Nezhoda na kúpe nového auta

9. sep 2023

Baby, ideme kupovať nove auto a nevieme sa s maželom dohodnuť. Doteraz sme mali oktaviu a tomu autu nič nechybalo. Ja som za novu oktaviu, ale mažel chce bmw x3 ktore je skoro raz take drahe. Uprimne som z toho sklamana pretože je to veľa peňazi a on vôbec nerešpektuje moj nazor. Podľa mna su to zbytočne vyhodene peniaze a podotykam aj moje peniaze nie len jeho. Da sa kupa auta nejako prekaziť keď s tym nesuhlasia obaja manželia? Alebo čo by ste robili vy v takejto situacii?

janinah
9. sep 2023

Do áut sa nerozumiem.ale brala by som to bezpečnejšie.Teda ak po jeho kúpe nebudete rok jesť pôstny chlieb a obliekať veci z charity.

zmrzlinka2021
9. sep 2023

Snazila by som sa s nim komunikovat plusy a minusy tohto celého. Aké ma dovody na také drahé auto? Máte na to vobec cash? Prečo nechce octavku?

Ja v tomto smere muzovi doverujem, kedze ma v 99 % pripadov mudre rozhodnutia.

hefo
9. sep 2023

Pravdepodobne chlap cíti potrebu zvýšiť si spoločenský status pomocou auta, lebo reálne X3 nie je nejaké veľké ani praktické auto, nie praktickejšie než Octavia. A ak to kupovať nové, to musíte mať vcelku slušný príjem.

Prekaziť sa to nejako jednoducho nedá, lebo peniaze nadobudnuté v manželstve sú spoločné (bezpodielovo), takže ak nejde o peniaze, čo si mala pred manželstvom, alebo trebárs získala predajom bytu, ktorý si mala ešte pred manželstvom, tak to môže minúť všetko (ale analogicky aj ty).

Ale pokiaľ by naozaj, napriek tebou jasne vyjadrenému nesúhlasu, urobil po svojom, tak je to podľa mňa podraz horší než jednorazová/krátkodobá nevera...

sasa1310
9. sep 2023

octavia a bmw vás odvezie rovnako. Nehovoriac o tom, že octavia predsa nie je suzuki, s ktorou sa treba hanbiť. Pre mňa by to boli absolútne vyhodené peniaze, nakoľko my auto meníme za pár rôčkov a nie sme tie typy, ktoré sa ukazujú, že na to majú. My sme radšej peniažky nechali, poprípade investovali inde a nie do spotrebného tovaru akým auto rozhodne je. Skús mu to tak vysvetliť. Na účte nula, hlavne, že bude nové malé BMW v garáži.

mikelitoris
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petronelka47
9. sep 2023

@sasa1310 mám suzuki a nemám prečo sa za ňu hanbiť 🙈

nelca84
9. sep 2023

@sasa1310 prepac, za suzuki sa treba hanbit? Tak sa teda hanbim za moju Sx4

fion22
9. sep 2023

Kompromis, že ani 1 nebude mať to svoje, možno Škoda Karoq?

sasa1310
9. sep 2023

@petronelka47
@nelca84 myslela som suzuki ignis

mimi_tami
9. sep 2023

A má dôvod, kvôli ktorému práve BMW X3? Má niečo špeci, čo iné automobily rovnakej triedy nemaju?

Ak ti prekáža vysoká cena (ale ostatné parametre sú ok- bezpečnosť, pohodlie, veľkosť batozin. priestoru, výbava, spotreba...), skúste hľadať podobnú lacnejšiu alternatívu. Každá automobilka už má zastúpenie skoro v každom segmente (malé mestské auto, sedan, combi, menší crossover, SUV...)
Určite nie je ok, ak manžel presadzuje len svoj názor. Navyše ak si vieš predstaviť aj lepšie využitie tých penazi.

S manželom máme našťastie rovnaké preferencie čo sa áut tyka, ale tiež by si určite kúpil drahšie auto, ak by som ho nekrotila 🙂 Autá sú hračky pre veľkých chlapcov 😉
Nevidím však zmysel v zbytočnom zadlžovaní sa, keď si vieme kúpiť porovnateľné auto (parametrami) aj lacnejšie. Ten rozdiel radšej rozumne investujem alebo kúpim niečo ine.

katka2602
9. sep 2023

@sasa1310 no suzuki je Japonec a určite spoľahlivejšie ako škodovka. To len na okraj a octavia a ignis je úplne iná kategória. Po ďalšie nový ignis je super malé autíčko do mesta. A prečo by sa mal človek hanbiť za auto ktoré is kúpi a na ktoré má? Nie všetci maju na novy mercedes, BMW, audi...Ešte dodám nemáme ignis ani octaviu.

simsalabim
9. sep 2023

@sasa1310 aj ja mam Suzuki a prvy krat pocujem, ze by som sa mala zan hanbit 🙈 Ja moju Vitaru zboznujem a to uz ma par rockov.

jovka
9. sep 2023

Urobte kompromis,kupte 2-3rocne x3 ,tam su ceny pekne dole a stale "nové" auto,my sme tak vzali s 30k najazdene a cena polovicna,a mali sme teda kodjaq a bmw ma lepsiu výbavu,inak podobne

sasa1310
9. sep 2023

@simsalabim treba čítať aj nižšie

kikushaa
9. sep 2023

@petronelka47 aj ja sa hanbim teda za celunasu rodinu teda 😂🥹🫣😝

marca12
9. sep 2023

Bmw je bezpecne auto,ale mne by vadila ta vystrednost. Som typ cloveka,ze aj keby som mala na drahe auto,radsej volim nieco menej napadne,nech ludom nekolem oci. Ale to on pochopi az ked sa na nom zacne vozit. Ludia sa naozaj zacnu inak spravat. Zeny hadzat oci a muzi zavidiet. Ak chce vacsie auto ako octaviu,tak sa popozerajte po vacsich autach v inej znacke.

vroni
9. sep 2023

Ak potrebujete občas niečo odviezť v kufri, dala by som mu vyskúšať ten "maxi kufor", ktorý má BMW. Menšie kufre snáď už má len matchbox. Ale inak by som spravila kompromis, niečo medzi škodou a BMW, už je vecou vkusu, co vám bude vyhovovať.

enoula
9. sep 2023

Mozno chce len ine nez doteraz ste mali, vyskusat cosi nove.
Najdite ine, kompromis. Dajte si testovacie jazdy, vyskusajte aj viac aut. Mozno zmeni nazor za ten cas

tramtada31
9. sep 2023

Tie, ktoré sa urážate za to Suzuki, tak ono to nie je az tak dobre auto. Jedno sme mali v rodine, ktoré som zdedila, nukala som ho po rodine a nikto ho nechcel, aj keď malo peknú vybavu ako bezkľúčové otváranie, automatickú klímu, senzory, vyhrievané sedadla, pohon 4x4. Na inzerát sa ale predalo relatívne lahko, lebo je to jednoduche auto na ktorom sa nedá až tak veľa pokazit. Ale tak to auto bolo otrasne sprevodovane, že sa na ňom jazdit nedalo, hlavne keď si človek presadol z lepsieho auta.
K autorke. Ty vieš, ako ste na tom finančne. Osobne by som sa kvôli autu neuverovala, ale určite BMW je úplne niekde inde ako škodovka. Dokonca by som si radšej kupila 5 ročne BMW ako novú Octaviu. Veď sa choďte previezt a uvidis ten rozdiel v technológiách, komforte jazdy (taká octavia asi nebude mat vzduchový podvozok a iné)

nelca84
9. sep 2023

@tramtada31 to, ze ho nikto z rodiny nechcel je nejake meritko? Moja Sx4ka je moje tretie auto, ak ratam aj manzelove auta, tak nase siedme a ja som teda lepsie auto nemala. Aj nas mechanik povedal, ze suzuki su dobre auta, nekazive, okrem vymeny oleja na nom nic netreba. Sam si teraz kupil s-crossku...

tramtada31
9. sep 2023

@nelca84 nikto ho nechcel, lebo sa na ňom jazdilo hrozne. To je merítko. Suhlasim s vyjadrením tvojho mechanika, to som aj ja napisala, ale určite sa na tom aute dobre nejazdí.

maryetta
9. sep 2023

@nelca84 mne sa sx4 neskutocne paci 😂 teraz mame aj c3 ja to volam rychlobežka ozaj to auto do mesta je super. A ked “dojde” tak uz teraz huckam muza na sx4.

nelca84
9. sep 2023

@tramtada31 nepises o aky model islo, ale mne sa teda jazdi vyborne, mam verziu so 4x4, kedze byvame dost vysoko...
@maryetta neviem ci uz Sx4 zozeniete, kedze sa uz dost rokov nevyrabaju, uz asi len velmi stare. Ja zas pokukujem po jej nastupcovi S-crosske, ked moje dosluzi, urcite pojdem do tohto modelu.

maryetta
9. sep 2023

@nelca84 no na take rychle mame len jazdenky. Na dlhsie trasy mame ine auto. Takze to co ja odveziem deti do skoly. Urobim nakup tu v dedine tak to staci 😉 teda ak je v dobrom stave samozrejme.

lulu8491
9. sep 2023

Otázka je, či budete mať na poistky a prípadné opravy, keď kúpite BMW. Predpokladám, že to bude vyššia cena ako u Octavie. Známy si takto kúpil Mercedes - zrazil srnu a potom nemal peniaze na opravu 🤦‍♀️

tiezjedna
9. sep 2023

Tak snáď je to otázka financií a reálneho využitia, nie? Ak uživíte Bávo so všetkým, vrátane tankovania, poistky, zimných gúm, servisom atď, tak určite áno👍

jeanne14
9. sep 2023

Ja by som ustúpila a dovolila mu to. Keď príde čas n servis, pochopí koľko čo stojí na take BMW a určite po čase prehodnotí svoje rozhodnutie.
Octavie tiež nie sú najlacnejšie, celkovo si škoda drží cenu aj na staršie vozidlá, ale cenovo je prijateľnejšia.
Možno len nechce byť “tuctový”. Vieš ako som ja bola proti Golfu ? 😃 predtým som mala bmw e36 coupe, potom ďalšie coupé v podobe Alfy gt, a zrazu prišla situácia kedy sme si kúpili len staršieho golfa. Povedala som že v živote do nho nesadnem, nakoniec som si ho tak obľúbila. Že keď raz budeme kupovať nové, kaslem na kadejaké športové coupe, kúpime golfika, ktorého ma síce dalších xy ľudí, je ich strašne veľa, ale čo sa týka dielov a spotreby nie je problém. Takze som po skúsenosti s predošlým autom hneď prehodnotila a pochopila. Snáď to bude aj jeho prípad. 😃

jeanne14
9. sep 2023

Podstatné je, ako ste na tom finančne. Niekomu nerobí problém dať za brzdy 600€ miesto 200€. A nehovoriac o iných drahších opravách. Skús mu to ešte raz rozumne vysvetlit. My sa vieme a mužom porozprávať a dohodnúť vždy. Ťažko keď si niekto “postaví hlavu”.

nikasmile
9. sep 2023

Z BMW sa tešíš 2x, keď si ho kúpiš a keď ho predáš. Treba rátať aj náklady na auto a "bavorák" bez KASKA ani náhodou. Už keď teraz máš pociť, že je to cez rozpočet tak veru nie do toho.

lilope
9. sep 2023

@nikasmile chcela som to tiež podobne komentovať, ale po tvojom trefnom komentári ani netreba.