Neznášam nevlastného syna, ktoré je u nás v striedavke
Vydala som sa mala dieťa. Môj manžel mal ženu/priateľku, ktorá s ním mala dieťa. Rok po narodení ho kopla do rici a vytrieskala z neho vysoké výživné. Ja som ho spoznala už v takejto konštalácii. Podporila ho v tom, keď chcel striedavu. Striedava mu prešla. Dieťa je u nás druhý rok a ja ho doslova neznášam, nemôžem ho vystáť. Je to jedno falošné a vychcane dieťa. Mne donasa na svojho otca, dokonca aj mamu. Otcovi donasa na mňa a svoju mamu. A jeho mama nám už veľakrát volala, že mu hovorime a že ho huckame proti nej. Ja už sa doma necítim vôbec dobre. Keď mi niečo povie neverím mu už ani "nos medzi ocami" . Manželovi som už stokrát hovorila čo sa deje. On s chlapcom rozpráva ten mu povie, že nevie, nepamätá a možno. Ženy ja som už na prášky s chlapca. Ja ho uz u nás nechcem a niekedy rozmýšľam, že podám na rozvod a nech s ním muž žije sám. Prepáčte musela som to sem napísať
@pribinak ja som mu nikdy ani slovkom nič zle nespravila, ale to je ťažko takto vysvetliť..ja som sa s ním učila, nachystala s nim knihy do školy, uložila a muž keď prišiel domov išiel ku chlapcovi a on mu povedal, že sa musel sám učiť a ze som mu ani jesť nedala. Jasne že muž veril chlapcovi keď som sa chlapca pýtala na druhy deň tak len pokrčil plecami. Ano je to klamár!
Koľko má rokov?
@janickacrazy Lenže to by som brala, on však si želá aby sme sa už nikdy nevrátili to je normálne? A keď mu muž povie či mu nechýba braček tak povie že on má radsej svojho psa
@terezka1947 10rokov
Tak asi vas nema rad. Sak asi citi z vas tu neznsanlivost voci nemu.
@kristinka92 veď to ja keď navarím tak len ohrna nosom, že to smrdi ako zhnile vajce, hovno a podobne. A čo sa týka školy, nemôžem nič, keď sa s nim učím tak si len vymýšľa a klame, lenže v konečnom dôsledku som ja ta hnusná a zlá
Tak to nie je klamár. To je dieťa,kto.ziarli na svojho súrodenca,otca chce pre seba.
Ono myslím,že aj teba má rado,ale....ukradla si mu otca.
Keby sa takto správal 15-16r chalan,to už by bolo o inom.
Nevidím nič,čo to dieťa robí zle. iba to,že si vynucuje lásku. A to robia aj deti v bežnej rodine,často
Trošku si predstav svoje dieťa v jeho pozícii.
@terezka1947 tak pokiaľ by moje vlastné dieťa ležalo na dvojročnom bratovi tlačilo mu silou ruky, že sa nemôže ani pohnúť a on sa pri tom smeje, tak by som určite vyhľadala psychológa pre chlapca. Raz som ho poprosila, keď sme boli na dvore nech da pozor na drobca, drobec mal plnu pusu kameňov a on na neho pozeral a smial sa...je to zle decko
@kristinka92 Ale tie deti nie su vychcane preto ze chcu byt vychcane. Je to ich obrana voci vsetkemu tomu citovemu stradaniu ktore sa im dostava ci uz pocas nefungujuceho vztahu, ci ked vidia sa rodicov stale dotahovat a hadat ohladne deti, majetkov, ci uz po rozvode ked si zrazuvridicia najdu oartnerov ktori zrazu ocakavajy ze budu na orvom mieste a nikdy inak...proste strasne vel veci tam je....a potom je dieta hnusne, nespratne, vychcane...a ono len nema priklad normalne zdravo fungujucich lubiacich sa rodicov...len cisty chaos a nevrazivost medzi dospelakmi. Ale dieta je zle. Samozrejme su nastastie aj vynimky.
hnusná si aj tu, neskutočne. V tomto určite malý neklame.
Pomaly v každom príspevku nadávka na 10ročné dieťa tvojho manžela, ktorého isto miluješ. Keď aj doma ich takto nazývaš svojho drobec a jeho smrad, tak môžeš čakať, že to bude z jeho strany ešte stupnovať. Nečudovala by som sa, keby to tak nebolo.
nebudem ti klamať, ty si preňho proste nič. mozes sa aj rozkrájať, to dieta vždy bude problémové, vymýšľať si, aj v jednej aj druhej rodine vyrábať rozbroje. keď ti tu niekto napíše ako sa máš obetovať viac, tak je to fakt len teória. videla som snahu svojej sestry, fakt to myslela úprimne, mala o ne záujem, ale niektoré deti sú proste bezproblémové a vážia si čo dostanú od človeka, a druhé sú takéto že od maleho krpca robia problémy a v puberte vieš čo to bude…
Preco asi je zle...dospelym treba psychologov veru. Ved deti su obrazom dospelakov🙉 Dieta ma chaos, neciti sa vobec bezpecne v takych (ne)vztahoch.
Nepreháňaj. Keď budeš mať dve svoje deti,zistíš,že toto je bežné. Mala by si sa naozaj rozviesť. Toto by bolo msj pre všetkých.
Nie si normalna vazne, vy mate dvojrocneho "smrada" a dalsi "smrad" ti lezie 2 toky na nervy... Preco asi, uz mas svoje decko, na ktorom sa mozes hrat na pani dokonalu a to jeho uz nepotrebujes..
Ocakavas tu dospele chovanie od chlapca, ktory s otcom ma vztahy, take vselijake ked bo ta jeho uzasna furia po roku vyhodila a dalsia furia sa teraz ukazuje v celej krase... A sama nevies ako by si sa mala chovat a ziadas zrusenie striedavky nez spolocnu roc vas vsetkych dospelych... Aby ten chlapec nebol ako ping pong ked s nim este coskoro zacne mlatit puberta
autorka prosím napis mi správu
Vydrz este 6-7 rokov a chalan bude mat svoj svet a na vasu rodinu sa vykasle...
@sasa1310 Všetky máte skúsenosť so striedavou. Preto ste take neskutočne mudre. Tak nech.. ja viem, že som robila maximum pre chlapca on nie je chúďatko, neviniatko, je to smrad a vychcanec a môj názor nezmením..chlapec ktorí svojho dvojročného brata privádza náročky do nebezpečných situácii a potom sa tvári ako neviniatko nie je dobry! Minule mu otvoril bránku a nechal ho nech ide von, dom máme vedľa hlavnej ceste! Keď som sa spýtala, že prečo to spravil povedal, že on nevie a išiel sa hrať
Ja mám dvoch synov. Starší naschvál robí zle mladšiemu lebo žiarli. Ak keď mi nedávam na to dôvod. Ale už nie je stredobod iba on. Takže z toho že mu robil/robí zle by som si nerobila nič lebo medzi súrodencami to tak je. Podla mňa ten chlapec volá o pozornosť. Si zober nemá zázemie. Raz býva tam a raz hentam. A možno preto si začal vymýšľať lebo vtedy ho každý počúva a venuje mu pozornosť. Za každym zlým spravanim dieťaťa je na chybe rodič. Lebo dieťa iba kopíruje správanie rodiča. Tak sa skúste nad tým zamyslieť. A pomôcť tomu chlapcovi lebo on trpí.a nevie ako to má dať najavo.
Aha tak že ten druhý je spoločný syn. Ako sa ta jeho mama správa k nemu . Koľko má chlapec rokov. Jasne rozvod je posledna alternatíva ale ked už vydiš že si sama s toho nešťastna a naozaj by to už bolo toho veľmi veľa tak asi ak by to bola najkrajnejšia možnosť ak by už boli všetky možnosti vyčerpáne.Ja niesom za rozvody ale ked už si napisala že už nevieš ako dalej tak čo TI bude zostavať.Držim TI 👍aby si nemusela voliť to najnutnejšie riešenie.A tvoj muž povie na to akože čo ked mu povieš že robi zlé ten jeho syn a dá mu za pravdu či ako.Mal by si s nim ON sadnuť a normálne mu vysvetliť veci a nie že nechaj ho tak toto je aj chyba jeho otca ked mu nevie povedať.Možno ten chlapec je s toho všetkého nešťastný.Ked si spoznala svojho terajšieho muža už bol rozvedený či sa rozviedol ked ťa spoznal.
Vieš, ak ho niečo vedie k tomu aby sa takto správal voči mladšiemu súrodencovi, bude to fakt, že cíti, že je mladší preferovaný. Neexistuje, že neprenasas energiu ktorú tu prezentuješ do kontaktu s nim. A on to samozrejme cíti. Naozaj sa môžeš hanbiť. Je jedna vec byt unavená z výchovy a zložitych vzťahov, ale toto je hrubo cez a ukazuje to aká si nevyzreta a zanechavas tým seriózne škody. Chlapec v tvojej spoločnosti nieje v dobrých rukách. Si dospela žena, začni od seba a vyhľadaj pre seba odbornú pomoc, alebo chod od chlapca preč a nepachaj na ňom ešte väčšie škody
robí to preto, lebo robíte doma rozdiely medzi chlapcami. Nič nové. Preto som vyššie písala, že keď aj doma sa tak správaš, že jeden je drobec a druhý smrad, tak sa ani nedivím, že robí zle. Len ty si ideš stále svoje. Nechceš riešiť chlapca ako mu pomôcť, len si tu chceš uľaviť a aby sme ťa poľutovali aké to máš doma ťažké s "hnusným" dieťaťom od tvojho chlapa. A pritom najväčšiu chybu robíš zjavne ty. Aj tu je jasne vidieť tvoj postoj k nemu. Totálna neznášanlivosť ba až alergia na jedno dieťa, ktoré býva vo vašom dome. A ty si ideš stále len to svoje aký je a čo robí.
A preco trvate na striedavke, ked chlapec toto robi? Ved to je mimo logiku. Vies to nejako vysvetlit?
Dieťa nie je nikde doma. Nevie kde je jeho zázemie, rodina. Takto sa s tým vyrovnáva. To je ta striedavá starostlivosť, ktorá vyhovuje rodičom. Obaja si myslia, že vyhrali. Tak nech si ju užívajú....
A ked miluješ muža tak by si mala prestať nadavať na jeho prvé dieťa.Určite aj robite nejake rozdieli aj ja si myslim tiež.Z ničoho nič take správanie mi nepride v poriadku.A na striedavku to nemôže len tak zrušiť sám od seba musi znova podať návrh na súd a musi odsuhlasiť asi aj druhý rodič.Mňa by nenapadlo nadavať do smradu synovi môjho súčastneho muža a vedela si že je v striedavke tak si mala odstupiť s kratšej cesty.Ja som mohla mať taký vzťah rozišla som sa nakoľko som nebola ochotna akceptovať jeho dcéru a to už bol z bývalou rozvedený.
@dilino oni neboli ani manželia, on mi to prezentoval ta, že keď zistila, že je tehotná tak hneď odišla, on ju prosil aby sa vrátila ona prišla ale keď mal chlapec rok odišla na stalo, on sam mi hovoril, že je jebnuta a nielen on ale aj jeho bratia, švagrine....ja som nebola dôvod rozchodu a naozaj ja som ako naivná išla do vzťahu chlapca som brala za parťaka ale on ma od začiatku klamal a je mi jedno čo si kto mysli ja viem svoje a možno tým že som 500km od neho začínam si uvedomovať ako mi to vadí
jaj tak že malý sa nenarodil do manželstva.No ma to ťažke.
@zdenka11081983 sa smejem a úprimne. Správna reakcia matky, macochy, osoby starajúcej sa o deti. Ale autorka pardon to ako sa vyjadruje a predvádza tu normálne nie je. Nadávať dieťaťu? Fuuu, si predstav ze sa rozvedies, čo je viac než pravdepodobné a tvoj ex si založí novú rodinu a jeho nová žena sa bude o "drobcovi" vyjadrovať ako o zakernom smradovi. Hmm. A douc sa gramatiku lebo chlapec má potom asi aj pravdu lebo keď sa s ním icos slovenčiny, tak to je pravdepodobne akoby si nič nerobila, pripadne to ber ako pozitívum, dobehnes zameškané.
Apropo, smradom sa stal kedy? Po pôrode drobca? 😉A chcem ta ukludnit, súrodenci sa bežne medzi sebou mlatia, niekedy na život a na smrť a nie sú to psychopati ale normálne deti. Bežné žiarlia, bežné si robia naschvál atď.

to naozaj nevidíš, že správanie dieťaťa je len dôsledok zlyhanie jeho rodičov ? naozaj si čakala, že keď vstúpiš do takého to vzťahu všetko pôjde ľahko? To je dlhá cesta, získať si dôveru cudzieho dieťaťa. Namiesto toho, aby ste mu pomohli, tak ty ho neznášaš, ja chápem, že asi je to náročné takto fungovať, ale skús si predstaviť seba ako pendluješ každý týždeň inde + nevlastná mama... je miľ úto, ale vyrastá nám tu generácia, ktorá bude emocionálne veľmi poznačená. Skúste sa vy traja dospelí zamyslieť a nájsť nejaké riešenie prípadne aj s odborníkom..., aby chlapec nemal vnútorný strach, že nemá nikoho....