Na začiatok sa ospravedlňujem že riešim (pre niekoho možno) banality...
Chcela by som vedieť ako je to u vás s umývaním, upratovaním spoločného auta (myslím komplet). Totižto, vzniklo medzi mnou a manželom nedorozumenie a výmena názorou. ( v prvom rade musím spomenúť že niekoľko krát som vyluxovala auto úplne sama, občas si pomáhame ja si vezmem na starosť vnútro manžel vonkajšie umývanie). Vrátim sa spät k nedorozumeniu . Manžel mi vyčíta že som mu uz 2x naposledy nepomohla umyť auto , a musel všetko robiť ON SÁM (podotýkam prišla som domov z práce o 17.00 a veru sa mi už nechcelo riešiť ešte nejaké upratovanie auta, mám okrem toho externé štúdium kde mi momentálne prebiehajú skúšky , ďalej domácnosť a deti). Samozrejme sme sa hneď pochytili , " keďže využívam auto aj ja mala by som ho aj upratovať". Ja som mu na oplátku povedala či on využíva kúpeľnu /samozrejme že áno/ a koľko krát ju poupratoval?môžte hádať. Preto sa chcem opýtať ako je to v iných domácnostiach. Ďakujem za vaše odpovede
@viestta díky,sa mi rozšírili obzory,uz mam preštudovane celé VZN nasej obce🙂
@viestta Hm, áno, to by sa dalo brať do úvahy. My umývame auto na zámkovej dlažbe, všetka špinavá voda vsiakne do špár. Pod tým je pol metra štrku a makadamu, tak veľmi dúfam, že ak sa aj nejaká voda dostane až do zeme, tak už je dostatočne prefiltrovaná. (Snažím sa týmto výlevom prehlušiť výčitky svojho ekologického svedomia. ☹️)
V zivote som auto nemumyvala a ked ma pamat neklame tak ani manzel. Muz ho vzdy vezme do autoumyvarky kde ho vyluxuju zvnutra aj z vonku a vycisitia klimu cca 4x do roka. Ked je zle pocasie a je zablatene tak ho sem tam vezme do samoobsluznej umyvarky vywapkovat.
Toto sa nam teda robit nechce. Zaveziem do umyvarne,o 2h si idem zobrat cistucke vylestene vytepovane. Doma to tak nedam preto sa o to ani nesnazim🤣🙈
My kazdy svoje auto, aj ked je fakt, ze posledne razy vzal muz aj moje umyt, aj zvnutra aj zvonku. Predsa len starat sa o domacnost, upratovat, varit, starat sa o deti, takze myslim, ze my zeny toho mame viac jak dost 🙂
U nas sa o auta stara priatel… aj tankuje…
To nevie umyť auta sám. Však máš deti a školu🧐 Viac deti by som s takým partnerom mať nechcela. Navyše koľkokrát do roka umývate to auto ? Veď to nieje tak strašná robota.
ja ked mam spinave auto, zoberem si chlapove a on moje, umyje a potom zase vymeníme 🙂 a to mám chlapa, ktorý úžasne varí, poupratuje kľudne celý dom, postará sa o záhradu, odnesie nákupy. keby som nechcela nemusím robiť nič. ale on bol tak vychovaný. ale aby som delila že toto je mužská a ženská práca? v žiadnom prípade. ja zas poskladám nábytok, navŕtam keď treba a tak. keby mi toto zadrel a odul sa, že som mu AŽ 2 krát nepomohla s autom, tak by ma veru neudržal 🙂 ako, na hádku síce banalita, zbytočná, ale zase, ten princíp 🙂
Ako kedy. Ú nás to funguje tak, že raz za pol roka povysávam a utriem prach, to je moja "starosť", ale vysáva a upratuje aj muž a on je ten, ktorý rieši technické veci. Výmenu kolies, STK, údržbu, vodu do ostrekovačov... Takže podieľa sa aj ja na umývaní auta.
Ale neviem, ako ti pomôže moja skúsenosť.
Skôr si tipnem, že tvoj dráhy pan manžel užíva kopec iných veci, o ktorých čistotu sa nestará. WC, kúpeľňa, kuchyňa. Opýtaj sa, či on sa nepoti, kedy naposledy prezzliekal posteľné prádlo, napríklad... Neviem, ako fungujete v ostatných veciach a koľko domácich prác ma na starost
Obe autá upratuje muž
máme jedno (vodičák mám len ja) a keď ideme niekam na výlet tak ideme predtým na pumpu umyť. inak keď vidím že je špinavé tak si pri tankovaní umyjem aj sama. vysávam a dolievam vodu, olej,... tiež sama. jediné čo ma vie vytočiť keď mi môj nechá obaly od keksíkov v dverách a omrvinky na sedačke 😒
Fuuu no hádam z neho neubudlo, keď to spravil sam
A to ako často upratujete to auto? 😁 Ze je to taky problém?
Myslim že tvoj pohľad je v poriadku, môžeš urobit aj harmonogram na upratovanie domácnosti ak chce deliť všetko
Áno JA som umývala obidve autá, môj muž tam narval aj 2balíky slamy tak si viete predstaviť aká som bola nahnevaná, ale za posledné roky už umývam a upratujem len svoje a už som mu povedala x krát že jeho auto upratovať odmietam lebo čo tam má on za bordel to sa len tak často nevidí. To že niekto má auto len do roboty a do mesta a na nákupy, to je to najmenej. veď za pár minút mám utretý prach, povysávané, vyluxované. Určite by som sa s ním nehádala ak by sme mali len to jedno auto a musela by som ho stále upratovať ja. Ale keď má niekto auto ako môj muž že sa s ním trápiš hodinu a výsledok žiadny tak by som to okašlala. A aj som to ozaj okašlala, potom si sám uvedomil že ja na jeho aute vôbec nejazdím a ešte sa pri ňom aj natrápim takže začal dávať upratovať švagrinej. Dá jej za to 10€, ona sa poteší a všetci sme spokojní. Tiež mi to zo začiatku vyčítal že to musí robiť ona, že prečo to nespravím ale už si zvykol a je ticho 😂
Ono tu je úplne iný problém než v tom, kto umýva auto, problém je v komunikácii, možno chlap má nervy z úplne iných vecí a takto to nechtiac ventiluje (nezmenilo sa nedávno jeho správanie v podobných veciach?).
Inak k autu, umývam ho ja, ale obvykle len zvonka na umývačke (doma sa mi s tým nechce veľmi ondiť), zvnútra sa k tomu dokopem málokedy a tak to vyzerá ako u prasiat...
My presne takisto ako vacsina zien tu pise. Kazdy ma svoje auto, tankuje, umyva, chodi s nim do servisu iba moj muz s oboma autami. Ale uz pred kupou druheho auta sme mali taku dohodu. Ja s dvoma malymi detmi nestiham este riesit aj auta. Aj ked on je zlatusik, on dokonca aj tu kupelnu dost casto umyje 😂🙈. Je na poriadok.
Ja si odnesiem auto do garáže, tam mi ho umyju, vylestia, dokrmia všetkými tekutinami a ja si len nablyskaneho krásavca zase odveziem. Najviac lockdownom trpelo moje auto, 7 mesiacov ho nikto neumyl... 🤣🤣🤣
Tak u nás ho umýva manžel, ale ideme s ním všetci na umývarku a ja som zatiaľ s deťmi na ihrisku.
Booze zober knihu auto daj to umyť ty si daj kávu a máš 😁 2 v 1
@malva123 ale presne o tu rovnopravnost tu ide. Jej chlap pozna rovnopravnost len ked ide o auto a jeho udrzbu. ked ide o kupelku a ine casti domacnosti, zrazu rovnopravnost nechce.
Tak bud su rovnopravni vo vsetkom alebo si to rozdelia "tradicne"...nieze ako sa to pankovi prave hodi.
svoje auto si vysávam sama, jeho som nevysávala nikdy, v 95% mi umýva auto on, ale teda na umývačke, jeho auto si umýva vždy sám. Na druhej strane domácnosť upratujeme spolu, kto má práve čas, alebo vidí, že je treba povysávať, utrieť prach, umyť okno a pod. V každom vzťahu je to ináč, nechaj to pár dní tak a potom sa treba dohodnúť. Inak si myslím, že to neumyté auto nie je príčinou, že je problém aj inde.
U nás rieši muž ako svoje tak aj moje auto 😄 je to robota asi ja pól hodinu neviem prečo taký rozruch kvôli tomu že umyl dva krát spoločne auto 😄
Auto umyvat, no ani bohovi... toto snad moze jedna vec ostat na chlapovi. Nesom salena este auto umyvat s muzom...
Máme dve autá,o obe sa kompletne stará manžel, a keď hovorím komplet tak to je naozaj komplet,od umývania, tankovania, servisu, poistiek a ostatných veci okolo auta, ja sa len vozím.. aj kúpeľňu sem tam manžel umyje... Nikdy ale naozaj nikdy za cca 10 rokov sme si nikdy navzájom nevycitali kto čo robí a kto čo nie.
Ale musím povedať že manžel má vzor od svojho otca ktorý razí teóriu "manžel je na to aby sa o manželku staral" ale aby to nebolo také dokonalé, manžel nevie absolútne variť 🙂 ( to máme spoločné 🤣😂😀)
Treba ho vysmiat mas malo svojej roboty?neznasam muzov, ktori potrebuju ku vsetkemu pomoc zeny.
Nečítam všetky komenty... Ale u nás je to tak ze môj partner slúži autu, moje auto slúži mne... 😉 On ho umýva min. Raz týždeň komplet a to sa v ňom vozí zvacsa sám... Keď ideme všetci jeho autom tak je jasné že keď sa vrátime auto dáva do putzu, ja umývam auto z vonku aj zvnútra pár krát do roka, doslovne... Minule mi ho umýval on keďže dával meniť pneumatiky na počkanie a tým. Pádom auto neocistili.. Inak mi auto vyčistia vždy keď je v servise 3x do roka (výmena gum a servis)...
Pre toto by ma ani nenapadlo hádať, asi preto ze každý ma svoje auto... A aj keď raz na začiatku sa pokúsil mat pripomienku, áno dovolím jest dieťaťu v aute. Tak som mu povedala ze ak mu to vadí, môže to očistiť a ďalšia možnosť je ze bude využívať zásadne len jeho auto....
Tak u nas opacne ja sa staram o auta ,lebo mojho muza ako asi jedineho chlapa na svete auta nezaujimaju 😁aj som ich vyberala aj sa ich sama umyjem ,vysavat a tepovat do rucnej umyvarky...akoze poistky ,naftu a take plati,ale on aj nerad soferuje 😆 ale zas zo 5 razy isiel umyvat ,ale mna to bavi napriklad a aj kosit travu ...on zas perfektne doma zmyje podlahy 😊