Neznášam svoj život
strasna depresia na mna prisla, zrejme sa potrebujem len vykecat, mozno sa to niekomu bude chciet citat a mozno sa aj najde nejaka rada, ak nie, nevadi..
vsetko ma stve, cely moj zivot. nezvyknem mat take stavy, len v poslednych dnoch sa mi zda ze sa mi vsetko sype na hlavu, nic nieje tak ako by som chcela a neviem co s tym mam robit, neviem sa pohnut z miesta.
mam problem so sebou, s muzom aj so synom. proste vsetko naraz.
som prilis chuda, teraz ako zacalo byt teplo, vsetci chodia v kratkom a ja mam chut natiahnut si vetrovku, alebo ani najradsej vobec nevyjst z domu.rifle na mne vysia, rukavy na tricku co by mali byt obtiahnute, odstavaju. citim ako na mne vsetko linga, je mi zo seba zle, dnes som kvoli tomu dokonca mala chut rozist sa s muzom, lebo ja sama by som so sebou najradsej nebola. a on o mna ani ziadny zaujem nejavi, vidi, ze mi nieco je, ze nemam naladu ale vobec ho to netrapi
uvazujem v poslednej dobe, ci je to clovek s ktorym chcem zostarnut, ako sa zije s clovekom , ktory sa o vas nezaujima? ked mam teplotu, caj mi neurobi kym mu nepoviem, aj to prekruca ocami ze musi od telky vstat. co ak ma chyti nejaka vaznejsia choroba, staroba? ked je clovek odkazany na pomoc inych..neviem si to predstavit 😒 v obchode ma s kludom necha vlacit kosik s nakupom, doma s nicim nepomoze, dokonca ani tasku mi nepodrzi a vidi ze sa trapim, ze potrebujem este jednu ruku, ked som sa snazila tam nieco napchat....dvere drzim ja jemu, nie ze by som si potrpela na dzentlmenstvo, ale uz ako to vyzera, ze ja s dvoma sackami so smetim este dvere otvaram a on si s prazdnymi rukami vykracuje
taky sa mi vidi nepouzitelny, neschopny alebo ako by som to nazvala
aky by mal byt vlastne spravny partner do zivota? mam velke pochybnosti a je mi z toho strasne na nic
dalsia vec je ze som nezamestnana, nechcem byt, ale neviem ako riesit synove vypadky v skole. choroba, prazdniny kazdu chvilu a to nehovorim o letnych..kam mam dat dieta na dva mesiace, ak starych rodicov nemame ani ziadnu rodinu, kam by sme ho dali aspon na par dni?
aj pracovna doba, bud 12 tky, alebo smeny. manzel pracuje kazdy den do vecera, vacsinou prichadza okolo 20 tej. kto ho vyberie zo skoly a bude s nim kymniekto pride z prace? opatrovatelka? aka? odkial ju mam vziat? studentka? neznamemu cloveku prenechat dieta? alebo ma muz chodit z prace domov ako by trebalo, lebo teoreticky by mohol, ale urcite nie kazdy den a to co by vymeskal by moja minimalna mzda ani nepokryla. boli by sme tam kde sme, mozno este horsie by to bolo co sa tyka financii a kopu koplikacii by to donieslo. neviem. ako riesite deti cez prazdniny?
no a posledna vec syn. mam obavu, ci ho vychovavam spravne, akoby som zrazu nevedela kde su hranice. kde povolit a kde sprisnit, nechcem aby bol lajdak nevychovany ale na druhej strane ho nechcem prilis stresovat alebo ocakavat viac nez je schopny
nevyznam sa uz ani sama v sebe, najradsej by som sa zakopala aspon na mesiac niekde pod zem 😖
joj blbne mi to tu, pisem z mobilu
tak este raz 🙂
dakujem vam vsetkym za reakcie, uz po odoslani temy mi bolo lepsie 🙂
ja viem ze su ludia ktori su na tom ooovela horsie a dakujem za to, ze sme zdravi, ze mame strechu nad hlavou a ze mame co jest
ale predsa len, je to tak, ze my ludia sme neustale s niecim nespokojni a asi je to aj dobre, lebo nas to pohana v pred
u psychologicky som uz bola davnejsie, nie nieje to ziadna hanba..sla som s jednym konkretnym problemom a po niekolkych sedeniach sa to vsetko zacalo ukazovat na problem vo vztahu
s pracou je to tak, ze ja mam v sebe zrejme akysi blok, bojim sa ako to bude, ked budem potrebovat pomoc od partnera, aby ostal doma, aby vyzdvihol zo skoly, ze nebude suhlasit, budu z toho nervy, hadky
viete, ja aj teraz ked nieco od neho chcem, alebo sa chcem len nieco opytat, nejde to len tak, niekedy vaham aj niekolko minut, ci mam...tazko to tu vsetko opisat v niekolkych vetach
neviem co sa so mnou deje, co so mnou urobil ten clovek, predtym som nebola taka..,sla som si za tym co som si zaumienila cez vsetky prekazky, tezar sa citim ko prikovana v kute,
na priberanie som brala tabletky, predpisala mi lekarka, pribrala som, ale ako som ich prestala brat, schudla som, myslim ze to suvisi s tym ze niesom v pohode
zas mi to vsetko smeruje len na jeden problem..partner 🙂
to ze doma nic nerobi, som nemyslela v tom zmysle..ja od neho necakam ze pride o 20 z roboty este bude doma upratovat, samozrejme ze nie, ked ja som doma...ale aj ked je doma ci vikend, alebo ma tyzden volno proste ho nenapadne ani aby tanier presunul z obyvacky do drezu
ja viem ze to nieje extremne nebezpecna praca, ani nadmerne fyzicky narocna, ale aj ja by som chcela mat niekedy " dovolenku" a ked mu poviem...vlastne mu to uz ani nepoviem, lebo parkrat som mu hovorila a jeho odpoved bola " ved nevaris kazdy den" alebo " chod ty do roboty kym ja mam volno" alebo podobne, takze ja uz sa mu aj bojim cokolvek navrhovat
@lenka9512
@zdepkovana joj baby ja neviem čo je toto za chlapov. V podstate som na tom podobne a síce ešte len tehotná ale neviem ako dopadneme. Môj napr. aj navarí, aj povysáva aj mi odnesie nákup - lebo som na rizikovom. ALE vela dalších ostatných vecí vidím rovnakých ako u vás. a je mi z toho smutno.
Taktisto neberie do úvahy moje tehotenstké hormony. Vôbec mi to neulahčuje a mi sa každý každučký deň hádame. ☹
A ked sa snažím samu seba kontrolovať, aby som teda nevyvolávala hádky, tak je chvílku pokoj ale do toho on začne bohovať, kristovať a kliať na také hovadiny ako napr. to, že si dal zimné ponožky a vonku je veľmi teplo. Alebo teraz pozerá správy na TA3 a už bohuje, klaje a vypušťa negatívnu energiu. Veľmi mi to vadí a aj keď sa snažím si to nevšímať, tak sa to na mňa lepí a potom som nervozna a vybuchnem na neho.
Teraz napr. sme sa doobeda pohádali, ja som si išla znova lahnúť. On dovaril a išiel si lahnúť tiež. Dokedy som ležala tak ležal aj on ale na gauči. Akonáhle som sa teraz postavila, vstal aj on a už tu lieta ako pekelný kôň a robí mi tu dusno. Už len napäto čakám, nech vypadne z domu niekam von. A toto robí stále.
A tiež počúvam vety počas našich hádok, že nepije, nefajčí, skáče mi okolo riti a ani troška vďaky. Ale tak začo mám byť vďačná? Že prežerie majland a ku koncu mesiaca hladujeme (navyše aj tehotná). alebo že tu bohuje, kľaje a kristuje na každú vec v živote... žiadna pozitívna energia z neho nejde. Alebo, že neskutočne plytvá vodou, elektrikou, jedlom... A ked ho na to upozorním, tak mi len huláka, že mu stále pič---em ako jeho tatko.... Keby zarobil aspoň 1000 € nech si plytvá jedlom, ale pri jeho almužne.... A on ako král.... nechá tiecť sprchu aj ked sa mydlí, umýva si zuby alebo sa holí.... Chce aby som mu prala každý 3-tí deň, otvorí si salámu a nechá ju vonku zoschnúť, naloží si veľa jedla a potom to nedoje a potom to nechá tak a vyhadzuje sa to.... A teraz ako tehotná nevládzem za ním stále chodiť a naprávať jeho plytvania.... A na takého veci mi hovorí, že ho len buzerujem. Trieska dverami a už jedny pokazil a doteraz ich neopravil a ked mu hovorím netrieskaj tak sa na mňa osopí, že zas ho buzerujem.
neviem čo mám robiť. Ale týmto jeho správaním ma donútil vidieť na ňom iba negatívne stránky a už nevidím ani jedno pozitívum, iba to, že čakáme zdravé mimčo. Na to sa nesmierne teším.
Mala som viac partnerov a takto sa žiadny nesprával. Tento mi vždy v hádke vykričí, že nikto pri mne nevydržal a že on blbec sa nechal nalákať. Nie sme zobratí ale čakáme spolu dieťa. Neni to pravda, mala som pred týtmo 3 vážne známosti a rozchody boli rôzne.
@zdepkovana neviem ti ani poradiť. lebo vidíš, ja si otváram ústa a som aj tak zdžubaná... ale ty to možo skúsk. povedz mu nech ti odnesie tašky.
A čo sa týka toho že sa sama sebe nepáčiš... myslím, že to vyplýva z toho, že on ťa nevie oceniť. ale tak skús byť rada, že si chudá. A o starosť syna sa neboj. určite robíš to najlepšie ako vieš.
A kolko má tvoj syn?
@zdepkovana Pories svoje zdravie, teda tu vychudnutost. Tvoje nalady mozu suvisiet so zdravotnym problemom, ktory k tej vychudnutosti patri.
@zdepkovana necitala som komenty, len tvoju jednu odpoved na tejto strane... radim ti navstivit wndokrinologa.... podla mna je mozne, ze mas hyperfunkciu stitnej zlazy a z toho sa ti aj takto zmenilo spravanie.... teda ze si viac nervozna a podrazdena atd. a staci malinko a prebudi sa v tebe cholerik... dobre to poznam... tiez som predtym bola uplne ina 🙂
Ja ked mam depky hovorim to muzovi niekedy si aj poplacem vtedy muz ma vzdy tak krasne povzbudi obime pobozka slzy mi utrie.proste mam uzasneho manzela.a toto ma asi tiez caka od buduceho septembra riesit a tiez mam depky z toho aj ked zijeme s babkou takze vtom aby bola s detmi neni problem skolka je za cestu par metrov od nasho domu.ale najst taku pracu je dost tazke.tiez si niekedy hovorim ze musim zacat mysliet pozitivne ale tiez to nejde stale.raz mam super naladu za sekundu pod bod mrazu.a to len preto ze clovek mysli moc do buducnosti a samotná pritomnost unika medzi prsty a uz sa opakovat nebude.tiez sa snazime o babo vzdy sme chceli 4 deti proste 4 babo sa nedari aj to mi pridava k depkam.pokial cakam na den ms som v pohode a ked dojde zas depky plac.no ja dakujem za to ze nas boh obdaril 3 krasnymi zdravimi chlapcami ze ma obdaril uzasnym muzom moc sa milujeme a dakujem za nasu babicku prosim boha o to aby bola zdravicka a vsetci aby sme boli zdravi to je to v zivote najdolezitejsie a ostatné pride samo.tiez sa nam splnil sen kúpili sme si domcek čo pred dvoma rokmi sa nam to zdalo nerealne a len sme snivali.vzdy treba snivat aby sa sen stál skutocnostou.
@alzbeta7979 aCH bOZE, AKE ZNAME...☹ A SMUTNE...Aj ja som mala ine vztahy a nikto sa takto nespraval a ked mu to poviem, tak ze veru ani k nemu...A to viem, ze kazda jedna sa nanho vykaslala...Aj sam mi to v slabej chvilke povedal. A ja uz viem, preco. uz som aj odisla k nasim, aj ku kamoske, nech si to uvedomi a bol uplne mimo a isiel sa pototo, uplne ako vymeneny...len skoda, ze mu to vydrzalo len chvilucku. NIkdy mi nenavaril, neprekvapil ma nicim, povysava raz za pol roka, aj to ako keby za trest a ze staci obyvacka a ked mu poviem, ze to sa musi cely dom, lebo to inak nema vyznam, lebo sa to len roznasa, tak huci, ze co to je za sprostosti a potom ine nerozprava, len ako tu on maka, ako vysava. pokosil raz , keby ste videli tu zahradu... Ja naozaj nemozem robit vsetko. Som na materskej, ale maly je hrozne hyperaktivny. Samozrejme normalne vsetko robim, upratujem, periem, varim, peciem, zehlim, proste makam cely den a v noci vstavam milionkrat k malemu. Rano o siestej som hore, robim ranajky starsiemu a desiatu. mimochodom som ajchora, mam niecos klbami, tak sa ledva hybem, chodim po vysetreniach. Strasne ma vsetko boli a ked ho poprosim, ci mi nohy pomasiruje, tak len oci prevracia a ze rano a rano nic... A tak mu je zatazko mi pomoct. akurat do obchodu chodi, inak nic. Na opravu veci doma cakam pol roka a to neprehanam, vazne.Keby aspon v robote bol cely den, ale ma taku, co ide na obed zacina tak o jednej, pol druhej a maximalne do siestej.Zarobi ..., nedokaze nas ani uzivit. Je to hrozny zivot ☹
@lenka9512 smutný je toto život s takýmito chlapmi. ☹
ja som momentálne toho svojho poslala preč, lebo sa musím učiť na štátnice. tak išiel domov bývať. ale vôbec to nepochopil, urazil sa a ani jeho rodina to nepochopila. a síce je len druhý deň preč, stále ked si naňho spomeniem, tak ma napadnú len jeho výbuchy hnevu a agresie a to ako ma tituloval a proste že ho rozčúlilo úplne všetko. Nič pekné ma nenapadá, iba to, že čakáme spolu zdravého synčeka. Za čo som vďačná.
Poslala som ho k psychiatrovi a ked sa začne liečiť z tej agresie a naučí sa zvládať emocie, tak sa môže vrátiť. Lebo chcela som rodinu, pekné vianoce a tak... výlety... a sním???
lenže kebych ostala sama, kto bych chcel 39-ročnú s dieťaťom ☹
@alzbeta7979 ??? radsej sama ako s debilom- bz urazky... co som ja zavisla na tom, aby ma niekto kazdy den rozculoval a robil mi nervy??? no by som ho mohla 3 razy obstrikovat, somara jedneho... moj muz sa na tom vzdy smeje, ako by som ho ja do pal fiction poslala, ale dobre, aspon vieme ´, na com sme a sekame dobrotu 🙂 chod prec, vzdy to bude lepsie ako taky zivot... a slobodnych matiek je na milu jarmilu, nestratis sa
poznám to, aj ja sa tak cítim všetkého je vela,mám pocit že sa topím.Manžel sa snaží pomoct ale iba ked mu poviem.Syn bude mať tri roky,za celé tri roky som nebola bez nich ani chvílu.
Minulý rok sme sa presťahovali bývali sme u našich ale kúpili sme dom a teraz bývame sami.Je tu ešte stále dosť roboty a ja mám pocit že nestíham.Nonstop sa rozčulujem , muž nevie spraviť nič sám,malý vyvádza.Odráža sa to na mojom zdraví.nemám tu žiadnu kamarátku s ktorou by som sa porozprávala.Som na dne.
Ale vieš čo zdepkovaná,troška si poplačem ulaví sa mi a hlavu hore sú ludia aj natom horšie.A tá práca ,tá sa najde.
Možno v supermárketoch tam môžeš pracovať na pol.uväzok.A radím ti najedz sa.Viem že ak mi niečo pomôže je to jedlo.treba nabrať tých síl do ,,boja"neboj to vybeháš.Mužovi rozkáš.S praví to iba raz ale aspoň niečo.Ten môj sa spravý tiež chorý keď som ja tak aj keď ledvaj chodím musím ísť.
Život nás skúša ,čo všetko zvládneme len sa nám musí chcieť a nepodlahnúť 😉
baby a prečo nezmenite svoje zivoty? myslite si, ze to spravi za vas niekto druhy?
A hlavne, pokial ste slobodne zeny, mate iba priatelov, mozete legalne zo vztahu vycuvat kedykolvek.
Vy mate v prvom rade problem s tym, čo sa odohrava vo vasej mysli, vo vasich hlavach. Stali ste sa chuderami, do ktorych si vasi priatelia kopnu, ale potom necakajte viac. V prvom rade si musite uvedomit svoju hodnotu, vyznam, to ake ste krasne zeny a zasluzite si byt tymi kralovnami, nie zobrackami, ktore dostavaju almuzne. takze hlavu hore, usmev na pery a milujte aj seba! A hlavne prestante pouzivat vyrazy "odniesol mi nakup"... pravdepodobne potraviny v nom su aj pre partnera, ci nie?
@lenka9512 boze lenka predne aj mne toto chlap dookola opakoval. Ze nechladta a nechodi za kurvami a ak sa mi nepaci mozme zit aj horsie. Niekedy bol mily inokedy bezcitny. Uz sme rozvedeni. Odusla som od neho ked mala dcera 15 mesiacov. Je to tak kepsie. Uz chodi aj za tymi kurvami a bohvie ci nechodil za nimi aj pocas manzelstva kedze sex so mnou nepotreboval. So. Rada ze som nabrala odvahu a odisla aj ked ssmej je tazko sle verim ze bude uz ken lepsie a lepsie. Drz sa
Sorry za preklepy...
@mima4 uplne s tebou suhlasim. Ked si zena vazi samu seba a vie ze ma hodnotu tak to z bej vyzaruje.
@lila185
@alzbeta7979 kto bude chciet 39 rocnu s dietatom? Neboj sa...ak by si aj ostala sama tak aspon si nemusite nicit nervy s debilmi a budete na seba hrde ze ste sa dokazali postarat o dieta same. Ja som rozvedena...sice nikdy by som nepovedala ze sa raz rozvefiem a dost som sa za to zo zaciatku hanbila. Ale ked sa neda tak sa neda. Som hrda na seba ze som odisla a nakoniec viete co povedal psycholog na spravanie exa? Ze ma problem spracovat emocie z toho ponizenia ze si niekto vobec dovolil opustit ho. Nikdy by nepovedal ze ho opusgim tak sa tak aj spraval. Bez ucty. Ale ked on nemal uctu voci sebe tak ja ju teda mam. Drzte sa baby a ai sa to neda vydrzat radim vam odist od neho cim skor. Cim skor si zariadit zivot sama s dietatom a ziskat spat sebavedomie.
@alzbeta7979 Neboj sa toho, kto by chcel 39 rocnu s dietatom. Toho sa ja teda vobec nebojim. Takych je milion. Toto ma netrapi. Zaujemcov je kopu, len ja uz asi nemam chut riesit chlapov. A ako tu pisu baby, lepsie samej ako s debilom. A ver tomu, ze casom by si urcite niekoho stretla. Len uz potom si ho treba sakra preklepnut! To hovorim aj o sebe 🙂
@zdepkovana joj máš to zlé ... Ale ten muž, to má každý tak z malej miery doma. Ja tiež. Aj keby sa teraz bil do pŕs, že to tak neni 🙂 ste sklzli do stereotypu. Určite by mal muž chodiť skôr domov a starať sa tiež o domácnosť. Nemôžeš ho o niektoré veci poprosiť, že toto proste bude jeho povinnosť? A ty si nájdi aspoň niečo na pár hodín denne. Veď doma zošalieš. A smeti daj tiež len a len jemu na starosti. A šup týždeň ku mne. Ja by som ťa vykŕmila!
@alzbeta7979 tak to sa máš načo tešiť. Z časti podakuj budúcej svokre, lebo výchova robí veľa. Ako to pokračuje lepšie je?
boze baby 😢 to je neskutocne akych mate niektore arogantnych parazitov namiesto muzov...a ja hlupa som sa minule sfucala lebo moj muz mi zabudol z garaze doniest jednu prepravku...po tom co povysaval a poumyval podlahy v celom dome, pokosil, nachystal veci na grilovacku a mna len zavolal nech sa pridem najest...potom sme spolu upratali riady do umyvacky a uz len vegetili pri radleroch na terase s detmi...mam doma poklad...a dufam ze raz moj syn bude takym muzom ako moj manzel a moja dcera si takeho zoberie za manzela.
neviem poradit ale sucitim s vami
@sono2 lepšie bolo dva týždne, ked odišiel a ja som sa učila. navštívil psychiatra a neurologa kvôli tomu úrazu. má lieky na ukludnenie a už nenadáva. ale aj tak sme sa včera pohádali. jednoducho zas čosi spravil, čo ma vytočilo... tak dnes som celý deň zabila tým, že som mu písala výčitky na FB... sama sebe sa čudujem, že prečo sa na to nevyserem. ☹
viem prečo, lebo toto je už 4-tý vzťach... ach jaj. a veľmi ľutujem, že som opustila bývalého pre nejaké nezhody a teraz sa mi situácia opakuje. tak si možno hovorím, že chyba je vo mne.
@lenka9512
@butterfly99
@mima4 a prečo si dávam otázku "kto by ma chcel 39-ročnú s dieťaťom?" NO lebo doteraz ma nikto nechcel. toto je už 4-tý vzťach, a to má byť další nevydarený? Ludia - kolegyne, kamošky, rodina (okrem segry) vidia len, že aha 4-tých chlap a zas ju nechal alebo ho poslala k vode. Čo je to za ženskú? Proste ja sama sa môžem cítiť lepšie bez chlapa ale načo mi to je, ked okolie vidí len to, že 4-tý chlap od nej odišiel.
Chyba je vo mne. A pritom tých 3-och predtým si vážim, boli to pekné vzťahy a vôbec sme si nenadávali. Len som chcela rodinu a nikto ju so mnou nechcel ☹ a ja som nechcela čakať... roky utekali.
Tak som sa zo zúfalstva nalepila na tohto posledného, ktorý rodinu chcel a hovoril to bez toho, aby vedel o mojej túžbe a minulosti.
Akože lahko sa povie, že samej ti bude lepšie, ale pre okolie budem vždy len tá slobodná matka, čo mala 4 chlapov a nikto pri nej nevydržal. A to okolie sú kolegyne, kamošky, rodina...čiže tí, s ktorými sa stále stretávam. Lebo nikomu nevešam na nos čo sa tu deje. Hambím sa. ☹ a v živote bych to nepovedala nahlas, že mi chlap povedal, že mám držať hubu, lebo ma zaškrtí. Však to je taká hamba, že som toto dopustila.
baby ja si niekedy želám, aby si našiel druhú a opustil ma pre ňu, alebo aby začal fetovať a to by bol dôvod. bude to lepšie ako ked ho ja zas pošlem k vode. ☹ človek žije stále obklopený ľudmi a tí ľudia vás berú len to čo vidia navonok a odsudzujú, posudzujú a ohhovárajú...
@tykat máš doma poklad. Ja som mala takého druhé priateľa ako píšeš. Aj som ho ľubila aj on mňa. Bol taký zlatý, nosil mi lyže na lyžovačke, chystal desiate robil ráno čajík.... staral sa o mňa. ja som navrhla kam chcem ísť na výlet, on zohnal mapu a zistil si trasu... lenže nechcel ešte rodinu a mali sme obaja 33 rokov. mne to začalo šibať, začali sme sa hádať... až som to ukončila. ☹
doteraz to ľutujem. a teraz som sa dozvedela, že si našiel kočku a tiež čakajú dieťa. aj som sa vyplakala.
on ma dosť dlho po tom ako som ho nechala dobíjal.. chodil za mnou, plakal, chcel ma naspäť... a ja krava som nechcela,neverila som mu už.... Jemu trvalo 5 rokov, dokedy sa dostal zo mňa.. a až teraz si našiel vlastne tuto jeho novú priateľku. ☹
och joj. no čo už.
a teraz sa mi to všetko vrátilo... vytúžené dieťa čakám ale s kým? škoda rečí.
@alzbeta7979
kasli na okolie, kasli na to, ako ta bude vnimat. Zaujima sa tvoje okolie o to, ako zijes, ako sa ti dari, ako fungujes... a je ti okolie ochotne pomoct, vypocut ta? Ak ano, tak bude chciet, aby si bola spokojna a stastna, toboz, ak tvoj sucasny partner je hajzel... kto ta ma skutocne rad, bude ti priat... aj ked si urobila x chyb...
Ty si zijes totiz zivot sama, okolie ti ho nezije, myslim si, ze sama vnimas hluposti a chyby co si narobila a pokial si si toho fakt vedoma, tak gratulujem - to je prvy predpoklad na zmenu v zivote cloveka. Ale co bolo, bolo, treba sa odrazit a zmenit hluposti, ktore si spravila.. Iba ty budes zit vo vztahu s chudakom, ktory ta bude urazat, ponizovat, znevazovat... iba ty budes plakat, ty budes z toh o frustrovana, ty to budes prenasat na dieta... tvoje dieta si to odsere.. .NIE OKOLIE... A zato ze si spravila chyby v zivote, nemusis predsa pykat cely zivot... ved si tvor, ludsky tvor, ktory taktiez citi, vnima, potrebuje lasku, potrebuje klud... istotu... takze kasli na okolie... nedovol, aby pre "okolie" a "co povedia druhi" si si znicila zivot a poznacila zivot aj tvojho dietatka...
drzim palce!
@mima4 a ako mám zmeniť život??? neviem to. už dávno bych to urobila. práve dnes ma zas chytila depka, že mám pocit, že neustále musím v živote bojovať so svojimi myšlienkami, pocitmi, emociami. Proste mám čo robiť, abych sa nelutovala a videla veci jasnejšie, mám čo robiť abych neostávala v takejto smutnej nálade, mám čo robiť abych sa tešila z toho čo mám.... a toto cítim už dlhé roky. proste neustále bojujem, snažím sa myslieť pozitívne, snažím sa byť veselá, snažím sa nelutovať ale tie myšlienky sú silnejšie. už nevládzem.
niekedy mám problém aj vsťah z postele a umyť sa a žiť ako iní ľudia.
a priateľ teraz berie lieky od psychiatra a už je kludný. nebýva tu, ale aj tak ked príde, tak ma naserie pre niečo zas. napr. z jeho minulosti má stále kamošov feťákov, kriminálnikov a somrákov a darmožráčov. Chodia nafetovaný po meste a len mu vyvolávajú vo dne v noci. hambím sa, ked jeden z nich ide vedľa nás.... aj toto ma vie nasrať, že s kým sa stýka ten môj priateľ. Ked sme sa spoznali, boli všetci pozatváraný alebo boli odcestovaný. a teraz sa zrazu vrátili, priateľ ostal doma na PN-ke a tak sa občas s nimi stretne. Ale mne vadí aj to občas. A vadí mi, že večne mu vyvolávajú, či je deň, noc.... a jemu to nevadí a neotravuje ho to.
tak sme sa pohádali a povedal, že si spakuje veci a už sa tu nenasťahuje. mne je to jedno. aspoň mi tu nebuduú vyklopkávať somráci a feťáci, že idú za ním.
@lenka9512 a toto je dalšia vec, tiež nemám chuť už riešiť chlapov. jediného koho bych chcela, je ten bývalý. ale ten čaká už tiež dieťa... takže to je pase. a zas mať nového chlapa?
ved niekomu sa to povie, ale zas mať žalúdok na nové zvyky, vône, pachy a neviem čo všetko. to nie je také jednoduché.
@alzbeta7979
posli do kelu priatela, vymen zamky na dverach... kedze si tehotna, davaj si pozor na seba a tes sa na babatko... a zacni riesit vyzivne od dufam expriatela...
a hlavne, nezen sa do dalsich vztahov... ak ma to prist pride, ak nie, tak nie...

nepokladaj par zlých dní za zlý život... skus zmeniť svoje zmyšlanie, a mysli pozityne, s chlapom sa porozpravaj, pretože ani rozchod nieje preteba lepšie riešenie kedže si nezamestnana musiš mysleť aj nato kam pôjdeš, a zčoho budeš žiť, možno aj on ma dôvod prečo je taky aky je, ja napr. tiež niekedy si myslim že ten môj ma už nechce že sa omna nezaujima,že proste na mna kašle, potom sa snim vyvadim a ked sa ukludnime všetko si vždy vysvetlime a ja väčšinou zistim že to nieje tak ako som si myslela, a ktvojmu vzhľadu ti poviem tolko, niesi jedina vychudnuta, a ked sa nepačiš sama sebe nečakaj že sa budeš pačiť inym, ved si žena, musi byť na tebe niečo pekne a kedže je tvoj chlap ešte stale stebou tiež znači že niesi ešte na zahodenie. hlavu hore, a hlavne sa vzchop a porozmyšlaj nad všetkym a schladnou hlavou...a nečitala som ostatne prispevky,ale myslim že čo sa tyka tvojho chlapa nebol taky na začiatku vzťahu-no to ono ludia sa menia a chlapi zvlášť. najdi si niečo čo odputa tvoje negatyvne myšlienky, vnimaj to pozityvne čo ti život dava. viem velmi dobre čo su to depky,aj to ked nevieš čo dalej... nedavaj na tieto naše rady až tak, sama musiš zvažiť čo urobiš a ako sa zachovaš....
@zdepkovana