icon

Nezhody pri výbere krstných rodičov a hostí

3. jan 2025

Mám priateľa a sme spolu 3 roky , momentálne čakáme bábätko. Priateľov brat sa mi nevie ani pozdraviť nieto so mnou komunikovať a priateľ chce aby bol krstným rodičom čo ja som vyslovene proti a už neraz sme sa pohádali kvôli tomu. Takisto chce aby sme pozvali celú rodinu jeho na krštiny pritom priateľ ma brata s tromi deťmi ktorým nebol na krstinách lebo ho nepozval a sestru čo ma 5 detí ktorým tiež nebol na krstinách lebo ho nepozvala (to sme ešte my dvaja spolu neboli) a príde mi nefér aby sme ich my pozvali toľkých ľudí keď on sám (priateľ) sa nezúčastnil takýchto osláv.

Strana
z3
nikushka8
4. jan 2025

Spravte svadbu a k tomu rovno aj krstiny, nemusi to byt obrovska slavnost, skuste najst kompromis,aby vamto financne vyslo. Nech si priatel pozve koho chce, ked si to zaplati. Ale pri vybere krstneho by som neustupila. Na co robit krstnym niekoho,kto uz teraz k vam nema vztah? Nebude mat ani k vasmu dietatu. Okrem toho mozete kazdy vybrat svojho, ty napr. sestru a on tiez niekoho. Ale brata s takym pristupom by si mal naozaj rozmysliet.

misanthropicdann
4. jan 2025

Ak plánujete krstiny silno predpokladám ze ste kresťania.
Tak sa k tomu tak postavte, pozvite ich všetkých, zlepšite si vzťahy.
Ak nieste na čo plánujete krstiny?

kaciato
4. jan 2025

Krstny rodic ma byt niekto kto je schopny sa o dieta postarat keby sa nieco stalo opytajbsa partnera ci je stotozneny s tym ze by dokazal svoje dieta zverit v takom pripade svojmu brwtovi aspon u nas je to tak brané a podla toho sa krstny rodic vybera v nasej rodine 🤷
Nevravim ze v reali to aj tak funguje ale je to tak myslené ma to byt niekto kto "zastupi rodica vo vychove k viere" proste u nas je to niekto zodpovedny...z kresťanského hladiska to ma nejaky význam a aj by mal mat s tym dietatom taky blizky vzťah

fiafia
4. jan 2025

Dieťa ešte nieje ani na svete a už sa hadate pre krstiny? Aby ste na nejaké mali energiu 😁 riešte to až keď to bude aktuálne...

dixitka
4. jan 2025

Na tom, kto bude krstný/krstná sa musíte zhodnúť, teda nájsť osobu, s ktorou budete obaja súhlasiť. Inak, pokojne to môže byť aj jeho brat, aj tvoja sestra, keďže krstní rodičia môžu byť aj dvaja nezávislí ľudia, nemusia tvoriť pár.
Pohostenie by som nerobila, ak na to nemáte. Ak na to máte, tak by som nechala, nech každý z vás pozve, koho chce. Či ty by si chcela, aby tam tvoja rodina bola a jeho nie, z pomsty, že oni jeho v minulosti nepozvali? Keď moja sestra krstila synov, tiež môjho brata nepozvali, boli tam len starí rodičia a krstná = ja. Ale keď krstil brat, robil väčšiu oslavu a neviem si predstaviť, že by tú sestru zámerne vynechal, lebo ona jeho na krstiny pred 10 rokmi nepozvala 🤣 takže asi tak.

bielasovicka
4. jan 2025

No tak keď ho nepozvali súrodenci na ich krstiny, tak by som ich ani ja nepozvala. Prečo by som mala... A nemohli by sa vôbec čudovať.

gerdusha
4. jan 2025

Teba nezdravi švagor,ty si lakoma pozvať jeho rodinu na krstiny...všetko v domnienke,že konáš spravodlivo a kresťansky.

Švagor má pre svoje chovanie svoje dôvody a to je bez debaty...to,že tvoj priateľ nebol pozvaný na krstiny neterí a synovca je otázka minulosti, v ktorej sa ty chceš rýpať...

Čo tak pre dobro vášho dieťaťa začať nové vzťahy s jeho strýkom a rodinou? Tak...normálne...v duchu viery...

natalka13
4. jan 2025

Ved vy robite krstiny tiez lebo sa to patri.tak pozvite rodinu kedze sa to patri.
Svadba nikde ale krstit sa hrniete. Krestania na pohladanie.

andrea2667
4. jan 2025

Prečo chceš dať pokrstiť svoje dieťa ?

ada12345
4. jan 2025

Spoj svadbu s krstinami. Usetris ked vsetkych pozves len raz a staci len rodinny obed v restike, nemusi to byt party do rana. Nie, za krstneho nedavaj cloveka co sa tak sprava, on sa nezmeni. A nie nepozyvala by som ludi co nepozvali predtym mna.

margotka17
5. jan 2025

Určite pories najskôr sobáš a potom krstiny. U nás takto knaz nechce pokrstiť dieťa, že nežijú v manzelskom zväzku.

margotka17
5. jan 2025

@kaciato presne tak. Jedna kocka raz vravela, že má 2 súrodencov, ale vlastne 4. Nešlo mi to do hlavy, tak jej vravím, buď máš dvoch, alebo štyroch nie? A ona na to, dvaja sú vlastný a keďže mamka bola krstná deťom svojej sestry a oni tragicky s mužom zahynuli, mamka s ockom si ich deti osvojili. Neviem, či by ten brat bol ochotný niečo také spraviť v prípade núdze.

weronika171717
5. jan 2025

Tak spojte svadbu s krstinami. My sme na jednej takej boli a bolo to fajn. 😊

Strana
z3